CK Pohoda Itálie Zájezd č. 116

Nejkrásnější místa Apulie

Itálie
Apulie, Gargano, Rodi Garganico, Gallipoli, Otranto, Alberobello, Lecce
- památky i křišťálové moře Zájezd do romantické části jižní Itálie na samý „podpatek“…

8Počet dnů:

13.07.2024Termíny od:

18 990 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

- památky i křišťálové moře

Zájezd do romantické části jižní Itálie na samý „podpatek“ italské boty, kde se nachází malebná historická městečka i jedinečné pláže s bílým pískem a průzračnou bleděmodrou vodou, pro které je oblast přezdívána „Karibik Středomoří“. Náš hotel má bazén, ale neleží přímo u pláže, koupání je možné v rámci výletů.

Ubytování: hotel ****

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy v dopoledních hodinách.
2. den:Příjezd na jih Itálie na „podpatek italské boty“ do oblasti Apulie , která bývá přezdívána „Karibik středomoří“ pro nádherné světlemodré moře a bílé pláže. OTRANTO – malebné městečko, kde středověké centrum s úzkými pitoreskními uličkami obepínají mohutné hradby. Prohlídka a koupání, odpočinek na pláži. Dále zastávka u bauxitového jezírka nedaleko Otranta, jehož okolí hýří hnědočervenými barvami. K večeru odjezd na hotel.
3. den:Výlet za krásami Apulie. Návštěva malebného bílého městečka OSTUNI, které ční na vrcholku s výhledem do okolní krajiny. Procházka historickým centrem s labyrintem uliček a romantických zákoutí, katedrálou v pozdně gotickém slohu, Biskupským palácem aj. Přejezd do vyhlášené OBLASTI „TRULLI“ - bílé domky s kamennou střechou a kruhovým půdorysem. ALBEROBELLO - romantické městečko, jehož název znamená „krásný strom“ - s více jak tisíci domky „trulli“. Prohlídka městečka LOCOROTONDO, které patří k nejzajímavějším na jihu Itálie.
4. den:Výlet na tzv. „podpatek boty“ Itálie, SALENTINSKÝ POLOOSTROV. Vyhlídková cesta na nejjižnější mys CAPO SANTA MARIA DI LÉUCA. Návštěva krásného GALLIPOLI – středověké centrum na ostrově v Jónském moři, anjouovský hrad, rybí trh, katedrála. Odpoledne koupání na „karibské pláži“ BAIA VERDE.
5. den:Přejezd do vnitrozemské provincie BASILICATA. Návštěva pozoruhodného města MATERA ležícího v zajímavé přírodní oblasti, kde strže od sebe oddělují jednotlivé kopce. Prohlídka části SASSI, kde se nachází kostely a obydlí vytesané do skály.
6. den:Město LECCE s jedinečnou barokní architekturou a množstvím zajímavých kostelů.Piazza del Duomo, katedrála bazilika Santa Croce aj. Návštěva pobřeží, kde bělostné skály ční nad průzračnou bleděmodrou vodou v místě ROCA VECCHIA a TORRE DELL ORSO. Koupání.
7. den:Ráno odjezd z hotelu, přejezd na POLOOSTROV GARGANO . Návštěvníky Gargana přitahuje panorama typických bílých útesů, které se tyčí nad nádhernými písčitými plážemi. Přímořské středisko RODI GARGANICO na pobřeží poloostrova Gargano . Možnost koupání. Večer odjezd do ČR.
8. den:Návrat do Prahy.
Alberobello-01 Alberobello-11 Alberobello-14 IMG_2877 IMG_2927 IMG_2951 IMG_3042 IMG_3086 IMG_3087 IMG_3148 IMG_3163 IMG_3167

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
13.07.2024 20.07.2024 8 18 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • doprava autobusem
  • průvodce
  • 5x ubytování v hotelu**** s bazénem
  • 5x polopenze

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 360 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 3600 Kč)

Apulie

Region Apulie, který byl dlouho pod vlivem Řeků, se vyznačuje impozantní architekturou, zejména kostely a hrady a je tu patrný vliv působení zvenčí než domovské Itálie. Tento kraj je navíc velice úrodný a je znám produkcí velice kvalitního vína a olivového oleje. Poloostrov Gargano, na severu tohoto regionu, je vysoký skalnatý výběžek do Jaderského moře, který si zachoval nedotčenou krajinu, nespočet zátok a útesů. Na severu najdeme dvě velké laguny – Lesina a Varano, a podél pobřeží se nachází oblíbená letoviska jako Vieste, Peschici, Rodi Garganico, San Menaio, Mattinata, s bílými domky, křivolakými uličkami, typickými restauracemi, spoustou malebných zákoutí a nádherných výhledů na moře. Ve střední Apulii najdeme podivné domky zvané trulli, což jsou tradiční bílé stavby s kuželovitými střechami, které se nachází v lokalitách Alberobello a Locorotondo. Ve městě Bari byl postaven velkolepý normanský kostel Basilica di San Nicola. V jižní části Puglie stojí za návštěvu město Lecce a jeho charakteristické památky ve stylu tzv. lecceského baroka - kostel Santa Croce, Duomo nebo ještě starší římský amfiteátr. Lecce bývá také označováno jako Florencie jihu. V půvabném Otranto můžete navštívit místní hrad nebo normanský dóm ukrývající svědectví o pohnuté historii tohoto města. Určitě stojí za návštěvu i Santa Maria di Leuca, na nejjižnějším bodě regionu, kde se Jaderské moře setkává s mořem Jónským.

Gargano

Vysoký skalnatý výběžek do Jaderského moře v severní části regionu Puglia si zachoval nedotčenou krajinu, nespočet zátok a útesů. Na severu poloostrova najdeme dvě velká slaná jezera - Lesina a Varano - ráj vodního ptactva, uprostřed se pak rozkládáná rozlehlý listnatý les Foresta Umbra a podél pobřeží, kde kdysi vedla významná poutní stezka, se nachází oblíbená letoviska jako Vieste, Peschici, Rodi Garganico, San Menaio, Mattinata, s bílými domky, křivolakými uličkami, typickými restauracemi, spostou malebných zákoutí a nádherných výhledů na moře.

Rodi Garganico

Gallipoli

Gallipoli (řecky: Kallipolis, což znamená „Krásné město“) je město ležící v italské Apulii, v provincii Lecce. Žije v něm 21 200 obyvatel. Město se nachází na západním pobřeží poloostrova Salentina a je omýváno vodou Jónského moře. Je rozděleno na dvě části: staré město a novou, moderní část. Nové město zahrnuje všechny novější stavby, včetně mrakodrapů. Staré město se nachází na ostrově a s pevninou je spojeno mostem ze 16. století. V minulosti byl přínosem peněz v Gallipoli zejména mezinárodní obchod s vínem a olejem, dnes zde obyvatele lidé živí převážně rybaření a cestovní ruch. Letní sezóna v Gallipoli začíná v květnu a končí v říjnu – v tomto období je počasí skoro každé den teplé a jasné.

Otranto

Alberobello

Lecce

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024/2025!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2025!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

MÁJOVÁ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.490 Kč!!

Májová PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
8. - 11.5.2024
23. - 26.5.2024

Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,45 Kč
euro 25,09 Kč

Počasí