CK Pohoda Řecko Zájezd č. 152

Kykladské ostrovy Paros a Santorini

Řecko
Kréta, Santorini, Kyklády, Knossos, Naxos, Antiparos, Delos, Heraklion, Mykonos, Paros
Pobyt na mramorovém ostrově Paros je určen romantickým duším, které láká pohádkové…

11Počet dnů:

16.09.2023Termíny od:

34 990 Kč Cena od:

11 - denní zájezd

Pobyt na mramorovém ostrově Paros je určen romantickým duším, které láká pohádkové prostředí řeckých ostrovů. Jeho návštěvou pochopíme, proč je tento odlehlý kout Evropy označován za svět snů. Pokud nás omrzí odpočinek na pláži ostrova Paros, můžeme se vydat na procházky bílými kubistickými městečky a vystoupit na vyhlídky obklopené mořem a řetězcem dalších ostrovů. Lodní výlety nás zavedou na vyhlášená místa Kykladského souostroví: na domnělou Atlantidu Santorin s fantastickou kalderou, na Délos se zachovalým antickým velkoměstem, na vyhlášený Mykonos nebo největší Naxos. Protože vstupní bránou do světa Kykladských ostrovů bude Iráklio na Krétě, můžeme nahlédnout i do tajů minojské kultury.

Ubytování: hotel

Stravování: snídaně

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:Dle let. řádu odlet s průvodcem na OSTROV MYKONOS , jehož hlavní město je z celých Kyklad nejkrásnější, transfer do hotelu.
2. den:Pobyt u moře, fakultativně přejezd na posvátný antický OSTROV DÉLOS (UNESCO) s množstvím starověkých památek.
3. den:Přeplujeme na OSTROV PAROS , centrum Kykladských ostrovů, transfer na ubytování do letoviska PARIKIA, které je zároveň hlavním městem ostrova. Upravené bílé městečko nabízí obchůdky, taverny, půjčovny kol, skútrů a aut. Koupání na písečné pláži a v podvečer procházka uličkami Parikie s typickou modrobílou kykladskou architekturou a snad nejzajímavějším kostelem Kykladských ostrovů .
4. den:Pobyt u moře. variantně výlet místním busem po ostrově PAROS, pitoreskní rybářské městečko NAUSSA s vyhlášenými plážemi, vnitrozemská civilizací nezasažená vesnice LEFKES a mramorové lomy.
5. den:Pobyt u moře, fakultativně výlet na nedaleký OSTROV NAXOS , největší a nejúrodnější z kykladských ostrovů. Mezi nejkrásnější místa na ostrově patří hlavní město Chora, z něhož vybíhá hráz spojující Naxos s malým ostrůvkem Palatia, na němž se dochovaly zbytky starověkého Apollónova chrámu, kde podle pověsti zanechal Theseus Ariadnu cestou z Kréty. Po procházce uličkami hlavního města možnost koupání na pláži.
6. den:Pobyt u moře, pro zájemce polodenní fakult. lodní výlet na nedaleký ostrůvek ANTIPAROS s proslulou krasovou jeskyní a středověkou pevností kastro, která sloužila benátským obchodníkům jako obranná pevnost proti pirátům.
7. den:Pobyt u moře, relaxace, individuální volno, nákup suvenýrů – rozloučení s ostrovem.
8. den:Po snídani přeplujeme lodí na OSTROV SANTORINI . Transfer z přístavu na ubytování v Perisse, koupání na černé pláži.
9. den:Pobyt u moře, fakultativně celodenní výlet s prohlídkou santorinské metropole FIRY, fantastické výhledy na kalderu, bílá architektura na temném vulkánu. Z historického přístavu Scala pokračujeme lodí ke kráteru sopky a kaldeře, výstup s možností koupání v teplých pramenech, krásné západy slunce v OIA.
10. den:Pobyt u moře, variantně dopoledne prohlídka starověké THÉRY. Fakult. výlet do starověkého minojského města AKROTIRI, možnost navštívit Červenou pláž s převážně červeným lávovým pískem a drobnými kamínky prohlídka města PYRGOS.
11. den:Dle let. řádu pobyt u moře, transfer na letiště a odlet s průvodcem do Prahy/Vídně.
Heraklilon-23 Knossos-03 Knossos-09 Knossos-20 Santorini-03 Santorini-04 Santorini-07 Santorini-08 Santorini-13 Santorini-18 Santorini-22 Santorini-24

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Cena zahrnuje

  • let. přepravu Praha/Vídeň - Mykonos, Santorini – Praha/Vídeň (v případě letu z/do Vídně transfer ev. jízdenka z/do místa nástupu)let. taxy a poplatky
  • v případě odletu z Vídně bude zajištěn transfer na / z letiště ve Vídni
  • transfery z/na hotel
  • lodní doprava na ostrovy Santorini a Paros
  • 10x ubytování v hotelu se snídaní – 2lůžk. pokoje s příslušenstvím (2x Mykonos, 3x na Santorini, 5x hotel/aparthotel na Parosu)
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • Cena nezahrnuje pobytovou taxu (platí se na místě).

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna do 45 000 Kč (příplatek: 740 Kč)
  • 1/1 pokoj - povinný při nedoobsazení (příplatek: 7500 Kč)

Kréta

Kréta, Řeky také nazývána "malý kontinent", se nalézá ve Středozemním moři. Tento 260 km dlouhý ostrov je největší, oplývá množstvím vynikajících pláží a úchvatných pohoří. Na Krétě se vytvořila již kolem roku 2500 př.n.l. svébytná Minojská kultura, která vládla z Knossosu celé egejské oblasti. Ve středověku se odtud šířilo malování ikon po celém egejském a ionském moři. Horské vesnice si až doposud jako jedny z posledních v Řecku udržely vlastní lidové tradice, včetně písní a tanců doprovázených na lyře. Kréta se stala velice populárním cílem návštěvníků Řecka. Ti nyní "okupují" v podstatě celý ostrov, ale můžete se s nimi setkat zejména na severním pobřeží v moderních hotelích, které se rozkládají všude podél pobřeží.

Santorini

Santorini, či Thira, patří mezi perly řeckých ostrovů. Bílé domky, úzké uličky, větrné aleje společně s nádhernými plážemi, to vše přivádí na ostrov každoročně mnoho milionů turistů. Od pobřeží vedou prudké silničky a stezky směrem k náhorní plošině, kde se rozkládá většina vesnic. Ostrov byl v minulosti patrně přímo spojen s minojskou civilizací. Thira byla ale kolem roku 1500 př.n.l. zničena výbuchem sopky. Mnoho lidí dodnes věří, že ostrov je místo, kde se kdysi rozkládala bájná Atlantida.

Kyklády

Název soustroví Kyklady vznikl z řeckého slova kyklos, které znamená kruh. Souostroví se skládá z 56 ostrovů, z nichž je pouze 26 obydlených. Oslnivě bílé domy zaplňují stráně kopců a malé přístavy obklopují moře s neuvěřitelně průzračnou vodou. Celou krajinu doplňují nádherné klenoty v podobě maličkých kaplí, větrných mlýnů, holubníků.

Knossos

Minojská civilizace byla jednou z prvních, které vznikly v oblasti Egejského moře. Ještě před 100 lety však existovala pouze ve starých legendách. Jedna z nich vypráví o podivné nestvůře Minotaurovi, zplozené manželkou krále Minoa Pacifaé. Aby zabránil řádění tohoto tvora, napůl člověka, napůl býka, dal Minos zbudovat bludiště známé jako Labyrint. Každým rokem pak Minotaurovi obětovali sedm dívek a sedm mladých mužů, a to až do té doby, než byl zabit řeckým princem Theseem. Legendárním Labyrintem možná kdysi mohly být pozůstatky obrovského paláce, který na Krétě objevil sir Arthur Ewans. Palác má více než 1 000 místností, pět pater a pochází z doby 1700 – 1450 př. n. l. Stavěli ho lidé, kteří měli k dispozici již poměrně vyspělou stavební techniku. Mnozí vědci uznávají tuto minojskou kulturu jako vůbec první evropskou civilizaci.

Naxos

Antiparos

Delos

Heraklion

Mykonos

Paros

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,71 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí