CK Pohoda Rakousko Zájezd č. 336

Východní Solná komora a pohoří Totes Gebirge

Rakousko
Linec, Solná komora, Hinterstoder, Windischgarsten, Eisenerz, Piessling, Roßleithen
- se slevovou kartou - lanovky a koupaliště v ceně Na tomto zájezdu se dostanete…

6Počet dnů:

15.07.2024Termíny od:

12 490 Kč Cena od:

6 - denní zájezd

- se slevovou kartou
- lanovky a koupaliště v ceně

Na tomto zájezdu se dostanete do romantické krajiny alpských velikánů, k jezerům, nad nimiž se tyčí rozeklané vrcholy při využití minimální fyzické námahy. Tento zájezd Vás také zavede do pitoreskní krajiny v oblasti mezi NP Kalkalpen a pohoří Totes Gebirge, kde zalesněné kopečky leží pod masivem vysokých Alp. Pohled z některého vršku Vám, pokud zrovna projede vláček, připomíná dětský model železnice. Pobyt Vám zpříjemní „slevová karta“, která umožňuje použití lanovek zdarma a vstup do soutěsky i na pěkné přírodní koupaliště.

Ubytování: hotel

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy v ranních hodinách. Příjezd do východní části SOLNÉ KOMORY k jezeru Almsee. Pěší výlet kolem jezera je nádherná vyhlídková trasa kolem modrozelených průzračných vod jezera ALMSEE, v kterých se zrcadlí štíty mohutných hor. Cesta se dá prodloužit o sestup kolem modravých zurčících vod řeky Alm.
2. den:Malebné městečko WINDISCHGARSTEN – brána do NP KALKALPEN. Výjezd lanovkou na WÜRBAUERKOGEL – výhledy do okolí a na pohoří NP Kalkalpen. Přejezd k jezeru GLEINKERSEE, které je pěkně zasazeno na severním úpatí TOTES GEBIRGE. Výlet kolem jezera, cesta malebnými loukami s výhledy na skalnaté vrcholy k říčce PIESSLING a do skalní průrvy k pramenům říčky – zajímavý přírodní úkaz. Údolím říčky Piessling dojdeme do městečka ROSSLEITHEN .
3. den:HINTERSTODER - výjezd lanovkou na HUTTERER HÖSS do pohoří nad střediskem. Výlet na vyhlídkovou věž, ze které jsou nádherné výhledy na protilehlý skalní masiv i na vzdálené alpské velikány. Pěkné jezírko SCHAFKOGELSEE, možnost posezení na terase horské chaty s výhledy. Odpoledne pěkný výlet z Hinterstoderu podél průzračné divoké říčky k nedalekému úchvatně romantickému jezeru, nad jehož modrozelenou hladinou se tyčí majestátní vrchol GR. PRIEL.
4. den:Výjezd nejrychlejší pozemní lanovkou do mohutného pohoří TOTES GEBIRGE na WURZEALM. Výlet malebnou krajinou pod majestátními skalními vrcholy k sedačkové lanovce, která nás vyveze do krajiny skal (1 863 m n.m.) v blízkosti vrcholu WARSCHENECK. Odpoledne návštěva pěkného přírodního koupaliště nebo procházka v okolí hotelu, který leží v malebném prostředí.
5. den:Výlet na jižní část Alp. Vyhlídková jízda pod NP GESÄUSE se strmými skalními stěnami masivu Hochtorgruppe, který protíná řeka Enns. Procházka podél malebného jezera LEOPOLDSTEINERSEE. Návštěva městečka EISENERZ , odkud je výhled na jedinečnou místní zajímavost - horu ERZBERG – železná hora, která je jako pyramida terasovitě vykotlaná po těžbě železné rudy.
6. den:Návštěva soutěsky VOGELGESANGKLAMM – divoká říčka mezi skalami, dřevěné mostíky a vysuté chodníky nad peřejemi této říčky. Město LINZ – prohlídka historického centra s náměstím Hauptplatz, které patří k nejúchvatnějším v Rakousku a je pokládáno za jeden z nejvýznamnějších počinů urbanismu. Příjezd do Prahy ve večerních hodinách.
Linz Rakousko_Hinterstoder Rakousko_Hinterstoder_II Rakousko_Hinterstoder_IV

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
15.07.2024 20.07.2024 6 12 490 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 5x ubytování v hotelu (dvoulůžk. pokoje s příslušenstvím)
  • 5x polopenzi
  • slevovou kartu na lanovky, přírodní koupaliště, soutěsku

Cena nezahrnuje

  • pobytovou taxu, splatná na místě, cca 2,4 € / os. / den

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 270 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 3000 Kč)

Linec

Centrum Horních Rakous rozložené na obou březích Dunaje je významným přístavem a dopravní křižovatkou, střediskem vědy, školství, kultury a průmyslu. V Linzi stojí jeden z nejstarších kostelů celého Rakouska - kostel sv. Martina z 8. stol., který je typickou ukázkou karolinské architektury. Nedaleko od něj najdeme klacisistní budovu Zemského divadla. Ve městě je mnoho dalších historických budov.

Solná komora

Je známa nejen pradávnými solnými nalezišti, ale především překrásnými teplými jezery, která lemují věčně zasněžené štíty velikánů. Zářícími perlami bývají nazývána blankytně modrá jezera Solné komory, která již v dřívějších dobách lákala k pobytu korunované hlavy ze všech koutů světa. Současným hostům nabízejí koupání v průzračné vodě, rybaření či širokou paletu vodních sportů. Nepřebernou nabídku celodenních romantických procházek, horolezeckých túr či stovky kilometrů cyklistických stezek jistě využijí ti, kteří dávají přednost aktivnímu odpočinku, spojenému s poznáváním krás svérázné horské přírody. K dalším přednostem v této oblasti slouží využití salzburské nabídky Letního Jokera. Speciální karta All inclusive slouží jako bezplatná vstupenka ke 150ti výletním cílům, pamětihodnostem v Salzburgu, hradům, lanovkám, přírodním koupalištím, krytým plovárnám, k návštěvě zoologické zahrady v Hellbrunnu a umožňuje bezplatnou jízdu všemi autobusy městské hromadné dopravy v Salzburgu.

Hinterstoder

Windischgarsten

Eisenerz

Piessling

Roßleithen

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí