CK Pohoda Indonésie Zájezd č. 1945

Hotely Bali ****

Indonésie
Bali
DENPASAR - UBUD - rýžové terasy JATILUWIH - chrám ULUN DANU - chrám BESAKIH - vodní…

18Počet dnů:

11.02.2025Termíny od:

69 770 Kč Cena od:

18 - denní zájezd

DENPASAR - UBUD - rýžové terasy JATILUWIH - chrám ULUN DANU - chrám BESAKIH - vodní chrám TIRTA EMPUL - hrobky králů GUNUNG KAWI sloní jeskyně GOA GAJAH KERTA GOSA - AMED - chrám LEMPUYANG - palác TIRTA GANGA - pláž PASIR PUTIH - pláž BLUE LAGOON - chrám GOA LAWAH - SANUR - ostrov NUSA PENIDA - chrám LUHUR ULUWATU
Zájezd s českým průvodcem

Ubytování: hotel ****

Stravování: snídaně

Doprava: letecky

Doprava na Bali je zajištěna leteckou společností Qatar Airways

Předpokládaný letový řád:
Praha - Doha 14:55-22:45, Doha - Denpasar 01:50-16:30
Denpasar - Doha 00:10 - 05:00, Doha - Praha 08:35-13:00

Časy letů jsou orientační. Závazné časy letů budou uvedeny v pokynech na zájezd, které budou zaslány zákazníkovi před odjezdem e-mailem nebo poštou.
V ceně letu je jedno odbavené zavazadlo na osobu o hmotnosti do 23 kg (při vnitrostátních letech 20 kg) a jedno příruční zavazadlo do 8 kg.

Program zájezdu

1. den:Odlet z Prahy, přestup v Doha a pokračování letu do Denpasaru.
2. den:Odpoledne přílet do Denpasaru . Transfer do hotelu v Ubudu, ubytování.
3. den:Pobyt v Ubudu - duchovním i kulturním centru celého ostrova. Dopoledne procházka stezkami v oblasti rýžových polí, které obklopují Ubud a v kombinaci s množstvím kokosových palem i banánovníků obsypaných plody mu dodávají neskutečnou atmosféru poklidu a přírodního ráje. Zastavíme se i v centru zdraví, kde si můžeme objednat relaxační masáže spojené s pobytem v páře i koupelí v bazénku anebo ranní cvičení jógy, abychom se naladili i na tuto oddechovou a meditační náladu typickou pro Bali. Odpoledne procházka centrem Ubudu s královským palácem a hlavním hinduistickým chrámem Saraswati zasvěceným bohyni moudrosti, umění a literatury. Zde začneme obdivovat neskutečnou bohatost místních staveb, kterými nejsou jen tato posvátná hinduistická místa, ale i obyčejné domy na ulicích Ubudu vystavěné jako chrám vedle chrámu, zvenku strážené vždy dvojicí soch bohů nebo démonů a vchodem zdobeným téměř vždy sochou oblíbeného boha se sloní hlavou Ganéši. Nocleh v Ubudu.
4. den:Pobyt v Ubudu - po snídani odjedeme na lokální trh, kde se seznámíme s místními produkty, ovocem a zeleninou a poté navštívíme zdejší rodinu v jejich typickém domě, seznámíme se s rodinným životem a hlavně budeme absolvovat školu vaření . Naučíme se připravovat nejtypičtější balijská jídla a po uvaření si je také dáme na oběd. Odpoledne nvštívíme Opičí les, který je také jednou z turisticky nejnavštěvovanějších míst Ubudu a pěší procházkou se vrátíme do hotelu. Nocleh v Ubudu.
5. den:Vydáme se na výlet do oblasti největších rýžových polí na ostrově Jatiluwih vyhlášené kulturní památkou Unesco pro zachovalost tradičního zavlažovacího systému Subak, kdy jsou rýžové terasy zavlažovány vodou vytékající z centrálního jezera a klesající postupně z jedné terasy na druhou až do údolí. Projdeme se po těchto terasách a poté přejedeme k jednomu z nejvýznamnějších vodních chrámů Ulun Danu u jezera Beratan s jedenáctistupňovou pagodou zasvěcenou bohu Šivovi a jeho manželce Párvatí. Cestou zpět se ještě zastavíme k ochutnávce zdejší vynikající kávy i zdejších čajů všech možných chutí. Odpoledne návrat do Ubudu.
6. den:Pobyt v Ubudu - dopoledne navštívíme muzeum Blanco extravagantního uměle Dona Antonia Blanca, který se inspiroval uměním Salvatora Dalího a vystavěl si ateliér i galerii svých obrazů, která patří k nejlepším a nejzajímavějším muzeím v Ubudu. Po prohlídce se vydáme na další procházku kolem rýžových teras , kde si užijeme nejen krásné výhledy, příjemná zastavení k ochutnávce zdejších ovocných i jiných nápojů, ale i otevřou četné galerie místních malířů, kteří zachycují zdejší krajinu a její kouzla. Po návratu do Ubudu odpočinek a večer návštěva královského paláce s představením typických tanců Legong .
7. den:Celodenní výlet během kterého zavítáme do největšího balijského chrámu Pura Agung Besakih , nazývaného chrám chrámů, vystavěného na úbočí nejvyšší hory ostrova Agung s výškou 3.031 mnm. Projdeme se areálem více než 30 různých chrámů, které si zde vybudovaly jednotlivé komunity, vesnice či cechy. Odsud přejedeme k vodnímu chrámu Tirta Empul , který patří mezi nejposvátnější, neboť zde vyvěrá svatý pramen a Balijci zde jeho posvátnou vodou provádí očistu těla i duše. Odpoledne se ještě zastavíme v údolí s hrobkami králů Gunnung Kawi a poté vrátíme zpět do Ubudu.
8. den:Volný den v Ubudu během kterého se můžeme věnovat odpočinku nebo individuálním procházkám, nákupům, masážím, meditacím a také zdejším warungům - malým restaurací, ve kterých se v předchozích dnech už naučíme orientovat a ochutnávat dobroty zdejší kuchyně za velmi dobré ceny. Rozloučíme se s Ubudem, ze kterého se nám určitě nebude chtít další den odjíždět.
9. den:Po snídani odjedeme z Ubudu na severovýchodní pobřeží do letoviska Amed, vyhlášeného pro krásné okolí a hlavně šnorchlování a pozorování podmořského světa. Cestou se ale ještě zastavíme ve Sloní jeskyni Goa Gajah zasvěcené hinduistickým bohům a v bývalém královském městě Kerta Gosa s krásným palácem a soudní síní zdobenou malbami výjevů z podsvětí i nebes. Odpoledne příjezd na východní pobřeží a ubytování v hotelu nad pláží.
10. den:Pobyt v Amedu . Volný den u moře s možností koupání, šnorchlování či výletu zdejší typickou lodí podél pobřeží a šnorchlování v oblasti Coral garden.
11. den:Celodenní výlet zahájíme návštěvou asi nejvyhledávanějšího chrámu na Bali Pura Lempuyang s tzv. Bránou do nebes. Vyvezeme se do areálu tohoto chrámu k typické bráně s otevřeným středem zdobící snad všechny balijské chrámy. Zde je ale ta nejvýznamnější, za níž se nám za hezkého počasí ukáže i nejvyšší hora ostrova Gunung Agung a pořídíme si nezapomenutelné fotografie. Odsud přejedeme ke královskému paláci Tirta Ganga s nádhernými vodními plochami zdobenými množstvím soch a kamenných květů, po kterých se můžeme po vodní hladině procházet. Odpoledne přejedeme k jedné z nejhezčích pláží ostrova Virgin Beach (Pasir Putih) , kde si odpočineme a vykoupeme se a k večeru se již vrátíme zpět do Amedu přejezdem přes kopce porostlé bujnou vegetací i rýžovými terasami. Nocleh v Amedu.
12. den:Volný den u moře s možností koupání, šnorchlování či dalších fakultativních výletů do okolní krajiny plné bujné přírody. Večer návštěva zdejší restaurace a seznámení se zdejší hudbou a tanci a večeří, během které ochutnáme jedno z nejtypičtějších balijských jídel grilované sele . Nocleh v Amedu.
13. den:Po snídani odjedeme z Amedu podél východního pobřeží ostrova do asi nejznámějšího plážového letoviska Sanur. Cestou se zastavíme na další z vyhledávaných pláží ostrova Blue Lagoon ke koupání a šnorchlování a dále u chrámu Goa Lawah - hinduistickém jeskynním chrámu, který patří mezi nejvýzbamnější na Bali a údajně chrání před zlými duchy z moře. Je také známý sídlením několika tisíců netopýrů. Pozdě odpoledne příjezd do Sanuru, ubytování v hotelu v blízkosti pláže.
14. den:Volný den v Sanuru , odpočinek, koupání na písečných plážích.
15. den:Pobyt v Sanuru, fakultativně celoenní výlet lodí na ostrov Nusa Penida , Nusa Penida, který se nachází jen pár kilometrů od Bali a ohromí vás svou přírodní krásou. Ostrov je známý svými úchvatnými plážemi a útesy s úžasnými výhledy na azurově modré moře a okolní ostrovy. Milovníci šnorchlování a potápění nebudou na ostrově Nusa Penida zklamaní. Korálové útesy jsou domovem rozmanitého mořského života, od pestrobarevných ryb až po želvy a manty. Večer návrat do Sanuru.
16. - 18. den:Pobyt v Sanuru, volno, odpočinek, koupání. 17. den: Dopoledne se ještě vykoupeme a před polednem uvoníme pokoje, po poledni odjezd na výlet do nejjižnější části ostrova na poloostrov Bukit až k chrámu Pura Luhur Uluwatu vystavěnému na útesech 70m nad mořem. Je z 11. století a je zasvěcen duchům oceánů a moří. Zde se podíváme na západ slunce. Večer transfer na letiště, odbavení ai odlet z Denpasaru do Doha. 18. den: Přestup v Doha. Odlet z Doha a přílet do Prahy.
Amed - místo pro šnorchlování Amed - místo pro šnorchlování Chrám Lempuyang - Brána do nebes Chrám Pura Agung Besakih Chrám Pura Agung Besakih Gunung Kawi Gunung Kawi - areál královských hrobek Královský palác Tirta Ganga Královský palác Tirta Ganga Královský palác Tirta Ganga Pláž Pasir Putih Restaurace v rýžových polích Rýžová pole u Ubudu Rýžové terasy Rýžové terasy Jatiluwih (Unesco) Rýžové terasy Jatiluwih (Unesco) Rýžové terasy Jatiluwih (Unesco) Sanur - pláže Sanur - restaurace u pláže Ubud - chrám Langon Ubud - chrám Langon Ubud - chrám Saraswati Ubud - chrám Saraswati Ubud - Královský palác, tanec Legong Ubud - obytné domy Ubud - opičí les Ubud - rýžová pole Ubud - rýžová pole Ubud - vstup do obytného domu

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
11.02.2025 28.02.2025 18 69 770 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu na Bali a zpět vč. letištních tax a zavazadel
  • 15× ubytování ve dvoulůžkových pokojích ve 3–4* hotelech
  • 15× snídaně
  • školu vaření s obědem
  • večeři s grilovaným selátkem
  • dopravu a výlety dle programu
  • služby českého průvodce

Cena nezahrnuje

  • pojištění léčebných výloh a storna ERV pojišťovny (doporučujeme připlatit)
  • jednolůžkový pokoj 14.700 Kč
  • vyřízení víz - platba na letišti cca 30 EUR
  • fakultativni výlet lodí na ostrov Nusa Penida 1800 Kč
  • Předpokládané náklady na vstupy 80USD
  • Předpokládané náklady na spropitné 50 USD

Bali

Ostrov Bali je nejpopulárnější destinací v Indonésii vůbec. Je oddělen od sousední Jávy pouze 2 kilometry širokou úžinou a již z dálky září krásou a starobylostí. Vnitrozemí ostrova je hornaté, se dvěma sopečnými krátery – posvátným Gunung Agung a Batur se stejnojmenným jezerem. Bali nabízí 400 km překrásných pláží, neuvěřitelně bohatou tropickou vegetaci, staré chrámy, zajímavé obětní obřady, rýžové terasy, vesničky plné lidového umění, nefalšovanou velmi přátelskou pohostinnost a v neposlední řadě tajuplnou přítomnost zdejších bohů.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,18 Kč

Počasí