CK Pohoda Portugalsko Zájezd č. 254

Portugalsko - prodloužená varianta

Portugalsko
Algarve, Alcobaça, Batalha, Porto, Lisabon, Sintra, Tomar, Évora, Coimbra, Albufeira, Střední Portugalsko
Tento podrobný okruh Portugalskem propojuje poznávání věhlasných památek této roztomilé…

10Počet dnů:

19.05.2024Termíny od:

32 990 Kč Cena od:

10 - denní zájezd

Tento podrobný okruh Portugalskem propojuje poznávání věhlasných památek této roztomilé země s návštěvou přírodně zajímavého pobřeží jedinečného pobřeží Algarve.

Ubytování: hotel

Stravování: snídaně

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:Odlet z ČR do Portugalska. Transfer do hotelu, ubytování.
2. den:ALCOBACA – starobylé městečko s klášterem P. Marie, ve kterém se nachází velkolepý kostel, největší v Portugalsku. BATALHA – pro svou krásu ve všech dějinách umění vyzdvihovaný klášter. Mistrovské dílo gotické architektury v Portugalsku. TOMAR – historické město, kterému vévodí templářský hrad z 12. století. Síť úzkých uliček tvoří malebné centrum.
3. den:Přístavní město PORTO , známé svým vinařstvím (portské). Centrum s katedrálou a dalšími zajímavostmi. Efektní most přes řeku Douro nad kaňonem, ve kterém se nachází čtvrť Ribeira s křivolakými uličkami a také sklípky s ochutnávkou portského vína. COIMBRA – univerzitní město s bezpočtem historických památek, první hlavní město Portugalska. Stará katedrála, kostel sv. Kříže, univerzita.
4. den:CABO DA ROCCA – nejzápadnější výběžek Evropy. SINTRA – královské město s nádhernou polohou na svazích žulového hřebene s množstvím roklí a bystřin. Jedno z nejstarších v Portugalsku, opěvované pro svoji krásu mnoha básníky. LISABON – metropole Portugalska s nejvýznamnější památkou KLÁŠTEREM BELÉM, který je vrcholem manuelské architektury, nádhernou věží Torre de Belém ležící na břehu mořské úžiny, vedle které se nachází známý památník objevitelů, v jehož čele vyniká Jindřich Mořeplavec.
5. den:Dokončení prohlídky LISABONU - prohlídka historického centra, čtvrti Alfama s hustými uličkami kolem opevněného hradu, katedrály Sé, historický výtah Santa Justa s krásnými výhledy na město aj. Přejezd na jih Portugalska na pobřeží Algarve .
6. den:ALGARVE – jedno z nejkrásnějších pobřeží Evropy s písečnými plážemi i rozeklanými útesy. Koupání na plážích zasazených mezi skalisky. Návštěva CABO DE SAO VINCENTE – nejjihozápadnějšího výběžku Evropy s majestátním majákem. PONTA DA PIEDALE – vyhlídka na skalní věže a další skalní útvary spadající prudce do moře. Možnost plavby lodičkami kolem rozeklaného skalnatého pobřeží. LAGOS (bývalé centrum obchodu s otroky za objevitelských plaveb), malebná pěší zóna.
7. den:Pobyt u moře. Odpoledne bílé městečko CARVOEIRO - pěší procházka po velkolepých útesech, dřevěné lávky a vyhlídky na pláž, rozeklané útesy. Prohlídka SILVES - historické město s gotickou katedrálou a maurským hradem z červeného kamene, malebné městečko s úzkými uličkami a bílými domky, návštěva místního trhu.
8. den:Pobyt u moře. Odpoledne návštěva ALBUFEIRY – jedno z hlavních turistických center na pobřeží Algarve se širokou písčitou pláží, četnými rybími restauracemi a působivým centrem plným malebných zákoutí a bílých domů.
9. den:Přejezd do střední části Portugalska . ÉVORA - město pod patronací UNESCO je muzeem portugalské architektury. Hradbami obehnané město se působivě zvedá z roviny. Za hradbami si můžete vychutnat krásu této památkově chráněné rezervace. Nocleh.
10. den:Odlet z Portugalska zpět do ČR.
cabo - da - rocca - 2 coimbra - 2 lagos - 1 lagos - 11 lagos - 4 lisabon - 1 lisabon - 3 lisabon - 5 porto - 6 Portugalsko Algarve Portugalsko Algarve2 Portugalsko_Belem Portugalsko_Sintra_palacPena_10 sintra - 2

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
19.05.2024 28.05.2024 10 32 990 Kč rezervovat
29.09.2024 08.10.2024 10 32 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • letecká doprava Praha - Lisabon - Praha vč. všech poplatků a tax
  • autobusová doprava
  • 9x ubytování (2lůžk. pokoje s příslušenstvím)
  • 9x snídaně
  • 2x večeře
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • V závislosti na změně letového řádu může být zájezd prodloužen o jeden den. V takovém případě bude rozšířen počet ubytování se snídaní a účtován bude povinný příplatek 650 Kč / os.

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna do 45 000 Kč (příplatek: 770 Kč)
  • 4x večeře včetně nápoje (příplatek: 1200 Kč)
  • 1/1 pokoj (povinný při nedoobsazení) (příplatek: 7000 Kč)
  • samostatně cestující osoby se zájmem o doobsazení budeme kontaktovat.

Algarve

Nádherné pláže, teplé moře a štědré slunce po celý rok: cokoliv vás napadne, když sníte o dovolené. Na nejjižnějším okraji kontinentálního Portugalska se prostírá kraj obrácený tváří k moři, který jako poslední část území dobyl portugalský král v roce 1292 na Maurech. Jejich přítomnost se stále promítá ve zdejší jedinečné architektuře v podobě typických balkonů, kruhovitých komínů a obílených domků. Místa, jejichž znovunabytí bylo ve XIII. století tak obtížné, už dnes nejsou považována za ztracené dálky: moderní dálnice spojující Lisabon-Albufeiru-Castro Marim (IP1) nebo mezinárodní letiště ve Faru velmi přiblížily tento kraj s ideálním klimatem. Průměrná zimní teplota se pohybuje kolem 14 °C a letní kolem 24 °C, na vrcholu zimy tu teploměr jen výjimečně klesá pod 12 °C, zatímco v nejteplejších letních měsících, červenci a srpnu, dosahuje teplota 28 °C až 30 °C. Pohoří Espinhaco de Cão, Monchique a Caldeirão na severu Algarve chrání pobřeží před silným větrem. V jedné z nejzelenějších a nejúrodnějších oblastí se daří fíkovníkům, pomerančovníkům a mandlovníkům. Jižní část kraje, to jsou nekonečné nádherné pláže mezi písečnými skalisky a načervenalými útesy zbrázděnými erozí. Kromě všudypřítomných vodních sportů (za vidění stojí kromě jiného přístavy a kotviště v Lagosu, Vilamouře a Vile Reál de Santo Antonio) doplňují bohatství zdejších rekreačních center i další možnosti: tenisové kurty, známá golfová hřiště, luxusní hotely nebo sympatické tradiční usedlosti a živý noční život.

Alcobaça

Impozantní cisterciácký klášter Santa Maria de Alcobaça, založený v roce 1152 (na Seznamu světového kulturního dědictví). Uvnitř: gotické náhrobky D. Pedra a lnês de Castro, klášterní ambit, kapitulní sál a obrovská kuchyně. Kostely: Misericórdia (renesanční portál a keramické obklady ze XVII. století), Conceição (XVII. století).

Batalha

Přední ukázka portugalské gotické architektury a součást světového kulturního dědictví, klášter Santa Maria dá Vitória (XIV. - XVI. století) je díky své kráse a historickému významu národní památkou. Navštivte kapli zakladatelů (Capela dos Fundadores) s nádhernými vitrážemi, ambit, nedokončené kaple (Capelas Imperfeitas) v manuelském stylu a kapitulní sál.

Porto

Nejvýznamnější město severu, jehož jméno slyšíme v názvu známého vína i samotného Portugalska, bylo zařazeno na Seznam světového dědictví UNESCO. Charakteristické malebné čtvrti starého města svažující se k řece a ruch v obchůdcích v centru stojí zcela jistě za pěší procházku. Tipy pro návštěvníky: Burzovní palác, románsko-gotická katedrála, románský kostel Cedofeita, Torre dos Clérigos (Věž kleriků) - ex-libris města (architekt Nassoni) a kostel stejného jména; původně románský kostel S. Francisco s pozlacenou dřevěnou výzdobou interiéru a kostel Carmo, jehož fasádu tvoří nástěnné keramické kachle - azulejos. Muzea: Soarese dos Reis, Casa de Serralves, Muzeum v domě Guerry Junqueira a romantické muzeum v Quinta de Macieirinha (Jablůňkový sad). Důležité upozornění: nezapomeňte navštívit vinné sklepy v Gaie a ochutnat portské víno.

Lisabon

Rozkládá se na pravém břehu Teja. Centrem Lisabonu je čtvrt z XVIII. století kolem náměstí Rossio. Východně od monumentálního náměstí Praca do Comércio šplhají po svahu pod hradem sv. Jiří (Castelo de Sáo Jorge) dvě středověké čtvrti, Alfama a Mouraría. Západně leží čtvrti Bairro Alto a Madragoa s typickými uličkami a dále na západ impozantní čtvrt Bělém se známou pevností Torre de Bělém, klášterem jeronymitů (Mosteiro dos Jerónimos), který je vynikající ukázkou manuelského stylu a světovou kulturní památkou, a budovou Kulturního centra. Muzea: Starého umění, Chiado (současné umění), keramických kachlů (azulejo), etnologie, kočárů, lidových oděvů, divadla, námořní, vojenské, města Lisabonu, Gulbenkianovo muzeum, Centrum moderního umění a Nadace Ricarda Espírito Santo Si Ivy. Paláce přístupné veřejnosti: Palácio dá Ajuda a Palácio de Fronteira. Kostely: katedrála a pokladnice, kostel S. Vicente de Fora, kostel Conceigáo Velha (manuelský styl); kostel S. Roque (sv. Rocha) a muzeum sakrálního umění, kostel Matky Boží (Madre Deus), Panteon S. Engrácia, bazilika Estrela (baroko). Kde nakupovat: Baixa; Avenida de Róma, Praga de Londres a Avenida Guerra Junqueiro, obchodní domy Amoreiras, Colombo a Vasco dá Gama. Kam v noci: Bairo Alto, Avenida 24 de Julho, diskotéky a bary na břehu Teja. V místech, kde proběhla poslední světová výstava dvacátého století (EXPO '98), dnes najdete Park národů (Oceanárium, představení, výstavy, místo k odpočinku i k občerstvení).

Sintra

Uprostřed obce najdeme Palácio Nacionál s krásně zdobenými sály a kónickými komíny, jež se staly ex-libris obce, která je společně s pohořím, z něhož odvozuje své jméno, na Seznamu dědictví UNESCO jako kulturní krajina. Další paláce: Pěna, Seteais (XVIII. století, dnes elegantní hotel) a Monserrate, známý svými zahradami a potůčky. Kostel S. Martinho (původně románský), Santa Maria (románsko-gotický sloh) a S. Pedro de Penaferrim (XV. - XVI. století). Poblíž stojí kostel S. Antonio do Penedo (XV. století) a poustevna Peninha (barokní keramické kachle). Muzeum hraček vystavuje přes 20 000 exponátů z XVI. až XX. století. V okolí Sintry se nachází kapucínský klášter z XVI. století a mys Cabo da Roca (nejzápadnější výběžek evropského kontinentu).

Tomar

Klášter Kristova řádu z XI. - XVI. století je zapsán na Seznamu světového kulturního dědictví. Má symbolický půdorys, sedm rajských dvorů a slavné manuelské okno, jež se stalo bezkonkurenčně nejtypičtějším obrazem města. Další místa, která stojí za návštěvu: templářský hrad (XII. století), gotický kostel Santa Maria do Olival, kostel Nossa Senhora da Conceição v renesančním slohu, kostel S. João Baptista (manuelský sloh) a synagoga z XV. století.

Évora

Toto město-muzeum založili Římané. Jeho historické centrum zařadilo UNESCO na Seznam světových kulturních památek: římský chrám z II. století, katedrála s muzeem sakrálního umění, poustevna S. Brás (goticko-mudéjarský styl), kostel S. Francisco (s kostnicí) a kostel S. João Baptista (goticko-manuelský sloh), kostel Nossa Senhora dá Graga (s klášterem), kostel S. Antáo a S. Vicente (manýrismus). Paláce: arcibiskupský palác, palác krále Manuela a vévodů z Cadavalu. Za pozornost stojí ještě: náměstí Giraldo s podloubím ze šestnáctého století, akvadukt, klášter Santa Clara, Santa Helena do Calvario a klášter Convento dos Lóios (z toho je dnes pousada), univerzita, staré židovské ghetto, Muzeum Évory a Muzeum dekorativního církevního umění.

Coimbra

Jako jedno z nejstarších univerzitních měst Evropy si Coimbra uchovala své staleté akademické tradice, takže studenti stále oblékají černé pláště, městem zní lyrické fado, každoročně se pořádá svátek pálení stužek (Festa dá Queima das Fitas) a mezi studentskými „republikami" to stále vře. V budovách univerzity vypínající se nad městem včetně typické věže, symbolu města, je také umístěna nesmírně cenná barokní knihovna. Ve čtvrtích kolem univerzity stojí za návštěvu stará románská katedrála a Muzeum Machada de Castro s portálem z doby Římské říše. Staré městské uličky uvnitř středověkých hradeb bohaté na podloubí a schodiště vás zavedou ke klášteru Santa Cruz (sv. Kříže) z roku 1131 a kostelu Santiago (sv. Jakuba) a klášteru de Celas ze XIII. století. Na druhém břehu řeky Mondego stojí od XVII. století barokní klášter Santa Clara-a-Nova. Šestnáct kilometrů jižně od města se nachází Conímbriga, nejvýznamnější naleziště archeologických památek z doby Říše římské na území dnešního Portugalska.

Albufeira

Albufeira je jedno z nejznámějších a nejvyhledávanějších letovisek na pobřeží. Vyrostlo z malé rybářské vesničky s bílými domky na skalách, která si dodnes dochovala svou historickou původní atmosféru. Centrum tvoří pláž Dos Pescadores, kam ještě dodnes přijíždějí každý den rybáři, vykládají své úlovky, které potom můžete koupit či obdivovat na rybím trhu na pobřeží. Odtud vedou úzké klikaté uličky se spoustou obchodů, kaváren, resturací, barů a diskoték, které vyúsťují na náměstí s fontánou, kde se často konají koncerty pod širým nebem. V okolí se nachází spousta malých písčitých pláží skrytých mezi skalisky.

Střední Portugalsko

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí