CK Pohoda Rakousko Zájezd č. 304

Romantické údolí Saalbach - Hinterglemm

Rakousko
Salzburg, Zell am See, Saalbach, Hinterglemm, Leogang, Saalbach Hinterglemm, Großglockner
- se slevovou kartou Joker Card - lanovky, údolní vláček i koupaliště v ceně Zájezd…

6Počet dnů:

29.06.2024Termíny od:

13 990 Kč Cena od:

6 - denní zájezd

- se slevovou kartou Joker Card
- lanovky, údolní vláček i koupaliště v ceně

Zájezd do vyhlášeného turistického střediska Saalbach Hinterglemm v kouzelném údolí Glemmtal, mezi Kitzbühelem a Zell am See. Podrobně poznáme celé údolí a na každém kroku nás bude doprovázet nádherné panorama rakouských Alp s kartou Joker Card, bezplatné užívání lanovek v údolí, ale i údolního vláčku, busu a aquaparku v Saalbachu.

Ubytování: hotel ****

Hotel **** nabízí prostorné, moderně zařízení dvoulůžkové pokoje a rodinné apartmány s vlastním příslušenstvím, Sat-TV a balkonem. Hotelovým hostům je k dispozici wellness a saunový svět.

Stravování: polopenze

bohatá snídaně, večeře o 4 chodech a salátový bufet, odpolední svačinka (koláč, uzenina)

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z ČR v časných ranních hod. do SAALBACHU . Cestou klimatické lázně ZELL AM SEE , procházka historickým centrem města a po jezerní promenádě. Odpoledne příjezd do údolí GLEMMTAL , obklopeného travnatými horami Pinzgau a Kitzbühelskými Alpami. Ubytování na hotelu v SAALBACHU , večeře.
2. den:Poznávání údolí GLEMMTAL – Talschluß (Konec údolí) – turistický ráj s trasami nejrůznějších délek a náročností, podél nespočtu vodopádů. Největší lanový park Rakouska TOP OF, zavěšení na laně můžeme „přeletět“ celé údolí. Hlavní atrakcí je 200 m dlouhý visutý most Golden Gate Bridge, spojující ve výšce 42 m obě strany údolí a navazující na 1 km dlouhou stezku v korunách stromů. Odpoledne návrat do hotelu, večeře.
3. den:Z LEOGANGU v sousedním údolí výjezd lanovkou na vrchol ASITZ. Méně zdatní turisté se mohou po procházce k vrcholu Asitzkopf (1914 m) vrátit k čekajícímu autobusu a tím se vrátit zpět do údolí Glemmtal. Vrchol Asitzkopf skýtá panoramatický výhled na okolní Alpslé masívy. Zdatnější turisté mohou pokračovat značenou turistickou stezkou přes vrcholy WILDENKARKOGEL (1910 m), PRÜNDELKOPF (1 881 m) až k vrcholu KOHLMAISKOPF (1749 m) a odtud se vrátit lanovkou, popřípadě pěšky, zpět do hotelu.
4. den:Dopoledne vyjedeme lanovkou na protější vrchol ZWÖLFERHORN s úžasnými panoramaty a navečer projdeme pohádkový les. Odpoledne HINTERGLEMM , procházka městečkem, výjezd lanovkou na REITERKOGEL, množství turistických tras, mj. Alpská zahrádka a Kodok Berg (trasa plná překvapení a úkolů - soutěska, vodní děla...).
5. den:Volný den, odpočinek a případné koupání v aquaparku v Saalbachu , nebo turistika s využitím lanovky Schattbergbahn a následně po dálkové hřebenové stezce Pinzgauer Spaziergang přes vrcholy vyšší 2000 m.
6. den:Po snídani odjezd k prohlídce SALCBURKU (UNESCO), “Řím severu” - historické centrum, Getreidegasse, Domplatz, festivalový palác, hrad, zámek Mirabel s velkolepými zahradami... Navečer odjezd do ČR. Příjezd ve večerních hodinách.
alpy-01 alpy-04 Alpy-azalky Salcburk-02 Salcburk-05 Salcburk-18 Salcburk-22 Salcburk-23 salzburg - hrad Zell am See 01 Zell am See 02 Zell am See 03

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
29.06.2024 04.07.2024 6 13 990 Kč rezervovat
30.07.2024 04.08.2024 6 15 290 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • doprava luxusním klimatizovaným busem
  • 5x ubytování v hotelu**** – 2lůžkové pokoje s vlastním příslušenstvím
  • 5x polopenze
  • průvodce
  • vstupy a lanovky dle karty Joker Card
  • aquapark v Saalbachu

Cena nezahrnuje

  • vstupné mimo kartu

Slevy

  • Slevy:
  • děti se dvěma dospělými na pokoji
  • Dítě do 11,99 let (sleva: -6000 Kč)
  • Dítě 12-15,99 let (sleva: -4000 Kč)

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 270 Kč)
  • 1/1 pokoj (povinný při nedoobsazení) (příplatek: 3600 Kč)

Salzburg

Pro zachovalost mnoha historických památek je město nazýváno Římem severu. Proslulo i tím, že je rodištěm W. A. Mozarta, na jehož počest je tu každoročně pořádán hudební festival. Mozartův rodný dům ve staré části města se těší značnému zájmu turistů. Centrem města je Rezidenční náměstí (Residenplatz) obklopené historickými budovami. Na věži tu každý den vyhrává zvonkohra s 35 zvony Mozartovu melodii. Západní stranu náměstí zaujímá velký komplex kláštera sv. Petra. Další z klášterů - Nonnberg - je nejstarším ženským klášterem Evropy. Nad městem na kopci se tyčí pevnost Hohensalzburg, jedna z nejzachovalejších středověkých staveb.

Zell am See

Zell am See (757 m n.m.) - klimatické lázně a jedno z nejznámějších středisek zimních a letních sportů, centrum turistiky a vodních aktivit. Na jedné straně je obklopeno jezerem Zeller See, které láká ke koupání či k provozování letních sportů, na druhé straně zaoblenými svahy Schmittenhöhe /1965 m n.m./, protkanými sítí lanovek a turistických cest. Třítisícové štíty Vysokých Taur poskytují vynikající podmínky vysokohorským turistům i horolezcům, romantika nedotčené přírody zláká hlavně příznivce pěší turistiky. Horská dráha Schmittenhöhebahn Vás dopraví za několik minut do výšky 2000 m n.m., doprostřed rozlehlé chráněné oblasti vhodné pro odpočinek i procházky. Bez nadsázky je pohled ze Schmittenhöhe nazýván nejkrásnější vyhlídkou v Rakousku. Trasy pro horská kola: cca 60 km nejrůznějších tras (lehké, středně těžké i těžké terény). Trasy pro cyklistická kola: Např. stezka vedoucí údolím Salzachtalu. Kola si lze vypůjčit v půjčovně kol na nádraží v Zell am See.

Saalbach

Oblast zvaná též Skicircus leží jižně od Salzburgu a jen 20 km od Zell am See. Tvoří nekonečný lyžařský prostor plný nedotčených svahů s hlubokým sněhem a 200 km perfektně upravovaných sjezdových tratí aneb je výzvou pro všechny lyžaře, od začátečníků až po ty nejzkušenější. Přepravní zařízení s úctyhodnou přepravní kapacitou zajišťuje příjemné cestování vzhůru bez front. Dvě údolí a deset vzájemně propojených vrcholů umožňují jízdu dokola bez opakování byť jen jediné jízdy na téže lanovce. Zwölferkogel, zlatý hřeb pro náročné, nabízí to nejextrémnější závodní lyžování v nabídce střediska včetně mistrovstvím světa ve sjezdovém lyžování 1991 i četnými závody Světového poháru prověřené, členité a příkré sjezdovky FIS. Vynikající podmínky pro milovníky snowboardingu nabízí 4 snowparky - Hinterglemm (s umělým osvětlením), Hinterglemm - Hochalm, Leogang - Asitz a Saalbach.

Hinterglemm

Leogang

Vesnice se silnou kulturní tradicí. Je umístěna v areálu Pizgauer a je směsicí starých a nových budov. Vhodná pro všechny, kteří utíkají z rozsáhlých lyžařských center, ale zároveň chtějí využít jejich moderní zařízení a výhody. Malebná vesnička je totiž v dosahu obrovského známého areálu Saalbach Hinterglemm. Oblast má díky své nadmořské výšce vhodné sněhové podmínky a je snadno dostupná ze Salzburgu. Nadmořská výška: 750m - 1914m. Sjezdovky: 90 km modrých, 95 km červených, 15 km černých. 16 kabin, 21 vleků.

Saalbach Hinterglemm

Výborné středisko pro lyžaře a snowboard! Nadmořská výška 1003 - 2100 m. Lyžařská oblast Skischaukel, Saalbach, Hinterglemm - Leogang - celkem 200 km délka všech sjezdovek (15 km černých, 95 km červených, 90 km modrých), 36 vleků, 19 sedačkových lanovek, 6 kabinových lanovek. Nejdelší sjezdovka 7 km dlouhá, 1020 m převýšení (modrá). Vzdálenost z Brna 508 km.

Großglockner

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí