CK Pohoda Itálie Zájezd č. RE/IT573-18

Florencie - Řím - Tivoli

Itálie
Florencie
Navštívíme jedinečný Řím, kolébku západoevropské civilizace a křesťanství, s bohatstvím…

5Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

5 - denní zájezd

Navštívíme jedinečný Řím, kolébku západoevropské civilizace a křesťanství, s bohatstvím uměleckých děl a architektonických památek. Slavné zahrady a vily Tivoli, kam se již po celá tisíciletí uchyluje před žárem léta římská společenská smetánka a podmanivou Florenci, která je jedním obrovským a úchvatným památníkem renesance a byly to právě obrazy a sochy, Botticelliho Zrození Venuše, Michelangelův velkolepý David a další, jež učinily z města jedno z předních center umění na světě.

POKLADY ITÁLIE A UNESCO

1. den zájezdu V odpoledních hodinách odjezd z ČR do Itálie. 2. den zájezdu Ráno příjezd do FLORENCIE (UNESCO), kolébka renesance, domov Machiavelliho, Michelangela i Medicejských. Prohlídka Piazza della Signoria a Palazzo Vecchio , Piazza del Duomo s nepřehlednutelným Dómem , Giottova kampanila, dóm St. Croce, kostel San Lorenzo a kaple Medicejských s Michelangelovými náhrobky, Ponte Vecchio. Odjezd na ubytování. 3. den zájezdu Slavné zahrady a vily TIVOLI (UNESCO) populární letovisko bohatých Římanů v období renesance. Návštěva extravagantního paláce Villa d´Este , pozdně renesanční vila a propracovaná zahrada s vodními chrliči, stinnými cestami a velkolepými fontánami - letní sídlo kardinála Ippolita d´Este variantně rozsáhlý komplex Hadriánovy vily - antické sídlo a zahrady císaře Hadriána. Příjezd do "věčného města" ŘÍM (UNESCO), málokde se svědectví minulosti a současnosti doplňují tak harmonicky, jako právě zde. Prohlídka nejzajímavějších pamětihodností - pěší procházka po Posvátné cestě (Via Sacra), odkud byla kdysi ovládána celá Říše římská, Koloseum – symbol města, Forum Romanum - s pozůstatky budov, chrámů i dalších objektů patřících neodmyslitelně k Římu v 1. - 4. stol., Kapitol - náměstí navržené Michelangelem s nádhernými paláci se vzácnými sbírkami soch i obrazů, kašnou a jezdeckou sochou Marca Aurelia z 2. stol., Pantheon - nejlépe dochovaná stavba z dob římské antiky považovaná za vrcholné dílo římského stavitelství, Fontána di Trevi – největší římská fontána je díky Felliniho filmu "La Dolce Vita" známá po celém světě, Španělské schody , večerní atmosféra uliček. 4. den zájezdu VATIKÁN (UNESCO) hlava katolické církve, náměstí sv. Petra, bazilika sv. Petra na jejíž výzdobě se podíleli Raffael, Michelangelo a další. Možnost výstupu na kopuli s krásným výhledem na celý Řím. VATIKÁNSKÁ MUZEA s úchvatnými sbírkami antického umění a Sixtinskou kaplí s Michelangelovým Posledním soudem. Dokončení prohlídky ŘÍMA , Piazza del Popolo s barokními kostely, Piazza Navona , nejkrásnější barokní náměstí s velkolepými fontánami. Večer odjezd do ČR. 5. den zájezdu Návrat do republiky v odpoledních hodinách.

Orientační ceny vstupného : Řím: Kopule sv. Petra (s výtahem) 7 €
Řím: Kopule sv. Petra (bez výtahu) 5 €
Řím: Villa d´Este 10 €
Řím: Hadriánova vila 10 €
Řím: metro 1,50 € / 1 jízda
Florencie: Piazza del Duomo (Dóm) 8 €
Florencie: Giottova kampanila 6 €
Florencie: Palazzo Vecchio 10 €
Florencie: Kaple Medicejských 8 €
Florencie: Dóm St. Croce 5 € Santa Maria Novella kostel - 7,50 € San Lorenzo kostel 8 € Santa Croce 8 € Accademia 8 € Ufizzi 8 € Palazzo Piti 8,50 € zahrady Boboli 7 € Společný vstup: Babtisterium, Kopule, Zvonice Giotto 18 €/osoba Vatikánská muzea 17 €/os. + rezervační poplatek Colloseum + Forum Romanum + Palatin 12 € + rezervační poplatek Kapitolská muzea 15 €/os. Andělský hrad 14 €/os.

Kapesné : dle individuálního zájmu o návštěvy památek, doporučujeme cca 100 €

Zajímavosti :

Ubytování: ano

hotel

Stravování: snídaně

Doprava: autokarem

Nástupní místa : 09.05. - 13.05. odjezd A, B, L
26.09. - 30.09. odjezd A, B, L

Přehled nástupních míst najdete ZDE

Itálie - Florencie - David od Michelangela Itálie - Florencie Santa Maria del Fiore Itálie - Řím Itálie - Řím - Vatikán - bazilika sv. Petra Itálie - Řím, fontány na Piazza Navona Poznávací zájezd  - Itálie - Řím, Andělský hrad Poznávací zájezd  - Itálie - Řím, Koloseum

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Vysvětlivky

  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj - doobsazení
  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj s přistýlkou
  • : dospělá osoba - jednolůžkový pokoj

Cena zahrnuje

  • 2x snídani
  • 2x ubytování v hotelu*** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím
  • dopravu lux. klim. busem
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 1200 Kč
  • 2x večeře 500 Kč
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu 180 Kč
  • rezervace vstupenky do Vatikánských muzeí 590 Kč (do 18ti let 350 Kč)
  • sdružené vstupné do Kolosea, Fora Romana a Palatinu 420 Kč (18-25 let 290 Kč, do 18ti let 70 Kč)
  • vstupné, fakult. služby a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"

Florencie

Florencie je známa jako kolébka renesance. Před tisíci léty tiché městečko v Toskánsku se v průběhu 11. a 12. století během prudkého ekonomického rozmachu stalo kulturním centrem Itálie. Dnešní město symbolizuje slavný Ponte Vecchio (Starý most), Michelangelova socha Davida či úchvatný pohled z návrší na město. Florencie je dále proslavena svými kostely a katedrálami, mezi nejvýznamnější patří Santa Croce ze 13. století. Světově proslulá je i Galerie umění Uffizi se svými sbírkami obrazů renezančních umělců.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024/2025!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2025!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

MÁJOVÁ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.490 Kč!!

Májová PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
8. - 11.5.2024
23. - 26.5.2024

Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,28 Kč
euro 25,03 Kč

Počasí