CK Pohoda Německo Zájezd č. 239

Romantické Porýní a údolí Mosely, malebné Alsasko, Bodamské jezero + květinový ostrov Mainau

Německo
Regensburg, Baden-Baden, Berlín, Kolín nad Rýnem, Travemünde, Lübeck, Hamburk, Porýní, Bavorsko, Brémy, Postupim, Schwerin, Mohuč, Kostnice, Heidelberg, Cáchy, Koblenz
Vydejte se s námi na podrobný poznávací zájezd do Německa a Francie, do oblasti dvou…

8Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

14 990 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

Vydejte se s námi na podrobný poznávací zájezd do Německa a Francie, do oblasti dvou významných západoevropských řek Rýna a Mosely, s nádhernou romantickou krajinou, s nesčetnými hrady a jejich zříceninami. Alsasko nabídne seznámení se s Alsaskou vinnou cestou a hornatou krajinou Vogéz. Na závěr zájezdu se zastavíme u mohutných Rýnských vodopádů i na květinovém ostrově Mainau.

Ubytování: hotel

Stravování: vlastní

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den:Romantické ÚDOLÍ MOSELY – město TREVÍR – jedno z nejkrásnějších německých měst s řadou památek z římské doby (např. monumentální brána) i dob pozdějších. BERNKASTEL – městečko s unikátním souborem hrázděných domů obklopené proslulými vinicemi. Remagen (zastávka s krásnou vyhlídkou na řeku Rýn a ruiny mostu vyhozeného do povětří v době 2. světové války).
3. den:CÁCHY – město korunovace římských císařů a německých králů. Dóm s trůnem Karla I. Velikého a osmibokou dvoupatrovou kaplí je nejvýznamnější stavbou z karolínské doby, dále gotická radnice, lázeňský park, kolonáda aj. KOLÍN NAD RÝNEM – město se může pochlubit nejslavnější gotickou stavbou v Německu – ohromným Dómem, množstvím románských kostelů a dalšími památkami.
4. den:Ráno zastávka v KOBLENZI na soutoku řek Rýna a Mosely (slavný „Německý roh“). Dále možnost romantické plavby lodí po řece Rýn. Z paluby lodi budete moci obdivovat krásné údolí s terasovitými svahy, na kterých se rozkládají vinice a malebné vesničky. Celému údolí Rýna dominují romantické mohutné hrady, např. zámek STOLZENFELS, hrady RHEINFELS, „Kočka“ a „Myš“. Lodí také připlujete k proslulé SKÁLE LORELAI, kde se zrodila slavná legenda o krásné dívce s čarokrásným hlasem. Na závěr dne podvečerní prohlídka MOHUČE , arcibiskupského města na soutoku Rýna a Mohanu s proslulým dómem sv. Martina, přední stavby v německém románském slohu.
5. den:Ráno přejezd Alsaska, kde romantická krajina svahů Vogéz porostlá vinicemi nabízí nádherné scenérie. Tato oblast má pohnutou historii a odráží jak vlivy německé (nádherně zdobené hrázděné domy) i vlivy francouzské. Prohlídka města ŠTRASBURK (UNESCO) – „křižovatky Evropy“ - katedrála Notre Dame, pitoreskní čtvrť s kanály „Petite France“, kryté mosty aj.
6. den:Putování po ROUTE DE VIN - „Alsaskou vinnou cestou“. RIQUEWIR – vesnička uprostřed podvogézských viničních kopců zvaná „perla alsaských vinic“. Byla ušetřena válek, a proto je zde nejlépe zachován půvab starobylé vinařské obce. ÉGUISHEIM – další z malebných vesniček plná barevných hrázděných domů v úzkých středověkých uličkách, kde romantiku místa podtrhává úžasná květinová výzdoba. COLMAR – pěkné historické město v jižní části Alsaska. V centru města zaujme velké množství hrázděných domů v alsaském stylu i romantická čtvrť „malé Benátky“, kterou protínají vodní kanály.
7. den:Ráno zastávka u VODOPÁDŮ RÝNA, které jsou největší ve střední Evropě. Mohutné proudy vody berou návštěvníkům dech. Příjezd k BODAMSKÉMU JEZERU, druhému největšímu jezeru Alp. Květinový ostrov MAINAU s krásnou botanickou zahradou, procházka mezi obřími sekvojemi i záhony růží potěší každého návštěvníka. KOSTNICE - prohlídka historické části města a památek spojených se zdejším Husovým pobytem, kdy se město stalo svědkem koncilu řešícího papežské schizma. Dominantou centra města je krásná gotická katedrála. Večer odjezd do ČR.
8. den:Příjezd do Prahy v časných ranních hodinách.
Aachen-01 Aachen-02 Koblenz-01 Koblenz-02 Koblenz-03 Kolín nad Rýnem-05 Kolín nad Rýnem-06 Kolín nad Rýnem-07 Mainz-05 Nemecko_plavba Ryn Rýn-plavba-05 Rýn-plavba-22 Rýn-plavba-23

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
24.07.2024 31.07.2024 8 14 990 Kč termín zájezdu byl zrušen

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 5x ubytování v hotelích (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím, třílůžkový pokoj je možný pouze pokud je 3. osoba dítě do 11 let)
  • 2x polopenzi

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 360 Kč)
  • 3x snídaně (příplatek: 750 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 3750 Kč)

Regensburg

Jedno z nejstarších a památkově nejvýznamnějších německých měst nabízí na 1400 historických objektů z různých období ( zejména středověkých). Ojedinělé ve střední Evropě jsou zdejší měšťanské domy stavěné ve 13. a 14. stol. podle italského vzoru. Z původních více než šedesáti se dochovaly dvě desítky těchto patricijských hradů včetně katedrály z 13. století.

Baden-Baden

Významné lázeňské město při úbočí Schwarzwaldu se nachází asi 70 km západně od Stuttgartu. V místě, kde ze země vyvěrají solné horké prameny, postavili už Římané první lázně. V 19. stol. byl Baden-Baden znám jako mondénní letovisko, kde odpočívali členové evropských královských rodů. Místní proslulé kasino bylo uzavřeno v r. 1972.

Berlín

Hlavní město SRN leží v jezernaté, nížinné krajině Braniborska. Po 2. svět. válce byl Berlín rozdělen na 4 okupační sektory - z vých. sektoru se stalo hl. město NDR, ostatní tvořily zvláštní politický útvar. Rozštěpení završila v r.1961 stavba "berlínské zdi", která měla zabránit emigraci obyvatel z východu na bohatší západ. Berlínská zeď byla stržena v r.1990 po pádu komunismu.Tradičním centrem Berlína je Alexanderplatz, náměstí s dominantou televizní věže a chrámem Panny Marie. Místní třída Kurfürstendamm je obchodním, nákupním a kulturním centrem města.

Kolín nad Rýnem

Travemünde

Travemunde je baltická brána do Hamburku. Je to město rozkládající se na březích řeky Elbe. Nepostrádá starověkou ani moderní architekturu a má bohatou historii a množství obchodů a dobrých restaurací. Costa: 2771 Pěší procházka po Lubecku – fakultativní výlet s průvodcem, cca 4 hod. za 39 EUR

Lübeck

Nezasažen 2. světovou válkou je Lubeck skutečný architektonický a historický poklad. Staré město bylo prohlášeno v roce 1987 Unescem světovým kulturním dědictvím. Nemocnice Svatého ducha byla postavena kolem roku 1280 a Buddenbrookův dům připomíná místní rodáky Heinricha a Thomase Manna.

Hamburk

Hamburk (celým názvem Svobodné a hanzovní město Hamburk) je německou spolkovou zemí a zároveň druhým největším městem v Německu a sedmým největším v Evropské unii. Žije v něm 1,8 milionu lidí. Nachází se zde významný přístav, který je osmým největším na světě. Hamburk leží mezi Šlesvickem-Holštýnskem a Dolním Saskem.

Porýní

Bavorsko

Bavorsko je největší německá spolková země (rozloha: 70 548 km2), která zabírá 20 % celkové plochy Německa. Je také druhou nejlidnatější zemí (po spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko); žije zde téměř 12,5 milionu lidí. Bavorsko se nachází na jihovýchodě státu a jeho hlavním městem je Mnichov. Země sdílí mezinárodní hranice s Rakouskem, Českou republikou a Švýcarskem a dále sousedí se spolkovými zeměmi Bádensko-Württembersko, Hesensko, Durynsko a Sasko.

Brémy

Svobodné hanzovní město Brémy je nejmenší spolkovou zemí Německa. Stát tvoří dvě oddělené enklávy: hlavní město Brémy a město Bremerhaven. Obě města jsou kompletně obklopena sousední spolkovou zemí Dolní Sasko. Obě také leží na řece Vezeře (Wesser); Bremerhaven se nachází blíž k Severnímu moři a slouží jako přístav.

Postupim

Schwerin

Mohuč

Kostnice

Heidelberg

Cáchy

Aachen

Koblenz

Koblenz je historicky významné německé město ve spolkové zemi Porýní-Falci, ve kterém žije přibližně 114 tisíc obyvatel. Rozkládá se na obou březích Rýna na jeho soutoku s Moselou.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí