CK Pohoda Itálie Zájezd č. 115

Krásy Apulie a Basilicaty - letecky

Itálie
Apulie, Gallipoli, Otranto, Alberobello, Polignano
Letecký zájezd na prosluněný jih Itálie vás zavede do Apulie, oblasti vyhlášené křišťálovým…

8Počet dnů:

27.06.2024Termíny od:

33 990 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

Letecký zájezd na prosluněný jih Itálie vás zavede do Apulie, oblasti vyhlášené křišťálovým mořem a bohaté na historické památky. Kraj Basilicata je zatím méně navštěvovaný, nicméně horská městečka včetně světoznámé Matery jsou pro turisty nečekaně příjemným zážitkem.

Ubytování: hotel

Stravování: polopenze

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:Přílet do Itálie, transfer z letiště, ubytování.
2. den:Návštěva malebného bílého městečka OSTUNI, které ční na vrcholku s výhledem do okolní krajiny. Procházka historickým centrem s labyrintem uliček a romantických zákoutí, katedrálou v pozdně gotickém slohu, Biskupským palácem aj. Přejezd do vyhlášené OBLASTI „TRULLI“ - bílé domky s kamennou střechou a kruhovým půdorysem. ALBEROBELLO - romantické městečko, jehož název znamená „krásný strom“ - s více jak tisíci domky „trulli“. Prohlídka městečka LOCOROTONDO, které patří k nejzajímavějším na jihu Itálie. Výlet může být i první nebo poslední den s ohledem na letový řád.
3. den:Nejdříve si prohlédneme městečko GRAVINA DI PUGLIA zajímavé svojí polohou na skalách i bohatou historií. Poté návštěva jednoho z vrcholů našeho zájezdu velmi pozoruhodného města MATERA, které leží v zajímavé přírodní oblasti a kde strže od sebe oddělují jednotlivé kopce. Prohlídka části SASSI, kde se nachází kostely, kamenné domy a obydlí vytesané do skály. Pro svou krásu byla Matera zapsaná na seznam světového dědictví UNESCO a je rájem pro milovníky fotografování.
4. den:Pobyt u moře.
5. den:Výlet po tzv. „podpatku boty“ Itálie, SALENTINSKÉM POLOOSTROVĚ v Apulii . Město LECCE s jedinečnou barokní architekturou a množstvím zajímavých kostelů. Piazza del Duomo, katedrála bazilika Santa Croce aj. OTRANTO – malebné městečko, kde středověké centrum s úzkými pitoreskními uličkami obepínají mohutné hradby. Prohlídka centra městečka se spletí křivolakých uliček a malebných zákoutí. Dále zastávka u BAUXITOVÉHO JEZÍRKA nedaleko Otranta, jehož okolí hýří hnědočervenými barvami. Návrat na hotel pozdě večer.
6. den:Výlet po pobřeží. Městečko MONOPOLI – pěkné historické centrum, malý přístav. POLIGNANO A MARE – městečko vyhledávané pro svoji nádhernou polohu na skalních útesech. Své působivé kouzlo ukrývá ve vyhlídkách z útesů na tyrkysové zátoky a v křivolakých uličkách historického centra. Zajímavý je starobylý římský most, pod nímž je malá pláž zasazená mezi skalisky.
7. den:Pobyt u moře.
8. den:Transfer na letiště. Odlet do Prahy. Pořadí navštívených míst může být změněno.
IMG_2771 IMG_2826 IMG_2839 IMG_2877 IMG_2927 IMG_2951 IMG_3027 IMG_3042 IMG_3086 IMG_3087 IMG_3167 IMG_3204

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
27.06.2024 04.07.2024 8 33 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • zpáteční letenka do Itálie
  • transfery
  • výlety dle programu
  • průvodce
  • 7x ubytování v hotelu (2lůžkové pokoje s vlastním příslušenstvím)
  • 7x polopenze, v ceně večeří jsou nealko nápoje a víno

Cena nezahrnuje

  • Cena nezahrnuje případnou pobytovou taxu splatnou na místě v Eur.

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna do 40 000 Kč (příplatek: 680 Kč)
  • 1/1 pokoj - povinný při nedoobsazení (příplatek: 4900 Kč)

Apulie

Region Apulie, který byl dlouho pod vlivem Řeků, se vyznačuje impozantní architekturou, zejména kostely a hrady a je tu patrný vliv působení zvenčí než domovské Itálie. Tento kraj je navíc velice úrodný a je znám produkcí velice kvalitního vína a olivového oleje. Poloostrov Gargano, na severu tohoto regionu, je vysoký skalnatý výběžek do Jaderského moře, který si zachoval nedotčenou krajinu, nespočet zátok a útesů. Na severu najdeme dvě velké laguny – Lesina a Varano, a podél pobřeží se nachází oblíbená letoviska jako Vieste, Peschici, Rodi Garganico, San Menaio, Mattinata, s bílými domky, křivolakými uličkami, typickými restauracemi, spoustou malebných zákoutí a nádherných výhledů na moře. Ve střední Apulii najdeme podivné domky zvané trulli, což jsou tradiční bílé stavby s kuželovitými střechami, které se nachází v lokalitách Alberobello a Locorotondo. Ve městě Bari byl postaven velkolepý normanský kostel Basilica di San Nicola. V jižní části Puglie stojí za návštěvu město Lecce a jeho charakteristické památky ve stylu tzv. lecceského baroka - kostel Santa Croce, Duomo nebo ještě starší římský amfiteátr. Lecce bývá také označováno jako Florencie jihu. V půvabném Otranto můžete navštívit místní hrad nebo normanský dóm ukrývající svědectví o pohnuté historii tohoto města. Určitě stojí za návštěvu i Santa Maria di Leuca, na nejjižnějším bodě regionu, kde se Jaderské moře setkává s mořem Jónským.

Gallipoli

Gallipoli (řecky: Kallipolis, což znamená „Krásné město“) je město ležící v italské Apulii, v provincii Lecce. Žije v něm 21 200 obyvatel. Město se nachází na západním pobřeží poloostrova Salentina a je omýváno vodou Jónského moře. Je rozděleno na dvě části: staré město a novou, moderní část. Nové město zahrnuje všechny novější stavby, včetně mrakodrapů. Staré město se nachází na ostrově a s pevninou je spojeno mostem ze 16. století. V minulosti byl přínosem peněz v Gallipoli zejména mezinárodní obchod s vínem a olejem, dnes zde obyvatele lidé živí převážně rybaření a cestovní ruch. Letní sezóna v Gallipoli začíná v květnu a končí v říjnu – v tomto období je počasí skoro každé den teplé a jasné.

Otranto

Alberobello

Polignano

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí