CK Pohoda Chorvatsko Zájezd č. 2833

Pohádka Plitvických jezer

Chorvatsko
Plitvická jezera
Nechte se obklopit přírodou. Národní park Plitvická jezera stojí za návštěvu v kteroukoli…

3Počet dnů:

23.08.2024Termíny od:

2 390 Kč Cena od:

3 - denní zájezd

Nechte se obklopit přírodou. Národní park Plitvická jezera stojí za návštěvu v kteroukoli roční dobu. Ať už je to na jaře, kdy se všechno zelená, v létě přináší příjemné osvěžení, na podzim hraje všemi barvami i v zimě, kdy zamrznou a vy se tak octnete uprostřed ledového království. Hlavní atrakcí je zde šestnáct krasových jezer s křišťálově čistou vodou. Zajímavostí je, že barva jezer se neustále mění od azurové přes jasně zelenou po tmavě modrou nebo šedou. Odstíny jsou tvořeny množstvím minerálů a organismů ve vodě. Pramení tu řeka Korana, obklopená hustými bukovými, jedlovými a smrkovými lesy. Krásnou scenérii tvoří 20 jeskyň, 140 vodopádů, z nichž nejvyšší měří 76 metřů, a další menší jezera. Oblast se dělí na čtyři dolní a dvanáct horních jezer.

Program: 1.den: Odjezd z ČR ve večerních hodinách.

2.den: Příjezd na Plitvická jezera v ranních hodinách. V národním parku se můžete pohybovat individuálně, záleží na vás, které trasy si vyberete. Uvnitř národního parku je několik značených pěších stezek s délkou trvání 2 až 8 hodin. Podél celých jezer je trasa dlouhá 18 km.
My doporučujeme trasu s označením "H". Tato trasa je delší, na celý den a je kombinací pěší procházky, vyhlídkového autobusu i plavby lodičkou. Samy jsme si tuto trasu prošli a můžeme vám nabídnout přibližný časový program. Berete prosím na vědomí, že časy jsou orientační a vycházejí z běžného tempa chůze a různých potřeb fotografování. Během celé trasy se vám naskytnou překrásné scenérie, nádherné výhledy na vodopády i malebné stezky podél vodopádů. Nejprve se společně vydáme na stanoviště vyhlídkového autobusu (asi 20 minut chůze) s prvními překrásnými scenériemi přírody. Trasa začíná krátkou jízdou vyhlídkovým autobusem (cca 15 minut), který vás přiblíží do srdce národního parku. Tady už se můžete individuálně vydat pěšky po dobře značené trase. Po cca 2 hodinách příjemné procházky dojdete ke stanovišti vyhlídkových lodí. Lodička vás převeze po jezeře k dalšímu stanovišti vyhlídkové trasy. Plavba lodičkou trvá přibližně 20 minut. U kotviště, kde vystoupíte z lodičky, doporučujeme využít nabídku občerstvení a bistra v této oblasti, protože další možnost občerstvení bude až ke koci trasy za velkým vodopádem. Nabídka občerstvení a nápojů je poměrně široká, nabízí klasické občerstvení stylu fast food (hot dog, hamburger, klobásy, bagety, hranolky). Poté se vydáte pěšky na další část trasy k hlavnímu velkému vodopádů. Není to už daleko, počítejte tak 30 - 45 minut a budete u velkého vodopádu, kde se natáčely scény kultovního filmu Vinnetou. Až se dostatečně nabažíte překrásných scenérií vodopádu a uděláte si velké množství fotografií do rodinného, tak vás bude čekat závěrečná část pěší trasy. Kousek stoupání s překrásnými vyhlídkami na kaskádové vodopády a jezero. Poté přijdete k malému občerstvení, které je i zároveň stanicí vyhlídkového autobusu, který vás doveze zpět na začátek trasy. Jízda autobusem je do 10 minut. Počítejte, že pěší cesta od vyhlídkového autobusu na parkoviště, kde je zaparkovaný náš Vega-autobus vám zabere asi 30 minut chůze. U centrálního parkoviště je velké občerstvení, které také můžete využít. Počítejte, že předpokládaný orientační čas této trasy je 6 – 8 hodin.
Odjezd našim autobusem z centrálního parkoviště bude upřesněn technickým průvodcem. Doba odjezdu je závislá na povinné 9ti hodinové bezpečnostní pauze řidičů. Po devíti hodinách odjezd do ČR.

3. den: Příjezd do ČR v dopoledních hodinách. Výstupním místem pro Prahu je Hlavní nádraží.

Ubytování: ano

Stravování: vlastní

Doprava: autokarem

Nástup / Výstup: PRAHA – 19:30 UÁN FLORENC
JIHLAVA – 21:00 TŘÍDA LEGIONÁŘŮ/PARKOVIŠTĚ ZA BILLOU
BRNO – 22:15 UL. ROOSVELTOVA U JANÁČKOVA DIVADL
MIKULOV – 23:00 ČERPACÍ STANICE SHELL, U HOTELU MARCINČÁK

ČASY ODJEZDŮ JSOU POUZE ORIENTAČNÍ. CESTOVNÍ KANCELÁŘ SI VYHRAZUJE PRÁVO NA ZMĚNY ČASŮ ODJEZDŮ

Pro pořádání zájezdu je stanoven minimální počet účastníků zájezdu na 32 osob, pokud není ve smlouvě o zájezdu, nebo v potvrzení o zájezdu uvedeno jinak. Vega Tour s.r.o. má právo zrušit zájezd do 7 dní před nástupem na zájezd při nenaplnění požadovaného počtu účastníků.

Plitvice_1_web Plitvice_2_web Plitvice_3_web Plitvice_4_web Plitvice_5_web

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
23.08.2024 25.08.2024 3 2 390 Kč rezervovat
20.09.2024 22.09.2024 3 2 390 Kč rezervovat
25.10.2024 27.10.2024 3 2 390 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • 1 místo v autobuse
  • 1 palubní zavazadlo
  • Služby technického průvodce

Cena nezahrnuje

  • Cestovní a úrazové pojištění během pobytu s pojištěním storna a COVID 19–49 Kč / den
  • Vstupné do NP Plitvická jezera - v ceně vstupenky je zahrnuta 2x jízda vyhlídkovým autobusem a plavba lodí

Plitvická jezera

Oblast Plitvických jezer potěší všechny milovníky přírody. Najdeme ji 20 km od města Bihače v krasové oblasti Chorvatska. Je to nejznámější a nejnavštěvovanější národní park v Chorvatsku a byl právem zařazen do Seznamu světového dědictví UNESCO. Pro návštěvníky je velice dobře zpřístupněn. Nabízí šestnáct terasových jezer propojených kaskádami a vodopády, ojedinělou vegetaci i pestrou faunu.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,18 Kč

Počasí