CK Pohoda Francie Zájezd č. 403

Francouzská riviéra

Francie
Cannes, Marseille, Moustiers Ste-Marie, Kaňon Verdonu, Nice, Port Grimaud, Saint Tropez, Antibes, Francouzská riviéra
Kouzlo Riviéry objevili jako první Angličané již v 18. století. Od 20. století se…

6Počet dnů:

01.10.2024Termíny od:

9 990 Kč Cena od:

6 - denní zájezd

Kouzlo Riviéry objevili jako první Angličané již v 18. století. Od 20. století se zde smetánka zabydlela celoročně. Zůstaly zde po ní elegantní vily. Svou oslnivostí světla a silou barev zlákal tento kraj mnoho malířů, mezi jinými např. H. Matisse a P. Picassa. Teplé sluneční paprsky zvýrazňují barvy a vůně. Papriky, česnek a olivy proměňují síť plnou středomořských ryb v živý epitaf provensálské kuchyně - bujabézu. Nechte se zlákat i Vy a vydejte se s námi za krásou Azurového pobřeží.

Ubytování: hotel

Stravování: vlastní

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den:Příjezd do kouzelného městečka St-Paul-de-Vence, které se nachází jen pár km od pobřeží. Úzké uličky, kamenné domy, kde získávali inspiraci umělci a kde prožil několik let i slavný malíř Marc Chagall, který zde zůstal i po smrti. Dále si prohlédneme Nice - největší město na Azurovém pobřeží, které již v polovině 19. století objevili Angličané a přispěli k rozvoji. Proto se i 7 km dlouhá promenáda podél moře jmenuje na jejich památku „Anglická promenáda“.
3. den:Návštěva vesničky Grimaud, kde stojí dnes už ruiny bývalé pevnosti Grimaldiů, odkud se nám naskytnou nádherné panoramatické výhledy nejen na vesničku, ale i na Azurové pobřeží. Prohlídka městečka Saint Tropez , které proslavilo především natáčení filmu „Četník ze Saint Tropez“, ale i Brigite Bardotová, která zde natočila jeden ze svých nejslavnějším filmů „A Bůh stvořil ženu“. Lagunové městečko Port Grimaud , které je vynikající ukázkou stavby z 2. poloviny 20. století a vypadá starší než St. Tropez .
4. den:Celodenní výlet do oblasti, kde navštívíme jednu z nejproslulejších přírodních rezervací – Velký kaňon řeky Verdon, dojedeme až k jezeru svatého Kříže a neopomeneme nahlédnout do vesničky, choulící se pod skalou – Moustiers-St-Marie .
5. den:Návštěva vesničky Eze, která patří mezi 143 nejkrásnějších vesniček ve Francii a pak přejezd do jednoho z nejmenších států Evropy – Monackého knížectví. Zde je možné navštívit Knížecí palác, proslulé Oceánografické muzeum nebo slavné Kasino.
6. den:Příjezd do Prahy v odpoledních hodinách.
Francie - Azur pobřeží Francie - Port Grimaud Francie - St. Tropez Francie - St. Tropez - II Francie Port griamud

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
15.05.2024 20.05.2024 6 9 990 Kč termín zájezdu byl zrušen
01.10.2024 06.10.2024 6 9 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 3x ubytování v hotelu typu Ibis budget

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 270 Kč)
  • 3x snídaně (příplatek: 690 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 2250 Kč)

Cannes

Město nalezneme na Azurovém pobřeží, 28 km jihozápadně od Nice v překrásné přírodě. Starobylé uličky zde kontrastují s životem pulsujícími bulváry osázenými palmami. Město heren a festivalů každoročně přitahuje množství milovníků a znalců filmového umění. Cannes patří mezi nejprestižnější rekreační letoviska Evropy díky příjemnému klimatu a průzračnému moři s množstvím dlouhých a upravených písčitých pláží.

Marseille

Marseille - po Paříži druhé největší město Francie a nejvýznamnější přístav leží na středomořském pobřeží. Žije zde směsice národů okolí Středozemního moře. Střed města - změť úzkých uliček - je obklopen moderními budovami a širokými ulicemi. Proslulý hrad d´If ze začátku 16. stol. byl dlouho těžkou věznicí. Jedním z jejích vězňů byl i hrabě Monte Christo, hrdina stejnojmenného románu A. Dumase. Město dalo také název francouzské hymně - Marseillaise.

Moustiers Ste-Marie

Vesnice v hluboké rokli proslulá hrnčířskými výrobky. Mezi dvojicí vrcholů tyčících se nad ní je natažen železný řetěz s hvězdou, který sem byl umístěn po křížových výpravách.

Kaňon Verdonu

Kaňon Verdonu patří k nejdramatičtějším přírodním scenériím v Evropě. Temně zelená řeka Verdon se vine na dně hlubokého údolí s narušenými skalami a kuželovitými vrcholy. Na některých místech dosahuje kaňon hloubky 700 metrů a razí si cestu většinou neobydlenou krajinou mezi obrovským přírodním amfiteátrem Moustiers-Ste-Marie a úzkými uličkami Castellane. K nejlepším vyhlídkovým bodům na této doporučované okružní trase patří Balcons de la Mescla hned za mostem Pont de l´Artuby, kde se setkávají kaňony Verdonu a Artuby, a Point Sublime.

Nice

Nice je bezesporu nezpochybnitelnou metropolí Azurového pobřeží. Jeho členité pobřeží s převážně oblázkovými plážemi je poseto hotely, rezidencemi a přístavy jachet. V létě sem lidé přijíždějí za sluncem, v zimě jej oživuje karneval. Kdysi to bylo městečko v chráněné poloze u ústí říčky Paillon do moře, nyní se rozprostírá po celém zálivu. Nábřeží zdobí promenáda des Anglais, osázená palmami, na které lze příjemně trávit večery. Nice nabízí nejen jedinečně upravené pláže, ale i krásné staré centrum, ruiny římských staveb, muzea a vzácné kulturní památky.

Port Grimaud

Středomořské středisko Port Grimaud se nachází asi 5 minut pěší chůze od kempu s našimi karavany. Bylo vystavěno v letech 1963-66 ve svérázném architektonickém stylu. Je jakousi miniaturní napodobeninou Benátek včetně kanálů, mostů a dalších typických rysů benátské architektury. Proto je nazýváno francouzskými Benátkami. Kanály, které protkávají celé letovisko se smíšenou vodou, jsou plné mořských a sladkovodních ryb. Dopravu mezi jednotlivými poloostrůvky městečka zajišťují malé loďky a motorové čluny. Každý čtvrtek a neděli se změní centrální náměstí na roj lidí a obchodníků, neboť zde probíhá typický francouzský trh. Centrum střediska poskytuje posezení v mnoha útulných restauracích s výbornou kuchyní včetně sezónní nabídky čerstvých jedinečných ústřic, jejichž úprava patří k místní specialitě. Pláže v Port Grimaud jsou písčité s pozvolným vstupem do vody a patří k nejlepším v této oblasti.

Saint Tropez

Kdo by si nevzpomněl na zbrklého četníka, který toto provensálské středisko proslavil? Podle legendy je pojmenováno po Sv. Tropezovi, kterému byla sťata hlava a loďka s jeho neporušeným tělem přistála právě zde. Středisko se nachází v jednom ze zálivů Azurového pobřeží, v němž se setkává půvab malého přístavu, typických domů a ulic malé jižní obce s překrásnými plážemi a sluncem ozářeného moře. Mírné středomořské klima doplňuje vše potřebné ke krásné dovolené, ale ještě něco navíc: výtečné služby, předkládané s výtečným francouzským šarmem. Středisko je situováno na úzkém poloostrově. Přímo na okraji St. Tropez je městská pláž. Hlavním cílem rekreantů je však rozsáhlý komplex pláží na opačné straně poloostrova ve vzdálenosti asi 10 km od střediska. V délce mnoha kilometrů se tam táhnou jedny z nejlepších pláží Středomoří.

Antibes

Oblíbené prázdninové letovisko Antibes leží na Francouzské riviéře 10 km východně od Cannes. Ideální poloha přímo v srdci Azurového pobřeží nabízí bezpočet možností, jak strávit volný čas: zábavní parky Aquasplash a Marineland, nedaleké Nice a Monako, Cannes a jeho festivalový palác na známé promenádě Croisette…. V městečku oceníte příjemné večerní procházky historickým centrem a přístavem s luxusními jachtami, písčité i oblázkové pláže a pestrý noční život. Výhled z hradeb na osvětlenou pevnost nebo lodní výlet na Cap d´Antibes s přepychovými vilami v kvetoucích zahradách zůstanou jistě dlouho ve vzpomínkách každého, kdo stráví dovolenou v Antibes.

Francouzská riviéra

Azurové pobřeží

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí