CK Pohoda Francie Zájezd č. 273

Malebná Bretaň

Francie
Bretaň, Carnac, Mont Saint Michel, Zámky na Loiře, Crozon
Řadou legend a mýtů opředená Bretaň je ideálním cílem pro milovníky tajemna. Zároveň…

9Počet dnů:

22.06.2024Termíny od:

12 990 Kč Cena od:

9 - denní zájezd

Řadou legend a mýtů opředená Bretaň je ideálním cílem pro milovníky tajemna. Zároveň zdejší divoce krásná příroda, neuvěřitelně bohatá historie, která zde zanechala spoustu impozantních památek, jsou jednoznačnými důvody pro návštěvu této jedinečné části Francie.

Ubytování: mobilhome

Stravování: vlastní

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den:Příjezd do Francie, cesta do Bretaně , dojezd na ubytování do přímořského letoviska BENODET.
3. den:Dopoledne volno u moře nebo bazénu nebo vycházka po pláži do městečka BENODET (cca 1,5 km). Odpoledne kratší výlet do blízkého města QUIMPER – typické bretaňské město s hrázděnými domy, katedrálou, biskupským dvorem se zahradou a muzeem s místní keramikou a bretaňskými kroji.
4. den:Výlet na západní pobřeží Bretaně . Nejprve zastávka u nejzápadnějšího mysu POINTE DU RAZ, který patří k nejkrásnějším mysům světa. Vycházka k majáku kolem členitého a hluboce rozeklaného pobřeží. Vesnička LOCRONAN s kamennými domy z 15.-17. stol., oblíbené místo filmařů a malířů (Jan Zrzavý). Poloostrov CROZON s krásným mysem Pen Hir.
5. den:Severní pobřeží a bretaňské vnitrozemí s unikátními kalváriemi. Výlet na pobřeží Růžové žuly, cca 1 hod. vycházka podél moře. Odpoledne okruh bretaňským vnitrozemím s unikátními seskupeními, tzv. farními dvory ST. THÉGONNEC a GUIMILIAU, které vznikaly v 15.-18.stol. V oblasti je jich několik desítek a tyto patří k nejnádhernějším.
6. den:Jižní pobřeží Bretaně – výlet za megalitickými památkami. Nejprve navštívíme LOCMARIAQUER a prohlédneme si Velký rozlomený menhir, největší v Evropě. Poté přejedeme do CARNACU , kde jsou unikátní řady menhirů, jde o jedno z nejúchvatnějších a největších nalezišť megalitických památek ve světě s téměř 3.000 menhiry. Na zpáteční cestě se zastavíme v PONT AVEN, romantickém městečku, které přitahovalo umělce v 19.stol. Poslední zastávkou bude CONCARNEAU, významný rybářský přístav s opevněným centrem na ostrůvku.
7. den:Ráno již odjezd z Benodet napříč Bretaní k národní památce, klášteru MONT ST.MICHEL . Opevněné románsko-gotické opatství na žulovém ostrůvku uprostřed mořských písčin v zátoce patří k nejnavštěvovanějším památkám Francie. Místo je rovněž proslulé velkým rozdílem hladiny moře mezi přílivem a odlivem. Prohlídka kláštera i přilehlých uliček. Odjezd z Bretaně a ubytování v hotelu.
8. den:Návštěva oblasti bitvy o Normandii za 2. světové války. ARROMANCHES - Muzeum vylodění, pozůstatky přístavu MULBERRY a zastávka na americkém hřbitově v COLLEVILLE-SUR-MER. Po prohlídkách již odjezd směr ČR.
9. den:Příjezd do Prahy ráno.
Carnac-04 Carnac-05 Carnac-11 Carnac-16 Guimilieau-01 Guimilieau-03 Mt. St. Michel 1 Mt. St. Michel 2 Mt. St. Michel 3 St-Thégonec-03 St-Thégonec-04

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
22.06.2024 30.06.2024 9 12 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • 6x ubytování (5x nocleh v mobilhomech - dvoulůžkové ložnice se společným příslušenstvím a s možností vaření, 1x v hotelu)
  • 1x snídaně - při ubytování v hotelu
  • průvodce

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 405 Kč)
  • 1/1 pokoj (na vyžádání v CK) (příplatek: 3000 Kč)

Bretaň

Je to nejzápadnější oblast celé Francie a největší francouzský poloostrov. Krajina je převážně rovinatá, působí celkem normálním dojmem, místy skoro jako u nás. Ovšem přírodním skvostem Bretagne je její pobřeží Atlantického oceánu. Je nesmírně členité a jeho délka včetně ostrovů je 3,500 km. Na většině míst je vysoké, skalnaté a rozervané příbojem, jeho nejzajímavější části lze nalézt v okolí mysů, jako např. Pointe du Raz, Pointe de Penhir, Pointe de Penmarc´h nebo Cap Fréhel. Moře na mnoha místech vniká hluboko do vnitrozemí v podobě úzkých slepých ramen, po kterých lze na lodích připlout z oceánu až do měst od pobřeží mnohdy velmi vzdálených. Bretagne je hlavním zásobovatelem vepřového masa, drůbeže a přirozeně ryb a ovoce moře. Dodnes zde přetrvávají některé lidové tradice spojené s nošením tradičních krojů a jiné projevy folklóru.

Carnac

Přímo detektivní záhadou je Carnac. Tisíce kamenů (megalitů) různých velikostí se tu tyčí k nebi v osm kilometrů dlouhém pásu v několika řadách vedle sebe. Kdysi jich prý bylo kolem 15 000, dnes zbývá asi 10 000 kamenů. Byly vztyčeny asi před 6000 lety, jsou tedy ještě starší než pyramidy v Gíze, které pocházejí z období 2650 až 2550 před naším letopočtem. Nejdůležitější je Ménec, což je 1 km dlouhý a 100 metrů široký pás menhirů, pak jsou to Kerlescan a Kermario. Tyto řadové seskupení jsou pravděpodobně zbytky kultovních památek orientovaných buď severojižním směrem, nebo obráceným k západům a východům slunce ve dnech rovnodennosti, protože lid mladší doby kamenné, který tyto menhiry v letech 5000 - 2000 př. n. l. postavil, pěstoval kult slunce a měsíce. V okolí je také několik dolmenů, které jsou stejného stáří. O dolmenech se traduje, že to byly pohřební komory. Na mnoha místech evropského kontinentu lze také najít kilometry dlouhé přímé pruhy, často vedoucí k posvátným místům. Kdo je postavil? Za jakým účelem? Jaký měly význam? Opravdu mnoho otázek bez odpovědí.

Mont Saint Michel

Mont Saint Michel je malý žulový ostrov uprostřed mořské zátoky se stejným jménem, kousek od hranic Bretagne s Normandií. Bretagne a Normandii v těchto místech rozděluje řeka Couesnon a Mont Saint Michel leží už na normandské straně. Ostrov je od pevniny vzdálený 2 km a je s pevninou spojený uměle vytvořeným násypem se silnicí, kterou při přílivech nikdy nezalije voda. Na ostrově je postaveno město, nad nímž se ve výšce 80 m tyčí slavný klášter. Celé město i s klášterem je monumentální stavba, představuje historicky nejpamátnější místo Francie a celé západní Evropy, ve středověku to bylo slavné poutní místo.

Zámky na Loiře

Cestovní kanceláře často pořádají poznávací zájezdy do oblasti zámky na Loiře. Nádherná oblast podél řeky Loiry je poseta romantickými zámky, které si vystavěli panovníci Francie pro svou rekreaci. Tyto cenné památky patří většinou k renesančním skvostům Francie. Určitě si i Vy vyberete poznávací zájezd do této destinace.

Crozon

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí