CK Pohoda Chorvatsko Zájezd č. 434020

Chorvatsko Makarská riviéra s výlety v ceně, pobytově poznávací zájezd 2024

Chorvatsko
Dubrovník, Split, Makarská, Korčula, Trogir, Makarská riviéra, Dalmácie - Dubrovnická oblast
Po stopách historie a přírodních krás, i za odpočinkem na plážích Makarské riviéry!…

10Počet dnů:

31.05.2024Termíny od:

5 990 Kč Cena od:

10 - denní zájezd

Po stopách historie a přírodních krás, i za odpočinkem na plážích Makarské riviéry!

DOVOLENÁ U MOŘE AKTIVNĚ - nebaví Vás celý den jen ležet na pláži? Spojte tedy letní dovolenou s atraktivními výlety do okolí a využijte tak opravdu naplno každý den!

POBYTOVĚ-POZNÁVACÍ zájezd do oblasti Dalmácie Vám nabídne koupání na nádherných plážích Makarské riviéry i ochutnávku dalmatské kultury, historie a přírodních krás.

UBYTOVÁNÍ V APARTMÁNECH U MOŘE + DOPRAVA AUTOBUSEM + VÝLETY (kromě fakultativních) + ČESKÝ PRŮVODCE na výletech ZA JEDINEČNOU SUPER CENU!

Ubytování: apartmán

Ubytování je zajištěno v pěkných a vybavených studiích nebo apartmánech na pobřeží Makarské riviéry cca 20-150m od pláže.

Studia a apartmány jsou 2, 3, 4 i více - lůžkové: WC, sprcha, lednice, kuchyňský kout, balkon/terasa, u většiny možnost klimatizace.

Stravování: vlastní

Kvalitní polopenzi je možné zajistit v blízké hotelové restauraci poblíž apartmánů. Snídaně v hlavní sezoně je podávána formou bufetu a večeře výběr z menu + salátový bufet.
POLOPENZE: 4190 Kč/os./týden, děti do 12 let 3190 Kč/os./týden
VEČEŘE: 3190 Kč/os./týden, děti do 12 let 2390 Kč/os./týden

Doprava: autokarem

Nástupní místa: Ostrava, Frýdek-Místek, Příbor, N.Jičín, Hranice, Lipník n.B., Přerov, Frenštát p.R., Rožnov p. R., Valašské Meziříčí, Vsetín, Vizovice, Zlín, Otrokovice, Kroměříž, Olomouc, Prostějov, Vyškov, Brno, Břeclav, Bratislava. Odjezd z Prahy a Jihlavy svozem a rozvozem do Brna a zpět za příplatek 550 Kč obousměrně za Prahu a 350 Kč za Jihlavu. Jiná nástupní místa (po trase a dle počtu osob) jsou možná po dohodě s CK.
Doprava: je realizována pohodlnými klimatizovanými zájezdovými autokary s WC, audio video okruhem a minibarem s nabídkou teplých i chlazených nápojů v průběhu cesty (o přestávkách).

Program zájezdu

1. den:Odjezd z ČR v odpoledních hodinách
2. den:Ubytování na pobřeží Makarské riviéry , pobyt u moře
3. den:Volný program, pobyt u moře, koupání
4. den:Dopoledne pobyt u moře, odpoledne výlet do města Makarská - krásná promenáda, Kačičevovo náměstí s barokním kostelem, přístav, obchůdky, kavárny, tržnice...
5. den:Celodenní výlet do Dubrovníku Prohlídka historického města obklopeného hradbami s českou průvodkyní, památka UNESCO
6. den:Lodní výlet na Korčulu (fakultativně cca 40 EUR), prohlídka historického centra se starými hradbami, rodiště cestovatele Marca Pola
7. den:Celodenní výlet: Mostar, vodopády Kravica, Bačinská jezera - ponořte se do přírodních, kulturních a historických krás Bosny a Hercegoviny
8. den:Volný program, pobyt u moře, koupání
9. den:sobota: Ukončení ubytování v dopoledních hodinách. Uložení zavazadel, možnost pobytu u moře až do odjezdu z místa pobytu. Odjezd z Chorvatska v podvečerních hodinách dle pokynů zástupce CK.
10. den:neděle: Příjezd do ČR v dopoledních hodinách.
01_Villa ELSA Drvenik 03_Villa ELSA Drvenik 05_Villa Adria Živogošče Blato Apartmán 1/2+2 06_Villa Adria Živogošče Blato Studio 1/2+2 07_Villa Adria Živogošče Blato Studio 1/2+2 11_Villa Adria Živogošče Blato Apartmán 1/2+2 12_Villa Adria Živogošče Blato Apartmán 1/2+2 17_Villa Adria Živogošče Blato Apartmán 1/2+1 25_Živogošče Blato_pláž 26_Živogošče Blato_pláž 27_Makarská riviéra 28_Živogošče Blato_promenáda 31_Villa ELSA 32_Villa ELSA 35_Villa ELSA Dárkový poukaz Makarská riviéra pobytově poznávací Výlety_01_Chorvatsko_výlety lodí Výlety_02_Zlatni Rat Výlety_Bačinská jezera Výlety_Dubrovník_01 Výlety_Dubrovník_02 Výlety_Dubrovník_03 Výlety_Kravice Výlety_Medjugorje Výlety_Mostar_01 Výlety_Mostar_02 Výlety_Večerní Makarská Živogošče Porat_komp

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
31.05.2024 09.06.2024 10 5 990 Kč rezervovat
20.09.2024 29.09.2024 10 5 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • 7x Ubytování ve studiích nebo apartmánech
  • Dopravu autobusem
  • Výlety (kromě fakultativních)
  • Česky mluvící průvodce na výletech

Cena nezahrnuje

  • Pobyt. taxa 60Kč/os/noc - dospělý, 30Kč (12-18let)
  • POLOPENZE (v hotelové restauraci ***+): 4190 Kč/os./týden, děti do 12 let 3190 Kč/os./týden
  • VEČEŘE (v hotelové restauraci ***+): 3190 Kč/os./týden, děti do 12 let 2390 Kč/os./týden
  • Poj. léčebných výloh 41,- Kč/os./den
  • Dárkový poukaz tištěný plnobarevný s individuálním věnováním zaslaný poštou 99Kč

Slevy

  • AKČNÍ CENA pro SENIORY 60+ a DĚTI do 15let

Výlety

  • Dle programu zájezdu

Dubrovník

Světoznámé historické město a památková rezervace, zařazené na seznamu UNESCO, se rozkládá na malém poloostrově v Dalmácii. Návštěvníky přitahuje nejen jako představitel středověké architektury, ale v poslední době stále více i jako místo přímořské rekreace. Nabízí romantické zálivy s čistou vodou a udržovanými plážemi i nenarušenou přírodu. Staré město je proslavené dvojitými hradbami s 20 věžemi a bastiony, krásnými kláštery, kostely, fontánami a domy s červenými nebo žlutými střechami. Dubrovník bohužel v nedávné občanské válce utrpěl značné škody.

Split

Metropole Dalmácie je významným jadranským přístavem, základnou rybolovu a vojenského námořnictva. Je i střediskem kultury a průmyslu. Staré město je architektonickou pokladnicí. Rozšířilo se kolem paláce, v němž žil římský císař Dioklecián. Split zaujme i starobylými kostely, např. sv. Nikoly a Gospy od Zvonika, nabízí i prohlídku muzeí. Město je ideálním východiskem pro zájemce o výlety na všechny ostrovy střední Dalmácie.

Makarská

Makarská, pyšnící se čistým pobřežím a průzračným mořem, se rozkládá v dlouhém zálivu na úpatí horského masivu Biokovo. Nejatraktivnější turistické letovisko chorvatského pobřeží zdobí široká promenáda s množstvím obchůdků, restaurací, taveren, barů a hudebních teras, táhnoucí se podél přístavu a pláže. Pěkná, udržovaná oblázková pláž s pozvolným vstupem do moře. Pronájem lehátek, slunečníků, loděk a šlapadel za poplatek.

Korčula

Historické centrum stejnojmenného ostrova, město Korčula, stojí na malém poloostrůvku, který zučuje vzdálenost mezi ostrovem a pevninou na 1270 m. Možnost kontroly nad loděmi plujícími podél pobřeží byla důvodem k vybudování opebvněného městečka, které v průběhu dějin sloužilo mnoha pánům. Dnešní podobu získávalo od 13.stol. a svého vrcholu dosáhlo v 16.stol., kdy zde žilo přibližně 6000 obyvatel. V průběhu dějin svou krásou inspirovalo mnoho spisovatelů a cestovatelů, a svými mohutnými hradbami odstrašilo mnoho nájezdníků. Obranu města zajišťovaly mohutné hradby, zatímco dva kláštery stojící nad městem, dominikánský klášter sv.Nikoly a františkánský klášter na ostrůvku Badia, se stávaly cílem lupičů a nepřátel. První dílny vně hradeb města byly postaveny až v 17.stol., první obytné budovy dokonce až v 18.stol. Západní část města (Sveti Nikola) a jihovýchodní část (Borak) byly vystavěny až v 19.stol. V rozmezí let 1921-41 byly východně od města v zálivu Luka a západně od města v zálivu Strečica vybudovány početné hotely a vily. Po hlavní městské ulici Korčulanskog statuta, vedoucí středem města, přijdeme k nejvýznamnější a nejkrásnější městské stavbě - katedrále sv.Marka (patrona Benátek), která stojí na nejvyšším bodě města. Stavba této trojlodní baziliky byla zahájena roku 1420 v gotickém slohu a skončila po sto letech ve slohu goticko-renesančním. Vedle místních mistrů kameníků se na ní podílel i Bonin da Milano, který vytvořil hlavní portál v čistě gotickém slohu. Nejcennějším uměleckým dílem interiéru je Tintorettův obraz Svatý Marek se svatým Bortolomějem a Jeronýmem. Při severní lodi katedrály stojí cenný kostelík sv.Petra (Sveti Petar) ze 14.stol. Na katedrálu jižním směrem navazuje Biskupský palác, směs gotiky, renesance a baroka, v kterém je umístěna bohatá Opatská klenotnice (Opatska riznica), obsahující liturgické předměty ze zrušených klášterů na Korčule, cenné obrazy chorvatských a italských umělců, staré rukopisy apod. Na protější starně náměstí můžeme navštívit palác Gabrielli ze 16.stol., v kterém sídlí Městské muzeum (Gradski muzej) s námořnickými exponáty, výtvarnými díly a doklady o kamenickém umění, stavbách lodí apod. Sousední palác Arneri pochází z 15.stol. a je pozdně gotický s nádherným renesančním nádvořím. V blízkosti katedrály se rovněž nachází rodný dům Marca Pola - kromě toho, že můžeme shlédnout malou výstavu připomínající slavného cestovatele, je odtud pěkný výhled do okolí. V jihovýchodním cípu města se nachází kostel Všech svatých a na kopci nad městem pak můžeme navštívit anglickou věž Fort Wellington, která zde byla postavena roku 1813 na místě původního benátského opevnění. Od této věže je nádherný výhled na celé souostroví a ostrov Mljet směrem na východ, do vnitrozemí ostrova na jih, na Pelješacký kanál s městem Orebič a ostrov Hvar na západ a na město Korčulu na severu.

Trogir

Dalmatské město na ostrůvku v úžině mezi pevninou a ostrovem Čiovo budí dojem krásných kulis k renesančnímu dramatu. Původní dórská osada Tragurion ze 3.stol. př.n.l. se ve středověku stala jedním z významných kulturních středisek Dalmácie. Části středověkých hradeb, pevnost sv. Marka, historické domy v úzkých uličkách a kamenný most, spojující ostrov s pevninou, to vše tvoří unikátní celek. Perlou Trogiru je katedrála sv. Vavřince, původně románská bazilika s gotickými a renesančními prvky, jejíž třípatrová zvonice tvoří dominantu města. Turistické středisko Medena a Vranica u staré rybářské vesničky Seget, kam vede promenáda, nabízí širokou škálu sportovních a zábavních příležitostí.

Makarská riviéra

Nejkrásnější a nejvyhledávanější část Dalmácie, pobřežní oblast pod pohořím Biokovo, jehož nejvyšší vrcholky dosahují výšky přes 1700 m a vytvářejí nádhernou kulisu nízko položené zelené krajině u moře. Z mnoha míst se přes úžinu otevírá pohled na ostrovy Brač, Hvar a hory Korčuly v pozadí, i na masiv poloostrova Pelješac.

Dalmácie - Dubrovnická oblast

V jižní Dalmácii - Dubrovnické riviéře se nachází zvláště zajímavá delta Neretvy, lesnatý poloostrov Pelješac se známými vinicemi, městečko Ston proslulé chovem ústřic a škeblí a především Dubrovník, který je na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Moře je zde dosti hluboké s výrazně modrou barvou. Návštěvníky přitahuje i ostrově Mljet s národním parkem či rozlehlými písečnými plážemi.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024/2025!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2025!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

MÁJOVÁ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.490 Kč!!

Májová PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
8. - 11.5.2024
23. - 26.5.2024

Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,45 Kč
euro 25,15 Kč

Počasí