CK Pohoda Španělsko Zájezd č. 132

Krásy Andorry a malebného katalánského pobřeží

Španělsko
Blanes, Andorra la Vella, Barcelona, Katalánsko,
Katalánské pobřeží zdaleka nejsou jen písečné pláže. Přímo vedle pláží nebo jen v…

10Počet dnů:

01.06.2024Termíny od:

15 990 Kč Cena od:

10 - denní zájezd

Katalánské pobřeží zdaleka nejsou jen písečné pláže. Přímo vedle pláží nebo jen v nedaleké vzdálenosti leží mnoho zajímavých středověkých městeček, která jsou rájem pro fotografy milující romantická zákoutí. Náš zájezd propojuje návštěvu těchto zajímavých míst s návštěvou Andorry, ministátečku, který leží v srdci Pyrenejí.

Ubytování: hotel

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy v odpoledních hodinách.
2. den:Příjezd do ANDORRY , nejvýše položeného ministátečku Evropy, ubytování, volno.
3. den:Výlet v oblasti trojmezí Andorra – Francie – Španělsko. Výjezd na sedlo PORT D´ ENVALIRA (2 408 m n.m.). Krátká vycházka na hřeben mezi Francií a Andorrou s vyhlídkami na obě strany. Přejezd do údolí VALIRA D´ORIENT, odtud výlet do oblasti mnoha jezer a jezírek, ESTANY DELS PESSONS, DE LES FONTS, RODO a další. Cesta malebnou krajinou podél potoků a jezírek, kterou uzavírají vrcholy Pic dels Pessons (2 846 m n.m.) a Pic de Pibus (2 858 m n.m.).
4. den:ANDORRA LA VELLA – nejvýše položené hlavní město Evropy (1 080 m n.m.). Staré město je charakteristické svými kamennými ulicemi a domy. Po cestě na pobřeží návštěva kostela LA SEU DE URGEL, který hrál v minulých dobách významnou úlohu v duchovním životě obyvatel pod Pyrenejemi. Dojezd na pobřeží.
5. den:BESALÚ – malé, ale velmi pěkné historické městečko ve vnitrozemí, založené již Římany se zachovalou románskou architekturou známé svým kamenným středověkým opevněným mostem. GERONA – malebné historické město s pěknou katedrálou, která skrývá unikátní gobelín Stvoření, krásné uličky starého města.
6. den:MONTSERRAT – horský benediktinský klášter ležící v bizarním skalnatém pohoří. Jde o jedno z nejposvátnějších míst Katalánska, zasvěcené Panně Marii Montserratské. Odpoledne odpočinek a koupání.
7. den:Návštěva starobylého městečka PALS, které má zajímavou polohu na kopci, a ze kterého lze spatřit i mohutný hřeben Pyrenejí oddělující Katalánsko a Francii. V městečku se nachází mnoho malebných zákoutí, kde je možné nafotit nádherné snímky. Dále CADAQUÉS – bílé pobřežní městečko, které svou romantickou krásou lákalo i řadu umělců (např. S.Dalího). Pobřeží je tvořeno malými plážemi a rozeklanými útesy, které zvyšují atraktivitu tohoto místa. V romantických bílých uličkách najdete opět mnoho krásných zákoutí.
8. den:Výlet za krásami pobřeží. BLANES – návštěva botanické zahrady. Romantický výlet lodí podél skalnatého pobřeží do TOSSY DE MAR – starobylé městečko s dávnou minulostí, rozložené v malebném zálivu a známé nádhernou a stále čistou pláží.
9. den:Pobyt u moře s koupáním nebo návštěva BARCELONY (UNESCO) – metropole Katalánska (zajímavá gotická čtvrť, přístav, vrch Montjuic, tepna starého města La Rambla a hlavně velké množství staveb slavného španělského architekta Antoni Gaudího – Sagrada Familia, Tři Grácie, La Pedrera aj.). Večer odjezd do Čech.
10. den:Návrat v podvečerních až večerních hodinách.
Barcelona 1 Barcelona 2 IMG_8087 IMG_8101 IMG_8104 IMG_8105 Spanelsko Barcelona 03 Spanelsko Barcelona 07 Spanelsko Barcelona 10 Spanelsko Barcelona 16 Spanelsko_Barcelona Spanelsko_barcelona_S-Eulalia_10

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
01.06.2024 10.06.2024 10 15 990 Kč momentálně není k dispozici

Cena zahrnuje

  • doprava autobusem
  • průvodce
  • 7x ubytování v hotelu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 7x polopenze

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 450 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 3500 Kč)

Blanes

Letovisko Blanes patří k větším letoviskům Costa Bravy. Infrastruktura letoviska je na vysoké úrovni - lze v ní nalézt nespočet barů, restaurací různých světových kuchyní, spoustu zajímavých obchodů se suvenýry, typickými výrobky Španělska, ale i užitkovými věcmi, obchody s oblečením všech světových i místních firem, obchody s místními potravinářskými výrobky, atp. Pro Blanes je charakteristické to, že nemá tolik hotelů jako např. Calella a více v ní bydlí místní obyvatelé. Přesto má ale letovisko asi 25 hotelů, takže turistický ruch rovněž pozitivně určuje ráz letoviska. Blanes je vyhlášené neobyčejně rozlehlými plážemi (obdobně jako Calella, ale výhodou je méně turistů), za ní nově postavená promenáda, která spojuje hotelovou část se samotným městem (v okolí promenády a na pláži je dosti pěkných barů a restaurací), ulice města s veškerými dostupnými lákadly pro turisty, které se zejména ve večerních hodinách probudí čilým ruchem. Blanes již není spojeno s Geronou a Barcelonou železnicí, ale není problém se tam přepravit - je nutno použít kombinace autokaru a vlaku. V Blanes jsou hned 2 velmi pěkné a známé botanické zahrady. Z Blanes je možno si udělat pěkný výlet lodí po Costa Bravě až ke Costa Maresme (je možno jet na jednu stranu směrem ke Calelle a na druhou stranu k Tosse a dále k St. Feliu).

Pláž letoviska:
Pláž letoviska je velmi rozlehlá. Plážový písek je charakteristický pro tuto oblast - písečná zrnka jsou průměrně 1-2mm velká, chůze či ležení na písku jsou příjemné, pobyt na pláži neznepříjemňuje jinde obvyklé víření příliš prachového písku (zřejmá výhoda pro alergiky). Pláže jsou natolik rozměrné, že se je dá běžně používat pro různé druhy sportu, aniž by to mohlo vadit ostatním. Plážové služby jsou dosti široké, tj. půjčování lehátek a slunečníků, šlapadel, vodních skútrů. Pláž je rozdělena do 2 částí výrazným sklaním výběžkem - tzv. skála Tortuga - přirozeně je tak oddělena pláž městská od pláže hotelové. Vstup na pláž je vždy zdarma, pláže nemohou být předmětem pronajímání (jako např. v Itálii). Vstup do vody je zpočátku pozvolný (cca 5-8m do moře je vhodných i pro dětské hry, sportování - volejbal, házení talířů, atp.), pak prudší (asi 15-20m od břehu je již zpravidla 1,8 m hloubka). Voda je v případě klidného počasí průzračná, čistá, vlny v příjemné velikosti. Možnosti k potápění jsou již rozmanitější v tom smyslu, že písečné dno je již kombinováno v prostředí Costa Bravy se skalisky spadajícími do moře.. Koupání je dle možností daných počasím běžné od poloviny května do poloviny října. Pláže jakož i okraj moře jsou denně čištěny a jejich kvalita v tomto smyslu je na vysoké úrovni. Vstup psů a jiných zvířat je zakázán. Po 20. hodině jsou pláže lemovány rybáři - tento koníček je ze břehu možno provozovat neomezeně.

Andorra la Vella

Hlavní město Andorra la Vella leží ve výšce 1079 metrů n.m. a je vlastně jedním obrovským supermarketem, k němuž jsou v létě ucpány veškeré příjezdové cesty. Toto malé město má velice staré centrum. Od 15. stol. tu existuje Consell General, svého druhu parlament, který byl kdysi volen z členů předních místních rodin. Od roku 1839 zde však mají volební právo všichni dospělí muži, od roku 1970 i ženy. Rada se schází v Casa de lo Val, typickém katalánském horském paláci z roku 1586. V této budově se uchovává i veškerá dokumentace, která se týká země. Navštívit můžeme kuchyň a jídelnu, radniční sál a kapli San Armengol.

Barcelona

Přístavní město Barcelona, hlavní město Katalánska, je s téměř 1 800 000 obyvatel druhé největší město Španělska (po Madridu). Město bylo založeno iberskými kmeny, ovládnuto později Féničany a Kartáginci. Za Kartáginců bylo známo jako Barcino a později za Římanů, jejichž panství připomínají mnohé pozůstatky chrámových i veřejných staveb, bylo označováno Faventia Iulia Augusta Pia. Plnilo úlohu význačného přístavu i v době islámské invaze. Ve středověku, v souvislosti se sjednocením Katalánského hrabství s Aragonským královstvím se Barcelona stává nejvýznamnějším přístavem země i celého Středomoří. Koncem 19. století je střediskem katalánského nacionalistického hnutí. Důležitou roli sehrála Barcelona v době španělské občanské války, kdy do r. 1939 byla v rukou lidové fronty. Od r. 1977 je hlavním městem autonomního Katalánska. Na známém korzu La Ramblas je i nejzajímavější ze 40 barcelonských tržnic – secesní „La Boquería“, a také pověstná barcelonská opera „Gran Teatre del Liceu“. Pozornost si zaslouží také bývalá královská loděnice, jejích areál slouží v současnosti jako Námořní muzeum. Zato tu stále ještě kotví „Las Golondrinas“ (Vlaštovky) – dvouposchoďové výletní lodě, které od roku 1988 lákají k okružním plavbám po přístavu. Na přímořské promenádě se tyčí 60 m vysoký sloup s osmimetrovou bronzovou sochou Kryštofa Kolumba. Zvláštní půvab má stará gotická čtvrť Barrio Gótico, kde snad každý dům má svou uměleckou a historickou hodnotu. Vytváří vzácně ucelený soubor staveb s dominující a nepřehlédnutelnou katedrálou sv. Eulálie, která byla postavena ve 13. – 15. století na místě románské baziliky a je jedním z nejkrásnějších příkladů katalánské gotiky. jedno z nejmalebnějších míst Gotické čtvrti je Plaça del Rei (Náměstí krále) s Královským palácem, v němž kdysi dávno sídlila barcelonská hrabata, která přivedla Katalánsko k samostatnosti. Zachoval se z něj jen Velký královský palác s trůnním sálem a kaplí sv. Agáty, do nichž se nedostanete po polokruhovém schodišti, jak by člověk předpokládal, ale z přilehlého gotického paláce, který sem byl přenesen doslova kámen po kameni z úplně jiné ulice a v němž je dnes Muzeum historie města. Nad tím vším se tyčí šestipatrová strážní věž – Rozhledna krále Martina z 16. století, která je ovšem nepřístupná. Aby si člověk udělal představu o katalánské secesi, postačí procházka po nejelegantnější barcelonské třídě Passeig de Gracia, která začíná na náměstí Plaça Catalunya. Mezi jejími honosnými domy a paláci si nelze nevšimnout tří secesních skvostů z počátku 20. století, které tu stojí téměř vedle sebe a jsou ukázkou díla tří nejvýznamnějších představitelé tohoto slohu. Je to dům Batlló (č. 43) od Antoni Gaudího, dům Amatller (č. 41) od Josepa Puige i Cadafalcha a dům Lleó Morera (č. 35) od Lluíse Domenecha i Montanera. Kousek výše na protější straně ulice vzbuzuje pozornost další stavba Antoni Gaudího – dům Mila (lidově zvaný La piedra = kámen). V pohádkovém Guellově parku, který měl být původně jakýmsi zahradním městem a jehož návštěvu by turista neměl v žádném případě vynechat, je souznění Gaudího s přírodou snad ještě zřetelnější. Barcelona je dnes moderní velkoměsto, které je nejen nejvýznamnějším španělským přístavem a největším obchodním a průmyslovým centrem země (průmysl textilní, strojírenský a chemický), ale i město s nesmírnou tvůrčí energií a kulturním zázemím, které nabízí nespočet možností pro milovníky všech druhů umění.

Katalánsko

Katalánsko je jedním ze 17 autonomních společenstvích Španělska. Tvoří ho čtyři provincie (Barcelona, Girona, Lleida a Tarragona) a jeho hlavním městem je Barcelona. Rozkládá se na ploše 32 114 km2 a žije v něm přes 7 535 000 obyvatel. Katalánsko sousedí s Francií a Andorou, Aragonií, Valencií a Středozemním mořem.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí