CK Pohoda Řecko Zájezd č. 250

Řecko - velký okruh - zpět letecky

Řecko
Athény, Delfi, Meteora, Mykény, Peloponés, Soluň (město), Korint, Patras
Podrobný poznávací zájezd do Řecka nabízí možnost seznámit se s dlouhou historií…

10Počet dnů:

09.10.2024Termíny od:

27 990 Kč Cena od:

10 - denní zájezd

Podrobný poznávací zájezd do Řecka nabízí možnost seznámit se s dlouhou historií této středomořské země, která nabízí četné antické památky (Athény, četné památky na Peloponésu, starobylá věštírna v Delfách), ale také památky křesťanské, kterým dominují zavěšené skalní kláštery v Meteoře. Zpáteční cestu si zkrátíte letecky z Athén.

Ubytování: hotel

Stravování: polopenze

Doprava: kombinovaná

Program zájezdu

1. den:Odjezd z ČR v dopoledních hodinách směr Maďarsko.
2. den:SOLUŇ (UNESCO) - Příjezd do Makedonie, srdce starověké helénistické říše. Navštívíme SOLUŇ (UNESCO), druhé největší město Řecka - pobřežní promenáda, Galériův oblouk, Rotunda, byzantské kostely - Agios Dimítrios - největší kostel v zemi, Agía Sofia - připomínající tu v Istanbulu, Bílá věž - nejslavnější památka města.
3. den:Pokračujeme kolem impozantních štítů pohoří OLYMP, kde dle bájí žil nejvyšší a nejmocnější řecký bůh Zeus, zastávka v údolí Tembi, zde se dle pověsti Apollón očistil po zabití netvora Pýthóna. Navštívíme komplex jedinečných klášterů METEORA (UNESCO), tyčících se na vrcholcích bizarních skalních útvarů. Návštěva několika ze šesti klášterů např: Varlaám, Megálo Metéoro, Ag. Nikoláou. Odjezd na ubytování.
4. den:Návštěva památníku u THERMOPHYL (Thermopylský průsmyk), připomínající slavnou bitvu mezi vojsky perského krále Xerxa I. s aliancí 31 řeckých městských států pod vedením Sparty. Starověké DELFY (UNESCO), dle antické mythologie zde byl střed světa – posvátný Apollónův okrsek: Svatá cesta, Apollónův chrám, Tholos – Athénin chrám. Pokračujeme ke klášteru OSIOS LOUKAS, zasvěcenému poustevníkovi a léčiteli sv. Lukáši, po architektonické stránce nejvýznamnější středověká stavba Řecka. Ubytování v Athénách.
5. den:Prohlídka ATHÉN (UNESCO), vč. světoznámé Akropole s kolosálním Parthenónem či Erechtheionem a přilehlými archeologickými památkami a muzei – divadlo Héroda Attica, chrám Athény Niké, Dionýsovo divadlo, Propylaje, Beuléova brána, Archeologické muzeum. Procházka uličkami čtvrti Pláka – historické jádro Athén, největší chrám v Řecku – chrám Dia Olympského, Hadrianův oblouk, starý olympijský stadion. Návrat na ubytování.
6. den:Odjezd na poloostrov PELOPONÉS "kolébka civilizace". Jak jinak bychom mohli nazvat tuto oblast, kde se nachází tak slavná místa počátků vyspělé společnosti jako Sparta, Mykény, Korint nebo Olympie? Navštívíme archeologický areál starověkého KORINTU se zbytky chrámů (Apollónův chrám, Lechaionská cesta, Octavin chrám, Odeion). EPIDAUROS (UNESCO) - posvátný okrsek boha lékařství Asklépia s největším divadlem v Řecku. Starobylé MYKÉNY (UNESCO) – významné centrum ranné řecké kultury, opevněný palácový komplex s proslulou Lví bránou, Královský palác, Átreovoa pokladnice, šachtové hroby z 16. stol. př. n. l. - na archeologickém průzkumu se podílel legendární objevitel Tróje Heinrich Schliemann. Ubytování v přímořském letovisku.
7. den:Pobyt u moře, individuální volno, letovisko Tolo. V ranních hodinách návštěva elegantního NAFPLIA, mramorem dlážděné chodníky, pevnost Palamidi, malebný přístav. Návrat na ubytování.
8. den:Ráno odjedeme do významného antického města – starověké SPARTY, která patřila k nejmocnějším městským státům Řecka. Jen několik kilometrů od Sparty navštívíme architektonický skvost byzantského stylu – areál MYSTRA (UNESCO), prohlídka opevnění s hradem, bohatě zdobených kostelů, klášterů a dalších budov, které náležely tehdejšímu osídlení. Projedeme krásnou přírodou POHOŘÍ TAYGETOS na ubytování v oblasti Olympie.
9. den:Starověká OLYMPIE (UNESCO), posvátný okrsek náboženství a sportu. Olympie není jen dějištěm slavných olympijských her se stadiónem, ale také svatým okrskem se zbytky Diova chrámu, kde byl jeden ze sedmi divů světa – socha boha Dia, Archeologické muzeum – jedno z nejbohatších a nejhezčích v celém Řecku. V podvečer transfer z Patrasu do Athén . Ubytování v Athénách.
10. den:Snídaně a dle let. řádu transfer na letiště a odlet do ČR.
Korint 01 Korintsky pruplav 2 Řecko - Delfy 1 Řecko - Delfy 2 Řecko - Delfy 3 Řecko - Epidauros Řecko - Meteora 1 Řecko - Meteora 2 Řecko - Meteora 3 Řecko - Olympia 1 Řecko - Osios Loukas Řecko- Atheny,-Akropolis 2

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
15.05.2024 24.05.2024 10 27 990 Kč momentálně není k dispozici
29.05.2024 07.06.2024 10 27 990 Kč momentálně není k dispozici
09.10.2024 18.10.2024 10 27 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • 8x ubytování v hotelu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 7x polopenzi + 1x snídani v Athénách
  • dopravu klimatizovaným autobusem
  • výlety dle programu
  • leteckou dopravu Athény - Praha vč. let. tax
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • pobytovou taxu (splatná na místě)

Výlety

  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení (příplatek: 5450 Kč)
  • pojištění léčebných výloh a storna do 65 000 Kč (příplatek: 770 Kč)

Athény

Athény, hlavní město Řecka, byly osídleny již před 7000 lety. Jako jedno z nejstarších evropských měst má proto velmi bohaté kulturní dědictví, počínaje Akropolí založenou 440 př. n. l po byzantské chrámy a neoklasicistní paláce. Moderní město se svými předměstími dnes zabírá 520 km2 a je domovem pro 3 miliony lidí. Athény jsou rušným kosmopolitním městem, kde se úžasně snoubí tradiční Řecko se svými trhy a tavernami s moderním evropským městem.

Delfi

Delfi patřily k nejvýznamnějším centrům starořeckého kultu, bývala zde věštírna boha Apollona. Místo proslavila zejména věštkyně Pýthie, která zde v extázi vydávala nesouvislé výkřiky, z nichž se kněží snažili sestavit odpověďi na žádané otázky. Věštírna byla dotazována jak ve věcech státních, tak i soukromých. Významnou úlohu sehrála při velké řecké kolonizaci v 6.-8.stol. př. n.l. Význam Delf podtrhuje to, že svůj vliv ztratili až ve 4. stol. n.l., kdy císař Theodosios zakázal pohanské kulty.

Meteora

Skalní plošina Meteora v severozápadní Thessalii je tvořena třetihorními slepenci. Již od 11. století se zde začali usazovat poustevníci a mniši, ve 14. století získala oblast církevní autonomii. Tehdy začaly vznikat na nejnepřístupnějších místech první kláštery. Mezi nimi je nejvýznamnější klášter Metamorfosis. V průběhu času zde vzniklo celkem 24 klášterů, jejichž počet se časem ovšem snižoval. Dnes je v provozu pouhých šest klášterů.

Mykény

Mykény bývaly hlavním městem království, které získalo na významu kolem roku 1600 př.n.l. Království postupně ovládlo celou východní část středozemí poté, co zkolabovala minojská civilizace na Krétě kolem roku 1450 př. n.l. Podle Homéra to bylo právě v Mykénách, kde Agamemnom, syn Atreův, vyhlásil válku Tróje a vyrazil do boje, vše se mohlo udát někdy kolem roku 1200 př. n.l. Dnes zde můžete navštívit hrad. Jeho ruiny prokopal Heinrich Schliemann, který zde nalezl cenné poklady v šachtových hrobech, mezi nejznámnější patří tzv. zlatá Agamemnonova maska.

Peloponés

Region Peloponés se rozkládá na ploše 15 490 km2, tvoří nejjižnější část pevninského Řecka a pokrývá většinu Peloponéského poloostrova (na jeho severní části leží část Západního Řecka).

Soluň (město)

Soluň (Thessaloniki), která byla založena před více než 2300 lety, je střediskem celého regionu a okresním městem. Je postavená kolem zálivu Thermaikos. Město bylo postaveno v roce 315 př.n.l. králem Makedonie Kassandrem a dostalo jméno po sestře Alexandra Velikého. Římský císař Galerius si vybral Soluň za své sídlo a nechal tady vystavět mnoho staveb. Ze zachovalých staveb můžeme jmenovat vítězný oblouk Kamara, palác v oblasti Ipodromiu a Rotondu, která byla v byzanci přeměněná na kostel a ozdobená nádhernými mozaikami. To se stalo za vlády Theodosie Velikého. V Soluni najdeme mnoho skvělých byzantských památek. Je zde chrám Agia Sofia vyzdobený nádhernými mozaikami, kostel Achiropiitos, kostel Panny Marie Chalkeon, ve kterém jsou nádherné fresky. Kláštery Vlatadon a Osios David a mnoho dalších kostelů a klášterů reprezentují všechny směry v byzantské architektuře a malbě. Hrady, věže a byzantská opevnění se dochovaly do dnešních dnů v původním stavu, například Bílá věž , která je symbolem Soluně a věž Trigoniu. Soluň je dnes moderní město. Široké ulice, obchodní středika, novoklasické stavby a historické památky vytvářejí ve městě jedinečnou atmosféru. Město je přátelské , pohostinné,a je proslavené svým nočním životem a výbornou kuchyní. Najdeme zde velká muzea a jedinečné exponáty. Archeologické muzeum shromáždilo exponáty z celé Makedonie, Byzantské muzeum vystavuje jedinečné poklady pocházející z celého severního Řecka. Muzeum lidové tvořivosti má bohatou sbírku z 18. a 19. století. Současný kulturní život odpovídá tradici a historii města. Makedonské muzeum moderního umění, Městská galerie, Teloglio, Státní divadlo severního Řecka a mnoho dalších divadelních sálů hostí zajímavá představení. Festival kinematografie, Dimitria a mnoho dalších akcí po celý rok obohacují kulturní život tohoto města. Universita Soluně je jedna z největších v Řecku a je kolébkou vzdělání pro všechny občany. Ano Poli (Horní město) si uchovalo svůj původní ráz. Je plné úzkých uliček a zelené.

Korint

Patras

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí