CK Pohoda Itálie Zájezd č. 430

Benátky a ostrovy Benátské laguny

Itálie
Benátky, Lido di Jesolo, Murano, Burano, Torcello, Misurina, Dolomity
Benátky - pohádkové město na laguně s paláci, mosty a gondolami. Ostrovy Murano a…

4Počet dnů:

25.04.2024Termíny od:

7 490 Kč Cena od:

4 - denní zájezd

Benátky - pohádkové město na laguně s paláci, mosty a gondolami. Ostrovy Murano a Burano uchvátí romantikou, nostalgické písně gondoliérů potěší každého...

Ubytování: hotel

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy v pozdních večerních hodinách.
2. den:BENÁTKY (UNESCO) – světově proslulé město rozložené v laguně mezi pevninou a otevřeným mořem na 118 ostrůvcích při 150 kanálech, přes něž se klene 400 mostů, s nábřežními promenádami i úzkými uličkami, romantickými zákoutími, zejména však s obrovským počtem palácových staveb a více než stovkou kostelů. Ráno příjezd do přístavního městečka Punta Sabbione, odkud pojedeme soukromou lodí do Benátek (cca 40 min). Prohlídka města, odpoledne volno k případným návštěvám muzeí či dalších kostelů nebo k posezení v kavárnách a procházkách úzkými uličkami mezi benátskými kanály. Návrat k lodi, odjezd do přístavu a po doplutí odjezd do Lido di Jesolo k ubytování a večeři.
3. den:OSTROVY V BENÁTSKÉ LAGUNĚ Po snídani odjezd k lodi a celodenní výlet po nejzajímavějších ostrovech v laguně. Nejprve navštívíme ostrov MURANO , které je proslulé výrobou benátského skla. Sklářská činnost zde byla zahájena již v r.1292. Podíváme se i do sklárny s ukázkou výroby a možností případného nákupu benátského skla (skleničky, poháry apod.) za výrobní ceny. Poté přejedeme na ostrov BURANO , kde se dodnes vyrábí benátská krajka už od 14.stol. Na ostrově se nacházejí i dva kostely a malebné uličky s malovanými domky s obchůdky či kavárnami. Poslední zastávka tohoto dne bude ostrov TORCELLO , jeden z nejkrásnějších ostrovů laguny. Byl jedním z nejdůležitějších ostrovů v dějinách s početnou populací. Jsou zde 2 katedrály ze 7. a 11. stol. s benátsko-byzantskými mozaikami. Zájemci mohou též navštívit muzeum s obrazy a dalšími uměleckými díly. K večeru opět návrat lodí a autobusem do hotelu.
4. den:Po snídani odjezd z hotelu, cesta přes Dolomity .Cestou zastávka u jezera MISURINA – malebného jezera, na jehož severu se tyčí dominanta Tre Cime di Lavaredo. Jezero je označováno za „perlu Dolomit“ ve výšce 1706 m n.m. a zdejší atmosféra odráží časy počátku 20.stol. Během zimní olympiády v r. 1956 se zde konaly závody v rychlobruslení. Po procházce po břehu jezera nebo odpočinku se vydáme na cestu domů. Příjezd do Prahy v pozdějších večerních hodinách. V případě velmi nepříznivého počasí bude místo jezera v Dolomitech zvolen náhradní program.
Italie - Benatky Italie - Benatky - 01 Italie - Benatky - 08 Italie - Benatky - 27 Italie - Benatky - 64 Italie - Benatky - 75 Italie - Benatky - 80

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
25.04.2024 28.04.2024 4 7 490 Kč momentálně není k dispozici

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem vč. přístavních poplatků
  • průvodce
  • 2x ubytování v hotelu v Lido di Jesolo
  • 2x polopenzi

Cena nezahrnuje

  • jízdné na lodě, vstupní taxu do Benátek (bude nově v r. 2023 zavedena, cena bude upřesněna)

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 180 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 1500 Kč)

Benátky

Benátky, nazývané také Královnou Jadranu byly založeny v roce 810. Město se nachází 4 km od pevniny se kterou je spojeno lodními linkami a mostem pro vlaky a automobily. Hlavní lákadlo je Grand Canal do kterého se vlévá skoro padesát menších kanálů. Ty jsou obvykle široké 4-5 metrů a mohou se v nich pohybovat pouze gondoly. 400 mostů spojuje 118 ostrůvků. Ve městě je možné najít domy ze čtyř architektonických období: byzantského, románského, gotického a renesančního. Nejvýznamnější dominanta města vedle kanálů je náměstí svatého Marka.

Lido di Jesolo

Toto letovisko na výběžku Cavallino, odkud se lze parníčkem - vaporetto dostat snadno přímo do centra Benátek, je ideálním místem pro ty, kteří hledají nejen moře a dlouhé písečné pláže, ale i spoustu rozptýlení - přes den lákají aquaparky a jiné zábavní parky, dlouho do noci pak zůstávají otevřené kavárny, restaurace a obchůdky na 4 km hlavní třídě Via Bafile.

Murano, Burano, Torcello

Murano, Burano, Torcello – to je trojlístek ostrovů v severní části Benátské laguny, trojlístek jmen, trojlístek podobných osudů zahrnujících lesk a slávu, ale také úpadek a zapomnění. Murano leží Benátkám nejblíže, pouhé 2 km severně od města. Zároveň je z celé trojice asi nejznámější. Je to díky sklu. Je jím proslulé benátské sklo, včetně unikátních zrcadel (nikde jinde v Evropě tajemství, jak vytvořit zrcadlo, po celý středověk neznali), které se od roku 1291 nevyrábělo ve vlastních Benátkách, nýbrž na Muranu. A tak bychom měli vlastně říkat „muranské sklo“ a „muranská zrcadla“; jenže historie bývá nespravedlivá a navíc z hlediska státoprávního šlo samozřejmě o součást Serenissimy – Nejjasnější republiky benátské. Prvními obyvateli pěti malých ostrůvků byli uprchlíci z římského Altina, vyhnaní sem Huny v polovině 5. století. Ostatně v římských manufakturách na pevnině mělo svůj počátek i pozdější vyhlášené benátské sklářství. První archeologické důkazy o výrobě skla v Benátské laguně pocházejí ze 7. století z Torcella, kam se ještě dostaneme. Od 10. století pak již existují i písemné dokumenty zmiňující skláře. Známý je například benediktinský mnich Domenico řečený Fiolario, který vyráběl fioly, baňky s dlouhým úzkým hrdlem, pro domácí použití. Později Benátčané dokonale využili své role ve čtvrté křížové výpravě, při níž byla roku 1204 obsazena Konstantinopol. Seznámili se tam mimo jiné detailně s výrobou skla a ovládli obchod s luxusním zbožím prakticky v celém Středomoří.

Misurina

Jezero

Dolomity

Nádherné pohoří Dolomit, pojmenované podle francouzského geologa Dieudonného Dolomieua (1750 - 1801), patří k nejpůvabnějším a nejvyhledávanějším oblastem. Území Dolomit rámují řeky Isarco, Adiže, Brenta, Piava a Rienz. Vrcholy Dolomit jsou tvořeny z dolomitické horniny, která spočívá na podloží z krystalických břidlic a křemencových porfyrů. Vlivem působení větru a počasí na horniny, které se usadily před 200 až 100 mil. let na dno třetihorního moře (tzv. Thetyské moře), vznikly kolmé stěny, strmé rozeklané vrcholy, krásné štíhlé jehly a věže, které jsou tak typické pro tuto jedinečnou horskou krajinu. Jako první upozornil na složení této horniny z uhličitanu vápenato-hořečnatého francouzský geolog Déodat de Dolomieu. Hornina byla později pojmenována podle svého objevitele. A během doby bylo podle něj pojmenováno celé toto horské území. Celá oblast Dolomit se vyznačuje mimořádně rozmanitou krajinou a patří k nejkrásnějším oblastem v Alpách. První osídlenci této alpské horské krajiny byli pravděpodobně Ligurové. Po nich obývali území Ilyrové a patrně také Etruskové. Římané přišli do této země okolo r. 15 př.n.l. pod vedením vojevůdce Drususe. V tomto období zde žili Rétové. V době stěhování národů táhli Gótové, Langobardi a Frankové tímto krajem a pobývali na některých lokalitách kratší či delší dobu. Obyvatelstvo údolí Cadore a jejich nezávislé údolní společenství, které bylo založeno v 11. st. a mělo sídlo v Piave, tíhlo více k Benátkám než k německému císařství. Tito obyvatelé se postavili na odpor pronikání vlivu knížecích biskupství z Brixenu a Trenta na území dnešní provincie Bolzano. Od této "Comunity" se oddělilo v r. 1509 území kolem Cortiny a zůstalo u něho až do první světové války, podobně jako lokality v údolí Buchenstein a v okolí sedla Santa Lucia. Ostatní území náležející k provincii Belluno přešlo k Itálii již v r. 1866. S ukončením první světové války a posunutím italských státních hranic na průsmyk Brenner přešlo celé území Dolomit s konečnou platností k Itálii. V době první světové války se v Dolomitech odehrávaly nesmírně tvrdé boje. Byly to boje především o Marmoladu, o vrcholy Col di Lana, Lagazuoi, Tofany a o Sextenské Dolomity. Na mnoha místech v horách můžeme ještě dnes vidět zbytky opevnění, vojenské chodby, tunely a baráky.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,62 Kč
euro 25,24 Kč

Počasí