CK Pohoda Itálie Zájezd č. 479927

Velikonoční Řím a Vatikán, Tivoli a Ostia

Itálie
Řím, Lazio
Zažijte Velikonoční Řím a Vatikán, antický skvost Tivoli i letovisko Římanů Lido…

5Počet dnů:

28.03.2024Termíny od:

6 990 Kč Cena od:

5 - denní zájezd

Zažijte Velikonoční Řím a Vatikán, antický skvost Tivoli i letovisko Římanů Lido di Ostia.

5 denní zájezd - VŠE V CENĚ od 6990 Kč a pro děti až do 14 let další sleva v objednávce.

Zkoušeli jste projít za jeden den celý stát? Ve Vatikánu se Vám to podaří! A navíc v době Velikonoc, v čase největších křesťanských svátků to bude mimořádný zážitek.

Co tak vrátit se do dávné minulosti a nechat se okouzlit slavnou Římskou říší?
Uvidíte Forum Romanum, Koloseum a další úžasné pamětihodnosti starověkého Říma.

Tivoli - starobylé město 40 km východně od Říma Vás okouzlí, bývalo populárním letoviskem starověkých Římanů a dodnes je oblíbeným cílem výletů obyvatel Říma. V Tivoli se nacházejí 2 památky zapsané na seznamu UNESCO – Villa d´Este a Hadrianova vila.

Zažijete i pravé letovisko Římanů, Lido di Ostia, u Tyrhénského moře.

Itálii můžete přímo ochutnat - pravou italskou Pizzu, italské těstoviny, italskou zmrzlinu i nezaměnitelné italské espresso! To nemůžete vynechat.

A co ještě s námi zažijete?
Ubytování v příjemném klimatizovaném hotelu*** Ostia Antica Park Hotel & Spa poblíž Říma, každý pokoj má své vlastní sociální zařízení (koupelna s toaletou),
snídaně
dopravu pohodlným zájezdovým autobusem s klimatizací, toaletou a možností občerstvení u řidičů

VYDEJTE SE S NÁMI NA TENTO VELIKONOČNÍ ZÁJEZD PLNÝ POZNÁVÁNÍ A ZÁŽITKŮ.

V případě individuálního zájmu lze absolvovat jen vybranou část programu a sejít se dle domluvy s průvodcem na určeném místě srazu.


Do muzeí není povoleno nosit ostré předměty (nůž apod.), do kostelů je potřeba mít zahalena ramena i kolena.

Cestovní kancelář si vyhrazuje právo na změnu programu v případě nepříznivého počasí anebo jiných program ovlivňujících skutečností, v zájmu co nejlepšího naplnění programu.

Ubytování: hotel ***

Příjemný klimatizovaný Ostia Antica Park Hotel & Spa*** poblíž Říma, každý pokoj má své vlastní sociální zařízení (koupelna s toaletou).

Stravování: snídaně

Snídaně v hotelu jsou zahrnuty v ceně zájezdu, včetně nápojů.

Doprava: autokarem

Nástupy po trase: z Ostravy, FM, NJ, Příbor, Hranice, Přerov, Olomouc, Prostějov, Vyškov, Brno, Mikulov a svozem z Prahy do Brna – časy budou upřesněny dle nástupních míst. Doprava: je realizována zkušenými řidiči, pohodlnými zájezdovými autokary s klimatizací, toaletou, audio - video okruhem a možností občerstvení u řidičů.

Program zájezdu

1. den:Odjezd a nástupy v odpoledních hodinách. Noční přejezd do Itálie.
2. den:Příjezd v ranních hodinách do Říma, přesun do centra na komentovanou prohlídku pamětihodností Vatikánu a Říma - část I. Vatikánská muzea se světoznámou Sixtinskou kaplí, Svatopeterské náměstí, Chrám sv. Petra – kde je možno navštívit kopuli chrámu ve výšce 132 m ze které je nezapomenutelný výhled na město. Andělský hrad a Andělský most, Ara Pacis Augustae, Augostovo mauzoleum, Piazza del Popolo. Přejezd na hotel a ubytování. Pozn. Aktuální průběh programu může být změněn či upraven průvodcem.
3. den:Po snídani navštívíme půvabné historické lázeňské město Tivoli nacházející se 30 km východně od Říma na úpatí Apenin. Je známé významnou antickou památkou - Hadriánova vila, ale i velkým množstvím kaváren a cukráren. V odpoledních hodinách navštívíme Ostii, přímořské město ležící 20 km západně od Říma na břehu Tyrhenského moře. Bývalo antickým přístavem Říma, zde se nám nabídnou možnosti procházek po pobřeží, ale i možnost návštěvy antické lokality Ostia Antica - zbytky historického přístavu. Ve večerních hodinách návrat na hotel. Nocleh. Pozn. Aktuální průběh programu může být změněn či upraven průvodcem.
4. den:Po snídani se znovu vydáme do Říma a budeme pokračovat v prohlídce historického centra věčného města. Španělské náměstí s monumentálními a světoznámými schody – kdysi oblíbené centrum básníků a studentů. Fontána di Trevi, Piazza Colonna se sloupem Marca Aurélia, Pantheon a Gotický kostel Santa Maria Sopra Minerva, Piazza Navona, Piazza Venezia a památník Viktora Emanuela II. Výstup na Kapitol, kde uvidíte pověstnou vlčici kojící malé sourozence Romula a Rema. Uvidíte také sochu Marka Aurelia a okolí Kapitolského muzea. V rámci osobního volna můžete navštívit Forum Romanum, Koloseum, Palatin a zažít nákupy na Via del Corso. Ve večerních hodinách odjedeme z Říma směr ČR. Pozn. Aktuální průběh programu může být změněn či upraven průvodcem.
5. den:Příjezd do ČR a výstupy po trase přes den.
Autobusová doprava A21 Hotel Itálie Řím Hotel, Itálie Řím Prázdniny v Říme Prázdniny v Římě Prázdniny v Římě Prázdniny v Římě Prázdniny v Římě Prázdniny v Římě Prázdniny v Římě Prázdniny v Římě Prázdniny v Římě Prázdniny v Římě Prázdniny v Římě Prázdniny v Římě Prázdniny v Římě Prázdniny v Římě Prázdniny v Římě Prázdniny v Římě Prázdniny v Římě Prázdniny v Římě Prázdniny v Římě Prázdniny v Římě Prázdniny v Římě Prázdniny v Římě Prázdniny v Římě Prázdniny v Římě Prázdniny v Římě Prázdniny v Římě Prázdniny v Římě Prázdniny v Římě Prázdniny v Římě

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Cena zahrnuje

  • poznávací zájezd pro 1 osobu na 5 dní (2 noci)
  • doprava klimatizovaným autobusem s toaletou a možností občerstvení
  • prohlídka Říma a Vatikánu (bez vstupů)
  • služby zkušeného průvodce
  • 2x ubytování v hotelu*** klimatizované pokoje s vlastním sociálním příslušenstvím 1/2 nebo 1/3 dle objednávky
  • 2x snídaně včetně nápojů
  • zákonné pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • jen 1790 Kč při pobytu jen jedné osoby v pokoji
  • svoz z Prahy do Brna a zpět celkem 550 Kč / os.
  • vstupy dle zájmu - pamětihodnosti, placené pláže
  • místní taxy, vjezdy autokarem do terminálů, vjezdy do historického centra města - 15 €
  • městská doprava v rámci Říma (1 jízda/cca 1.5 EUR)
  • Dárkový poukaz tištěný plnobarevný s individuálním věnováním zaslaný poštou 99 Kč
  • pojištění léčebných výloh od 37,- Kč/os./den

Slevy

  • first / last moment
  • dle věkových kategorií

Výlety

  • dle programu

Řím

Podle legendy byl Řím založen Romulem a Remem v roce 753 př. n.l. Veliké přestavby se město dočkalo za císaře Augusta, kdy už mělo městi milion obyvatel. S rozdělením římské říše ztrácí Řím na významu. Během renezance město opět rozkvétá, později se stává hlavním městem sjednocené Itálie. Dnešní Řím je vděčným cílem pro turisty. Lze zde strávit několik dní, během nich můžete navštívit Vatikán, Forum Romanum, Andělský hrad, Koloseum, katakomby či nesčetná muzea a galerie.

Lazio

Lazio je kraj mezi Apeninami a Tyrhénským mořem. Oblast, kde najdeme hory, sopečná jezera, rokliny, olivové háje i vinice. Kraj dostal název podle kmene Latinů, kteří zde žili před rozkvětem Říma. Lazio nabízí nejen bohatá archeologická naleziště, ale také v zimě možnost lyžování a v létě možnost vodních radovánek v jezerech Bracciano, Bolsena a Albano a v přímořských letoviscích jako např. Terracina, Sperlonga, Gaeta. Tato památkami posetá oblast připomíná nejslavnější italská období. Projevují se zde také pozůstatky vulkanické činnosti a to četnými, horkými minerálními vřídly v okolí Tivoli, Viterba a Fiuggi. Nejdůležitějším přístavem je zde Civiltavecchia, odkud odplouvají trajekty na Sardinii. Tipy na výlet: vedle nejproslulejšího Říma, který dává na obdiv raně křesťanské až moderní výtvory architektury (např. Koloseum, Pantheon, Forum Romanum nebo moderní „Čtvercové Koloseum“ - Palazzo della Civilta del Lavoro atd.), můžeme ještě navštívit města plná historie, jimiž bezesporu jsou Tuscania, Montefiascone, Bomarzo se svými hrozivými kamennými nestvůrami v Sacro Bosco, Tarquinia a její archeologické muzeum nebo Montecassino, kde se nachází nejstarší benediktýnský klášter v Evropě.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024/2025!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2025!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

MÁJOVÁ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.490 Kč!!

Májová PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
8. - 11.5.2024
23. - 26.5.2024

Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,22 Kč
euro 25,01 Kč

Počasí