CK Pohoda Itálie Zájezd č. 427

Toskánsko

Itálie
Florencie, Pisa, Toskánsko, Siena, San Gimignano, Lucca
Vedle proslulých, každému známých a turisty nejnavštěvovanějších míst v Itálii, jako…

5Počet dnů:

25.09.2024Termíny od:

7 390 Kč Cena od:

5 - denní zájezd

Vedle proslulých, každému známých a turisty nejnavštěvovanějších míst v Itálii, jako jsou Benátky, Řím či Florencie je na území Itálie nespočetné množství dalších zajímavostí a památek. Právě takováto místa, která se ne vždy dostávají do programu tradičních tras zájezdů, vám chceme nabídnout při našich toulkách Toskánskem.

Ubytování: hotel

Stravování: snídaně

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den:PISA (UNESCO) - město s unikátním dómem a proslulou šikmou věží. LUCCA - elegantní podmanivé město, obklopené hradbami,nabízí ve svém středu atraktivní směs náměstí, malých kostelů, muzeí, galerií a dlážděných uliček. Dojezd na nocleh.
3. den:SIENA (UNESCO) - město, jehož kostely a paláce vytvářejí působivý architektonický komplex. SAN GIMIGNANO (UNESCO) - jedno z nejatraktivnějších míst Toskánska , jeho hradby a historické rodové věže dokreslují malebný obraz středověkého města. VOLTERRA s impozantními středověkými paláci. Nocleh.
4. den:FLORENCIE (UNESCO) - město, do jehož tváře se tak významně vepsala italská renesance. Metropole Toskánska s mnoha památkami: Dóm Santa Maria dei Fiori, Giottova zvonice, slavné náměstí Signoria se sochou Davida, volno. 9 hodinová prohládka toskánské metropole. Noční přejezd.
5. den:Příjezd do Prahy v dopoledních hodinách. POZNÁMKA: Pořadí navštívených míst může být změněno.
Florencie SMDF Florencie SMDF (2) Florencie SMDF (3) Itálie - Florencie - David Italie Voltera 2 Italie-Pisa pisa-03 pisa-04 pisa-07 pisa-09 pisa-10 pisa-12 pisa-13 pisa-16 pisa-17 pisa-18 san-gimignano-02 san-gimignano-04 Siena - katedrála Siena (2)

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
25.09.2024 29.09.2024 5 7 390 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 2x ubytování v hotelu (dvoulůžkové pokoje)
  • 2x snídani

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 225 Kč)
  • 2x večeře (příplatek: 450 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 1400 Kč)

Florencie

Florencie je známa jako kolébka renesance. Před tisíci léty tiché městečko v Toskánsku se v průběhu 11. a 12. století během prudkého ekonomického rozmachu stalo kulturním centrem Itálie. Dnešní město symbolizuje slavný Ponte Vecchio (Starý most), Michelangelova socha Davida či úchvatný pohled z návrší na město. Florencie je dále proslavena svými kostely a katedrálami, mezi nejvýznamnější patří Santa Croce ze 13. století. Světově proslulá je i Galerie umění Uffizi se svými sbírkami obrazů renezančních umělců.

Pisa

Pisa je světoznámá díky svému Náměstí zázraků, Campo dei Miracoli, na kterém se nacházejí čtyři budovy - katedrála, známá nakloněná věž, baptisterium a Camposanto. Tisíce turistů přijíždějí každoročně aby mohli shlédnout nakloněnou věž. Její odklon horní části věže od paty je přes 4 metry. V poslední době se technicky podařilo vyřešit zastavení náklánění věže a pravděpodobného zřícení v budoucnosti. Po dlouhé době byla věž opět zpřístupněna turistům.

Toskánsko

Toskánsko je kraj proslulý uměním, historií a působivou scenérií. Města často obklopují etruské hradby a hojně rozšířená vegetace cypřišů. Krásné paláce svědčí o bohatství tohoto kraje a středověké radnice ukazují na odvěkou tradici demokracie a samosprávy. Za renesance se uměleckou špičkou stala Florencie, která dodnes láká tisíce turistů svou galerií Uffizzi s největší kolekcí italského renesančního umění, půvabným mostem Ponte Vecchio s krámky zlatníků, dómem s baptisteriem, gotickým kostelem Santa Croce a dalšími památkami. Určitě nevynechejte ani prohlídku města Lucca a jeho historického centra, ohraničeného starověkými hradbami. Pisa dokázala ve středověku využít cest do zámoří k obohacení jak městské pokladnice, tak i vzdělanosti a kultury. Dokladem toho jsou stavby v centru města, z nichž nejznámější je určitě Šikmá věž na Campo dei Miracoli „náměstí Zázraků“. Arezzo patří k nejbohatším toskánským městům, které prosperuje výrobou šperků. Mezi jedinečné památky tohoto města patří fresky v kostele S. Francesco. Náměstí Piazza del Campo, které se nachází v městě Siena a má tvar lastury, se řadí k největším renesančním náměstím v Evropě.

Siena

San Gimignano

Lucca

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024/2025!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2025!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

MÁJOVÁ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.490 Kč!!

Májová PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
8. - 11.5.2024
23. - 26.5.2024

Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,28 Kč
euro 25,03 Kč

Počasí