CK Pohoda Německo Zájezd č. 339

Pohoří Harz, NP Lüneburské vřesoviště a zajímavosti severu Německa

Německo
Travemünde, Lübeck, Hamburk, Harz, Brémy, Wernigerode
Zájezd do malebného pohoří Harz, které se rozkládá na hranicích bývalé západní (Goslar)…

7Počet dnů:

18.08.2024Termíny od:

13 590 Kč Cena od:

7 - denní zájezd

Zájezd do malebného pohoří Harz, které se rozkládá na hranicích bývalé západní (Goslar) a východní (Quedlinburg, Wernigerode) části Německa. Navštívíme nádherná hrázděná městečka, mezi kterými vyniká jako skvost město Quedlinburg (UNESCO). Také uvidíme přírodní zajímavosti (nejvyšší horu Brocken, soutěsku Bodetal se skalisky a vyhlídkami) a též stopy a místa, kde procházela tzv. Železná opona. Např. nádherná města Goslar a Quedlinburg ležela každé na jiné straně této opony a dodnes je patrná jiná atmosféra.

Ubytování: hotel

Stravování: snídaně

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Zájezd do malebného pohoří Harz , které se rozkládá na hranicích bývalé západní (Goslar) a východní (Quedlinburg, Wernigerode) části Německa. Navštívíme nádherná hrázděná městečka, mezi kterými vyniká jako skvost město Quedlinburg (UNESCO). Také uvidíme přírodní zajímavosti (nejvyšší horu Brocken, soutěsku Bodetal se skalisky a vyhlídkami) a též stopy a místa, kde procházela tzv. Železná opona. Např. nádherná města Goslar a Quedlinburg ležela každé na jiné straně této opony a dodnes je patrná jiná atmosféra.
2. den:Výjezd historickým vláčkem (nutná rezervace předem v CK) na nejvyšší horu pohoří Harz BROCKEN (1 141 m n.m.). Na vrcholu se nachází soubor staveb včetně muzea, ve kterém můžete shlédnout expozici pohnuté historie tohoto vrcholu. Od turistických začátků místního hostince, přes období, kdy byl vrchol opevněn a byla zde pozorovatelna západní části a vojenská základna, až po současnost. Pěší výlet srdcem pohoří Harz přes slatě do bývalé západní části na TORFHAUS. Prohlídka GOSLARU (UNESCO) – město s rozsáhlým historickým centrem se spoustou působivých a historicky cenných středověkých staveb. Náměstí Marktplatz s renesanční kašnou a pozdně gotickou radnicí, románský kostel a další zajímavé památky.
3. den:Soutěska BODETAL – výjezd lanovkou na HEXENTANPLATZ, seřadiště čarodějnic se stánky se suvenýry a občerstvením. Krásné vyhlídky na skály a údolí říčky Bode. Pěší okruh dolů k říčce do soutěsky (výhledy na okolní skály od vodní hladiny) a zpět ke vstupu do soutěsky a do městečka THALE. Prohlídka QUEDLINBURGU – historické město zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO. V centru města najdete prvotřídní ukázku hrázděné architektury. Až 1300 hrázděných domů pocházejících ze 17. a 18. století, křivolaké uličky a náměstí vytváří neopakovatelnou atmosféru. Nad městem se rozprostírá hrad, z jehož zahrad jsou krásné pohledy na město.
4. den:Přejezd do NP LÜNEBURSKÉ VŘESOVIŠTĚ. Návštěva nejzajímavějších partií této nádherné přírodní rezervace. Krajina porostlá kvetoucím vřesem a porosty jalovců, které se ztrácejí v nekonečných malebných pastvinách. SCHNEVERDINGEN – procházka vřesovištěm, návštěva unikátní vřesové zahrady. UNDELOH – malebná vesnice obklopená rozsáhlými fialovými plochami kvetoucího vřesu. LÜNEBURG – krásné hanzovní město s nezapomenutelnou atmosférou charakterizované dekorativními zvlněnými cihlovými liniemi s velkým množstvím středověkých památek.
5. den:LÜBECK (UNESCO) – ve středověku nejvýznamnější město na Baltu. Po 2. sv. válce bylo pěkně obnoveno. Upoutá zde velké množství cihlových staveb (průčelí domů, radnice, brány, kostely aj.), přitahující obdivovatele tzv. cihlové gotiky. TRAVEMÜNDE – výletní místo na pobřeží Lübeckého zálivu s plážemi, kasiny a restauracemi.
6. den:BRÉMY (UNESCO) – město s 1200-letou historií, které se stalo vůdčím představitelem německé hanzy, řada nezaměnitelných stavebních památek zapsaných na prestižní seznam světového dědictví. HAMBURK – přístavní metropole Německa, kde ústí „naše“ Labe do Severního moře. Neobvyklá symbióza staré námořní a hanzovní tradice s moderní architekturou a pulzujícím ruchem moderního města. Odjezd z Hamburku ve večerních hodinách.
7. den:Návrat do Prahy v ranních hodinách.
Nimecko Harz Nimecko Harz2 Nimecko Harz4 Nimecko Quedlinburg Nimecko Quedlinburg2 Nimecko Quedlinburg3 Nimecko Wernigerode Nimecko Wernigerode2

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
18.08.2024 24.08.2024 7 13 590 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 5x ubytování v hotelu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 3x snídani

Cena nezahrnuje

  • Jízda historickým vlakem (cca 37 € / os.) - nutná rezervace v CK nejpozději měsíc před odjezdem, platba na místě v Eurech.

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 315 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 3750 Kč)
  • 2x snídaně (příplatek: 500 Kč)

Travemünde

Travemunde je baltická brána do Hamburku. Je to město rozkládající se na březích řeky Elbe. Nepostrádá starověkou ani moderní architekturu a má bohatou historii a množství obchodů a dobrých restaurací. Costa: 2771 Pěší procházka po Lubecku – fakultativní výlet s průvodcem, cca 4 hod. za 39 EUR

Lübeck

Nezasažen 2. světovou válkou je Lubeck skutečný architektonický a historický poklad. Staré město bylo prohlášeno v roce 1987 Unescem světovým kulturním dědictvím. Nemocnice Svatého ducha byla postavena kolem roku 1280 a Buddenbrookův dům připomíná místní rodáky Heinricha a Thomase Manna.

Hamburk

Hamburk (celým názvem Svobodné a hanzovní město Hamburk) je německou spolkovou zemí a zároveň druhým největším městem v Německu a sedmým největším v Evropské unii. Žije v něm 1,8 milionu lidí. Nachází se zde významný přístav, který je osmým největším na světě. Hamburk leží mezi Šlesvickem-Holštýnskem a Dolním Saskem.

Harz

Harz je německé pohoří, rozkládající se na území tří spolkových zemí: Dolního Saska, Saska-Anhaltska a Durynska.

Brémy

Wernigerode

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí