CK Pohoda Jordánsko Zájezd č. 528935

Jordánsko + Mrtvé moře

Jordánsko

Jordánsko je jednou ze zemí Blízkého Východu, kterou její doložená historie, strhující…

8Počet dnů:

03.12.2019Termíny od:

25 900 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

Jordánsko je jednou ze zemí Blízkého Východu, kterou její doložená historie, strhující biblické příběhy i romantická postava Lawrence z Arábie činí jednou z nejzajímavějších destinací pro cestovatele.

Jordánsko je jednou z těch zemí, které vás v dobrém slova smyslu šokují. Je možné v pouštním království najít dostatek zajímavostí a aktivit, které vás zabaví na delší dobu. Je to země historie a biblických příběhů. Tady se psala historie! Řada známých biblických příběhů se váže právě k území Jordánska, které navštívil i Ježíš Kristus, procházel jím Mojžíš s izraelským národem, a hlava Jana Křtitele byla v Herodově paláci Machareus předána mstivé matce krásné Herodias, Salome.

Jordánsko bylo také místem, kde ve starověku existovalo několik vlivných římských měst a ta tvořila takzvanou Dekapoli.

Ani středověk Jordánsko neobešel. Umajjovští vládci jezdili z Damašku na jih do stepí za lovem zvěře a během svých výjezdů bydleli v krásně, ba až nestydatě vymalovaných interiérech loveckých zámečků. Milovníci historie si v Jordánsku určitě přijdou na své...

Jordánsko má krásnou přírodu. Je velmi rozmanitá – od severních močálů a vřesovišť, přes středozemní kamenitá úbočí s olivovníky, až po krásné skalní útvary pískovcových hor protkané údolími a soutěskami.

Nejnižší bod země je 400 metrů pod úrovní světového oceánu a naopak nejvyšší dosahuje téměř 2000 metrů nad mořem. Na tak malou zemi (Jordánsko je pouze o něco větší než Česká republika) je příroda nesmírně bohatá a přírodní krásy určitě návštěvníka Jordánska nadchnou.

Jezdit do nějaké země kvůli její poušti? Do Jordánska je to více než na místě! Z celé, několik tisíc kilometrů čtverečních rozlehlé, Arabské pouště se na území Jordánska nachází ta nejkrásnější část!

Co je typické pro Arabskou poušť v Jordánsku, je především její barva – pískovcové hory tady mají unikátní barvy, kterým zcela jasně vévodí několik odstínů růžové. Písek této pouště je růžový, světle červený nebo až cihlový. V intenzitě červené barvy je tato poušť na prvním místě na světě.

K oddychu a léčbě kožních onemocnění se hodí třeba jen krátký pobyt u Mrtvého moře.

Jordánsko nabízí jedinečnou a zdravou kuchyni. Vedle různých druhů masa je jordánská kuchyně známá svojí výborně ochucenou rýží, množstvím zeleniny a širokým využitím olivového oleje. Zdravou specialitou jordánské kuchyně je lilek na všechny způsoby a také koření zaatar, jehož základ tvoří tymián a které lze použít do řady pokrmů.

Dva nápoje reprezentují Jordánsko skutečně výstižně – černý čaj, který doplněný o místní bylinky a nadměrné množství cukru nese název beduínský, je jedním z nich. Pije se i při nejvyšších teplotách zcela horký a pomáhá tak regulaci tepla v organismu.

Druhým z těchto nápojů je víno, které lze najít ve speciálních obchodech nebo ve většině hotelů. Víno světové nejvyšší kvality naleznete pod názvem Zumot.

Jordánsko, to je ten pravý arabský svět s jeho chutěmi, vůněmi a především pohostinností jeho obyvatel. Velmi lehce se vám proto stane, že vás během návštěvy někdo pozve do svého domu na oběd nebo večeři.

Host je v arabském chápání váženou osobou, pro kterou je třeba udělat, jak se říká, první poslední.

Posezení u západu slunce v poušti nebo se skleničkou dobrého vína v zeleném kraji olivovníků, to je ta pravá romantika a pohoda. V Jordánsku se nespěchá, ne nadarmo se také říká: trpělivost je krásná. Nechte proto spěch doma a nalaďte se na svou cestu do magického Jordánska!

PROGRAM:

1. - 4. den
PRAHA - AMMÁN
Odlet z Prahy do Ammánu. Po příletu transfer do hotelu. Ubytování. Nocleh. Možnost fakultativních výletů, navštívit římské a biblické památky, Petru apod.

4. - 8. den
MRTVÉ MOŘE
Individuální program, volný čas na koupání a opalování u Mrtvého moře. Využívání služeb hotelu.

8. den
AMMÁN - PRAHA
Transfer z hotelu na letiště. Odlet z Ammánu do Prahy. Přílet do Prahy. Konec programu.

DOPRAVA:

Letecky z Prahy

STRAVOVÁNÍ:

polpenze

UBYTOVÁNÍ:

3 noci v 3až4 * hotelu v Ammánu

4 noci ve 4* hotelu Dead Sea Spa u Mrtvého moře

CENA ZAHRNUJE:

- letenku

- 7x ubytování ve 2 hotelích s polopenzí

- průvodce

CENA NEZAHRNUJE:

- fakultativní výlety

- pojištění léčebných výloh

- spropitné

- vízum

Ubytování: hotel

Stravování: polopenze

Doprava: letecky

21 6338 l article - 4700990751petr - liska 6335 l images 6334 l izrael - a - palestina - izrael - a - palestina - mrtve - morefoto 6339 l jordansko - petra - 1 6337 l l6 6333 l zaujimavosti - romantika - den - petra - azia - jordansko 6336 l

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Cena zahrnuje

  • letenku
  • 7x ubytování ve 2 hotelích s polopenzí
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • fakultativní výlety
  • pojištění léčebných výloh
  • spropitné
  • vízum

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,47 Kč
euro 25,16 Kč

Počasí