CK Pohoda Itálie Zájezd č. 1838

Apulie a Basilicata ***

Itálie

Bari • Alberobello • Locorotondo • Ostuni • Castel del Monte • Matera • Murgia •…

8Počet dnů:

31.05.2024Termíny od:

29 770 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

Bari • Alberobello • Locorotondo • Ostuni • Castel del Monte • Matera • Murgia • Lecce • Otranto • Santa Maria di Leuca • Brindisi • Bari

Ubytování: hotel ***

Stravování: snídaně

Doprava: letecky

Doprava do Itálie a zpět je zajištěna leteckou společností Ryanair.
Předpokládaný letový řád:
Praha - Bari 06:00 - 07:50
Bari - Praha 08:15 - 10:10

Časy letů jsou orientační. Závazné časy letů budou uvedeny v pokynech na zájezd, které budou zaslány zákazníkovi před odjezdem e-mailem nebo poštou.

V ceně je zahrnuto malé kabinové zavazadlo do rozměrů max. 40 cm x 20 cm x 25cm.
Za příplatek 1.500 Kč/oba směry je kabinové zavazadlo do 10 kg o rozměrech max. 55 cm x 40 cm x 20 cm.
Za příplatek 1.800 Kč/oba směry je velké zavazadlo na odbavení do 20 kg

Doporučujeme objednat na každou dvojici alespoň jedno kabinové zavazadlo a/nebo jedno zavazadlo k odbavení. Platby za odbavení zavazadla na letišti jsou podstatně vyšší.

Program zájezdu

1. den:Ráno odlet z Prahy do Bari, po příletu odjedeme na prohlídku jedné z nejzajímavějších památek UNESCO v Itálii, Castel del Monte . Stojí na lesnatém vršku v nadmořské výšce 540 metrů a pochází ze 13. stol., kdy ho nechal postavit sám císař Fridrich II. Štaufský. Stavba má zvláštní půdorys a experti se dodnes nemohou shodnout, k čemu osmihranná budova sloužila. Záhadu funkce Castelu del Monte umocňuje i fakt, že nemá vůbec žádné obranné prvky, takže zde nenajdeme padací most, hradby, střílny ani stáje pro koně strážců hradu či členy panovníkovy družiny. Ovšem o symbolice hradu nemůže být pochybností, jelikož osmihranný půdorys, osm místností v každém patře a osmihranné nádvoří má jasný význam. Číslo osm totiž vyjadřuje zmrtvýchvstání a věčný život. Z toho důvodu mají i křtitelnice v kostele osmihrannou formu. Číslovka osm je zde doslova na každém kroku. Odpoledne přejezd na ubytování v oblasti Alberobello - hotel 3* s bazénem na pobřeží Jaderského moře. Odpočinek, koupání, fakultativně večeře v hotelu.
2. den:Po snídani odjezd na výlet do jedněch z nejkrásnějších a nejzajímavějších měst v Itálii. Navštívíme Alberobello , pohádkové město plné bílých kruhových domků s kamennými střechami, nazývaných trulli. Nachází se jich zde asi 1 400 a uličky mezi nimi jsou neustále plné života a turistů, kteří obdivují tento skvost zapsaný na seznam UNESCO. Některé z těchto domečků jsou stále obydlené, ale většina se proměnila na malá muzea či prodejny suvenýrů, takže se určitě nezapomeneme podívat i dovnitř. Město je skutečnou raritou a jeho přitažlivost zvyšuje i skutečnost, že leží v půvabném a úrodném kraji plném vína a oliv. Po prohlídce a volnu na oběd budeme odpoledne pokračovat do města Locorotondo , které se vypíná nad okolní zelenou krajinou plnou olivovníků. Po rušném Alberobellu zde oceníme malebná zákoutí a klidná posezení, k nimž jistě přispěje i místní vynikající bílé víno. K večeru návrat na ubytování.
3. den:Po snídani odjedeme na prohlídku města Ostuni , kterému se přezdívá Bílé město. Už z dálky nás oslní bílá barva místních domů vystavěných jeden vedle druhého na kopci, kterému dominuje pozdně gotická katedrála. Úzké malebné uličky, hezká náměstí, strmá schodiště i obchůdky určitě nadchnou všechny návštěvníky. Staré město s pevností, kulatými věžemi, městskými branami vypadá jako za starých časů. Odpoledne přejedeme do Bari a projdeme se starým městem Bari Vecchia v blízkosti přístavu kdysi považovaným za bránu do Evropy. Navštívíme apulsko-románskou katedrálu San Sabino, románskou baziliku sv. Mikuláše, vyhledávané místo poutníků, neboť v její kryptě jsou uloženy ostatky sv. Mikuláše. Projdeme se kolem normansko-štaufské pevnosti i po nábřeží Lungomare, které patří k nejdelším v Itálii a vybízí k romantickým procházkám se spoustou pěkných výhledů. Večer návrat na ubytování.
4. den:Po snídani odjedeme do kraje Basilicata do oblasti národního parku Murgia . Zde navštívíme jedno z nejpodivuhodnějších měst Itálie - Matera . Ještě před pár desetiletími bylo ostudou Itálie, neboť zde lidé žili v jeskyních vytesaných přímo ve městě. Dnes je Matera chloubou jižní Itálie a v roce 2019 byla vybrána jako evropské hlavní město kultury. Právě městská část Sassi di Matera plná jeskyní je vyhledávanou raritou. Celé město působí jako labyrint z kamenných domů, schodišť a úzkých uliček. Historie města sahá až do paleolitu a je tedy jedním z nejstarších měst na světě. Své domy si tu místní obyvatelé tesali přímo do skály z vápencového tufu, zdvihajícího se nad kaňonem řeky Graviny a postupem času se do skály tesaly nejen domy, ale i kostely. Od roku 1993 je část města Sassi di Matera součástí světového dědictví UNESCO. V okolí se nacházejí nejvýznamnější místa pobytu jeskynního člověka v oblasti Středomoří. Večer odjezd na ubytování u Matery.
5. den:Po snídani se vydáme na prohlídku města Brindisi - návštěva historického centra obklopeného dvěma dlouhými zálivy, procházka centra se spoustou zajímavých památek a staveb - románská katedrála z 11.-12. stol., náměstí s fontánou, kostel Santa Maria del Casale ze 13. stol. s průčelím z růžového mramoru a nádhernou freskou Posledního soudu, starověký římský kamenný sloup označující konec 560 km dlouhé původní cesty Via Appia začínající v Římě, je vztyčený na půvabném schodišti nad přístavem aj. Odpoledne budeme pokračovat na pomyslný podpatek italské boty – Salentský poloostrov a navštívíme město Lecce , město nazývané pro své množství nádherných staveb jižní Florencie nebo také barokní Florencie. Bylo založeno Řeky ve 3. stol., na náměstí Piazza Sant'Oronzo se dochoval římský amfiteátr s kapacitou 25 000 míst, ale největší vliv na architektonickou podobu města měli Španělé v 17. stol. Budovy v barokním slohu zdobené okrasnými prvky z místního vápence si získaly označení lecceské baroko. Vedle amfiteátru budeme obdivovat asi nejkrásnější stavbu města Chrám sv. kříže s bohatě zdobeným průčelím, kostel Duomo Santa Maria dell'Assunta, založený na počátku 12. století s vysokou zužující se zvonicí, barokní Biskupský palác Palazzo Vescovile se skvostnou lodžií nebo se procházet úzkými kamennými uličkami plnými různých obchůdků. Večer odjezd na ubytování na pobřeží.
6. den:Volný den, odpočinek, koupání.
7. den:Po snídani přejedeme do nejvýchodnějšího města celé Itálie – Otranto . Města se slavnou historií, památkami, přístavem, ze kterého se vyplouvalo na křižácké výpravy i za obchodem do Byzantské říše, ale i s krásnými plážemi, příjemnými restauracemi a obchůdky. Největší chloubou města je ale největší podlahová mozaika v Evropě nacházející se ve zdejší bazilice zobrazující biblické i mytické příběhy. Na náměstí Piazza del Popolo najdeme také unikátní byzantský chrám z 10.–11. stol. Dominantou města je mohutný Aragonský hrad, z jehož hradeb jsou nádherné výhledy. Odpoledne odjezd na samotný konec světa - mys Santa Maria di Leuca , kde se tkávají Jaderské a Jónské moře. Na samotné špičce podpatku boty Apeninského poloostrova si prohlédneme kostel Panny Marie na konci světa postavený na místě chrámu bohyně Minervy, z něhož se zachovaly některé části oltáře. Kostel je vyhlášený obrazem Madony, která prý koná zázraky. Nádherné výhledy se nám otevřou z náměstí před kostelem i od majáku, který je dalším symbolem tohoto místa. Po prohlídce přejedeme do oblasti Bari na ubytování v hotelu.
8. den:Ráno transfer na letiště do Bari a odlet zpět do Prahy.
Apulie - Alberobello Apulie - Alberobello Apulie - Castel de Monte Apulie - Lecce Apulie - Ostuni Apulie - Ostuni Basilicata - Matera Basilicata - Matera Itálie - Apulie Itálie - Apulie - Alberobello Itálie - Apulie - Castel de Monte Itálie - Apulie - Lecce Itálie - Apulie - Locorotondo Itálie - Apulie - Locorotondo

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Cena zahrnuje

  • Leteckou přepravu tam a zpět
  • Letištní taxy a odbavení s malým příručním zavazadlem (kabelka nebo batůžek pod sedadlo)
  • Transfer letiště - hotel - letiště
  • 7x ubytování ve 3* hotelu
  • 7x snídaně
  • Výlety dle programu
  • Průvodcovské služby

Cena nezahrnuje

  • pojištění léčebných výloh a storna ERV pojišťovny (doporučujeme připlatit)
  • jednolůžkový pokoj 4.200 Kč
  • 7x večeře 3.500 Kč
  • kabinové zavazadlo na palubu do 10 kg o rozměrech max. 55 cm x 40 cm x 20 cm: 1.500 Kč / zavazadlo / oba směry letu
  • odbavení velkého zavazadla do 20 kg: 1.800 Kč /zavazadlo / oba směry letu
  • Cena nezahrnuje pojištění a pobytovou taxu cca 2 EUR/os./noc
  • předpokládaná částka na vstupy 80 €

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí