CK Pohoda Černá Hora Zájezd č. 3001

Půvaby Černé Hory a Bosny a Hercegoviny

Černá Hora

S VÝLETEM DO ALBÁNIE Jedna z nejkrásnějších oblastí Balkánu s panenskou přírodou,…

11Počet dnů:

13.06.2024Termíny od:

15 890 Kč Cena od:

11 - denní zájezd

S VÝLETEM DO ALBÁNIE
Jedna z nejkrásnějších oblastí Balkánu s panenskou přírodou, nádherným pobřežím a vysoko vystupujícími horami – to je Černá Hora. Oblast se středozemským podnebím a tedy i s obvykle krásným počasím je cílem tohoto pobytově poznávacího zájezdu. Kromě kouzelné přírody může nabídnout i nádherná historická městečka s mimořádnými architektonickými památkami.

Ubytování: hotel

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd odpoledne, průjezdpřes Slovensko a Maďarsko.
2. den:Příjezd do Sarajeva - prohlídka jednoho z nejpůsobivějších hlavních měst Evropy: staré město má orientální ráz - bylo založeno Turky r. 1455 - radnice, kamenný most, mešita, stará a nová synagoga, tržiště. Pamětní deska sarajevského atentátu. poté cesta kaňonem řeky Neretvy do starobylého Mostaru - malebného města s orientálním rázem a se slabným starobylým renovovaným mostem. Nocleh.
3. den:Přejezd do Černé Hory na místo ubytování na pobřeží, relaxace, nocleh.
4. den:Pobyt u moře, relaxace, procházka po plážích Čanje. Nocleh
5. den:Výlet do města duchů Starý Bar - romantická procházka. Uvidíte románský kostel sv. Jiří z 12. stol., zbytky biskupského paláce a opevnění s pevnostmi. Zbytek města je skutečně v romantických rozvalinách, v r. 1878 zde Turci opouštějící Černou Horu odpálili obrovské množství střelného prachu a téměř vše tak zničili. U pobřeží leží současné město Bar - největší přístav na Balkánském pobřeží Jaderského moře. Potom přejedeme k Velké pláži a pirátskému městu Ulcinj - poslednímu městu před albánskými hranicemi a nejjižnějšímu městu na černohorském pobřeží s orientálním rázem - staré město na skalním ostrohu - kdysi sídlo obávaného piráta Uliče Alji a jeho kumpánů. Potom si dáme výbornou kávu na promenádě, popř. se vykoupeme. Návrat na nocleh.
6. den:Výlet do kouzelné Boky Kotorské, která připomíná svou přírodní scenérií norské fjordy. Prohlídka starobylého centra této oblasti - Kotoru (UNESCO) - vystoupáme na hradby s fantastickými výhledy, prohlédneme si katedrálu sv. Trifuna, starobylé paláce, další kostely, úzké uličky a nadýchneme atmosféru tohoto kouzelného města u dobré kávy na některém z náměstíček. Nožnost lodního výletu na ostrůvek Gospa od Škrpjela - kostelík p. Marie. Na zpáteční cestě se zastavíme v Budvě - prohlídka historického středu města ukrytého v hradbách, jednoho z nejmalebnějších a nejtradičnějších měst černohorského přímoří. Nocleh.
7. den:Výlet do Albánie -do města Škodra (Skadar) se slavnou pevností Rozafat, starým tureckým mostem, mešitou Mehmeda Paši s katedrálou sv. Štěpána. Návrat na nocleh.
8. den:Výlet k nejkrásnějšímu balkánskému jezeru Skadarskému jezeru, které je součástí národního parku (výskyt mnoha vzácných rostlinných i živočišných druhů. Vesnička Virpazar je vstupním místem k jezeru. Fakultativně projížďka motorovou lodí po jezeře, během níž budete moci sledovat nádhernou vegetaci jezera. Navíc budete moci ochutnat místní rybí speciality - (dát si oběd - rybu z jezera). popř. místní víno. Poté odjedeme do Cetinje - bývalého hlavního města Černé Hory s řadou historických památek - Bogorodičin Monastyr, Biljarda. NP Lovčen - jízda po horské silnici pod vápencovými vrcholy a průjezd pohádkově krásným údolím s fantastickými výhledy do horských pásem až pod vrchol k mauzoleu vladyky Njeguše - vystoupáme po schodech - panoramatický výhled na celou Černou Horu. Sjezd serpentýnami do vesničky Njeguš (rodný dům vladyků, možnost placené ochutnávky pršutu) a dále do Boky Kotorské s fantastickými výhledy na tento černohorský fjord Návrat na nocleh.
9. den:Volno, relaxace u moře, nocleh
10. den:Průjezd kouzelnou Bokou Kotorskou s výhledy na ostrůvky Gospa a Mamula. Odjezd do Dubrovníku - prohlídka historickéhoměsta vystavěného v 13. stol. - renesanční hradby, významné veřejné budovy - frantiskánský klášter, kostel sv. Spasitele, třída Stradun s palácem Sponza, Knížecí palác a řada dalších historických budov. Možnost fakultativního výletu lodí na jedno z nejoblíbenějších výletních míst obyvatel Dubrovníku - ostrov Lokrum - na něm "Mrtvé moře" - slané jezero, botanická zahrada, popř. možnost koupání. Přejezd do ČR.
11. den:Návrat do ČR v odpoledních hodinách.
Erika tour-Půvaby Černé Hory 10-Lovčen Erika tour-Půvaby Černé Hory 11-Skadarské jezero Erika tour-Půvaby Černé Hory 12-Skadarské jezero Erika tour-Půvaby Černé Hory 13-Skadarské jezero Erika tour-Půvaby Černé Hory 14-Skadarské jezero Erika tour-Půvaby Černé Hory 14-Skadarské jezero 2 Erika tour-Půvaby Černé Hory 15-Skadarské jezero Erika tour-Půvaby Černé Hory 16-Kotor Erika tour-Půvaby Černé Hory 17-Kotor Erika tour-Půvaby Černé Hory 18-Katar Erika tour-Půvaby Černé Hory 19-Kotor Erika tour-Půvaby Černé Hory 20-Kotor Erika tour-Půvaby Černé Hory 21-pohled na Kotor Erika tour-Půvaby Černé Hory 22-pohled na Boku Kotorskou Erika tour-Půvaby Černé Hory 23-pohled na Boku Kotorskou Erika tour-Půvaby Černé Hory 24-pohled na Boku Kotorskou Erika tour-Půvaby Černé Hory 25-pláže u Budvy Erika tour-Půvaby Černé Hory 26-pláže Bečiči Erika tour-Půvaby Černé Hory 4-Stary Bar Erika tour-Půvaby Černé Hory 5-Stary Bar Erika tour-Půvaby Černé Hory 6-Ulcinj Erika tour-Půvaby Černé Hory 7-Ulcinj Erika tour-Půvaby Černé Hory 8-Lovčen Erika tour-Půvaby Černé Hory 9-Lovčen

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
13.06.2024 23.06.2024 11 15 890 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • 8x nocleh - 7x nocleh v hotelu v Černé Hoře - dvoulůž. studia s vl. přísl.
  • 1x nocleh v Bosně a Hercegovině
  • 8x polopenze
  • doprava klim. busem
  • průvodce - delegát
  • povinné pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • Pobytová taxa
  • příplatek na 1/1
  • Informace: cena nezahrnuje vstupy, lodě, počítejte s cca 80 EUR

Slevy

  • first minute 1.000 Kč do 31. 1. 2024
  • Seniorská sleva 55+: 400 Kč (nesčítá se s jinými slevami)

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí