CK Pohoda Česká republika Zájezd č. 512

Zámky, památky UNESCO a přírodní krásy Moravy

Česká republika
Jeseníky, Beskydy, Buchlovice, Olomouc, Kroměříž, Bouzov, Velehrad, Svatý Kopeček, Šternberk, Nové Hrady
Střední Morava je velmi rozmanitým krajem s bohatým historickým dědictvím a nádhernou…

6Počet dnů:

21.07.2024Termíny od:

8 390 Kč Cena od:

6 - denní zájezd

Střední Morava je velmi rozmanitým krajem s bohatým historickým dědictvím a nádhernou přírodou. Naše trasy Vás zavedou na nejkrásnější místa moravských hor, seznámí Vás se zdejšími památkami UNESCO a hlavně budete moci ocenit nesmírnou rozmanitost šlechtických hradů, zámků a církevních staveb v tomto regionu.

Ubytování: hotel

Stravování: snídaně

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd Prahy v ranních hodinách. Jedinečný nádherný rokokový zámek NOVÉ HRADY u Litomyšle, přezdívaný též „České Versailles“ či „Malý Schönbrunn“. Procházka v přírodní rezervaci TOULOVCOVY MAŠTALE, kde Vás okouzlí skalní pískovcové labyrinty v borových lesích. Dojezd na ubytování.
2. den:Výlet do BESKYD , PUSTEVNY – obec v sedle v nadmořské výšce 1018 m n. m., dřevěné stavby podle návrhu architekta Jurkoviče, nenáročný výstup ke slavné soše boha Radegasta, případně na Radhošť (cca 8 km celkem). ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – vyhlášený skanzen Valašské muzeum v přírodě, Jurkovičova rozhledna aj.
3. den:Dopoledne návštěva majestátního hradu BOUZOV . Přejezd do OLOMOUCE – prohlídka historické metropole Moravy, významná památková rezervace, Horní náměstí se sloupem Nejsvětější trojice (zapsaný na seznamu UNESCO), radnice s orlojem, kašny, paláce, arcibiskupský dóm sv. Václava, Olomoucký hrad aj. Návštěva významného poutního místa SVATÝ KOPEČEK a baziliky Panny Marie, které tvoří dominantu zdejšího kraje.
4. den:„Perla Moravy“ KROMĚŘÍŽ – jedno z nejkrásnějších měst na Moravě, Arcibiskupský zámek se zahradami zapsané do seznamu UNESCO, hodnotné interiéry, významná obrazárna a knihovna. Návštěva pohádkového zámku LEŠNÁ s bohatě zařízenými komnatami v areálu vyhlášené zoo.
5. den:Středověký královský hrad BUCHLOV, známý z lidové písničky, místo vyhledávané filmaři. Zámek BUCHLOVICE – barokní komplex s překrásnou zahradou ve francouzském stylu. Nejvýznamnější moravské poutní místo VELEHRAD , pravděpodobně bývalé středisko slavné Velkomoravské říše, spojené s cyrilometodějskou tradicí.
6. den:Výlet do JESENÍKŮ , zastávka v miniaturních lázních KARLOVA STUDÁNKA, výjezd autobusem k chatě Ovčárna, výstup (cca 3,5 km, 250 m převýšení) na nejvyšší vrchol Moravy PRADĚD (1 491 m n.m.), možnost dalekého výhledu z rozhledny vysoké 73 m. Pro zájemce sestup po naučné stezce (cca 6 km) údolím Bílé Opavy zpět do Karlovy Studánky. Zastávka v městě ŠTERNBERK , jehož dominantu tvoří hrad z 13. století. Návrat do Prahy ve večerních hodinách.
Bouzov 1 Bouzov 2 Bouzov 3 Bouzov 4 Bouzov 5 Cechy Nove hrady 02 Kroměříž 1 Kroměříž 1 Kroměříž 2 Nové Hrady 1 Nové Hrady 2 Toulovcovy mastale 1

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
21.07.2024 26.07.2024 6 8 390 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 5x ubytování v hotelu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 5x snídani

Cena nezahrnuje

  • pobytovou taxu ve výši 50 Kč / os. nad 18 let / den, tj. celkem 250 Kč, splatná na místě po příjezdu na ubytování

Výlety

  • pojištění storna zájezdu (příplatek: 210 Kč)
  • 5x večeře (příplatek: 1100 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 2000 Kč)

Jeseníky

Jeseníky se rozkládají v nejsevernější části Moravy. V roce 1969 byla vytvořena chráněná krajinná oblast Jeseníky, zahrnující horské pásmo Hrubého Jeseníku a část Zlatohorské vrchoviny. Zvláště cenná území jsou chráněna národními přírodními rezervacemi: Šerák - Keprník s pralesovitým porostem, Rejvíz s rašeliništěm vrchovištního typu a bohatou flórou a faunou, Rašeliniště Skřítek. Největší a nejcennější přírodní rezervací je Praděd s proslulou Velkou a Malou Kotlinou. K nejvyhledávanějším přírodním krásám patří především hlavní hřeben Hrubého Jeseníku, táhnoucí se od Ramzové přes Šerák, Keprník, Červenohorské sedlo až k nejvyšší hoře Moravy a Slezska Pradědu (1492 m). Návštěvníky láká hlavně v zimě, kdy je výchozím místem pro sportovní vyžití na sjezdových a běžeckých tratích. Lyžaři - běžkaři se soustřeďují převážně na hlavní hřebenovou cestu z Ramzové přes Červenohorské sedlo a Praděd na Skřítek. Jesenická hřebenovka patří současně k vůbec nejhezčím v horách České republiky. Nejdůležitějšími nástupními místy k horským túrám jsou Staré Město pod Sněžníkem pro oblast Kralického Sněžníku, Ramzovské sedlo pro Hrubý Jeseník a Rychlebské hory - lanovka, Červenohorské sedlo, Karlova Studánka (s autobusovým spojením na Ovčárnu) a motorest Skřítek pro hřebenovku Hrubého Jeseníku. Červenohorské sedlo v nadmořské výšce 1013 m je jedním z nejznámějších a nejlepších středisek sjezdového lyžování na Moravě a zároveň i kvalitním východiskem a křižovatkou lyžařských turistických cest. Asi nejvyhledávanější trasa vede jižním úbočím Velkého Klínovce a dále na Švýcárnu a do oblasti Praděda. Poměrně dlouhé sjezdové tratě využívají jižních i severních svahů na obou stranách sedla. Kouty nad Desnou jsou umístěny v závěru údolí řeky Desné v nadmořské výšce 565 m, asi 7 km pod Červenohorským sedlem. Jsou ideálním výchozím místem do oblasti Hrubého Jeseníku. Lyžařská oblast v nejvyšší části Jeseníků je vymezena Petrovými kameny, Pradědem a střediskem Ovčárna, 6 km od lázní Karlova Studánka. Samotný lyžařský areál patří mezi nejvýše položená střediska České republiky. Vynikající podmínky poskytuje celá oblast také běžkařům. Těžší závodní tratě za Kurzovní chatou a lehčí turistická cesta na Švýcárnu jsou pravidelně upravovány. K dalším lyžařským střediskům v oblasti Hrubého Jeseníku patří osada Karlov, patřící k Malé Morávce, kde je na severních a severovýchodních svazích Solného vrchu (818 m n.m.) a Klobouku (960 m n.m.) umístěno cca 14 vleků délek od 300 do 700 m. Jesenicko však není otevřeno jen turistům a sportovcům, ale je známé také svými klimatickými lázněmi. K nejnavštěvovanějším patří Lázně Jeseník, Dolní Lipová, Karlova Studánka a Velké Losiny.

Beskydy

Moravskoslezské Beskydy tvoří spolu s Vsetínskými vrchy a Javorníky přírodovědecky velice hodnotný celek, který byl v roce 1973 vyhlášen chhráněnou krajinnou oblastí o rozloze 1160 km2. Beskydsko je známé také svéráznou lidovou architekturou. O zachování těchto památek pečuje Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm, které je zároveň nejstarším a největším skanzenem v přírodě na našem území. Radhošťská hornatina dosahuje největší výšky Smrkem (1276 m), jehož masív s řadou nižších vrcholů odděluje údolí říčky Čeladenky od vlastní hornatiny. Nad údolím Čeladenky se směrem k západu do výšky 1257 m zvedá Kněhyně, dále Čertův mlýn (1207 m), Pustevny (1010 m) a Radhošť (1129 m), jeden z nejznámějších vrcholů Moravskoslezských Beskyd. V Lysohorské hornatině se vypíná nejvyšší hora Beskyd, Lysá hora (1323 m), dále Travný (1203 m), Ropice (1082 m), Javorový (1032 m), Kozubová (982 m). Vsetínské vrchy jsou od Moravskoslezských Beskyd odděleny údolím Rožnovské Bečvy, na jihu od Javorníků údolím Vsetínské Bečvy. K vyhledávaným střediskům zimních sportů patří zejména Pustevny. Lyžařský areál pod vrcholy Radegastu (1106 m n.m.) a Tanečnice (1084 m n.m.) je vhodný jak pro začátečníky, tak i zdatné lyžaře. Lanová dráha má svou horní stanici na Pustevnách v těsném sousedství starobylých budov Maměnka a Libušín, postavených v roce 1894 podle projektu architekta Jurkoviče. Z Pusteven rovněž vychází množství turistických cest a lyžařských běžeckých tras. K nejvyhledávanějším patří nenáročná hřebenovka na Radhošť (1129 m) nebo na opačnou stranu směřující trasa na Martiňák. K dalším vyhledávaným střediskům patří Trojanovice, odkud vede sedačková lanovka přímo do lyžařského areálu na Pustevnách, Frenštát pod Radhoštěm s areálem skokanských můstků. Aktivnímu odpočinku a sportovnímu vyžití slouží v zimě i cela řada kratších lyžařských vleků v oblasti Horní Bečvy. Okolní hřebenové partie jsou přímo rájem běžkařů. Na horním toku Vsetínské Bečvy se nalézá obec Velké Karlovice, která se počtem lyžařských vleků řadí k největším lyžařským střediskům v České republice. Běžeckému lyžování slouží v okolí Karlovic větší množství různých tras, které směřují převážně do vyšších poloh Javorníků a Beskyd, kde se napojují na hlavní hřebenové cesty. Z Velkých Karlovic je rovněž přístupný lyžařský areál na Soláni s lyžařskými vleky v délce až 800 m. Rovněž navštěvovaná je oblast Nového Hrozenkova - Vranči, pro náročnější pak lyžařský areál Kohútka a Portáš. Mezi ryze rekreační obce patří taktéž Malenovice s 800 m dlouhým lyžařským vlekem, Čeladná a Ostravice s vleky pro začátečníky i pokročilé. K významným lyžařským střediskům v Beskydech patří lyžařský areál v Bílé se 4 vleky. Všechny sjezdovky v areálu jsou technicky zasněžovány, na osvětlené Jižní sjezdovce (850 m) je oblíbené večerní lyžování. V lyžařském středisku je budován snowpark, který je umístěn na sjezdovce Jih a je vybaven množstvím překážek a skoků.

Buchlovice

Olomouc

Kroměříž

Bouzov

Velehrad

Svatý Kopeček

Šternberk

Nové Hrady

Zámek

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí