CK Pohoda Španělsko Zájezd č. 135

Krásy Andalusie - letecky

Španělsko
Andalusie, Cadiz, Sevilla, Malaga, Granada
Tento náš zájezd je zaměřen na poznání nádherné pohádkové oblasti Andalusie. Navštívíme…

8Počet dnů:

07.10.2024Termíny od:

27 990 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

Tento náš zájezd je zaměřen na poznání nádherné pohádkové oblasti Andalusie. Navštívíme světově proslulá místa s maurskou historií jako jsou Granada, Sevilla, ev. Cordoba, ale i bílá andaluská městečka, často neuvěřitelně rozložená na skalních útesech. Zájezd si zpestříme výlety do zajímavých přírodních oblastí (např. NP Torcal, skála Gibraltar).

Ubytování: hotel ***

Stravování: polopenze

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:Odlet z Prahy, přílet do Andalusie .
2. den:Procházka v PŘÍRODNÍM PARKU TORCAL DE ANTEQUERA, kde vápencové skály tvoří rozsáhlé skalní městečko. Území je chráněnou krajinnou oblastí kvůli hojnému výskytu vzácných rostlin. ANTEQUERA – zastávka u unikátní památky – dolmenů na okraji městečka. Prohlídka města CORDOBA, jednoho ze skvostů Andalusie se spoustou zajímavých památek - katedrála/mešita, římský most, židovská čtvrť aj.
3. den:Výlet do srdce Andalusie - města GRANADA (UNESCO) - zasazeného do přírody na úpatí pohoří Sierra Nevada s pohádkově krásnými památkami z doby maurské nadvlády (palác Alhambra, letohrádek Generalife se zahradami, pevnost Alcazaba, čtvrť Albaicín se širokým výhledem aj.).
4. den:Odjezd brzy ráno na dlouhý výlet za dalšími jedinečnými místy Andalusie . Zastávka v romantickém městečku VEJER DE LA FRONTERA – půvabné „bílé městečko“ s krásnými vyhlídkami. Prohlídka centra města CÁDIZ – malebné bílé město ležící na úzkém poloostrově, významný přístav, pěkná katedrála, příjemné promenády. Na závěr exkurze ve vinařství s ochutnávkou proslulých SHERRY VÍN.
5. den:Pobyt u moře. Pro zájemce půldenní výlet vláčkem (jízdné cca 3,6 Eur jedna cesta) s průvodcem do nedalekého města MALAGA – přímořské historické město s mohutnou katedrálou, maurskou pevností a rodným domem Pabla Picassa.
6. den:Prohlídka GIBRALTARU - britská kolonie s bezcelní zónou, výlet na mohutnou skálu s pevností a s výhledy na africký kontinent. Jediná volně žijící kolonie opic v Evropě. Přejezd přes hory do oblasti bílých městeček a návštěva Rondy. RONDA – malebné nad skalní rozsedlinou rozložené městečko, které upoutá každého návštěvníka svou roztomilostí.
7. den:Pobyt u moře nebo možnost fakultativního výletu do Sevilly. SEVILLA (UNESCO) - město přezdívané pro svou krásu perlou Andalusie s třetí největší katedrálou v Evropě, s překrásným romantickým zámkem v maurském slohu a bílou židovskou čtvrtí.
8. den:Transfer z hotelu na letiště a odlet do Prahy.
Alhambra - lví dvůr II alhambra-10 alhambra-17 alhambra-20 alhambra-22 alhambra-25 alhambra-40 alhambra-41 antequera-03 antequera-06 cadiz-11 Cordoba generalife-04 generalife-05 generalife-06 generalife-14 Gibraltar-02 np-torcal-04 np-torcal-09 ronda-02 ronda-22 Spanelsko - Cordoba - 11 Spanelsko - Cordoba - 34 Spanelsko - Granada - 27

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
09.05.2024 16.05.2024 8 27 990 Kč momentálně není k dispozici
16.05.2024 23.05.2024 8 28 990 Kč momentálně není k dispozici
28.09.2024 05.10.2024 8 27 990 Kč momentálně není k dispozici
07.10.2024 14.10.2024 8 27 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • letecká doprava do Andalusie
  • průvodce
  • místní autobus na výlety
  • 7x ubytování v hotelu*** (2lůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 6-7x polopenze (dle času letu)

Cena nezahrnuje

  • Fakultativní výlet do Sevilly - cena 40 Euro (nezahrnuje vstupné a místního průvodce) - nutná rezervace předem v CK nejpozději při doplatku, platba na místě.

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a rozšířeného storna do 45 000 Kč (příplatek: 680 Kč)
  • vstupné do Alhambry s rezervací (K rezervaci je nutné uvést číslo a celé datum platnosti cestovního dokladu (pasu) a s tímto dokladem pak do Španělska cestovat, jinak je rezervace neplatná. Nutno objednat při přihlášení, rezervaci španělská CK potvrdí až měsíc před zájezdem, nebude-li, částka bude klientovi obratem vrácena) (příplatek: 970 Kč)
  • 1/1 pokoj - povinný a na vyžádání v CK (příplatek: 3500 Kč)
  • Výlet do Sevilly - nutná závazná rezervace při přihlášení, platba na místě v Eurech, cca 40 Euro / os.
  • samostatně cestující osoby se zájmem o doobsazení budeme kontaktovat.

Andalusie

Flamenco, kastaněty, tklivé kytarové balady, sněhobílé vesničky uhnízděné vysoko v kopcích, býčí zápasy, téměř každý den v některé vesnici fiesta, lenivé dny proložené siestou a bouřlivé večery s vínem a tancem, to je Andalusie tak, jak ji zná snad každý z literatury či filmu. Dnešní skutečnost lze snad jen doplnit o krásné dlouhé pláže, prohřáté moře s průzračnou vodou, kvalitní ubytování, stovky prosluněných dní a teplých večerů, pestrou nabídku zábavy, množství restaurací s vyhlášenou španělskou kuchyní, barů s nabídkou světoznámých vín, diskoték, a služby na úrovni nejlepších světových letovisek. Arabská přítomnost na Pyrenejském poloostrově, která skončila před zhruba 500 lety, je zde znát na každém kroku. Sevilla, Cordoba, Granada patří mezi unikáty světového významu a lákající k zajímavým výletům, stejně tak jako nedaleká britská kolonie Gibraltar. Andalusie je rájem sportovců počínaje prakticky všemi druhy vodních sportů, přes řadu běžných sportů až po vybrané sporty jako je golf (je zde mnoho kvalitních golfových hřišť). V Andalusii, oblasti na jihu Španělska s pobřežím Costa del Sol, nebo-li Sluneční pobřeží, se nacházejí mj. střediska Torremolinos, Benalmadena Costa, Fuengirola a Marbella. Do této oblasti nabízíme přímé lety Praha – Malaga – Praha, transfer z letiště trvá cca 20 - 90 minut.

Cadiz

Cadiz, jedno z nejstarších měst na světě, ležící na úzkém poloostrově vyčnívajícím do krásného Cádizského zálivu. Město bylo původně založeno jako Gadir (znamená obezděné město). Stalo se důležitým komerčním městem během kartáginské nadvlády a takřka zmizel se zánikem římské říše. Město Cádiz je správním centrem provincie Cadiz, s katedrálou a dalšími kostely. V únoru se zde pořádá slavný karneval. Costa: 0531 Seville – fakultativní prohlídka města s průvodcem, cca 9 hod. za 99 EUR – včetně oběda

Sevilla

Sevilla je hlavní město Andalusie a žije zde asi 700 000 obyvatel. Leží ve výšce pouhých 10 metrů nad hladinou moře, kolem řeky Guadalquivir. Je zde nejteplejší léto v celém Španělsku. Sevillu založili již Féničané a po nich se zde vystřídali také Řekové a Kartaginci. V 1. st. př. n. l. ji dobyl Julius Caesar. Za Římanů a Vizigótů byla hlavním městem provincie. Pozůstatky římského osídlení se nacházejí severně od města v Italice. Arabové, kteří Sevillu dobyli na Vizigótech v r. 712, vtiskli městu dnešní ráz a dali řece její současné jméno. Sevilla pak byla soupeřem sousední Cordoby. Sevilla byla od 11. st. sídlem emírů dynastie Almohadů. Ve 13. st. ji dobyl Ferdinand III. Kastilský. Křesťanští králové pak přenesli svůj dvůr do maurských paláců. V 16. st. byla Sevilla nejbohatším španělským městem. Obchod a přístav přitahovaly nejen tuzemské a zahraniční obchodníky, ale i různé živly a dobrodruhy. Město se stalo překladištěm zboží z kolonií a Evropy, především zlata a stříbra. Zároveň se stalo kulturním centrem. Objevení Nového Světa tak mělo pro Sevillu klíčový význam. Od 18. st. se říční přístav postupně zanášel pískem a město začalo ztrácet na významu. V r. 1992, kdy socialistická vláda byla u moci deset let, byla Barcelona pořadatelem olympijských her, Madrid hlavním kulturním městem Evropy a v hlavním městě Andalusie Seville se konala světová výstava.

Malaga

Malaga je přístavní město v Andalusii, na pobřeží Costa del Sol. Je to hlavní město španělské provincie stejného jména. Město má přes 600 000 obyvatel. Je obklopená horami a dvěma řekami, Guadalmedina a Guadalhorce. Město bylo založeno Phoeniciansem. Jméno Malaga je pravděpodobně odvozeno z fénického slova pro sůl, protože ryba byla osolená blízko přístavu. V arabštině je slovo pro sůl milch a v hebrejštině melach. Malaga byla dlouho pod nadvládou Římanů. Od 5.století pod nadvládou Visigótů a poté Moorů. Město se stalo důležitým centrem obchodu. Španělským městem se Malaga stala opět až v roce 1487. Během Španělské občanské války město podstoupilo těžké bombardování. Městské hospodářství bylo znovu posíleno až v 60. letech turistikou na Costa del Sol. Doporučujeme krásnou procházku na hrad Castillo de Gibralfaro (Parador). Nachází se na kopci a je odtud krásná vyhlídka na město. Palác Alcazaba se nachází blízko přístavu. Je zde také krásná promenáda podél parku s množstvím palem a sochami.

Costa: 0571 Malaga – fakultativní prohlídka města s průvodcem, cca 4 hod. za 40 EUR

Costa: 0576 Marbella & Puerto Banus – fakultativní výlet s průvodcem, cca 4,5 hod. za 39 EUR

Granada

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí