CK Pohoda Turecko Zájezd č. 24150221

Istanbul - Nejkrásnější Istanbul

Turecko
Istanbul
Nejkrásnější Istanbul Unikátní město světa, leží na dvou kontinentech a Bosporu. Romantická…

4Počet dnů:

26.09.2024Termíny od:

16 990 Kč Cena od:

4 - denní zájezd

Nejkrásnější Istanbul

Unikátní město světa, leží na dvou kontinentech a Bosporu. Romantická brána orientu s chrámem Boží moudrosti, Modrou mešitou, Topkapi palácem, Galatskou věží, s byzantskými mozaikami v chrámu Chora, Konstantinovým sloupem, cisternou Jerabatan, nepřeberným množstvím překrásných mešit, ale i nejvyšším tureckým mrakodrapem Sapphire a tajemnými tanci dervišů

Ubytování: ano

Stravování: snídaně

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:odlet z Prahy (v ranních hodinách), po příletu do Istanbulu přejezd na hotel, následně nasátí atmosféry orientu na Velkém bazaru, u mešity sultána Sulejmana I., jednoho z nejdůležitějších osmanských panovníků a Beyazitova náměstí s mešitou stejného jména. V podvečer fakultativně večeře nebo individuální procházka čtvrtí Laleli.
2. den:Po snídani pěší procházka po bývalé Císařské cestě Mese - ze čtvrti Laleli až k milníku Milion, s prohlídkou Kapitolu, Theodosiusova fóra, Konstantino va sloupu, Hippodromu. Modré mešity. Individuální prohlídka chrámu Hagia Sopfia, Cisterny Jerabatan či Topkapi paláce.V odpoledních hodinách návštěva Egyptského bazaru a jeho úchvatného trhu vůkol, s ochutnávkou sladkostí, kávy či pravého tureckého čaje. V podvečerních hodinách fakultativní projížďka lodí po Zlatém rohu a Bosporu, poté návrat na hotel.
3. den:V dopoledních hodinách prohlídka čtvrti Eyüp s mešitou a hrobem Eyüpa Ensariho, prorokova praporečníka, který zde v 7. století padl při obléhání Konstantinopole. Poté se vydáme přes nejstarší Istambulský hřbitov s hroby osmanských sultánů, vezírů i intelektuálů do kavárny, kde psával svá díla francouzský spisovatel Pierre Loti kochaje se překrásným výhledem na Zlatý roh. Následně fakultativní prohlídka muzea v Choře s nejkrásnějšími mozai kami a freskami byzantské malby 14. století. Po cestě nemineme historické  hradby obklopující někdejší hlavní město Východořímské říše Konstantinopol vybudované římským císařem Konstantinem I. Velikým.V odpoledních hodinách prohlídka čtvrti Galata s druhou nejstarší podzemní dráhou na světě, historickou tramvají, nejznámější ulicí v Istanbulu Istiklal, Galatskou věží, muzeum Dervišů a hotelu, kde Agatha Christie napsala nejznámější detektivní román Vražda v Orient Expresu.V podvečer fakultativní návštěva nejvyššího mrakodrapu v Istanbulu , který mimo úchvatných výhledů na celé město, Bospor a Černé moře vám nabídne i stimulovaný let helikoptérou.
4. den:Po snídani volný čas na poslední poznávání nebo nákupy. V dopoledních hodinách přejezd na letiště k odletu zpět do Prahy.
Foto - Istanbul - Nejkrásnější Istanbul Foto - Istanbul - Nejkrásnější Istanbul Foto - Istanbul - Nejkrásnější Istanbul Foto - Istanbul - Nejkrásnější Istanbul Foto - Istanbul - Nejkrásnější Istanbul Foto - Istanbul - Nejkrásnější Istanbul Foto - Istanbul - Nejkrásnější Istanbul Foto - Istanbul - Nejkrásnější Istanbul Foto - Istanbul - Nejkrásnější Istanbul Foto - Istanbul - Nejkrásnější Istanbul

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
26.09.2024 29.09.2024 4 16 990 Kč rezervovat
25.10.2024 28.10.2024 4 16 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu Praha - Istanbul - Praha, 3x ubytování v hotelu se snídaní, služby česky mluvícího průvodce, transfer z letiště na ubytování a zpět, pojištění CK ve smyslu zákona 159/99 Sb

Cena nezahrnuje

  • komplexní cestovní pojištění včetně léčebných výloh a storna zájezdu (40,- Kč/os./den), možnost připojištění COVID (44,- Kč/os./den), služby nad rámec programu, spropitné

Istanbul

Istanbul je s téměř 8 mil. obyvateli největším městem Turecka. Mezi jeho největší lákadla patří petrobarevný bazar, palác Topkapi a velké římské hradby a podzemní cisterny.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí