CK Pohoda Rumunsko Zájezd č. 289

Rumunsko - velký okruh - hory, kláštery, Drákulova Transylvánie

Rumunsko
Voroneţ, Sinaia, Fagaraš, Săpânţa, Bârsana, Humor, Moldávie
Kulturní dědictví Rumunska (kláštery, historická jádra měst, hrady, královský zámek…

9Počet dnů:

29.06.2024Termíny od:

15 990 Kč Cena od:

9 - denní zájezd

Kulturní dědictví Rumunska (kláštery, historická jádra měst, hrady, královský zámek Peles aj.), ale i nádherné přírodní zajímavosti Rumunska (pohoří Ceahlau, Bikazská soutěska, pohoří Karpaty a Fagaraš s vysokými masivy) lákaly návštěvníky již v minulosti. Dnes se cestování do Rumunska stává příjemnější, protože i zde se významně a rychle rozvíjí sféra obchodu a služeb.

Ubytování: hotel

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z ČR ve večerních hodinách.
2. den:Dojezd do sedmihradského městečka DEVA, ve kterém vyjedeme lanovkou k bývalé turecké pevnosti, odkud se naskýtají nádherné výhledy do okolní krajiny. Následuje městečko HUNEDOARA, kde navštívíme romantický hrad CORVIN, který patřil rodu Matyáše Korvína.
3. den:Přejezd do pohoří FAGARAŠ – nejvyššího horského hřebene Karpat, procházka kolem největšího fagarašského jezera LACUL BALEA. Pěší výlet od jezera Lacul Balea na hřeben pohoří Fagaraš k jezeru Capra. Jezero leží v malebné vysokohorské krajině. Od jezera je možnost vystoupat na vyhlídkový vrch Iezerul Caprei, odkud jsou nádherné výhledy na obě jezera i do dáli na hřeben Fagaraše.
4. den:Horské městečko BUSTENI ležící v blízkosti nejvyšších útesů Evropy, výjezd lanovkou na BABELE do výšky 2200 m, nádherné skalní útvary včetně známé Babelské sfingy, několik variant tur dle náročnosti. Zpět lanovkou do Busteni.
5. den:Horské městečko SINAIA . Procházka k SINAISKÉMU KLÁŠTERU . Dále královský zámek PELES s nádhernými bohatě zdobenými interiéry, krátký přejezd k domnělému tajemnému Drákulovu hradu BRAN. Zastávka ve městě BRASOV, prohlídka historického jádra s Černým kostelem.
6. den:Časně ráno přejezd směrem k oblasti Moldávie k prohlídce kláštera NEAMT. Pokračujeme do BIKAZSKÉ SOUTĚSKY (úzká silnička je sevřena až 300m vysokými srázy), pěší procházky mezi skalními stěnami a u jezera LACU ROSU.
7. den:Celodenní turistika v pohoří CEAHLAU. Výstup k turistické chatě FINTINALE. Odtud buď možnost pokračovat ve výstupu na nejvyšší vrchol TOACU (1904 m), nebo se vydat k vodopádům DURATOIDEA.
8. den:Zastávka ve středověkém městě SIGHISOARA přezdívané „sedmihradský Norimberk“ s rodným domem Vlada Tepese Drákuly, které díky svému starobylému rázu tvoří skvělou bránu do Transylvánie. Odjezd do Čech.
9. den:Návrat do Čech v ranních hodinách.
Babele Bran Bran 2 Busteni 1 Busteni 2 Busteni 3 Busteni 4 Busteni 5 Fagaraš 1 Fagaraš 2 Hrad Corvin Peles Rumunsko 2 Rumunsko 4 Rumunsko 5 Rumunsko 6 Rumunsko 7 Rumunsko 8 Shigishoara Shigishoara 2 Shigishoara 3

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
29.06.2024 07.07.2024 9 15 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 6x nocleh v hotelu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 6x polopenzi

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 405 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 3200 Kč)

Voroneţ

Klášter Voroneţ je pravděpodobně nejdokonalejším dílem rumunské architektury a malířství. Klášter známý také pod názvem “orientální Sixtinská kaple” se proslavil především díky tzv. „voronetské modři“, která je uznávána stejně, jako např. Tizianova červená. Proslulá modř je vyrobena z lazuritu, kde denní světlo přidává barvám a především této modři zvláštní krásu. Stěny kláštera jsou pokryty freskami s motivy přírody, vítězství nad Turky i biblickými motivy, kde zvlášť dojemně působí výjev Posledního soudu na západní zdi.

Sinaia

Sinaia, nejznámější město v údolí Prahovy, leží ve výšce 800 - 1000 m na úpatí hor Furnica Piatra Arsa asi 124 km od rumunského hlavního města. Na konci 19. století se Sinaia stala luxusním horským městem. Král Karel I. zde v letech 1875-1883 vystavěl v německém renesačním stylu zámek Peles, který využíval jako letní sídlo. Ve 160 pokojích a sálech najdeme vzácný nábytek, obrazy a zbraně, řezby ze dřeva a ze slonoviny, orientální koberce a gobelíny. Zámek Peles se svými mimořádně cennými sbírkami je dnes považován za jedno z nejvýznamnějších muzeí v Rumunsku. Nedaleko něj stojí zámeček Pelisor (Malý Peles), který patřil králi Ferdinandovi, následníkovi Karla T. na rumunském trůně. Zámeček Pelisor je rovněž přístupný veřejnosti. Klášter Sinaia a domy známých rumunských spisovatelů a skladatelů jsou dalšími atraktivními místy ve městě. Elegantní hotely, komfortní chaty, známé kasino a stalé příjemné rekreační ovzduší přinesly Sinaii proslulost a přezdívku "Perla Karpat". Pro turisty je Sinaia vhodným výchozím místem k výletům k chatám Piatra Arsa, Babele, Pestera, Padina nebo k delším výstupům na vrcholy Omu a Babele, které jsou skutečnými přírodní monumenty, jež modeloval vítr a déšť. Díky ozonu a pramenům minerálních vod je Sinaia i lázeňským městem se zaměřením na léčbu neurózy, žaludečních a ledvinových chorob a pro rekondiční programy.

Fagaraš

Săpânţa

Bârsana

Humor

Moldávie

Moldávie je region ležící v severovýchodním Rumunsku. Sdílí hranice s Moldavskem a Ukrajinou. Je to jedna z nejpozoruhodnějších rumunských oblastí, která nabízí příjemnou kombinaci historických měst, středověkých pevností, kostelů, vína a přátelských místních obyvatel.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024/2025!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2025!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

MÁJOVÁ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.490 Kč!!

Májová PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
8. - 11.5.2024
23. - 26.5.2024

Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,22 Kč
euro 25,01 Kč

Počasí