CK Pohoda Itálie Zájezd č. 423

To nejlepší z Itálie

Itálie
Benátky, Neapol, Pompeje, Řím, Benátsko, Neapolský záliv, Capri, Vatikán, Salerno, Caserta
Během osmi dnů Vás čeká návštěva antického Říma, sídla papeže Vatikán či nezapomenutelných…

8Počet dnů:

12.10.2024Termíny od:

12 990 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

Během osmi dnů Vás čeká návštěva antického Říma, sídla papeže Vatikán či nezapomenutelných Pompejí. Vystoupáte na sopku Vesuv a lodí se přepravíte na smaragdový ostrov Capri. Navštívíte i jedinečné město na laguně a desítkách ostrovů Benátky a perlu Toskánska renesanční Florencii.

Ubytování: hotel

Stravování: snídaně

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:V podvečerních hodinách odjezd.
2. den:Ráno příjezd do oblasti Benátek . Plavba mezi ostrovy benátského venkova na půvabné BURANO. OSTROV BURANO v Benátské laguně , ostrov pestrobarevných domků a ruční výroby krajek. Prohlídka historického města BENÁTKY (UNESCO), Piazza S. Marco s úchvatnou bazilikou, Dóžecí palác – symbol slávy a moci Benátek s krásným podloubím ve stylu benátské gotiky, Kampanila - možnost vyjet výtahem na zvonici s vyhlídkoukterá ilustruje, proč se o Benátkách hovoří jako o městu ostrovů, Canal Grande a okázalé paláce, tržnice, Basilica dei Frari (františkánský klášterní kostel s díly Tiziana, Belliniho i Donatella). Projdeme se benátskými uličkami s paláci, kostely, mosty, až ke slavnému mostu Ponte Rialto, nejstarší benátský most vedoucí přes Velký kanál. V podvečer návrat lodí k busu a odjezd na ubytování.
3. den:Prohlídka FLORENCIE (UNESCO), město můžeme právem označit za jedno z hlavních center umění v Evropě, kolébku renesance. Prohlídka města, kostel Santa Croce, katedrála S.Maria del Fiore, baptisterium, hrobka Medicejských, náměstí Piazza della Signoria s Palazzo Vecchio, nejstarší dochovaný most ve městě Ponte Vecchio aj. Ubytování.
4. den:Přejezd do ŘÍMA (UNESCO), ať již navštívíte město poprvé nebo jste zde již poněkolikáté, kouzlu této živoucí metropole se nedá odolat. Málokde se svědectví minulosti a současnosti doplňují tak harmonicky, jako právě v Římě. Prohlídka nejvýznamnějších památek hl. města, Piazza Navona - nejkrásnější barokní náměstí s fontánami, Fontána di Trevi – nejslavnější a největší římská fontána je díky Felliniho filmu „La Dolce Vita“ známá po celém světě, Pantheon – nejzachovalejší antická památka na světě, pradávná sláva Fora Romana - které bylo pupkem antického římského impéria, slavné Koloseum (exteriér), symbol města a jeden ze 7 novodobých divů světa, Palatin, Kapitol - náměstí navržené Michelangelem s nádhernými paláci se vzácnými sbírkami soch i obrazů, kašnou a jezdeckou sochou Marca Aurelia nebo fotogenické Španělské schody. Odjezd na ubytování, fakultativně večeře v hotelu.
5. den:Dopoledne VATIKÁN (UNESCO) - náměstí sv. Petra s obrovskými kolonádami z dórských sloupů a majestátní bazilika sv.Petra na jejíž výzdobě se podíleli Raffael, Michelangelo a další - možnost výstupu na kopuli s krásným výhledem na celý Řím. Odpoledne navštívíme zámek Palazzo Reale v CASERTĚ , blížící se rozměry k Versailles, s více jak tisícem pokojů, velkolepými schodišti, překrásnou zahradou s fontánami a okrasnými vodními díly. Odjezd na ubytování do oblasti Neapolského zálivu .
6. den:Dopolední výlet po stopách vulkanické erupce v r. 79 n.l. Nejdříve si prohlédneme POMPEJE , velkolepý příklad starořímského města zničeného erupcí sopky. VESUV, fakult. výjezd na temně se tyčící sopku nad Neapolí , procházka kolem samotného jícnu vulkánu, rozhledy na Neapolský záliv . Odpoledne NEAPOL (UNESCO), město výjimečné životním stylem obyvatel i gastronomií, navštívíme historické centrum Centro Storico – písní opěvovaná čtvrť Santa Lucia, hrozivým cimbuřím obehnaný hrad Castel Nuovo, královský palác Palazzo Reale a kostel San Francesco di Paola na Piazza del Plebiscito aj.
7. den:Přejezd do SALERNA , prohlídka katedrály s hrobem evangelisty Matouše, procházka po promenádě a fakult. lodní výlet podél AMALFSKÉHO POBŘEŽÍ - Costiera Amalfitana (UNESCO). Navštívíme středověké AMALFI s dómem sv. Ondřeje a krásnou polohou u moře. Procházka do ATRANI, městečka nalepeného na Dračí kaňon. Fakult. plavba do SMARAGDOVÉ JESKYNĚ nebo výlet místní dopravou vysoko do kopců nad Amalfi, do elegantního RAVELLA, městečka zavěšeného mezi mořem a oblohou s neskutečnými výhledy a krásnými zahradami. V podvečer odjezd do ČR.
8. den:Předpokládaný návrat v odpoledních hodinách.
rim-05 rim-10 rim-11 rim-14

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
12.10.2024 19.10.2024 8 12 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 5x ubytování v hotelu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 5x snídani

Cena nezahrnuje

  • vstupní taxu do Benátek, pobytovou taxu
  • fakultativní a lodní výlety, dopravu po Benátkách

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 360 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení (příplatek: 4000 Kč)
  • 5x večeře (příplatek: 2000 Kč)
  • všechny níže uvedené vstupy je nutné nahlásit při přihlášení (nejpozději 1 měsíc před odjezdem), ceny vstupenek se mohou zvýšit - rozdíl je hrazen na místě
  • Vesuv (vstupné + rezervační poplatek) - dospělý (příplatek: 390 Kč)
  • Vesuv (vstupné + rezervační poplatek) do 24,99 let (příplatek: 320 Kč)
  • zámek Caserta + zahrady (vstupné + rezervační poplatek) - dospělý (příplatek: 420 Kč)
  • zámek Caserta + zahrady (vstupné + rezervační poplatek) 18 - 23,99 let (příplatek: 120 Kč)
  • zámek Caserta + zahrady (vstupné + rezervační poplatek) do 17,99 let ZDARMA
  • zahrady Caserta (vstupné + rezervační poplatek) - dospělý (příplatek: 300 Kč)
  • zahrady Caserta (vstupné + rezervační poplatek) 18 -23,99 let (příplatek: 120 Kč)
  • zahrady Caserta (vstupné + rezervační poplatek) do 17,99 let ZDARMA

Benátky

Benátky, nazývané také Královnou Jadranu byly založeny v roce 810. Město se nachází 4 km od pevniny se kterou je spojeno lodními linkami a mostem pro vlaky a automobily. Hlavní lákadlo je Grand Canal do kterého se vlévá skoro padesát menších kanálů. Ty jsou obvykle široké 4-5 metrů a mohou se v nich pohybovat pouze gondoly. 400 mostů spojuje 118 ostrůvků. Ve městě je možné najít domy ze čtyř architektonických období: byzantského, románského, gotického a renesančního. Nejvýznamnější dominanta města vedle kanálů je náměstí svatého Marka.

Neapol

Pěkné výhledy na ostrovy Capri, Procida a Ischia spolu se sopkou Vesuvem tvoří krásné okolí Neapole. To společně se zálivem tvoří harmonický celek. Ve městě samotném naleznete spoustu historických památek, úžasných výhledů na město, malých uliček, ale i typických šňůr se sušícím se prádlem. A nezapomeňte, že Neapol je i centrem zločinnosti, centrem věhlasné Camorry. Je ale málo pravděpodobné, že se s ní při své návštěvě tohoto místa setkáte.

Pompeje

Odpoledne 24. srpna 79 n.l. byly Pompeje pokryty vrstvou černého popela z kráteru sopky Vesuv po jeho výbuchu. Město bylo pohřbeno pod vrstvou 6-7 metrů popela. Po 1700 letech započaly vykopávky. Postupně se trosky města začaly objevovat, společně se sádrovými odlitky svých dávno zahynulých obyvatel. Dnes se návštěvníci mohou procházet ulicemi mezi troskami zrekonstruovaných domů. K nejčastěji navštěvovaným patří nevěstinec s erotickými malbami na stěnách. Kulturněji založení turisté jistě potěší i návštěva Velkého divadla.

Řím

Podle legendy byl Řím založen Romulem a Remem v roce 753 př. n.l. Veliké přestavby se město dočkalo za císaře Augusta, kdy už mělo městi milion obyvatel. S rozdělením římské říše ztrácí Řím na významu. Během renezance město opět rozkvétá, později se stává hlavním městem sjednocené Itálie. Dnešní Řím je vděčným cílem pro turisty. Lze zde strávit několik dní, během nich můžete navštívit Vatikán, Forum Romanum, Andělský hrad, Koloseum, katakomby či nesčetná muzea a galerie.

Benátsko

Benátsko (Veneto) je kraj, který charakterizují Dolomity, jezero Lago di Garda, pohoří Colli Euganei, rovinatá Benátská nížina, ale také okázalá starobylá města, k nimž patří Verona, Vicenza, Padova a samozřejmě Benátky. Region je stále tradičním cílem turistů z celé Evropy. Nejenže se tady můžete setkat se svědectvím kultury etruské, řecké a římské, ale je tu možné obdivovat také osobitou gotickou architekturu v Benátkách.

Neapolský záliv

Velmi úrodný kraj, jehož nedílnou součástí je sopka Vesuv a Neapol, hlavní město Kampánie. Neapolský záliv je jedním z nejnavštěvovanějších míst Itálie. Patří sem především Amalfské pobřeží, kde se pěstují nejušlechtilejší citróny na světě. Na severní straně Sorrentského poloostrova se zase daří pomerančovníkům. Na hornatém Sorrentském poloostrově leží jedno městečko vedle druhého a všechna mají bohatou historii. Z města Sorrenta nebo z velkého neapolského přístavu můžete navštívit jeden z nejkrásnějších ostrovů Tyrhénského moře - Capri. Ten byl již ve starověku oblíbeným místem pobytu císařů, nebo můžete navštívit antická města Pompeje a Herkuláneum, která byla v roce 79 zasypána popelem.

Capri

Ostrov Capri je jeden z nejkrásnějších a nejnavštěvovanějších ostrovů Tyrhénského moře nedaleko Neapole. Už ve starověku byl ostrov oblíbeným místem pobytu císařů Augusta a Tibéria. Příkré vápencové útesy ostrova dlouhého 6 km a 1,5 km širokého ostrova vystupují z moře až do 589 m. Ostrov oplývá velmi bohatou flórou, čítající asi 800 druhů. Nejvyšším bodem ostrova je Monte Solaro s úžasným kruhovým rozhledem na celý ostrov, okolní moře i Neapol. Jediná větší města jsou Capri a Anacapri. V městečku Capri se lze vydat malebnými uličkami na pěknou pěší procházku k Tiberiově vile a antickému majáku.

Vatikán

Vatikán je sídlo hlavy katolické církve. Řadí se k ministátečkům Evropy.

Salerno

Caserta

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí