CK Pohoda Španělsko Zájezd č. E636-24

Valencie - Pobřeží Pomerančového Květu

Španělsko

Prodlužte si léto u Středozemního moře na španělském pobřeží Costa del Azahar a Costa…

8Počet dnů:

28.09.2024Termíny od:

29 590 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

Prodlužte si léto u Středozemního moře na španělském pobřeží Costa del Azahar a Costa Blanca. Vydejte se s námi do Valencie a okolí, nechte se vtáhnout do historie i současnosti města. Poznejte její rozličné tváře a chutě. Valencie není jen historické město vystavěné při ústí řeky Túria, ale celý pruh země na Pyrenejském poloostrově, rozkládající se při břehu Středozemního moře. Je to země horkého slunce, středomořských pláží, horských hřebenů, a hlavně citrusů. Severní část místního pobřeží, kde se nachází i samotné město Valencie, nese název Costa del Azahar. V druhé části zájezdu nás čeká krásná Costa Blanca, lodní výlety, jedinečný palmový háj v Elche, kamenná krása městečka Xátiva a "bílá" Altea. Prodlužte si léto v jižním Španělsku, kde v tuto dobu panují ještě příjemné letní teploty a moře má průměrných 24°C.

Costa del Azahar - Valencie - Sagunto - Costa Blanca - Xátiva - palmový háj v Elche - Dénia - Altea

Garance malé skupiny.

Ubytování: ano

hotel

Stravování: snídaně

Doprava: letecky

Nástupní místa: 28.09. - 05.10. odjezd L1

letecky na trase Praha – Valencie/Alicante – Praha, po destinaci se budeme pohybovat klim. minibusem 5. a 6. den.

Přehled nástupních míst najdete ZDE

Program zájezdu

1. den:Dle letového řádu odlet s průvodcem do VALENCIE , po příletu transfer do hotelu, ubytování. Dle let. řádu první procházka Valencií.
2. den:VALENCIE – historické město . Náměstí Plaza de la Virgin – bývalé centrum římského města, katedrála La Seu s mixem románského, barokního a gotického stylu, věž Miguelette se skvostným výhledem na čtvrť El Carmen. Pokračujeme na nejkrásnější náměstí Plaza de la Reina – jedno z nejkrásnějších náměstí Valencie, budova renesanční Burzy hedvábí (UNESCO) aj. Potěšíme své smysly v nejatraktivnější tržnici Evropy Mercado Central – obrovská secesní budova. Prohlídku zakončíme na náměstí Plaza Ayuntamiento s radnicí a v přilehlých uličkách najdeme zajímavé obchody, tapas bary a neodoláme některé z typických Paellerias k ochutnání paelly a typického nápoje horchata.
3. den:Polodenní výlet z krásného secesního nádraží Norte do města SAGUNTO s majestátní zříceninou hradu. Hrdinné město, které vzdorovalo Hanibalovi. Prohlídka památek, které zde zanechali Římané (římské divadlo), staří Řekové i původní obyvatelé poloostrova. Ve staré části města, vystavěné v příkrém svahu, se budeme toulat křivolakými uličkami , kam se už nedostanou auta, ale ani všudypřítomné mopedy. Odpoledne strávíme u moře na písečných plážích COSTA DEL AZAHAR .
4. den:Moderní VALENCIE – návštěva jedinečného Města vědy a umění , monumentální futuristický komplex moderních budov na ploše 350 000 m2, vytvořený dle návrhu slavného architekta Santiaga Calatravy , skládající se z několika částí – jedinečné Oceánografické muzeum - komplex obřích akvárií a delfinária (největší v Evropě, 45 tis. exemplářů, 500 druhů mořských živočichů), Opera, Hemisferic - Planetárium, 3D kino, Muzeum věd. Návštěva jedinečného Bioparku Valencia – mimořádně hezká zoologická zahrada nové generace, propojující dva světy.
5. den:Po snídani odjedeme na pobřeží COSTA BLANCA (název pobřeží je odvozen od bělavé barvy zdejšího písku). Cestou zastávka a prohlídka městečka XÁTIVA . Pro ty nejkrásnější městečka a vesnice ve Valencii platí, že na její obyvatele z hor shlíží hrad, který je dominantou celé oblasti. Ani Xátiva není výjimkou a majestátní Xátivský hrad , dominuje celé oblasti. Samotné centrum města bylo vyhlášeno historicko-kulturním dědictvím, katedrála, Královská nemocnice, úzké uličky historického centra, šlechtické domy. Následuje jedinečná přírodní památka palmový háj v ELCHE , největší palmový háj v Evropě, který se rozkládá na ploše 500 ha a tvoří ho 250 000 (podle některých pramenů až 300 000) palem, z nichž mnohé jsou starší než 300 let. Jen několik datlových sadů na severu Afriky je větších. Díky své unikátnosti byl háj v roce 2000 zapsán jako Palmeral de Elche na seznam Světového dědictví UNESCO. Huerto del Cura – Knězův sad , rozlehlou botanickou zahradou se můžete procházet pěšky nebo projet i turistickým vláčkem. Ubytování na pobřeží u moře.
6. - 8. den:Pobyt u moře na pobřeží Costa Blanca, nebo odjezd do příjemného města DÉNIA na úpatí hory Montgó. Zde individuálně pobyt u moře, koupání, variantně procházka městem, platany zarostlá ulice Marqués de Campo začínající u přístavu, stará rybářská čtvrť Baix la Mar aj. Večer návrat na ubytování do hotelu.
Poznávací zájezd Španělsko - Valencie Poznávací zájezd Španělsko - Valencie Poznávací zájezd Španělsko - Valencie Poznávací zájezd Španělsko - Valencie Poznávací zájezd Španělsko - Valencie Poznávací zájezd Španělsko - Valencie - Altea Poznávací zájezd Španělsko - Valencie, Andalusie Španělsko - Altea Španělsko - Costa Blanca Španělsko - Elche - palmový háj Španělsko - Elche - palmový háj Španělsko - Valencie - Staré město Španělsko - Xátiva

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
28.09.2024 05.10.2024 8 29 590 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu Praha – Valencie/Alicante – Praha,
  • letištní taxy,
  • transfer z/na hotel,
  • dopravu klim. minibusem 5. a 6. den,
  • kabinová zavazadla dle podmínek let. společnosti,
  • 7x ubytování v hotelu – 2lůžk. pokoje s příslušenstvím (4x Valencie, 3x Costa Blanca),
  • 7x snídani,
  • průvodce CK

Cena nezahrnuje

  • vstupné,
  • místní dopravu,
  • fakult. výlety a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • Fakultativní příplatek:
  • 1lůžk. pokoj 6000 Kč,
  • 7x večeře 2450 Kč,
  • odbavené zavazadlo o max. hmotnosti do 23 kg 1700 Kč,
  • komplex. pojištění vč. připojištění vyššího storna zájezdu 610 Kč

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí