CK Pohoda Norsko Zájezd č. 200

Norské fjordy

Norsko
Sognefjord, Trolí cesta, Iddefjorden, Romsdalen, Jostedalsbreen, Nigardsbreen, Jotunheimen národní park, Dalsnibba, Lom, Lillehammer, Alesund, Geiranger, Oslo
Zájezd do střední části Norska Vás zavede za krásami kouzelné severské přírody, do…

10Počet dnů:

28.06.2024Termíny od:

16 990 Kč Cena od:

10 - denní zájezd

Zájezd do střední části Norska Vás zavede za krásami kouzelné severské přírody, do centra nejvyššího pohoří Jotunheimen, k nejkrásnějšímu fjordu Geiranger i na pobřeží Atlantického oceánu. Cestou do Norska navštívíte dvě hlavní města, Oslo v Norslu a Kodaň v Dánsku.

Ubytování: chata

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy v odpoledních hodinách.
2. den:Prohlídka druhého největšího města Švédska GÖTEBORGU.
3. den:Přejezd hraničního fjordu IDDEFJORD . Vyhlídková jízda podél nejdelšího norského jezera MJ0SA. Návštěva městečka LILLEHAMMER - turistické a sportovní centrum, dějiště zimních olympijských her, věhlasný skanzen. Příjezd do „srdce" Norska - údolí GUDBRANDSDALEN.
4. den:Výlet k největšímu evropskému pevninskému ledovci JOSTEDALSBREEN . Ledovcový splaz NIGARDSBREEN . Horská krajina SOGNEFJELL - průjezd horskou silnicí s nádhernými scenériemi, kterou se dostaneme k bočnímu rameni nejdelšího norského fjordu SOGNEFJORD .
5. den:Průjezd divokým údolím ROMSDALEN , jejž lemují strmé a rozeklané vrcholy. Zastávka u pověstné převislé horolezecké stěny Trollů - TROLLTINDAN. Výjezd věhlasnou cestou Trollů - TROLLSTIGVEIEN . Prohlídka města ALESUND , které je nazývané klenotnicí secesního umění a je překrásně položené na břehu a ostrůvcích Atlantského oceánu. Vyhlídková jízda podél ROMSDALSFJORDU a STORFJORDU.
6. den:Vyhlídková jízda malebným údolím OTTADALEN. Výjezd na vyhlášenou vyhlídku DALSNIBBA s úchvatnými pohledy na fjordy. Nejkrásnější fjord GEIRANGER (UNESCO), jehož strmé stěny jsou krášleny desítkami nádherných vodopádů. LOM - městečko s rázovitým dřevěným kostelíkem.
7. den:Průjezd údolím říčky SJOA mezi našimi sportovci známé raftovými sjezdy. Největší norské pohoří JOTUNHEIMEN (Domov obrů) – pěší túra na vyhlídku BESSEGGEN nad jezerem Gjende (panoramatické rozhledy na rozeklané a zasněžené vrcholy). Pro slabší turisty možnost procházky kolem jezera. Městečko VAGAMO - krásná ukázka staré norské dřevěné architektury.
8. den:OSLO - vzdušná a zelená metropole Norska s množstvím kulturních památek i s věhlasnými muzei. Noční přejezd.
9. den:Prohlídka KODANĚ - královský palác Amalienborg, Christianborg, velkolepá radnice, možnost okružní plavby přístavem. Dánsko nemůžete opustit bez fotografie Malé mořské víly, symbolu Kodaně. Noční přejezd.
10. den:Příjezd do Prahy v ranních hodinách.
100_1957 alesund Foto - Norské fjordy Geiranger (1) Geiranger (3) Geiranger (5) Gjende+Bessvatnet Norsko - 7 sester Norsko - GEIRANGER Norsko - Troll 2004 Norsko - Trollstigern Norsko LOM KOST oslo - 1 oslo - 4 Trolova stena-07 Trolova stena-08

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
28.06.2024 07.07.2024 10 16 990 Kč rezervovat
05.07.2024 14.07.2024 10 16 990 Kč rezervovat
12.07.2024 21.07.2024 10 16 990 Kč rezervovat
19.07.2024 28.07.2024 10 16 790 Kč momentálně není k dispozici
02.08.2024 11.08.2024 10 16 790 Kč momentálně není k dispozici

Cena zahrnuje

  • dopravu luxusním autobusem
  • trajekty
  • průvodce
  • 6x ubytování (1x ubytování po trase, 5x v 4 lůžkových chatičkách v Norsku s možností vaření)
  • 5x snídani a 4x večeři (česká kempingová kuchyně)

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 450 Kč)
  • malá dvoulůžková chatička v Norsku - 5 nocí, pouze pro společně přihlášené dvojice (příplatek: 1500 Kč)
  • Plavba po Geirangerfjordu 60 minut dospělý (příplatek: 1180 Kč)
  • Plavba po Geirangerfjordu 60 minut děti do 14,99 let (příplatek: 980 Kč)
  • 1/1 pokoj - na tomto zájezdu není možný, samostatně cestující osoby jsou doobsazeny

Sognefjord

Nejdelší fjord světa zasahující do pevniny 204 km od volného moře!!! Přes fjord jezdí na několika místech kyvadlově trajekty. Krása - beze slov.

Trolí cesta

V překl. Trolí stezka – 11 serpentin na komunikaci č. 63 v závěru údolí Isterdalen stoupajících zářezem ve skalním masívu od hladiny moře až do výšky 800 metrů. Bývalá obchodní stezka - nyní součást Zlaté cesty severu. Cesta byla otevřena 1936 králem Haakonem VII.

Iddefjorden

Hraniční fjord na pomezí Švédska a Norska na trase Göteborg - Oslo. Nad ním původní i nový most Svinesundsbron.

Romsdalen

Původně nazývané Raumas dal leží mezi přístavem Åndalsnes a jezerem Lesjaskogsvannet. Údolím teče řeka Rauma a prochází zde vyhlídková trať Raumabanen. Údolí Romsdalen je tak sevřeno obrovskými horskými masívy, že se do něj pět měsíců v roce nedostanou sluneční paprsky.

Jostedalsbreen

Největší ledovec evropského kontinentu pevniny (487 km2) dlouhý cca 60 km s tloušťkou ledu až 600 m. Stejnojmenný národní park založen v r. 1991 (1310 km²).

Nigardsbreen

Velmi navštěvovaný výběžek na jižním okraji Jostedalsbreenu. Z parkoviště se dá za 40 minut pěšky dojít až přímo k ledovci. Stejnou dobu trvá plavba lodičkou po ledovcovém jezeře. S místním průvodcem lze absolvovat výstup na vrchol ledovce (nutná odborná výstroj a výzbroj).

Jotunheimen národní park

Jotunheimen je snad nejznámějším národním parkem v Norsku vůbec a zároveň také nejpopulárnější turistická oblast v zemi. Jotunheimen lze do češtiny přeložit jako "Domov obrů", což velmi dobře vystihuje ráz tohoto území. Tento masiv je nejvyšším horským masivem Norska a celé Skandinávie. Je složen ze starších krystalických hornin, které byly během kaledonského vrásnění asi před 500 mil.let nasunuty na původní a nejstarší stabilní blok takzvané fennosarmatské platformy. Na území masivu převládá alpinský vysokohorský reliéf. Panoramatu národního parku vévodí stovky rozeklaných vrcholů, z nichž více než dvě stě dosahuje nadmořské výšky vyšší než 1900 metrů. Krajina je zde velmi rozmanitá a spatříme tu rozlehlé ledovce, hluboká říční údolí, skalnaté rokle, prudké bystřiny, vodopády, jezernaté plošiny, malé náhorní plošiny s tundrovou vegetací i zamokřené plochy. Plocha parku čítá 3900 kilometrů čtverečních. Jotunheimen se pyšní dvěma nejvyššími vrcholy v Norsku a severní Evropě vůbec - Galdhopiggen (2469 m) a Glittertind (2464 m).

Dalsnibba

Až na samotný vrchol Dalsnibby do nadmořské výšky 1495 metrů lze vyjet autem po zaplacení mýtného. Z vrcholu se otevírá fantastický pohled na Fjell, dolů na serpentiny a na Gairangerfjord. Z této výše se jeví lodě, které tam proplouvají, a auta na serpentinách, jako dětské hračky. Zvlášť krásně je na Dalsnibbě, když slunce, stojící na západě, posílá své poslední paprsky do fjordu a temena hor se třpytí zlatem. Cesta do Geirangerfjordu je dlouhá 24 km a musí překonat téměř 1500 výškových metrů po dobře řešené silnici s množstvím zatáček. Silnice byla dokončena roku 1895 a je na ní 20 velmi úzkých až vlásenkovitých zatáček.

Lom

Obec Lom se 700 obyvateli je znamenité turistické místo s infrastruktorou středně velikého centra, vybavenými službami. Jenom zdejší dřevěný kostel navštíví ročně 150000 turistů. Svatostánek je nepochybně starší než první zmínka o něm z r.1240. Je zasvěcený hned třem světcům: Panně Marii, svatému Janu Křtiteli a svatému Olafovi, a polokruh chrámové galerie je nesen dvaceti sloupy. V 17.stol. byl kostel prodloužen západním směrem, do jeho stěn byla vyřezána okna, a celý byl přestavěn do křížového půdorysu. Chór a kazatelna pocházejí z 18.stol. a jsou zdobeny akantovými listy, symbolem šíření víry. Střechu pokrývají dřevěné šindele a její hřbet korunují působivé dračí hlavy. Sloupy a archivolty (rámy zdobící přední část oblouků severního portálu) zdobí rostlinné a zvířecí ornamenty, které jsou sice mladšího data, ale vycházejí z urneského stylu. V městečku najdete také Vlastivědné muzeum (Lom Bygdemuseum) a budovu Storstabbur, což je sýpka o třech patrech.

Lillehammer

Lillehammer (Malý Hamar) byl se svými 23 tisíci obyvateli odedávna důležitou sportovní oblastí pro široké okolí hlavního města Osla. Na osvětlených tratích lze provozovat disciplíny jak alpského, tak klasického lyžování. Je zde zimní hala a další sportoviště, které byly vybudovány pro Zimní olympijské hry, které se tu konaly v roce 1994.

Alesund

Alesund je nazývané klenotnicí secesního umění a je překrásně položené na břehu a ostrůvcích Atlantského oceánu. Lednový oheň v roce 1904 doslova smetl městečko Alesund z povrchu zemského. Devastaci bouřlivé noci přežilo jen pár budov. Během 16 hodin shořelo 850 domů, z nichž zbyly jen haldy trosek a popela a mezi nimi 10 000 potulujících se lidí bez střechy nad hlavou. Ještě že mezi lidmi i státy existuje solidarita. Rychlá pomoc z Evropy, a hlavně pak z Německa, přišla opravdu včas. Lodě dopravovaly spoustu zásilek včetně stavebního materiálu, a tak se mohlo začít s obnovou. Po pouhých třech letech perné práce vzniklo nádherné město v jednotném architektonickém stylu. Budovalo se samozřejmě i později, protože počet obyvatel se od té doby zčtyřnásobil, ale staré jádro svou tvář nezměnilo. Umělecký styl art nouveau, který zasáhl Evropu na přelomu 19. a 20. století, se uplatnil kromě výtvarné oblasti i v užitém umění a architektuře.

Geiranger

GEIRANGER (Norsko) Městečko na západě země, ležící v křišťálově čistém fjordu stejného jména. Geirangerfjord je 16 km dlouhý. Přivítají Vás vodopády, hory i okolní typické norské vesničky. Nejkrásnější fjord v Norsku, jak je Geiranger nazýván, je od roku 2005 zapsán na seznamu světového dědictví UNESCO.

Oslo

Hlavní město Norska.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí