CK Pohoda Rakousko Zájezd č. 19RLBKSE

Národní park Kalkalpen - Národní park Kalkalpen pro seniory ***

Rakousko
Horní Rakousko
Okružní stezky, pastviny a zelené louky na Wurzeralm, idylické jezero Schiederweiher…

4Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

4 - denní zájezd

Okružní stezky, pastviny a zelené louky na Wurzeralm, idylické jezero Schiederweiher – perla údolí Stodertal, přírodní klenot jezero Gleinkersee, mohutný horský masiv Totes Gebirge, Hinterstoder – vyhlídkové plošiny, nenáročná turistika.

Poznámky: Průvodce: Míla Nováková

cenik: Termín 2019Dospělí16.09.-19.09.7 490

nas_tip: Okružní stezky, pastviny a zelené louky na Wurzeralm, idylické jezero Schiederweiher – perla údolí Stodertal, přírodní klenot jezero Gleinkersee, mohutný horský masiv Totes Gebirge, Hinterstoder – vyhlídkové plošiny, nenáročná turistika.

Ubytování: gasthof

Starší gasthof Huttersberg leží nad alpským střediskem Windischgarsten, v části Edlbach. Z gasthofu je krásný výhled na okolní hory. V hotelu je malá recepce, restaurace, terasa. Ubytování je v pěkných 2-4 lůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením. Snídaně je formou jednoduššího bufetu. Večeře je menu o 3 chodech s možností výběru ze 2 hlavních jídel od 2. dne a malý salátový bufet. Pod hotelem (cca 700 m) je možné navštívit přírodní koupaliště, kde mají klienti gasthofu vstup zdarma.

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Nástupní místa: Hradec Králové, Pardubice, Praha a České Budějovice.Svozy:Brno (+400 Kč), Kolín (+150 Kč), Svitavy (+250 Kč), Litomyšl (+250 Kč), Lanškroun (+200 Kč), Ústí na Orlicí (+200 Kč), Trutnov (+200 Kč), Jaroměř (+150 Kč), Hořice (+150 Kč), Liberec (+300 Kč), Mladá Boleslav (+200 Kč), Ústí nad Labem (+350 Kč).CK je oprávně již potvrzený transfer zrušit, pokud je na trase méně než 6 cestujících - příplatek za tzv. "svoz" bude samořejmě vrácen.

Program zájezdu

1. den:ráno odjezd autobusu z Prahy. Zastávka u horského modrozeleného jezera Gleinkersee – okružní stezka kolem tohoto přírodního skvostu vede podél břehu a skýtá nádherné výhledy na okolní krajinu a pohoří Sengsengebirge. Ubytování v gasthofu v Edlbachu, večeře. 2. den – snídaně a odjezd naším autobusem do Spittal am Pyhrn. Výjezd pozemní lanovkou na náhorní plošinu Wurzeralm (1.400 m). Okružní nenáročná turistická stezka (2 h) s odbočkou k jezírku Brunnsteiner See. Možnost posezení na terase u Linzerhaus s krásnými výhledy na horský svět s vrcholem Wascheneck (2.389 m) a se skalní stěnou Rote Wand. Odpoledne návštěva pěkného Muzea Alpinismu, které uvádí expozici s názvem „Mezi nebem a zemí – Gerlinde Kaltenbrunnerová a svět osmitisícovek“. Velmi působivé seznámení s historií horolezectví, klimatickými podmínkami, jaké panují na nejvyšších vrcholech naší planety, s podmínkami, které musejí po stránce fyzické a psychické splňovat extrémní horolezci. Večeře.3. den – snídaně, odjezd naším autobusem do Hinterstoderu. Nenáročná procházka k idylickému jezeru Schiederweiher – neuvěřitelné výhledy na nejvyšší vrchol pohoří Totes Gebirge – Grosser Priel (2.515 m) a vedlejší výrazný vrchol Spitzmauer (2.446 m). Tyto dvě mohutné hory se za příznivého počasí zrcadlí na jeho tiché hladině (kratší varianta celkem 1 hodina, delší varianta celkem 1,5 hodiny). Přejezd autobusem k lanovce v Hinterstoderu, výjezd kabinkovou a sedačkovou lanovkou na Hutterer Hössl (1858 m), procházka kolem jezera Schafkogelsee, možnost občerstvení, dvě vyhlídkové plošiny Dachsteinblick a Schafkögel s gigantickými scenériemi. Večeře. 4. den – snídaně, odjezd naším autobusem do vesnice Rossleithen, která je známá především díky kovářům kos, kteří dříve pracovali podél řeky Piessling. Půlhodinová procházka k zlatému hřebu přírody – impozantnímu prameni řeky Piessling, který pramení přímo v krasové jeskyni. Je to jeden z největších krasových pramenů ve východních Alpách. Před polednem odjezd do ČR. Návrat ve večerních hodinách (dle jednotlivých nástupních míst).
Foto - Národní park Kalkalpen - Národní park Kalkalpen pro seniory *** Foto - Národní park Kalkalpen - Národní park Kalkalpen pro seniory *** Foto - Národní park Kalkalpen - Národní park Kalkalpen pro seniory *** Foto - Národní park Kalkalpen - Národní park Kalkalpen pro seniory *** Foto - Národní park Kalkalpen - Národní park Kalkalpen pro seniory *** Foto - Národní park Kalkalpen - Národní park Kalkalpen pro seniory *** Foto - Národní park Kalkalpen - Národní park Kalkalpen pro seniory *** Foto - Národní park Kalkalpen - Národní park Kalkalpen pro seniory *** Foto - Národní park Kalkalpen - Národní park Kalkalpen pro seniory *** Foto - Národní park Kalkalpen - Národní park Kalkalpen pro seniory *** Foto - Národní park Kalkalpen - Národní park Kalkalpen pro seniory *** Foto - Národní park Kalkalpen - Národní park Kalkalpen pro seniory ***

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem, 3x ubytování v gasthofu *** s polopenzí (snídaně formou jednoduššího bufetu, večeře formou menu o 3 chodech s možností výběru ze 2 hlavních jídel od 2. dne a salátový bufet), kartu na všechny výjezdy lanovkami a vstup do muzea, průvodce, pobytovou taxu, ložní prádlo, pojištění proti úpadku CK

Cena nezahrnuje

  • Příplatky: komplexní pojištění 140 Kč/osoba a zájezd, 1 lůžkový pokoj 750 Kč/zájezd

Horní Rakousko

I zde nabízí příroda a kultura ideální podmínky pro spokojenou dovolenou. Okolí proslavil císař František Josef I. a jeho manželka "Sissi", kteří často trávili léto v lázních Bad Ischl. Zalesněná Mlýnská čtvrť (Muhlviertel) tvoří na severu hranici s Českou republikou.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,71 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí