CK Pohoda Jamajka Zájezd č. JAM

Jamajka - Ostrov slunce, rumu a reggae

Jamajka

"Etiopie Karibiku" - podmanivá Jamajka s překrásnými plážemi, korálovými útesy, bujnou…

16Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

16 - denní zájezd

"Etiopie Karibiku" - podmanivá Jamajka s překrásnými plážemi, korálovými útesy, bujnou tropickou vegetací, horskými scenériemi, řekami a vodopády, ale i neobvyklými termálními lázněmi. Ostrov vůně vanilky, kávy a rumu, exotického ovoce, rastamanů s kayou, karibské hudby, atraktivních "černých gazel" i "mimozemšťana" Usaina Bolta. Ostrov, jejž sám Kryštof Kolumbus považoval za nejkrásnější ze všech, které objevil. Prostředí, v němž se natáčely desítky slavných filmů. Pravlast reggae, dredů a věčná inspirace pro nezávislé.

Ubytování: hotel

13x ubytování v hotelech nebo penzionech (2lůžkové pokoje s příslušenstvím), 1x v horské chatě po 4-6 osobách.

Stravování: snídaně

snídaně.

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. - 2. den:odlet z Prahy, let do Karibiku na Jamajku do MONTEGO BAY. Krajem plantáží s cukrovou třtinou, banány, kokosovými palmami a vilami otrokářů. Národní památka - koloniální FALMOUTH s georgiánskou architekturou (kulisy filmu Motýlek). Nejslavnější dům Jamajky - honosný ale strašidelný ROSE HALL s temnou legendou bílé čarodějky voodoo, jamajské "Čachtické paní" Annie Palmerové.
3. - 4. den:zátoka DISCOVERY - místo Kolumbova přistání: Kolumbův park. "Niagara Jamajky" a nejfotografovanější místo ostrova - kaskáda řeky Dunn´s River: koupání, neodolatelný výstup řekou na vodopád. OCHO RIOS: nádherné tropické zahrady a parky, Kapradinová soutěska. Koupání a šnorchlování, alternativně výlet do poutního NINE MILES, rodné vesnice Boba Marleye: muzeum i mauzoleum.
5. - 6. den:banánové přístavy severního pobřeží. ORACABESSA: Flemingova vila Golden Eye, v níž byly napsány všechny bondovky a kde spaly desítky top celebrit. Port Antonio. Přírodní skvost MODRÁ LAGUNA: kontrast zelených útesů s modrou vodou. Možnost romantické plavby na bambusových raftech po řece Rio Grande za zpěvu vorařů.
7. den:skrytá perla Jamajky - vodopády REACH FALLS v džungli: útesy fosílií, lehčí "kaňoning" a plavání v křišťálové vodě tůněmi vodopádů k ponořené krápníkové jeskyni. Lázně Bath v národním parku JOHN CROW MOUNTAINS: koupání v horké minerální vodě.
8. - 9. den:vzhůru do nejvyšších hor ostrova. Nocleh na romantické horské chatě s krbem, petrolejkami a před vašima očima upraženou nejlepší kávou na světě. Možnost nočního výstupu na nejvyšší vrchol MODRÝCH HOR i celé Jamajky (2 256 m) s výhledy na noční Kingston pod námi. Východ slunce na vrcholu s rozhledem na třetinu ostrova. Elfí les, kávové plantáže, šípové žáby (používané indiány pro získání jedu kurare), bromélie, helikónie, areál vzácného papilia homerus, druhého největšího motýla na světě. Pobyt na plážích a koupání v Morantské zátoce - lze alternativně po celou dobu místo výstupu na BLUE MOUNTAIN PEAK.
10. den:hlavní město Jamajky - KINGSTON: Devon House, muzeum Boba Marleye s etiopskou restaurací a políčky marihuany, HOPE: zahrady orchidejí, endemická fauna a flóra, ptáci, motýli aj. "Nejhříšnější město světa", dnes z větší části potopený (Boží trest?) - PORT ROYAL, metropole všech pirátů z Karibiku v čele s kapitánem Morganem: pevnost Fort Charles. Přejezd přes historické Španělské město na jižní pobřeží. Jedinečné lázně MILK RIVER BATH: léčivé koupání v nejradioaktivnější vodě světa.
11. - 12. den:ALLIGATOR HOLE: možnost výletu na člunech lagunami a rákosím s pozorováním ochechulí. Rybářská vesnička ALLIGATOR POND - Jamajka, jaká bývala před padesáti lety. Skok milenců: vyhlídka z 500 m vysokého útesu. Koupání na Pláži pokladů, rybářské bary s rytmy reggae. Možnost výletu lodí: plavba po moři z TREASURE BEACH do ústí nejdelší řeky Jamajky - Black River a dále po ní proti proudu do vnitrozemských močálů. Pozorování delfínů, obřích krokodýlů amerických, početného ptactva a života v bludišti mangrove. Ochutnávka delikátních krabů v říčním baru. Starobylé městečko BLACK RIVER.
13. den:výlet na okraji pusté vysočiny COCKPIT COUNTRY, kraje krasových homolí a uprchlých otroků Maroonů. Bambusová avenue, vodopády Y.S.: koupání, skoky z liány do bazénku pod peřejemi. Možnost adrenalinové jízdy na kladce na lanové dráze nad kaskádou vodopádů. APPLETON: exkurze do palírny nejslavnějšího karibského rumu, který s oblibou popíjel už britský král Jiří i George Washington. Neomezená ochutnávka kompletní série produktů aneb "alkohol podávaný v malých dávkách…"
14. den:nejzápadnější výspa Jamajky a její hlavní letovisko NEGRIL: 10 km pláž s bílým pískem, korálové útesy. Celodenní koupání a slunění nebo možnost výletu k vodopádům MAYFIELDS - bez davů turistů: brodění řekou a koupání v peřejích a k Dunící řece: azurová tůň Modrá díra, krápníkové jeskyně s koupáním v minerálních bazéncích. Výhledy od majáku na prý nejkrásnější západ slunce v Karibiku. Taneční večery a koncerty reggae, party na pláži.
15. - 16. den:obří vodní kolo, golfový areál Tryall Estate. Přejezd do turistické metropole ostrova - MONTEGO BAY: pláž Doctor´s Cave s podmořskou korálovou zahradou, pevnost FORT MONTEGO. Odlet do Prahy.
Jamajka Jamajka Jamajka - Falmouth Jamajka - pláž Negril Jamajka - vodopády Blue Hole Jamajka poblíž Dunn's River Falls - vodopády na řece Dunn

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,47 Kč
euro 25,16 Kč

Počasí