CK Pohoda Itálie Zájezd č. 432

Toskánsko a Umbrie

Itálie
Assisi, Florencie, Toskánsko, Umbrie, Siena, Perugia, Pienza, Cortona
Poznáte krajinu, kulturu a umění tajemného národa Etrusků, románskou a renesanční…

7Počet dnů:

16.09.2024Termíny od:

11 890 Kč Cena od:

7 - denní zájezd

Poznáte krajinu, kulturu a umění tajemného národa Etrusků, románskou a renesanční architekturu. Pocítíte lahodnou chuť toskánských vín. Cestu korunuje perla Toskánska Florencie a nejznámější poutní místo Itálie Assisi.

Ubytování: hotel

Stravování: snídaně

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy v odpoledních hodinách.
2. den:SIENA (UNESCO), město patronky Toskánska , prohlídka s místním průvodcem, dóm, baptisterium, nejkrásnější náměstí světa, kouzelnou krajinou Crete Senesi - „toskánskou pouští“ do CHIANCIANO TERME, večerní lázeňské městečko.
3. den:Návštěva etruského muzea v CHIUSI. ORVIETO, etruské město na kamenném ostrohu, lanovkou do historického centra, katedrála, studna sv. Patrika, etruské muzeum, atmosféra středověkých uliček, večeře.
4. den:AREZZO, rodiště významného podporovatele umělců Gaia Maecenase, římský amfiteátr, kostel San Francesco s freskami, dóm, vily Vasariho a Petrarky, pevnost Medicejských, CORTONA , křivolaké uličky, etruské hradby a muzeum, výhledy do kraje Valdichiana. PIENZA (UNESCO) - velkolepý plán ideálního renesančního města, Palazzo Piccolomini nebo malebné MONTEPULCIANO, proslavené vynikajícím červeným vínem, možnost ochutnávky.
5. den:PERUGIE , město založené Etrusky, Palazzo dei Priori, krásná fontána ze 13. stol., středověké uličky a průchody, etruská hrobka Ipogeo dei Volumni, ASSISI (UNESCO), proslulé středověké poutní město sv. Františka a sv. Kláry, Giottovy a Lorenzettiho fresky, pohoda u Trasimenského jezera nebo městečko CASTIGLIONE DEL LAGO, večeře.
6. den:FLORENCIE (UNESCO), perla Toskánska , prohlídka města s místním průvodcem: Santa Croce, Bargello, Piazza S. Firenze, Piazza del Duomo, katedrála, Piazza della Signoria, Palazzo Vecchio, galerie Uffizi aj.
7. den:Návrat do ČR dopoledne.
Assisi 3 Assisi 4 Assisi 5 Florencie SMDF Florencie SMDF (3) Itálie - Florencie - David orvieto-01 Siena (2)

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
16.09.2024 22.09.2024 7 11 890 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • 4x ubytování v hotelu se snídaní
  • 2x večeři
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • pobytovou taxu, místního průvodce a dopravu ve Florencii a Sieně, vstupy (cca 80 €)

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 315 Kč)
  • záloha za galerii Uffizi (nutná rezervace předem v CK) (příplatek: 800 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení (příplatek: 3200 Kč)

Assisi

Assisi, město, které je bytostně svázáno s odkazem svatého Františka (1181-1226), který je pohřben v Basilica di San Francesco. S její stavbou se započalo 2 roky po světcově úmrtí. Během dalšího století se na výzdobě Dolního a Horního chrámu podíleli přední umělci své doby, mezi dalšími např. Cimabue, Simone Martini či Giotto. Bazilika, která dominuje celému městu, patří mezi nejdůležitější křesťanské svatostánky a celoročně ji navštěvuje mnoho návštěvníků.

Florencie

Florencie je známa jako kolébka renesance. Před tisíci léty tiché městečko v Toskánsku se v průběhu 11. a 12. století během prudkého ekonomického rozmachu stalo kulturním centrem Itálie. Dnešní město symbolizuje slavný Ponte Vecchio (Starý most), Michelangelova socha Davida či úchvatný pohled z návrší na město. Florencie je dále proslavena svými kostely a katedrálami, mezi nejvýznamnější patří Santa Croce ze 13. století. Světově proslulá je i Galerie umění Uffizi se svými sbírkami obrazů renezančních umělců.

Toskánsko

Toskánsko je kraj proslulý uměním, historií a působivou scenérií. Města často obklopují etruské hradby a hojně rozšířená vegetace cypřišů. Krásné paláce svědčí o bohatství tohoto kraje a středověké radnice ukazují na odvěkou tradici demokracie a samosprávy. Za renesance se uměleckou špičkou stala Florencie, která dodnes láká tisíce turistů svou galerií Uffizzi s největší kolekcí italského renesančního umění, půvabným mostem Ponte Vecchio s krámky zlatníků, dómem s baptisteriem, gotickým kostelem Santa Croce a dalšími památkami. Určitě nevynechejte ani prohlídku města Lucca a jeho historického centra, ohraničeného starověkými hradbami. Pisa dokázala ve středověku využít cest do zámoří k obohacení jak městské pokladnice, tak i vzdělanosti a kultury. Dokladem toho jsou stavby v centru města, z nichž nejznámější je určitě Šikmá věž na Campo dei Miracoli „náměstí Zázraků“. Arezzo patří k nejbohatším toskánským městům, které prosperuje výrobou šperků. Mezi jedinečné památky tohoto města patří fresky v kostele S. Francesco. Náměstí Piazza del Campo, které se nachází v městě Siena a má tvar lastury, se řadí k největším renesančním náměstím v Evropě.

Umbrie

Umbrie leží ve střední části Itálie. Je jedním z nejmenších italských regionů a zároveň jediným vnitrozemským regionem. Na severozápadě sousedí s Toskánskem, na východě s Marche a na jihozápadě s Laziem. Jejím hlavním městem je Perugia. Nacházejí se zde také historická města Assisi a Norcia, spojená se jmény Františka z Assisi a sv. Benedikta.

Siena

Perugia

Pienza

Cortona

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024/2025!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2025!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

MÁJOVÁ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.490 Kč!!

Májová PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
8. - 11.5.2024
23. - 26.5.2024

Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,45 Kč
euro 25,15 Kč

Počasí