CK Pohoda Švýcarsko Zájezd č. 442

Švýcarsko, alpský okruh

Švýcarsko
Bern, Grindelwald, Matterhorn, Luzern, Jungfraujoch, Zermatt, Jungfrauregion, Valais, Bernské Alpy, Brig
Takové geografické pojmy jako Mont Blanc, Matterhorn nebo Jungfrau, zná určitě každý…

7Počet dnů:

02.07.2024Termíny od:

12 990 Kč Cena od:

7 - denní zájezd

Takové geografické pojmy jako Mont Blanc, Matterhorn nebo Jungfrau, zná určitě každý z nás. K tomu si přidejte Luzern se slavným Kapličkovým mostem nebo hlavní město Bern. To vše můžete poznat na našem zájezdu do alpské země Švýcarsko. Švýcarsko je totiž zemí ledovců a vysokých alpských štítů, ale také krásných starobylých měst.

Ubytování: pension

Stravování: polopenze

česká strava připravovaná na místě českými kuchařkami

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den:Nádherné BERNSKÉ ALPY : GRINDENWALD – horské středisko (1 038 m n. m.) – možnost výjezdu na KLEINE SCHEIDEGG, odkud se naskýtají nádherné výhledy na pásmo zaledněných vrcholů v čele s trojicí Eiger, Mönch a Jungfrau (UNESCO), v případě velmi pěkného počasí možnost výjezdu až na JUNGFRAUJOCH – střecha Evropy, nejvýše položené nádraží v Evropě, výhledy přímo na nejdelší alpský ledovec Aletschgletscher. Dojezd na ubytování do Wallisu .
3. den:Nejkrásnější partie WALLISKÝCH ALP: výlet do světoznámého horského střediska ZERMATT , možnost výjezdu zubačkou až na GORNERGRAT do výšky přes 3000 metrů, odkud se naskýtají nezapomenutelné výhledy na Matterhorn a Monte Rosu. Za příznivých podmínek panoramatická vycházka z mezistanice vláčku k jezeru Riffelsee.
4. den:Tento den navštívíme francouzské SAVOJSKÉ ALPY pod střechou Evropy: celodenní výlet do oblasti nejvyšší hory Evropy – MONT BLANCU a do horského střediska CHAMONIX. Možnost výjezdu lanovkou na AIGUILLE DU MIDI (do výšky 3 843 m n.m.) s nezapomenutelnými výhledy na masiv Mont Blancu a další okolní velikány.
5. den:Výjezd lanovkou na Hochsaas (3 100 m.), naučná cesta kolem vrcholu nebo jen do mezistanice na Kreuzboden a krátká procházka alpskou květinovou cestou. Přejezd místním busem do střediska Saas Fee, výjezd lanovkami k ledovcům. Všechny lanovky jsou již v ceně v rámci tzv. Bürgerpassu (48 CHF) s výjimkou Alpského metra. Pro zájemce možnost odpoledne odjezd do termálních lázní Brigerbad, koupání v jeskyni s vodou teplou 42 stupňů.
6. den:ŽENEVSKÉ JEZERO: autobusem ke středověkému hradu CHILLON, který je malebně situován u břehu jezera, prohlídka. BERN (UNESCO) - hlavní město Švýcarska, nejvyšší katedrála ve Švýcarsku Münster, pěší zóny, měšťanské domy aj. LUZERN - město považované za klenot Švýcarska. Prohlídka historického centra s hlavním symbolem Luzernu Kapličkovým mostem.
7. den:Příjezd do Prahy v ranních hodinách.
luzern - 1 luzern - 3 Švýcarsko - Matterhorn Švýcarsko Eiger Švýcarsko Matterhorn Svycarsko_Matterhorn_05 Svycarsko_Matterhorn_06 Svycarsko_Wallis Svycarsko_Wallis_02 Svycarsko_Wallis_03 zermatt - 1 zermatt - 5

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
09.06.2024 15.06.2024 7 12 490 Kč momentálně není k dispozici
02.07.2024 08.07.2024 7 12 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 4x ubytování v penzionu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 4x polopenzi (česká kuchyně)

Cena nezahrnuje

  • vstupy, lanovky a vlaky (celkem cca 290 CHF + příp. vlak na Jungfraujoch 220 CHF + 70 €)

Výlety

  • pojištění léčebných výloh pro turistiku nad 3 000 m. a storna (příplatek: 490 Kč)
  • 1/1 pokoj (omezený počet, na vyžádání v CK) (příplatek: 1600 Kč)

Bern

Hlavní město a srdce Švýcarska leží na řece Aara. Pro historický střed města jsou typická podloubí a sklepy, z nichž některé sahají i několik pater pod zem. Dříve se v nich uchovávalo jídlo a víno, dnes slouží jako místo obchodů, galerií, dílen a kabaretů. Staré centrum založené ve 12. st. je pro svou krásu zařazeno na Seznamu sv. kulturního dědictví UNESCO. K nejzachovalejším památkám patří katedrála z 15. stol., fontány a orloj. Jako turistická atrakce jsou u řeky chováni živí medvědi - symbol města.

Grindelwald

Klimatické lázně nedaleko Interlakenu leží v nadmořské výšce 1038 m n.m. Městečko s 3500 obyvateli je obklopeno vrcholy Wetterhorn (3702 m), Schreckhorn (4078 m), Eiger (3970 m), Mönch (4099 m) a Jungfrau (4158 m). Otevírají se odtud však i pohledy na Schwarzhorn (2929 m) a Faulhorn (2681 m), stejně jako na sedlo Schynige Platte (1969 m). V okolí Grindelwaldu je asi 300 km značených turistických cest, pro pohodlí a dostupnost vrcholů byla postavena celá řada lanovek. Za nejvýznnamnější je třeba považovat 18 km dlouhou dráhu přes kleine Scheidegg k Junngfraujochu, lanovku na Pfingstegg (1390 m), Firt (2168 m) nebo Männlichen (2343 m). V městečku je hřbitov s hroby slavných horolezců a horských vůdců.

Matterhorn

Jedna z nejkrásnějších hor Švýcarska (4478 m n.m.) se tyčí přímo nad Zermattem. Poprvé se jej podařilo zlézt až v r.1865 Angličanům Ed.Whymperovi, Ch.Hudsonovi, Lordu Francisi Douglasovi a několika horským vůdcům ze Švýcarska. Od tohoto roku byly vyhledávány další a další cesty (již.stěnou v r.1931, vých.stěnou v r.1932, sev.stěnou v r.1962).

Luzern

Hlavní město stejnojmenného kantonu se poprvé připomíná jako rybářská osada již v r.840. Ta získala městský statut v r.1178. Luzern v tuto dobu patřil k majektu kláštera v Murbachu, ale jeho opat část města prodal v r.1291 Habsburkům. Když byla v 13.stol. otevřena cesta přes průsmyk sv.Gotharda, začalo město dík rozvíjejícímu se obchodu bohatnout. V r.1322 se Luzern jako čtvrtý člen připojil k nově vzniklé konfederaci. Zajímavé jsou dějiny 16.stol., kdy byl Luzern baštou katolicismu proti rozvíjející se reformaci. Potom, co v r.1798 obsadili Švýcarsko Francouzi, stal se na krátkou dobu Luzern hlavním městem nově vzniklé tzv. Helvétské republiky. Město je vybudováno na obou březích řeky Reuss vlévající se zde do jezera. Pamětihodnosti města: Most Kapellbrücke - nejznámější památka města. Je 170 metrů dlouhý a šikmo přetíná řeku Reuss. Byl postaven v roce 1333 jako součást opevnění a donedávna byl nejstarší mostní stavbou Švýcarska. Na konci 20.století ovšem celý shořel a na jeho původním místě byla vybudována jeho přesná kopie. K mostu přiléhá vodárenská věž ze 13.stol., jež byla součástí opevnění. Určitou dobu sloužila jako klenotnice, později byla vězením i archívem. Jezuitský klášter byl postaven v l.1666-77 a je první velkou barokní stavbou ve Švýcarsku. Stará radnice z l.1602-08 je v italském renesančním stylu. Věž je ze 14.stol. Další paátky: klášter voršilek, kostel Hofkirche, Lví památník. Velmi navštěvované je Technické muzeum zaměřené na dopravní prostředky. Jsou zde zastoupeny všechny druhy dopravních prostředků.

Jungfraujoch

Horská stanice ve výšce 3454 m n.m. (nejvyšší stanice železnice v Evropě), která je vlastně komplexem zařízení, jímž končí známá železnice Grindelwald-Klein Scheidegg-Jungfraujoch. Byla stavěna v l. 1896-1912. Železnice vede ze stanice Klein Scheidegg 87 metrů dlouhým tunelem do stanice Eigergletscher (2 km, výhledy na ledovec Eigeru), odtud je trať vedena tunely do stanice Eigerwand (2865 m, rozhledy na Grindelwald v hloubce 1800 m). Další část prochází po stěně Eigeru až na Jungfraujoch. Ve stanici samotné je vyhlídková terasa, odkud se naskýtá jedinečný výhled na vrcholy Mnicha (4099 m), Jungfrau (4158 m), na sněhová a ledová pole mezi štíty, na ledovec Aletschgletscher (169 km čtverečných).

Zermatt

Na pomezí Švýcarska a Itálie se rozkládá jedna z nejžádanějších lyžařských oblastí s dominantou jedné z nejkrásnějších hor Evropy 4478 metrů vysokým Matterhornem.
Terény:
Samotná výška vrcholu Gobba di Rollin 3899 metrů odkud začínají lyžařské tratě o celkové délce 350 kilometrů je úctyhodná. Z vrcholu Gobba di Rollin lze najednou sjet až do městečka Valtournenche a překonat tím výškový rozdíl 2375 metrů. Výborné lyžařské terény se nachází také na švýcarské straně a proto doporučujeme rozšíření skipasu na celou oblast Cervinia - Zermatt, včetně dvou ledovců Gornergratt a Rothorn. Za nejlepší lyžařskou oblast lze považovat sjezdy z oblasti Gornergratt, kam vyváží lyžaře typická švýcarská jednokolejnicová zubačka. Za prohlídku stojí také středisko Zermatt. Na sjezdech z vrcholu Kleine Matterhorn si přijdou na své zkušenější lyžaři. Příznivci snowboardingu naleznou v celé oblasti čtyři snowparky. Celá oblast je přímo rájem pro vyznavače jízdy volným terénem a heliski.
Aprés ski:
Restaurace, bary, obchody, diskotéky, zimní stadion a noční lyžování.

 

Sjezdové tratě: 34/92 km, 70/217 km, 22/41 km
Běžecké tratě:
22 km
Lanovky:
Poma 28, sedačka 17, kabina 23
Vzdálenost z ČR:
Praha 1115 km, Brno 1170 km

Jungfrauregion

Velmi rozsáhlá lyžařská oblast pod slavnými vrcholy Jungfrau, Eiger a Mönch, táhnoucí se od Grindelwaldu přes Wengen a Lauterbrunnen až po Mürren • možnost výběru mezi oblastními skipasy First / Kleine Scheidegg - Männlichen (též znám jako Grindelwald / Wengen) či Mürren / Schilthorn a celoplošným skipasem Jungfrau region • zajímavé alternativy v podobě prozkoumávání oblasti vlakem od nízko položeného Interlakenu až po „střechu Evropy“ Jungfraujoch spojené s projížděním různých částí nevídaně obrovského komplexu • zdolání jedné z nejproslulejších sjezdovek světa, obávaného Lauberhornu do Wengenu, tradičního místa měření sil nejlepších sjezdařů světa již od roku 1930, aneb na identicky vyznačené trati adrenalinová výzva i pro Vás • unikátní jízda zubačkou na nejvýše položenou stanici v Evropě - Jungfraujoch - do výšky 3454 m.n.m. aneb životní zážitek nejen pro milovníky technických zajímavostí a pohádkových rozhledů • slavný a náročný 16-kilometrový sjezd ze Schilthornu do Lauterbrunnenu, místo každoročního konání populárního amatérského „pekelného“ závodu Inferno Rennen • obrovská nabídka pro specialisty - freeridové a carvingové tratě, slalomové svahy s měřenými úseky, několik dobře vybavených funparků pro snowboardisty, ale i řada zón pro začátečníky • okolí Grindelwaldu s převahou červených a modrých sjezdovek nejvhodnějším cílem rodinných zimních dovolených v oblasti • rozsáhlé možnosti další zábavy ve všech střediscích oblasti (paragliding, kluziště, plavecké bazény, restaurace, bary, diskotéky,...) • dokonalá železniční síť fungující až do velmi vysokých poloh v ceně skipasu a umožňující vyzkoušet si i některou z mnoha, často i osvětlených, sáňkařských tratí • unikátní otáčivý restaurant na Schilthornu (Piz Gloria), známý mimo jiné fanouškům Jamese Bonda • ideální předpoklady zaujmout i ty nejnáročnější lyžaře - snadná dostupnost z ČR, vynikající infrastruktura nabitá atrakcemi, tradice, sláva a prestiž, ale přitom na švýcarské poměry nepříliš vysoké ceny.

Valais

Nejrozsáhlejší švýcarská lyžařská oblast vzájemně propojených lanovek a sjezdovek rozprostírající se vysoko na svazích Walliských Alp nad údolím Rhôny, vznikla propojením středisek Veysonnaz, Thyon, Nendaz, Siviez, La Tzoumaz, Mayens-de-Riddes, Verbier a Bruson.

Bernské Alpy

Brig

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí