CK Pohoda Francie Zájezd č. 2199

Tajemství Bretaně

Francie
Bretaň
Bretaň je mystickou zemí krále Artuše s divokým pobřežím, historickými hrázděnými…

5Počet dnů:

13.05.2020Termíny od:

6 990 Kč Cena od:

5 - denní zájezd

Bretaň je mystickou zemí krále Artuše s divokým pobřežím, historickými hrázděnými městy a kamennými vesnicemi, farními dvorci, majáky, keltskou tradicí, skvělou kuchyní mořských plodů, slávek, ústřic, langust, krabů, ale také palačinek, neboť Bretonci se nebojí dopřát si sladkostí v hojném počtu. Vyjeďte s námi rozlousknout tajemství této legendární země.

Program: 1. den: Odjezd v odpoledních hodinách.

2. den: Návštěva města Vannes. Zde si prohlédnete například katedrálu Sv. Petra, která byla postavena ve 13. století. Navštívíte náměstí Place des Lices, kde se pořádaly středověké turnaje. Do dnešních dní se tu dochovaly domy ze 16. století. Dále se projdete po promenádě de la Garenne, odkud se vám naskytne krásný výhled na středověké opevnění. V podvečer přesun na ubytování prostřednictvím MHD.

3. den: Po snídani odjezd do městečka Pont-Aven, který bývá označován jako "město malířů", neboť tu vznikla stejnojmenná umělecká škola, věnovaná zejména Paulu Gauguinovi. V dřívějších dobách byl Pont-Aven spíše vesničkou, která inspirovala mnoho umělců světelnými podmínkami, jednoduchostí a zdejšími zvyky. Poté přejezd do Locronan, jehož jádro tvoří historické žulové domy a v němž se natáčel film Tři mušketýři. Jako poslední nás čeká divoký mys Pointe du Raz, odkud se Vám naskytne nádherný výhled na celé pobřeží Odjezd na ubytování.

4. den: Po snídani odjezd do města Nantes, kde se můžete těšit například na procházku zahradou Jardin des Plantes, která je považována za jednu z nejkrásnějších botanických zahrad ve Francii. Dále si prohlédnete místní zámek, katedrálu Sv. Petra a Pavla, Památník zrušení otroctví, který Vám připomene kruté dějiny otroctví až do 19. století. Dále navštívíte Ostrov strojů, který vznikl v prostoru bývalých loděnic. Jedná se o jedinečný projekt imaginárního světa místního rodáka Julese Verna a mechanických strojů Leonarda da Vinciho. Večer odjezd do ČR

5. den: Návrat do ČR v odpoledních hodinách.

Ubytování: ano

Stravování: snídaně

Doprava: autokarem

Nástup / Výstup: PRAHA – 14:00 HOD PROTI HLAVNÍMU VLAKOVÉMU NÁDRAŽÍ, PARKOVIŠTĚ U SKLENĚNÝCH KOPULÍ
BEROUN - 15:00 ČERPACÍ STANICE OMV (U KAUFLANDU)
PLZEŇ – 15:45 ZASTÁVKA MHD ČERNICE
ROZVADOV - 17:00 HOD SVATÁ KATEŘINA, ČERPACÍ STANICE MOL

ČASY ODJEZDŮ JSOU POUZE ORIENTAČNÍ. CESTOVNÍ KANCELÁŘ SI VYHRAZUJE PRÁVO NA ZMĚNY ČASŮ ODJEZDŮ

Pro pořádání zájezdu je stanoven minimální počet účastníků zájezdu na 32 osob, pokud není ve smlouvě o zájezdu, nebo v potvrzení o zájezdu uvedeno jinak. Vega Tour s.r.o. má právo zrušit zájezd do 7 dní před nástupem na zájezd při nenaplnění požadovaného počtu účastníků.

LOCRONAN 2 LOCRONAN 3 LOCRONAN1 Nantes 1 Nantes 21 Nantes 3 Nantes 4 Pointe du Raz Pointe du Raz 1 Pont - Aven 1 Pont - Aven 2 Ponte - Aven 3 Ponte Aven 4 Ponte Aven 5

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Cena zahrnuje

  • Autobusovou dopravu
  • Ubytování se snídaní
  • Služby průvodce

Cena nezahrnuje

  • Vstupy do objektů
  • Pobytovou taxu 4 euro
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj
  • MHD cca 2 eura
  • Cestovní a úrazové pojištění
  • Orientační ceny vstupného:
  • Zámek Nantes 8 euro
  • Ostrov strojů 8,50 euro

Bretaň

Je to nejzápadnější oblast celé Francie a největší francouzský poloostrov. Krajina je převážně rovinatá, působí celkem normálním dojmem, místy skoro jako u nás. Ovšem přírodním skvostem Bretagne je její pobřeží Atlantického oceánu. Je nesmírně členité a jeho délka včetně ostrovů je 3,500 km. Na většině míst je vysoké, skalnaté a rozervané příbojem, jeho nejzajímavější části lze nalézt v okolí mysů, jako např. Pointe du Raz, Pointe de Penhir, Pointe de Penmarc´h nebo Cap Fréhel. Moře na mnoha místech vniká hluboko do vnitrozemí v podobě úzkých slepých ramen, po kterých lze na lodích připlout z oceánu až do měst od pobřeží mnohdy velmi vzdálených. Bretagne je hlavním zásobovatelem vepřového masa, drůbeže a přirozeně ryb a ovoce moře. Dodnes zde přetrvávají některé lidové tradice spojené s nošením tradičních krojů a jiné projevy folklóru.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,76 Kč
euro 25,28 Kč

Počasí