CK Pohoda Portugalsko Zájezd č. 7001

Azorské ostrovy - magické místo, které navždy učaruje

Portugalsko
Kalutara, Kandy , Sigiriya , Colombo
ČLENITÁ ZAHRADA ZASAZENÁ V ATLANTIKU Uprostřed Atlantského oceánu se nachází překrásné…

12Počet dnů:

21.08.2024Termíny od:

72 900 Kč Cena od:

12 - denní zájezd

ČLENITÁ ZAHRADA ZASAZENÁ V ATLANTIKU
Uprostřed Atlantského oceánu se nachází překrásné Azorské ostrovy. Dle legendy právě tyto ostrůvky jsou střípky bájné Atlantidy – potopeného kontinentu. Azory, nejzápadnější součást Evropy, jsou často označovány za evropskou Havaj nebo evropský Nový Zéland. Vulkanické ostrovy, exotické rostliny, spousty ikonických hortenzií, nádherné scenérie , celoročně příjemné klima s teplotami kolem 20 stupňů a výborná ostrovní gastronomie, to jsou jen některé z lákadel tohoto souostroví ležícího v Atlantiku mezi Evropou a Amerikou. I přestože místní klima působí velmi náladově, každý kdo ostrovy navštívil tvrdí, že je to „malý ráj na zemi“. Překvapivě jednou z jeho perel je nejstarší a dokonce jediná čajová plantáž v Evropě. Azorské ostrovy jsou také jedním z nejlepších míst na světě na pozorování různých druhů velryb.
Při našem zájezdu poznáme to nejkrásnější z 5 Azorských ostrovů. Na největším z ostrovů Sao Miguel budeme obdivovat nádherná sopečná jezera, vykoupeme se v termálních pramenech a navštívíme jednu z nejkrásnějších botanických zahrad na světě Terra Nostra. Flores je nejzápadnější výspou Azorů, zelený ráj s jezery, vodopády a pastvinami, který díky své odlehlosti zůstane většině turistů ukryt. Faial a Pico jsou sobě na dohled. Picu dominuje lávová krajina a stejnojmenný dokonale tvarovaný vulkán, jeden z nejvyšších v Atlantiku a také nejvyšší hora Portugalska. Faial je pohodový ostrov s nádhernou sopečnou kalderou uprostřed a Hortou, možná nejhezčím městem na celém souostroví. Ostrov Terceira je třetí největší a také třetí objevený. Sice hospodářsky nejrozvinutější, pyšní se nejstarším městem ostrovů, ale jinak opět osobitě divoká a krásná. Každý z ostrovů má své osobité kouzlo a dohromady vytváří úžasnou symbiózu ostrovního klidu, nekonečné bujné zeleně a bezprostřední blízkosti oceánu.
Zájezd je určen skutečně pro „fajnšmekry“. Nabízí nejucelenější poznání Azorských ostrovů – poznáte jich 5 včetně nejvzdálenějšího Flores. V malé skupině procestujete ostrovy křížem krážem, ale v pohodě, bydlet budete v komfortních hotelech 3 a 4* se snídaní, v ceně je i 6x oběd, často místní speciality. V programu je řada vycházek – nejčastěji na 2 – 3 hodiny, které je možno přizpůsobit zdatnosti skupiny, budete si moci relaxovat v termálech nebo na pláži, se sklenkou dobrého vína… Azorská malebná a divoká příroda vás očaruje a místní květiny – to je pohlazení. Prostě zažijte ráj na zemi.

Ubytování: hotel ***

Hotely *** a ****

Stravování: snídaně

V ceně jsou zahrnuty snídaně a 6 obědů, většinou tradičních specialit

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:Odlet z Prahy přes Lisabon do Ponta Delgada, hlavního města Azorských ostrovů a největšího ostrova Sao Miguel. Transfer do hotelu, Nocleh v Ponta Delgada.
2. den:Dnes začneme s objevováním tohoto nádherného ostrova, kdy každou chvíli budeme žasnout nad jeho krásou. Prohlédneme si západní stranu ostrova, jejíž dominantou je obrovský sopečný kráter Caldeira das Sete Cidades s obvodem více než 12 km. Kolmé stěny na některých místech vypadají jako 300 m vysoké zelené závěsy. Kráter si prohlédneme z fantastické vyhlídky Vista do Rei. Odtud vede také stezka kolem jeho okraje s krásnými výhledy, po které se projdeme (snadný výšlap 2– 3 hodiny, cca 12 km). Na dně kráteru leží vesnička Sete Cidades a tři pohádková tmavozelená jezera oddělená od sebe úzkým proužkem země. Oběd v místní restauraci. Na závěr dne se vydáme k ananasovým plantážím, kde se ananas pěstuje ve sklenících, a právě proto mají jedinečnou a nezaměnitelnou chuť. Začátkem 19. století to byla Havaj, Jižní Afrika a Azory, které se pokoušely ovládnout evropský trh s ananasy. Azory dodnes považují ananas za své národní ovoce a nedají na něj dopustit. Určitě ochutnáme ananasový likér a jako suvenýr si odvezeme ananasový džem. Návrat na nocleh.
3. den:Čeká nás východ ostrova Sao Miguel. Leží zde jezero Lagoa do Fogo a potom lázeňské středisko Furnas, kde můžeme obdivovat geotermální aktivity pod povrchem Azor. Kolem města jsou roztroušeny Caldeiras das Furnas s kouřícími gejzíry a horkými bublajícími vřídly, zdroji léčivého bahna a minerální vody. U města se rozkládá i stejnojmenné jezero Lagoa das Furnas (procházka), kde sopečná půda na severním břehu je tak horká, že sem ostrované přicházejí připravit cozido – jídlo, které jim uvaří sopka. Hrnec různého masa (směs vepřového, hovězího, kuřecího a klobásky) a hodně zeleniny zakopou brzy ráno do vulkanické půdy a po 5 až 7 hodinách pomalého vaření servírují. My dnes budeme mít cozido k obědu. Nachází se zde i nejkrásnější botanická zahrada na ostrově Terre Nostra Garden. Zahrady se rozprostírají na ploše 12 ha a naleznete zde nesčetně druhů stromů a rostlin, včetně Ibišků, hortenzií, kapradin i bambusů, ale také zvláštní plavecké bazény s teplou termální vodou. Po tomto báječném zážitku se vypravíme na Miradouro de Santa Iria - jednu ze tří nejkrásnějších vyhlídek ostrova - budeme vysoko nad útesy s výhledem do nekonečna. A hned potom se vydáme za dalším fenoménem Azorských ostrovů - k 40 hektarovým čajovým plantážím, které produkují každoročně 40 tun čaje, aniž by použily jakékoli pesticidy. Gorreana byla založena v roce 1883 a pohled na svahy plné čajových keřů vás rázem přenesou do exotiky, ale jenom zde můžete vidět sytě zelené čajové stromky směřovat až k modrému oceánu. Prohlédneme si celou výrobu čaje, ochutnáme černý i zelený čaj přímo z plantáže, možná i a delí handmade koláčky bogangas s příměsí místního čaje. Následně se vydáme k přírodnímu parku Parque Natural da Ribeira dos Caldeirões, který je znám největším množstvím vodopádů. Zde zrealizujeme krátkou procházku k těm nejznámějším vodopádům Azorských ostrovů. Návrat na nocleh.
4. den:Volný den k odpočinku a soukromým aktivitám na ostrově Sao Miguel. Fakultativně půldenní výlet za pozorováním velryb, protože Azorské ostrovy jsou jedním z nejlepších míst na světě k pozorování různých druhů velryb. V pozdním odpoledni si konečně prohlédneme centrum města Ponta Delghada, kde celou dobu bydlíme. Hlavní město Ponta Delgada je malé. Příjemnou pěší procházkou po Avenida Infante Dom Henrique zamíříme k Porta de Cidade, která je vstupem do města. Jedná se o rozzářenou troj obloukovou vstupní bránu postavenou v roce 1783. Troj braní zkrášluje náměstí Praça Gonçalo Velho Cabral vykládané bíločernými mozaikami. Nejkrásnější stavbou centra je farní kostel svatého Sebastiána, typická portugalská architektura, ale postavená z černých bazaltových kamenů se zajímavými detaily soch na průčelí. Dovnitř vstupujete pěkným vápencovým portálem v typickém portugalském manuelském stylu a uvnitř budete obdivovat překrásné azulejo – bílo-modré ručně malované dlaždice. Většina překrásně vyřezávané sakristie je ze dřeva jacaranda dovezeného z Brazílie. Sedneme si do jedné z kaváren a vychutnáme pohledy na absolutní střed města z toho nejcentrálnějšího místa nebo skočíme na ulici, kterou večer zavřou a je z ní krásná pěší zóna se stoly uprostřed jízdního pruhu. Návrat na nocleh.
5. den:Po snídani transfer na letiště a přelet na nejzápadnější výspu Azor ostrov Flores – romantický ostrov květin. Hortenzie tu zdobí údolí i hory. Ostrov je mimořádně hornatý, ale pojmenován byl podle neuvěřitelného množství květin rostoucích v úvalech i na kopcích. Transfer z letiště na ubytování v Santa Cruz – správním středisku ostrova. Volné odpoledne k odpočinku a individuálnímu seznámení se Santa Cruz (museum das Flores v bývalém františkánském klášteře, kostel Sao Boaventura…). Nocleh.
6. den:Dnes nás čeká celodenní poznávání ostrova Flores, který se považuje za nejdivočejší z ostrovů, je to ráj pro milovníky nespoutané přírody, na které ve vnitrozemí čeká „evropská Havaj“. Ze Santa Cruz vyrazíme na vyhlídku Ribeira da Cruz a potom do přírodní rezervace uprostřed ostrova, jejíž součástí je i nejvyšší vrchol ostrova Morro Alto (914 m n. m.). Nachází se tu sedm calder, 6 jich má sopečné jezírko na dně. Do divokého lůna přírody jsou ve výšce 600 m krásně zasazena jezírka Lagoa Funda a Lagoa Rasa. Lagoa Seca je právě tou suchou calderou, ale s krásně barevnými koberci mechů. Krátká vycházka nás dovede k vyhlídce, odkud jsou vidět 2 další jezírka – Lagoa Comprida a Lagoa Negra. Okolo roste prastarý vavřínový les se spoustou endemitů. Další zastávka je u fantastických vodopádů Cascata da Ribeira do Ferreiro neboli Alagoinha – malý ráj na zemi – sedm až devět vodopádů padajících jeden vedle druhého bujnou zelení do malého jezírka. Další vyhlídky nám poskytnou další výhledy na vodopády, ale také na oceán a dvě malé vesnice Fajazinha a Faja Grande. Sem také sjedeme (cestou se zastavíme pod Rocha dos Bordoes – zajímavým skalním útvarem) a vydáme se podél pobřeží k dalšímu unikátnímu vodopádu Cascata do Poco do Bacalhau. Potom se vrátíme do nejzápadnější vesnice v Evropě. Zvláštní pocit. Dál na západ už nikdo nežije, tam už je jen širý oceán. Den plný vyhlídek, přírodních krás a zážitků musíme také podpořit dobrým obědem. Návrat do hotelu, nocleh.
7. den:V pohodě posnídáme a v poledních hodinách přejedeme na letiště a odletíme na další ostrov Faial, známý dnes pod přezdívkou „modrý ostrov“, za níž vděčí množství velkých modrých hortenzií, které tu v různých odstínech modři lemují cesty, rostou u domů a oddělují pole. Transfer do hotelu, volný zbytek dne a čas k individuálnímu objevování městečka Horta, snad nejkrásnějšího městečka Azor. Horta se rozprostírá kolem široké zátoky. Již po staletí tu kotví karavely, klipry, dnes i hydroplány. Krásné domy a zahrady se zalíbily i kapitánu Cookovi. Zastavovali se tu jezuité při svých cestách po světě a dokonce i první letadlo, které v roce 1919 letělo přes Atlantik přistálo na Faialu. Dnes tu zastavují lodě, které plijí mezi Karibským a Středozemním mořem a jejich posádky oslavují úspěšné završení plavby v Peter´s Café Sport. Legenda říká, že jachtař misí zde nebo v přístavu zanechat svůj znak nebo jméno své lodi. Tak si zde prohlédneme malby a výtvory na velrybích kostech a i my si zde dáme pro štěstí svůj gin s tonikem. Toto ikonické místo určitě musíte navštívit. Nocleh.
8. den:Celodenní program za poznáním ostrova Faial. Navštívíme další krásnou botanickou zahradu ve vesnici Flamengos. Zajedeme se podívat daleko na západní stranu ostrova, kde se nachází úchvatný přírodní úkaz Faialu – Vulcao dos Capelinhos. 27. září 1957 zde začalo bublat moře a krátce poté mohutný výbuch vyvrhl do vzduchu první strusku, popel a kameny. Zrodila se sopka Capelinhos, z níž více než 13 měsíců nepřetržitě vytékala láva do oceánu, kdy vyrostl sopečný kužel do výšky 60 m a rozloha ostrova se zvětšila o 2 km2. Krajina zde připomíná krajinu na Marsu. Lze zde absolvovat procházky v okolí s možností výstupu na fascinující vyhlídku nad majákem, který až po druhé patro zalila láva. Zde člověk pochopí, že příroda je nejsilnější fenomén. V podzemí majáku se nachází Vulkanologické muzeum, které výbuch sopky přibližuje. Další dominantou je Caldeira Faial – ohromný kráter, po jehož obvodu lze uskutečnit cca 3hodinovou túru (8 km). Budou vás čekat jedinečné výhledy do kaldery, na domečky ve vesničkách u modrého oceánu na druhé straně a fantastická příroda. Zastavíme se ve Varadour, abychom mohli obdivovat další skalní útvar vyčnívající do moře Morro of Castelo Branco. A samozřejmě nesmíme vynechat vyhlídku na Hortu ze sopky Monte da Guia na jih od města. A na posilněnou nás čeká během dne opět oběd. Návrat na nocleh.
9. den:Výlet na ostrov Pico. Ráno se vydáme trajektem na ostrov Pico. Doufejme, že nás bude provázet výhled na stejnojmennou sopku, která se majestátně zvedá do výšky 2.350 m a je vrcholem největšího horského pásma na zeměkouli – Středoatlantského hřbetu. Pico - to kromě krásné přírody a nejvyšší hory celého Portugalska znamená i víno a velryby. Absolvujeme procházku unikátními vinicemi skrytými mezi lávovými zídkami (UNESCO) Vinhas Criacao Velha (snadná cca 6,5 km dlouhá trasa). Místní víno určitě i ochutnáme, ať už zdejšá slavné víno Verdelho lávové vino Terras da Lava nebo všudypřítomné vinho de cheiro (páchnoucí víno?!), které se tradičně pije na Azorách. Další starou tradicí bylo velrybaření S historií lovu velryb nás seznámí velrybářské muzeum v Lajesu, kde jsou vystaveny čluny, nářadí a artefakty z velrybích kostí. Velryby se zpracovávaly v obrovské továrně na severní straně ostrova, která byla uzavřena r. 1981, zůstala zde jako memento – lze si prohlédnout kotle, kde se vařil z velrybího tuku olej. Při jízdě po přímořské silnici si uvědomíme neskonalé kouzlo tohoto ostrova. Menší erupce pokryly některé oblasti četnými lávovými „krtinci“ a na některých místech hlavně na severním pobřeží vytvořila zvětralá láva v moři podivné oblouky. Během dne nás opět čeká oběd. Možnost návštěvy Vulkanického centra Gruta das Torres Cave na západním úpatí vulkánu Pico. Návrat trajektem na Faial, nocleh.
10. den:Ráno transfer na letiště a přelet na ostrov Terceira. Transfer do hotelu. Odpoledne City tour v Angra do Heroismo – hlavním středisku ostrova (UNESCO). Je to nejkosmopolitnější město Azor. Již po více než 3 staletí zde zastavují lodě na cestě mezi Evropou, Amerikou a Afrikou. Projdeme si historické centrum Angry, která je nejstarším městem na Azorech a kdysi byla dokonce hlavním městem celého portugalského království. Uvidíme katedrálu Sé, kostel Igrejada Misericórdia, městské pevnosti, krásně udržovanou zahradu Jardim Duque da Terceira Krásný výhled na město je z Alta da Memória, odkud krásně uvidíme třeba katedrálu a cestička dolů vede do Jardim Municipal, poklidných městských zahrad, kdysi součásti kláštera sv. Františka. Ale nejúžasnější výhled na zátoku s nám naskytne z Monte Brasil, sopečného kráteru na západní straně zálivu. Budete se moci i vykoupat na městské pláži. Atmosféra Angry vás určitě uchvátí. Nocleh.
11. den:Dnešní den věnujeme celodenní prohlídce ostrova Terceira. Vydáme se po stopách vavřínového lesa – jednoho z nejstarších ekosystémů na světě. Při procházce v oblasti rezervace Mistérios Negros se ocitnete uprostřed pohádkového pralesa plného podivně pokroucených stromů porostlých mechem, je tu plno kapradin a lišejníků a spousta azorských endemických druhů. Unikátní zážitek vám nabízí sestup do podzemní lávové jeskyně Algar do Carvao. Sopouch sopečného kužele končí v hloubce asi 90 m malým jezírkem. Ocitnete se v srdci kráteru. V sousedství jeskyně je pak Caldeira de Guilherme Moniz – největší kráter na Azorech. Zastavíme se v přístavním městě Porto Martins a hlavním městě Praia Vitória, Z vyhlídky Serra do Cume uvidíme kouzelnou spleť políček oddělených kamennými zídkami. Budeme se moci vykoupat na pláži Baia da Salga nebo v komplexu jedinečných lávových bazénů Biscoitos s upraveným přístupem do moře. Tady se můžete i projít podél divokého sopečného pobřeží. V Cinco Ribeiras se zastavíme na ochutnávce sýra a na silnici Doze Ribeiras se nám budou otvírat uchvacující výhledy na ostrovy Sao Jorge a Pico. Samozřejmě nás čeká během programu oběd. Tentokrát to bude další specialita „alcatra“ – místní úprava hovězího. K večeru se vrátíme na hotel. Nocleh.
12. den:Ráno transfer na letiště a odlet po trase Terceira – Lisabon – Praha.
Azory 1   čajové plantáže Azory 2 Azory 3 Azory 4 Azory 5 Faial 1   Horta Faial 2 Faial 3 Faial 4 Faial 5 Faial 6 Flores 1 Pico 1 Pico 2 Pico 3 Pico 4 Pico 5 Sao Miguel 1 Sao Miguel 2 Sao Miguel 4 Sao Miguel 5 Sao Miguel 6   Furnas Sao Miguel 7 Terceira 1

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
21.08.2024 01.09.2024 12 72 900 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • letenky na trase Praha – Lisabon – Sao Miguel a zpět Terceira – Lisabon – Praha
  • v ceně 16.000 Kč (bez odbaveného zavazadla
  • se 2 příručními zavazadly 55x40x20 cm o váze 8 kg
  • a druhé malé 40x30x15 cm do 2 kg
  • místní lety Sao Miguel – Flores, Flores – Faial. Faial – Terceira
  • transfery z a na letiště a mikrobus na výlety
  • trajekt Faial - Pico a zpět
  • 11x ubytování se snídaní v komfortních hotelech 3 a 4* - dvoulůžkové pokoje s vl. příslušenstvím
  • 6x oběd
  • místní průvodce a průvodce CK
  • povinné pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • výlet za pozorováním velryb 60 EUR
  • vstupy cca 75 EUR
  • další stravování
  • spropitné místním řidičům a průvodcům

Příplatky

  • jednolůžkový pokoj16900 CZK (příplatek: 16900 Kč)
  • příplatek na odbavené zavazadlo 1800 CZK (příplatek: 1800 Kč)

Slevy

  • first minute

Kalutara

Kandy

Sigiriya

Colombo

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí