CK Pohoda Francie Zájezd č. FR544-24

Francie - Beaujolais A Burgundsko

Francie

Podzimní poznávací zájezd Burgundsko a Beaujolais 2024 – klid klášterů, šum vína,…

5Počet dnů:

14.11.2024Termíny od:

9 490 Kč Cena od:

5 - denní zájezd

Podzimní poznávací zájezd Burgundsko a Beaujolais 2024 – klid klášterů, šum vína, vinařská městečka i města burgundských vévodů. Zájezd pro milovníky dobrého vína, a nejen pro ně. Beaujolais aneb Zvonokosy s chutí vína a Burgundsko - vinařská oblast UNESCO. Navštívíme významné kláštery a katedrály starobylého Burgundska a památky Unesco, ochutnáme vynikající vína. Užijeme si podzimní krásu vinařského kraje Beaujolais, Côte de Nuits a Côte de Beaune. Zažijeme kraj Beaujolais a Burgundsko v době největších slavností Beaujolais.

Vézelay – Chablis – Semur-en-Auxois – Burgundské vinice - Beaujolais – Aloxe – Corton – Tournus – Vaux-en-Beaujolais – Beaune – Dijon

Ubytování: ano

hotel

Stravování: snídaně

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 14.11. - 18.11. odjezd H

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení zájezdu.

Přehled nástupních míst najdete ZDE

Program zájezdu

1. den:Odjezd z ČR v podvečerních hodinách dle míst nástupů.
2. den:Slavné památky Burgundska : VÉZELAY (UNESCO), poutní chrám svaté Máří Magdalény, jedno z výchozích míst pro svatojakubskou pouť do Santiaga de Compostella, malebné městečko CHABLIS proslavené vinařstvím, možnost ochutnávky vynikajících bílých vín Chablis ve starém klášteře včetně prohlídky starých klášterních sklepů, slavná vesnička a pohledy na opevněné městečko SEMUR-EN-AUXOIS , kde se natáčel film Tři mušketýři.
3. den:Burgundské vinice (UNESCO): Přejezd z CÔTE D´OR do BEAUJOLAIS , navštívíme Clos de Vougeot – zámeček uprostřed vinohradů, "bratrstvo rytířů koštýře", muzeum vína, pohled na vinice Vosne-Romanée a obzvlášť na viniční trať Romané Conti , odkud pocházejí jedny z nejdražších vín světa, vinice Aloxe – Corton založená Karlem Velikým. Pokračujeme oblastí Mersault, kde se vyrábějí slavná bílá burgundská vína, další proslulá vinařská oblast Chardonnay. TOURNUS , významný románský kostel v opatství St Philibert , jehož počátky se datují do 10. století. Pokračujeme kopcovitým krajem Beaujolais s malebnými vesničkami a slavnými vinicemi Juliénas, navštívíme vesnici VAUX-EN-BEAUJOLAIS , která byla předlohu pro Chevalierovy Zvonokosy, posezení ve stylovém baru, ochutnávka vín z Beaujolais s malým pohoštěním (sýry a klobása), za příplatek možnost večeře, v kraji začínají slavnosti vína .
4. den:Starobylé vinařské město BEAUNE a den pro další slavná burgundská vína, návštěva historického špitálu Maison Dieu z 15. století, perla burgundské architektury, možnost ochutnat místní specialitu: burgundské šneky, muzeum vína v bývalém paláci burgundských vévodů, možnost návštěvy středověkých vinných sklepů s ochutnávkou, ochutnání hořčic přímo ve výrobně, v městě probíhá veletrh vína spojený s vinařskými slavnostmi 147ème Fête des Grands Vins de Bourgogne - folklórní hudba v ulicích, přehlídka vinařského bratrstva La Confrérie de Belnus, možnosti nákupu a ochutnávek různých burgundských vín. Na závěr DIJON (UNESCO), večerní procházka starobylým městem burgundských vévodů s osvětleným vévodským palácem, katedrálou a kostelem Panny Marie ozdobený chrliči, odjezd do ČR.
5. den:Předpokládaný návrat v ranních hodinách do ČR.
Francie - Burgundsko Francie - Burgundsko Francie - Burgundsko Francie - Burgundsko - Auxerre Francie - Burgundsko - Auxerre Francie - Burgundsko - Beaune Francie - Burgundsko - Dijon Francie - Burgundsko - vinice Savigny les Beaune Francie - Burgundsko Beaune Hotel Dieu Francie - Burgundsko, historický hospic v Beaune Francie - Burgundsko, zámek s vinicí Francie - Chablis Francie - Dijon Francie Burgundsko

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
14.11.2024 18.11.2024 5 9 490 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • dopravu lux. klim. busem (v případě svozu z nástupních míst k hlavnímu autobusu využívá CK svozová auta nebo prostředky hromadné dopravy) ,
  • 2x ubytování v hotelu – 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • 2x snídani,
  • průvodce CK

Cena nezahrnuje

  • vstupné, fakult. služby, pobyt. taxu, ochutnávky a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • Fakultativní příplatek:
  • 1lůžk. pokoj v hotelu 2200 Kč,
  • 1x večeře 700 Kč,
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu 230 Kč,
  • CK si vyhrazuje právo drobných přesunů programu k aktuální situaci v místech ochutnávek. V případě, že by se slavnost vína nesešla s otevíráním Beaujolais Nouveau, tak budou ochutnávky zaměřeny na všechny tradiční vína včetně vína Chablis

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí