CK Pohoda Španělsko Zájezd č. 14664A

Svatojakubská cesta + SANTIAGO DE COMPOSTELA + MYS FISTERRA (letecky z Prahy)

Španělsko

Bilbao, Burgos, León… Co skrývají? Vydejte se po Svatojakubské cestě, odhalte tajemství…

8Počet dnů:

01.09.2024Termíny od:

42 990 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

Bilbao, Burgos, León… Co skrývají? Vydejte se po Svatojakubské cestě, odhalte tajemství jejích zastavení a zažijte pocit, že cesta je cíl. Projdete se uličkami Bilbaa. Zhlédnete Gaudího palác v Astorze, katedrálu v Burgosu, templářský hrad i vesničku Keltů. A krajina Galicie či Santiago de Compostela vás dostanou. Zažijte na vlastní kůži cestu poutníků a objevte Španělsko, jak ho neznáte!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu: kabinové zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 20 cm a max. hmotnosti 8 kg (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo za příplatek 2 800 CZK: odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg a rozměrech 158 cm, tj. součtu jeho délky, šířky a hloubky (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Ubytování: hotel ***

nocleh v 3 * hotelech ve městech Bilbao, Burgos, León (2x) a Santiago de Compostela (3x)
3lůžkový pokoj pouze na vyžádání

Stravování: snídaně

během zájezdu budou v hotelech podávány snídaně formou bufetu

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:Odlet z Prahy do Bilbaa, kde se po příletu ubytujeme. Pokud nám to letový řád dovolí, vydáme se na procházku historickým centrem, kde pak můžeme povečeřet v některém z místních podniků. Po příletu do Bilbaa se ubytujeme a dle aktuálního letového řádu se vypravíme na  krátkou procházku centrem tohoto krásného baskického města.  Projdeme se historickou čtvrtí , ve které najdeme spoustu příjemných hospůdek  a barů s typickými místními „pintxos“ , tj. obdoba českých obložených chlebíčků, přičemž nad bohatostí a nápaditostí ingrediencí budeme žasnout každý po svém. Pro milovníky dobrého jídla doporučujeme v následujících dnech, v dopoledních hodinách, návštěvu nedaleké tržnice Mercado de la Ribera . Proslulý  místní trh přímo vyzývá k nákupu všemožných surovin i lahůdek.  Večer si pak můžeme dát výbornou večeři nebo jen tak posedět a vychutnávat si místní atmosféru.
2. den:Připravte se na zážitky s nádechem umění a architektury. V Bilbau dnes uvidíme první ze zastávek Svatojakubské cesty, projdeme se po nábřeží řeky Nervión, ke Guggenheimovu muzeu či k Biskajskému mostu. Navečer se přesuneme do Burgosu. Dnes poznáme Bilbao důkladněji a určitě z něj nenabydete pocitu, že kdysi to bylo ocelové město plné průmyslu. Procházkou historickým centrem rozkládajícím se na pravém břehu řeky Nervión se dostaneme ke gotické katedrále svatého Jakuba , která je zapsána na listině památek UNESCO , jako jedna ze zastávek na Svatojakubské cestě. Projdeme se po krásně zrekonstruovaném nábřezí  řeky Nervión , jejíž meandry   dělí město na dvě části. Naše kroky povedou mimo jiné i kolem  slavného mostu Zubizuri , což v řeči Basků, zvané euskara, znamená Bílý most, od neméně slavného španělského architekta Santiaga Calatravy. S Bilbaem je spojeno jméno dalšího významného architekta, a to  Franka Gehryho , jehož úchvatná stavba  Guggenheimova muzea  stojí opravdu za zhlédnutí. Budova muzea z vápence, skla a titanu je přirovnávána k lodi, ke květině či k leklé rybě rozvalující se u řeky Nervión. Muzeum má své dva velké ochránce. Z jedné strany ho hlídá květinový pes Puppy, z druhé pavouk v nadživotní velikosti. Milovníci moderního umění mohou muzeum navštívit.  A pro milovníky technických zajímavostí máme připravenu další lahůdku,  Biskajský most . Tato technická kuriozita z 19. století se nachází vzdáleněji od centra, v ústí řeky. Tímto netradičním mostem se vyřešil problém spojení nestejnorodých břehů řeky, zároveň ale nesměl překážet lodím vyplouvajícím z místního přístavu. Nechte se překvapit, jakým způsobem si s tímto technickým oříškem architekti poradili. Most vyzkoušíme na vlastní kůži. Navečer se přesuneme do historického města Burgos a ubytujeme se.
3. den:Po snídani vyrazíme do malebných uliček historického Burgosu. Prohlédneme si hlavní náměstí Plaza Mayor a ochutnáme místní gastronomii v některém z tapas barů. Nádherné výhledy si užijeme z kopce nad městem. Večer pak přejedeme do Leónu.  Dnešní den bude ve znamení historie, která na nás v Burgosu dýchne opravdu na každém kroku. O městě Burgos se tvrdí, že je městem hrdiny El Cida , křesťanského bojovníka proti arabské nadvládě na Pyrenejském poloostrově v 11. století. Ostatky Cida jsou údajně uloženy v místní katedrále , o níž místní tvrdí, že je jednou z nejkrásnějších katedrál světa . My jim nejspíš dáme za pravdu. Navíc její velikost budí respekt, vždyť podélná loď má na délku 100 m a věže sahají do 80metrové výšky. K této nejvýznamnější dominantě Burgosu se nejlépe dostaneme od krásné vstupní městské  brány Santa Maria , která připomíná spíše hrad, než obyčejnou bránu. V okolí katedrály najdeme řadu krámků, kde koupit meče či bambitky jako památku na návštěvu tohoto města, a v uličkách ústících na hlavní  náměstí Plaza Mayor  zase nespočet tapas barů, kde můžeme doslova gastronomicky experimentovat. Se zájemci vystoupáme na kopec nad městem, kde se nacházejí  ruiny starého hradu , který dal městu jméno. Je totiž odvozeno z německého Burg s českým významem hrad. Naskytnou se nám odtud překrásné výhledy na město i do okolí.  Odpoledne nám nabídne čas k příjemné procházce po nábřeží řeky Arlazón, podél níž vede svatojakubská cesta , a k návštěvě interiérů katedrály.  Navečer budeme pokračovat na ubytování do Leónu.
4. den:Pustíme se dál do objevování míst Svatojakubské cesty. Prim budou hrát monumentální stavby. Podíváme se do Leónu, kde probádáme historické centrum a ochutnáme speciality z „Mokré čtvrti“. V Astorze si nenecháme ujít Gaudího biskupský palác. Dopoledne strávíme v křesťansky významném   Leónu . Hlavním cílem bude úchvatná místní gotická katedrála vyhlášená svými vitrážemi. Díky světelným hrám, které vitráže vytvářejí, bývá nazývána Dómem světla či leónskou kráskou. Katedrála stojí na místě původních římských lázní, jejichž skrovné zbytky jsou pod základy katedrály dodnes. Právě město León bylo totiž založeno jako město římské legie. Nevynecháme ani románskou baziliku San Isidro , která sloužila jako královská hrobka, nebo krásný renesanční klášter San Marcos , ve kterém se dnes nachází luxusní hotel. Oběd si můžete vychutnat ve zdejší  „Mokré čtvrti" , která je srdcem starého města s četnými hospůdkami, kde si určitě vybere každý jak něco delikátního k jídlu, tak uhasí žízeň.  Odpoledne se přesuneme do oblastí vinic a obilných polí do Astorgy , města čokolády. Sladké radovánky ale necháme stranou a navštívíme katedrálu a impozantní biskupský palác , který postavil katalánský architekt Antonio Gaudí v modernistickém slohu. Mix všemožných architektonických slohů doplňují zbytky opevnění a další památky z dob starého Říma.   Navečer se vrátíme do Leónu na ubytování.
5. den:Dnešek se ponese v duchu Templářů a Keltů. Nejprve se zastavíme v městečku Ponferrada, kterému dominuje templářský hrad. Poté navštívíme keltskou vesničku s unikátními domky. K večeru dorazíme do Santiaga de Compostela. Dnes máme na programu přejezd do Santiaga de Compostela , cíle Svatojakubské cesty! Po cestě jistě zahlédneme mnoho poutníků, kteří tam mají namířeno. Cestu si zpříjemníme dvěma zastávkami. První zastávka bude v malém městečku Ponferrada , kterému vévodí templářský hrad , kterému hrozilo, že se stane fotbalovým stadionem. Projdeme si místní uličky, můžete se zastavit v některém ze zajímavých muzeí nebo se občerstvit v některé z četných hospůdek. Další zastávka bude v  keltské vesničce O´Cebreiro . Je to jen pár domků se slaměnou střechou, tzv. pallozas, na kopci s úžasnými výhledy, ale zastávka je to velmi zajímavá. Domečky jsou jako z jiného světa, ve kterém zaznívají ještě dudácké písně . Můžeme zde navštívit keltský domek upravený jako muzeum, nebo si dát odpolední kávu, či výbornou místní specialitu caldo gallego v některé zdejší autentické hospůdce. Navečer přijedeme do Santiaga de Compostela, kde se ubytujeme.
6. den:Čeká nás hlavní cíl Svatojakubské cesty, historické Santiago de Compostela. Prohlédneme si úchvatnou katedrálu, která je pýchou města. Projdeme se parkem Alameda a vychutnáme si krásné výhledy z kopce Monte de Gozo. Santiago de Compostela je  cílem všech poutníků putujících po Svatojakubské cestě . Je to místo, kde se mísí milióny osudových pocitů pomyslného štěstí, očisty i pýchy. Procházka po starém městě s chrámy, kláštěry i obytnými domy již z 12. století vám bude připadat téměř mystická. Město je spjato s působením apoštola Jakuba, který je uložen v místní impozantní katedrále věhlasné také obrovskou kadidelnicí, tzv. botafumeiro .  Nádherný výhled na centrum města s katedrálou si vychutnáme z parku Alameda  a odpoledne zavítáme ještě na  kopec Monte de Gozo , což je místo, odkud poutníci po dlouhé a strastiplné cestě poprvé zahlédnou svůj vytoužený cíl. Navečer zde, mimo pouliční osvětlení, uvidíte mléčnou dráhu Campus Stellae. Zkomolenina tohoto sousloví dala přídomek městu Compostela .  Ubytování ve městě Santiago de Compostela.
7. den:Tento den bude tematicky laděný přírodou. Vydáme se na výlet k mysu Fisterra, nejzápadnějšímu místu pevninského Španělska. Vychutnáme si projížďku nádhernou galicijskou krajinou i atmosféru tohoto mystického místa.  Ačkoliv Fisterra není součástí Svatojakubské cesty, řada poutníků míří až sem stejně jako my. Pojedeme krásnou galicijskou krajinou malebných kopců .   Příroda ke Svatojakubské pouti neodmyslitelně patří a na mnohým místech potkáte osla, zbloudilé krávy či koně. Dojedeme na pomyslný konec světa, galicijsky „Fisterra"!  Mys Fisterra  je považován za nejzápadnější místo pevninského Španělska a je opředen mnoha legendami. Pobřeží je pak lemováno  romantickými zátokami  a nedaleko leží nejvyhlášenější místní pláž Langosteira.  Večer se vrátíme do Santiaga de Compostela. 
8. den:Dle aktuálního letového řádu bude následovat odlet ze Santiaga de Compostela do Prahy.
Foto - Severní Španělsko + DEGUSTACE VÍN + KOUPÁNÍ V SAN SEBASTIÁNU (letecky z Prahy) Foto - Severní Španělsko + DEGUSTACE VÍN + KOUPÁNÍ V SAN SEBASTIÁNU (letecky z Prahy) Foto - Svatojakubská cesta + SANTIAGO DE COMPOSTELA + MYS FISTERRA (letecky z Prahy) Foto - Svatojakubská cesta + SANTIAGO DE COMPOSTELA + MYS FISTERRA (letecky z Prahy) Foto - Svatojakubská cesta + SANTIAGO DE COMPOSTELA + MYS FISTERRA (letecky z Prahy) Foto - Svatojakubská cesta + SANTIAGO DE COMPOSTELA + MYS FISTERRA (letecky z Prahy) Foto - Svatojakubská cesta + SANTIAGO DE COMPOSTELA + MYS FISTERRA (letecky z Prahy) Foto - Svatojakubská cesta + SANTIAGO DE COMPOSTELA + MYS FISTERRA (letecky z Prahy) Foto - Svatojakubská cesta + SANTIAGO DE COMPOSTELA + MYS FISTERRA (letecky z Prahy) Foto - Svatojakubská cesta + SANTIAGO DE COMPOSTELA + MYS FISTERRA (letecky z Prahy) Foto - Svatojakubská cesta + SANTIAGO DE COMPOSTELA + MYS FISTERRA (letecky z Prahy) Foto - Svatojakubská cesta + SANTIAGO DE COMPOSTELA + MYS FISTERRA (letecky z Prahy) Foto - Svatojakubská cesta + SANTIAGO DE COMPOSTELA + MYS FISTERRA (letecky z Prahy) Foto - Svatojakubská cesta + SANTIAGO DE COMPOSTELA + MYS FISTERRA (letecky z Prahy) Foto - Svatojakubská cesta + SANTIAGO DE COMPOSTELA + MYS FISTERRA (letecky z Prahy) Foto - Svatojakubská cesta + SANTIAGO DE COMPOSTELA + MYS FISTERRA (letecky z Prahy) Foto - Svatojakubská cesta + SANTIAGO DE COMPOSTELA + MYS FISTERRA (letecky z Prahy)

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
11.06.2024 18.06.2024 8 42 990 Kč momentálně není k dispozici
01.09.2024 08.09.2024 8 42 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Bilbao se všemi poplatky (let s přestupem)
  • letenka Santiago de Compostela – Praha se všemi poplatky (let s přestupem)
  • kabinové zavazadlo dle pravidel pro přepravu zavazadel
  • transfer letiště–hotel–letiště
  • doprava autobusem dle programu zájezdu (mimo MHD ve městech)
  • 7x ubytování
  • 7x snídaně
  • služby průvodce (mimo individuální volno)

Cena nezahrnuje

  • zavazadlo za příplatek dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • cestovní pojištění (není-li sjednáno)
  • doporučené kapesné cca 400 € (včetně vstupného a dopravy na místě)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 9 000 Kč

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí