CK Pohoda Jordánsko Zájezd č. 611566

JORDÁNSKÉ KRÁLOVSTVÍ

Jordánsko

Div světa – Petra, nejhlubší proláklina na světě – Mrtvé moře, biblické památky,…

8Počet dnů:

05.10.2021Termíny od:

27 990 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

Div světa – Petra, nejhlubší proláklina na světě – Mrtvé moře, biblické památky, antická města, nejkrásnější poušť na světě, korálové útesy Rudého moře, arabské a křižácké hrady, polopenze v ceně.

Zájezd provází Mgr. Petra Pavlíková.

Ubytování: hotel ***

7x nocleh s polopenzí ve dvoulůžkových pokojích (s vlastním příslušenstvím a TV) v hotelech 3* - 4* na trase zájezdu.

Stravování: polopenze

Snídaně i večeře jsou servírované.

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:Odlet z Prahy. Přílet do jordánské metropole Amman. Transfer do hotelu. Večeře a nocleh.
2. den:Dopoledne zahájení prohlídky jordánské metropole AMMANU – orientální atmosféra tržiště, monumentální Abdullahova mešita. Výlet do severozápadního cípu Jordánska – do oblasti, kde se ve velkém pěstují olivovníky. Výjezd na vrchol Djabal Auf a prohlídka středověkého arabského hradu AJLUN – vyhlídka směrem k údolí Jordánu. Odpoledne prohlídka rozlehlého a velmi dobře zachovalého antického města GERASA – dvě divadla, kolonády, chrámy, kruhové náměstí, stadión aj. Večeře a nocleh.
3. den:Dopoledne prohlídka antických památek v AMMANU – pozůstatky starověké Philadelphie – akropolis (Herkulův chrám, archeologické muzeum, ruiny umajjovského paláce a vyhlídky na město), antické velké divadlo, odeon, zbytky fóra a nymfea. Poté přejezd do křesťanského města MADABA a prohlídka kostela svatého Jiří, kde se v podlaze nachází rozlehlá raně křesťanská mozaika s mapou Svaté země. Odpoledne výjezd na HORU NEBO, kde podle Starého zákona ukázal Mojžíš svým Izraelitům zemi zaslíbenou a zemřel – raně křesťanské mozaiky v kostele, výhledy směrem do Izraele. Sjezd do nejhlubší prolákliny na světě (-420 m n.m.) a vykoupání v MRTVÉM MOŘI na pláži Amman Beach. Večeře a nocleh.
4. den:Dopoledne procházka v BETANII u řeky JORDÁN v místech, kde Jan Křtitel pokřtil Krista – kostely několika církví, místo rituálních křtů na jordánsko-izraelské hranici. Poté vyhlídková jízda podél východního pobřeží Mrtvého moře se zastávkami u: ústí kaňonu Wadi Mujib, „zkamenělé“ Lotovy ženy i biblické SODOMY. Odpoledne výjezd kaňonem Wadi Kerak a prohlídka jednoho z největších křižáckých hradů na Blízkém východě – pevnost KERAK, která nabízí tajemné chodby i působivé vyhlídky. Putování po panoramatické Královské cestě. Zastávky s výhledy na kaňon Wadi Dana a na křižácký hrad Šobak. Večer příjezd do Petry. Večeře a nocleh.
5. den:Celodenní program v divu světa – ve skalním městě PETRA – starověké nabatejské hropbky, římské stavby, fantaskní úzká soutěska Síq, možnost výstupu k tajemné hrobce „Klášter“ nebo k nabatejskému obětišti s panoramatickými výhledy. Možnost projížďky na velbloudovi nebo v kočáru. Večeře a nocleh.
6. den:Dopoledne program v jedné z nejkrásnějších pouští na světě, putování po stopách anglického dobrodruha Lawrence z Arábie – WADI RUM (přírodní dědictví UNESCO) s barevným pískem a fantaskními skalami, kulisy filnmu „Marťan“. Možnost výletu džípem nebo na velbloudovi. Putování mezi beduíny. Odpoledne příjezd na pobřeží Rudého moře do letoviska AQABA – promenáda, tržiště, velká mešita, vykoupání v moři. Večeře a nocleh.
7. den:Odpočinek na pláži RUDÉHO MOŘE s výhledy na pobřeží Saudské Arábie, Egypta a Izaele. Možnost šnorchlování nebo výletu lodí s proskleným dnem. Večer přejezd do Ammanu. Večeře a nocleh.
8. den:Volný program v Ammanu nebo výlet do východní pouště k umajjovským zámkům KUSAJR AMRA (arabské lázně s cennými freskami) a KASR HARRANA (působivá pevnost) – památky UNESCO (cca 50 €). Odpoledne transfer na letiště a odlet. V pozdních večerních hodinách přílet do Prahy.
Jordánsko1 Jordánsko-Petra Jordánsko-Wadi Rum

Termíny a ceny

Vysvětlivky

  • D: Cena za osobu

Cena zahrnuje

  • 7x ubytování s polopenzí v hotelech*** a ****
  • obousměrnou letenku
  • letištní taxy
  • dopravu minibusem po Jordánsku
  • průvodce
  • zákonné pojištění

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění
  • vstupy a fakultativní výlety: cca 170 EUR

Příplatky

  • příplatek za jednolůžkový pokoj (příplatek: 5500 Kč)

Slevy

  • AKCE: při zakoupení do 31.1. 2022 (sleva: -1000 Kč)

Výlety

  • Orientační částka na vstupy a fakultativní výlety: cca 170 EUR. Konkrétní částky budou rozepsány v pokynech, jež se budou rozesílat přibližně dva týdny před odjezdem.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,66 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí