CK Pohoda Rakousko Zájezd č. 465

Velkolepý Dachstein se slevovou kartou

Rakousko
Solná komora, Schladming, Dachstein West, Bad Aussee, Filzmoos, Planai, Altaussee, Schladming Dachstein
- lanovky v ceně Vydejte se s námi na pobyt v oblasti jižní strany Dachsteinu (UNESCO)…

4Počet dnů:

17.06.2024Termíny od:

8 490 Kč Cena od:

4 - denní zájezd

- lanovky v ceně

Vydejte se s námi na pobyt v oblasti jižní strany Dachsteinu (UNESCO). Zde podnikneme lehké výlety do údolí a na vyhlídky, odkud můžete obdivovat mohutné vápencové hory, zalesněná úbočí, půvabné pastviny, vodopády i krásná jezera. Nad tím vším dominuje ohromný vrchol Dachsteinu pokrytý ledovcem. Na závěr zájezdu se zastavíme v malebné části jižní Solné komory.

Ubytování: hotel

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy v časných ranních hodinách. Návštěva jižní části SOLNÉ KOMORY u městečka BAD AUSSEE . Den věnujeme návštěvě malebně položených jezer Grundlsee a Toplitzsee. Od jezera GRUNDLSEE pěší trasa naučnou geostezkou cca 1,5 km k Toplitzsee. Obě jezera jsou nádherně položená mezi alpskými velikány, nad Toplitzsee se zvedají skalnaté štíty a do vod jezera spadají romantické vodopády. Možnost plavby motorovými pramicemi po tajuplném TOPLITZSEE, které je opředené legendami o nacistických pokladech, které má ukrývat těžko přístupné členité dno jezera. Přejezd na ubytování do Schladmingu. SCHLADMING - město s historickými památkami ležící pod masivem Dachsteinu v údolí Ennsu.
2. den:Výjezd lanovkou na masiv DACHSTEINU (UNESCO) do výšky 2694 m. Odtud se naskýtají velkolepé vyhlídky na okolní horské masivy. Návštěva visuté vyhlídkové plošiny se skleněnou podlahou SKYWALK. Možnost návštěvy „Ledové jeskyně“ s množstvím ledových skulptur osvícených různými barevnými světly. Odpoledne návštěva malebného údolí UNTERTAL, vodopád RIESACHWASSERFALL. Soutěska a množství malých vodopádů utváří toto údolí, které je nazýváno „Údolím divoké vody“.
3. den:Dopoledne výlet do údolí SEEWIGTAL (přírodní rezervace, čarokrásný kout Nízkých Taur) k jezeru BODENSEE. Odtud pěkná procházka k vodopádu BODENSEER s pěknými výhledy zpět na jezero a okolní hory. Odpoledne výjezd lanovkou na vrchol PLANAI . Procházka na vrcholu s impozantními výhledy na celý masiv Dachsteinu i do údolí a také na další vrcholy Schladmingských Taur, na které se otvírají výhledy za vrcholem Planai .
4. den:Výjezd lanovkou na horu Rittisberg s překrásnými výhledy na jižní stěnu Dachsteinu , vyhlášené sportovní středisko Ramsau, do údolí řeky Enns a na nekonečný pás pohoří Niedrige Tauern. Poté krátký výlet nad střediskem FILZMOOS k jezeru ALMSEE s impozantní kulisou skal. Vycházka mezi Unterhofalm a Oberhofalm. Výhledy na ohromný skalní masiv, nad kterým vyčnívá vrchol Bischofsmütze. Odjezd do ČR, návrat ve večerních hodinách. POZNÁMKA: Pořadí navštívených míst může být změněno.
Dachstein 5 Rakousko Dachstein Rakousko Dachstein2 Rakousko narcisky 01 Rakousko narcisky 02

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
17.06.2024 20.06.2024 4 8 490 Kč rezervovat
23.09.2024 26.09.2024 4 8 490 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 3x ubytování v hotelu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 3x polopenzi
  • slevovou kartu Sommercard

Cena nezahrnuje

  • pobytovou taxu, splatná na místě, cca 2,5 € / os. / den

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 180 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 1900 Kč)

Solná komora

Je známa nejen pradávnými solnými nalezišti, ale především překrásnými teplými jezery, která lemují věčně zasněžené štíty velikánů. Zářícími perlami bývají nazývána blankytně modrá jezera Solné komory, která již v dřívějších dobách lákala k pobytu korunované hlavy ze všech koutů světa. Současným hostům nabízejí koupání v průzračné vodě, rybaření či širokou paletu vodních sportů. Nepřebernou nabídku celodenních romantických procházek, horolezeckých túr či stovky kilometrů cyklistických stezek jistě využijí ti, kteří dávají přednost aktivnímu odpočinku, spojenému s poznáváním krás svérázné horské přírody. K dalším přednostem v této oblasti slouží využití salzburské nabídky Letního Jokera. Speciální karta All inclusive slouží jako bezplatná vstupenka ke 150ti výletním cílům, pamětihodnostem v Salzburgu, hradům, lanovkám, přírodním koupalištím, krytým plovárnám, k návštěvě zoologické zahrady v Hellbrunnu a umožňuje bezplatnou jízdu všemi autobusy městské hromadné dopravy v Salzburgu.

Schladming

Světoznámá lyžařská oblast patřící k pěti nejlepším alpským lyžařským regionům, která nabízí veškeré možnosti lyžování a je snadno dostupná i z našeho území.
Terény:
Celkem 160 km nádherných sjezdovek na lyžařské houpačce a senzační počet 92 nejmodernějších lanovek a výtahů. Nejdelší sjezdová trať měřící 8 km s 2000 metrovým převýšením činí ze Schladmingu jeden velký lyžařský ráj. Doprava na Planai (1900 m), se čtyřkilometrovou tratí a převýšením 1100 m, je zajištěna lanovkou přímo ze střediska. V nižších polohách jsou sjezdovky vybaveny dokonalým zařízením na výrobu umělého sněhu. Pro milovníky bílé stopy jsou připraveny desítky kilometrů upravovaných běžeckých tratí, které vedou do všech přilehlých lyžařských středisek. Skvělou novinkou je lyžařská „makrohoupačka“ přes čtyři hory.
Aprés ski:
Hostům jsou ve středisku k dispozici útulné kavárničky, restaurace s velkým výběrem místních specialit, krytý bazén, škola lyžování a snowboardu, tenisová hala i noční diskotéky. Tato oblast je propojena jedním skipasem se Sportwelt Amadé a údolím Gasteinu, zahrnujícím 850 km sjezdovek.

 

Sjezdové tratě: 38/52 km, 47/103 km, 8/15 km
Běžecké tratě:
250 km
Lanovky:
Poma 91, sedačka 49, kabina 21
Vzdálenost z ČR:
Praha 400 km, Brno 415 km

Dachstein West

Ledovce a exponované svahy severního Dachsteinu který dosahuje nadmořské výšky 3000 metrů, patří mezi nejkrásnější lyžařské oblasti Solné komory. Jeho střediska jsou propojena jedním lyžařským skipasem, do něhož patří všechna nejlepší místa lyžování v Solné komoře: tj. Krippenstein, Gosau, Russbach, Lungötz, Annaberg, St. Martin a Abtenau. Terény: Výborné lyžování vhodné zejména pro středně pokročilé lyžaře a rodiny s dětmi obsluhuje přes 30 lanovek a vleků na bezmála 90 kilometrech sjezdových a 100 km běžeckých tratí. Výraznou výhodou tohoto areálu je snadná dostupnost z našeho území, které je vzdáleno asi jen 180 km. Jde většinou o severní svahy, proto jsou zde výborné sněhové podmínky až do dubna, které vylepšuje rozsáhlé zasněžování.

Bad Aussee

Filzmoos

Nádherná malá vesnička je vhodná zejména pro rodiny s dětmi. Nabízí malý lyžařský areál, který ocení zejména začátečníci. Filzmoos se zaměřuje také na snowboarding, který se zde můžete naučit v lyžařské škole. Restaurace, obchody, bary, muzea, banky, pošty a benzínové stanice ve vzdálenosti do 11 km od areálu.

Planai

Altaussee

Schladming Dachstein

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,67 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí