CK Pohoda Řecko Zájezd č. 148

Bájný ostrov Kréta - letecky

Řecko
Kréta, Santorini, Kyklády, Chania, Rethymno, Knossos, Heraklion
Tento zájezd na Krétu je zaměřen na podrobné poznání největšího řeckého ostrova,…

10Počet dnů:

05.06.2024Termíny od:

28 490 Kč Cena od:

10 - denní zájezd

Tento zájezd na Krétu je zaměřen na podrobné poznání největšího řeckého ostrova, který je pro návštěvníky přitažlivý svými přírodními krásami (členité pobřeží, hory, soutěsky) i bohatstvím kulturních památek (mínojské paláce a další antické památky). Kréta si vyžaduje podrobnější poznání, proto jsme vybrali kombinovaný zájezd, kde se dny odpočinku u nádherného moře střídají s poznáváním největších zajímavostí Kréty.

Ubytování: hotel

Stravování: polopenze

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:Odlet z Prahy. Dle času letu volno, ubytování.
2. den:Výlet na jižní stranu ostrova. AGIA TRIÁDA – královská vila z doby bronzové s výhledy na jižní pobřeží Kréty. GORTYS – zbytky významného antického města. FESTÓS – starověké středisko se zbytky královského paláce. Malebné zátoky u vesničky MATALA.
3. den:IRÁKLIO – hlavní město a nejvýznamnější přístav Kréty. KNÓSSOS – nejvýznamnější archeologická lokalita na Krétě , hlavní středisko mínojské kultury s proslulým labyrintem.
4. den:Pobyt u moře.
5. den:Nejzdatnější se mohou vydat na náročný pěší výlet nejdelší evropskou soutěskou SAMARIA, která je až 300m hluboká a v místě tzv. „Železných vrat“ 2-3m široká. Plavba lodí podél pobřeží do SFAKIE (loď není v ceně). Snídaňový balíček místo snídaně.
6. den:Pobyt u moře.
7. den:Výlet na východní stranu ostrova. DIKTÉO, ÁNDRO – krápníková jeskyně, mytologické rodiště nejvyššího boha Dia. Planina LASSITHI – náhorní plošina v pohoří Dikté s tisíci malými větrnými mlýny. Ruiny antického města LATÓ. Malebná horská vesnička KRITSÁ. ÁGIOS NIKOLÁOS – půvabné městečko stoupající do svahu nad zátokou Mirabello.
8. den:Výlet na západní stranu ostrova. RETHYMNO – město, kde je vedle sebe vidět stavby benátského i tureckého typu. CHÁNIA – město s pitoreskním starým městem.
9. den:Pobyt u moře. Zájemci mohou fakultativně (cca 130 - 160 Euro) navštívit ostrov SANTORINI . Santorini je nejjižnější ostrůvek souostroví KYKLADY , jehož střed tvoří ohromný mořem zatopený kráter, který návštěvníka uchvátí již při příjezdu, kdy lodě vplouvají do tohoto skalnatého kotle, jehož vrcholy jsou posety bílými stavbami měst THIRA a IA. Pro účastníky výletu bude snídaňový balíček a studená večeře.
10. den:Odlet zpět do ČR.
Faistos-05 Gortys-09 Gortys-12 Knosos Knossos-03 Knossos-09 Recko-Knossos Samaria souteska-03 Samaria souteska-10 Samaria souteska-12 Samaria souteska-16 santorini 7 Santorini-02 Santorini-05 Santorini-15 Santorini-16

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
05.06.2024 14.06.2024 10 28 490 Kč rezervovat
24.09.2024 03.10.2024 10 28 490 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • letecká přeprava
  • letištní taxy a palivový příplatek
  • 9x ubytování v hotelu (dle času letu)
  • 8-9x polopenze (dle času letu)
  • průvodce
  • autobusové výlety

Cena nezahrnuje

  • V závislosti na změně letového řádu může být zájezd prodloužen o jeden den. V takovém případě bude rozšířen počet ubytování se snídaní a účtován bude povinný příplatek 650 Kč / os.

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a vyššího storna do 45 000 Kč (příplatek: 770 Kč)
  • 1/1 pokoj - povinný při nedoobsazení (příplatek: 4500 Kč)
  • samostatně cestující osoby se zájmem o doobsazení budeme kontaktovat.

Kréta

Kréta, Řeky také nazývána "malý kontinent", se nalézá ve Středozemním moři. Tento 260 km dlouhý ostrov je největší, oplývá množstvím vynikajících pláží a úchvatných pohoří. Na Krétě se vytvořila již kolem roku 2500 př.n.l. svébytná Minojská kultura, která vládla z Knossosu celé egejské oblasti. Ve středověku se odtud šířilo malování ikon po celém egejském a ionském moři. Horské vesnice si až doposud jako jedny z posledních v Řecku udržely vlastní lidové tradice, včetně písní a tanců doprovázených na lyře. Kréta se stala velice populárním cílem návštěvníků Řecka. Ti nyní "okupují" v podstatě celý ostrov, ale můžete se s nimi setkat zejména na severním pobřeží v moderních hotelích, které se rozkládají všude podél pobřeží.

Santorini

Santorini, či Thira, patří mezi perly řeckých ostrovů. Bílé domky, úzké uličky, větrné aleje společně s nádhernými plážemi, to vše přivádí na ostrov každoročně mnoho milionů turistů. Od pobřeží vedou prudké silničky a stezky směrem k náhorní plošině, kde se rozkládá většina vesnic. Ostrov byl v minulosti patrně přímo spojen s minojskou civilizací. Thira byla ale kolem roku 1500 př.n.l. zničena výbuchem sopky. Mnoho lidí dodnes věří, že ostrov je místo, kde se kdysi rozkládala bájná Atlantida.

Kyklády

Název soustroví Kyklady vznikl z řeckého slova kyklos, které znamená kruh. Souostroví se skládá z 56 ostrovů, z nichž je pouze 26 obydlených. Oslnivě bílé domy zaplňují stráně kopců a malé přístavy obklopují moře s neuvěřitelně průzračnou vodou. Celou krajinu doplňují nádherné klenoty v podobě maličkých kaplí, větrných mlýnů, holubníků.

Chania

Starobylá Chania leží na severozápadě Kréty a je jistě právem považována za jedno z nejhezčích měst Kréty. Je druhým největším městem po Heraklionu, má své letiště, nádherný starobylý přístav postavený v benátském stylu a řadu historických památek, jako jsou 3 km dlouhé městské hradby, benátská pevnost Firka, kde se nachází námořní muzeum, dále kostel Agios Nikolaos a v samém srdci města pak kamennou tržnici, kde můžete zakoupit typické krétské produkty, jako jsou olivy, olej, koření, med či vynikající sýry, rozinky a víno. V okolí Chanie v průběhu posledních dvaceti let vyrostla turistická letoviska jako Kalamaki, Agia Marina, Platanias či Gerani Beach. V některých z nich vám nabízíme možnosti strávit Vaši dovolenou.

Rethymno

Příjemné město je vystavěno na ruinách antického městečka známého pod jménem Rithimna. Provincie Rethymnon se rozkládá v západní části ostrova, mezi městy Chania a Heraklion. Město Rethymno je vzdáleno cca 78 kilometrů od Heraklionu a cca 58 kilometrů od Chanie. Dominantou celé oblasti je bezesporu pohoří Psiloritis s nevyšší horou Ida, která se tyčí do výšky 2.456 metrů. K nejvyhledávanějším místům v Rethymnu patří jeho historická část s pevností, vystavěna nad malebným přístavem. V romantických úzkých uličkách najdeme nepřeberné množství malých kaváren, restaurací či taveren. Velmi dobře organizovaná turistická infrastruktura poskytuje všem návštěvníků prožití příjemné dovolené.

Knossos

Minojská civilizace byla jednou z prvních, které vznikly v oblasti Egejského moře. Ještě před 100 lety však existovala pouze ve starých legendách. Jedna z nich vypráví o podivné nestvůře Minotaurovi, zplozené manželkou krále Minoa Pacifaé. Aby zabránil řádění tohoto tvora, napůl člověka, napůl býka, dal Minos zbudovat bludiště známé jako Labyrint. Každým rokem pak Minotaurovi obětovali sedm dívek a sedm mladých mužů, a to až do té doby, než byl zabit řeckým princem Theseem. Legendárním Labyrintem možná kdysi mohly být pozůstatky obrovského paláce, který na Krétě objevil sir Arthur Ewans. Palác má více než 1 000 místností, pět pater a pochází z doby 1700 – 1450 př. n. l. Stavěli ho lidé, kteří měli k dispozici již poměrně vyspělou stavební techniku. Mnozí vědci uznávají tuto minojskou kulturu jako vůbec první evropskou civilizaci.

Heraklion

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024/2025!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2025!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

MÁJOVÁ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.490 Kč!!

Májová PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
8. - 11.5.2024
23. - 26.5.2024

Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,18 Kč

Počasí