CK Pohoda Rakousko Zájezd č. 337

Malebné Lechtalské Alpy

Rakousko
St. Anton am Arlberg, Warth, Lech am Arlberg, Lechtal
Zájezd do oblasti krásného horského údolí říčky Lech do skupiny Lechtalských Alp…

6Počet dnů:

22.07.2024Termíny od:

11 990 Kč Cena od:

6 - denní zájezd

Zájezd do oblasti krásného horského údolí říčky Lech do skupiny Lechtalských Alp. Podél říčky Lech jsou jako perly rozesety malebné vesnice, ze kterých jsou vedeny naše výlety na úchvatné vyhlídky na Lechtalské údolí i protější alpské skupiny a velikány.

Ubytování: pension

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy v ranních hodinách, přejezd do Rakouska. Výlet v malebném údolí VILSALPTAL, na jehož konci se nachází romantické jezero VILSALPSEE obklopené nádhernou kulisou vápencových hor považované za jeden z klenotů rakouských Alp. Pěkná procházka kolem jezera. Dojezd na ubytování.
2. den:Horské středisko LECH , které je jedno z nejvyhlášenějších lyžařských středisek v Alpách. I v létě je turisty velmi oblíbené. Zaujme vás upravené městečko se spoustou květin, řezbářské dílničky i půvabný gotický kostelík na malém návrší. Výjezd lanovkou na vrchol RÜFIKOPF – nádherná panoramatická vyhlídka ve výšce 2 362 m n.m. na údolí Lechu a okolní hory. Cesta podél vrcholu úžasnou vysokohorskou krajinou, poté vyhlídkovou cestou sestup do vesnice ZÜRS podél jezírek MONZABON a chaty MONZABON ALM nebo náročnější varianta přes horskou chatu STUTTGARTER HÜTTE.
3. den:Městečko ST. ANTON AM ARLBERG - při dobrém počasí nás čeká ranní výjezd soustavou tří lanovek na vrchol VALLUGA 2811 m - jeden z nejkrásnějších vyhlídkových bodů v Lechtálských Alpách. První ze tří lanovek, moderní Galzigbahn, je opravdovou technickou lahůdkou. Po návratu lanovkami zpět do údolí výjezd lanovkou k Rendl-Restaurant 2 030 m n.m. Výlet po úbočí hřebenu Rendl gruppe do St. Anton am Arlbergu . Panoramatické výhledy údolí STANZER TAL a na třítisicové vrcholy skupiny Verwallgruppe. Odpoledne koupání v místním bazénu s vyhlídkami na hory kolem. V případě horšího počasí výlet do pěkného údolí Verwaltal, kudy prochází svatojakubská cesta. Všechny lanovky tohoto dne jsou v ceně.
4. den:Výlet do přírodního parku TIROLER LECH. Městečko BACH. Lanovkou na SONNALM-JÖCHELSPITZE. Botanická alpská zahrádka, procházka podél koberců pestrých květin, hořců, protěží a dalších květin. Cesta na vrchol LECHENKOPFT(1 903 m n.m.) a dále cestou Alpenrosenweg vedoucí úbočím skupiny Allgäner Alpen. Krásné vyhlídky na Lechtalské Alpy od severu a na údolí říčky Lech .
5. den:Z městečka WARTH výlet do oblasti kolem jezera KÖRBERSEE, kde podél horských potoků Fellbach a Bregenzerache vedou oblíbené okružní trasy procházející azalkovými poli pod vrcholem Mohnenfluh. V pěkné přírodě lze též pozorovat sviště. Cestou na hotel krátká návštěva působivé soutěsky SCHNANNER KLAMM.
6. den:Procházka malebným údolím HÖHENBACHTAL z vesnice HOLZGAU. Cestou můžeme obdivovat vodopád SIMMSWASSERFALL a také nejdelší a nejvyšší visutý most pro pěší v Rakousku. Odjezd. Příjezd do Prahy v pozdních večerních hodinách. POZNÁMKA: Pořadí navštívených míst může být změněno.
Alpy-azalky IMG_8831-kopie IMG_8856 IMG_8858-kopie IMG_8897-kopie Svycarsko_horec

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
22.07.2024 27.07.2024 6 11 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 5x ubytování v penzionu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 5x polopenzi
  • lanovku ze St. Anton

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 270 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 2400 Kč)

St. Anton am Arlberg

Středisko leží v západním cípu Tyrolska ve strategické poloze v blízkosti tunelu pod Alpami, který spojuje Rakousko se Švýcarskem a oblastí Bodamského jezera. Středisko a jeho okolí je mondénním místem, kde tráví dovolenou řada celebrit, je obklopeno ze všech stran horami - na severu Lechtalerské Alpy a na jihu masív Sivretty. Přímo nad střediskem se tyčí vrchol Vallugy (2811 m). Ideální místo pro pěší turistiku i pro výlety autem k Bodamskému jezeru, do Lichtenštejnska a Švýcarska.

Warth

Útulná vesnička situovaná v západní výspě Tyrolských Alp. Celá oblast nabízí ideální podmínky pro vysokohorskou turistiku, výborně udržované cyklistické stezky a vysokohorské pěšiny protkávající přírodní parky jsou příslibem spokojené aktivní dovolené. Jedno z nejkrásnějších alpských údolí - romantický Montafon, kterým protéká říčka Ill, patří k nejatraktivnějším cílům pro procházky kouzelnou alpskou přírodou. Podzimní termíny jsou nejvhodnější pro poznávací výlety a túry, kdy chladnější dny s dostatečným slunečním svitem lákají jak k turistice, tak k horské cyklistice a poznávání krás nedotčených alpských velikánů. Trasy pro horská a cyklistická kola: Náročnější trasy napři v okolí Bürsteggu a Lechu. V okolí Warthu lze též bikovat.

Lech am Arlberg

Celosvětově proslulé pětihvězdičkové lyžařské středisko, znalci označované jako absolutní špička lyžování nejen v Rakousku a dokonce i nejen v Evropě, ale i v celosvětovém měřítku. Lech am Arlberg je kolébkou rakouského lyžování, lyžuje se zde již od roku 1901 a závodí od roku 1928. Vysoká nadmořská výška garantuje ideální sněhové podmínky po dlouhou zimní sezónu. Neuvěřitelných více než 270 km dokonale připravovaných sjezdových tratí všech náročností doplňuje více než 80 pohodlných a moderních přepravních zařízení. Vysoké procento prvotřídních černých sjezdovek láká lyžaře se závodními ambicemi. V areálu se dále nachází téměř 100 km sjezdovek pro začátečníky a děti. Oblast nabízí vynikající podmínky pro snowboardisty, v Lechu i na Rendlu nad St. Antonem jsou jedny z nejmodernějších a nejlépe vybavených rakouských snowparků. Přímo nad střediskem se tyčí vrchol Vallugy (2811 m). V létě je Lech am Arlberg ideálním místem pro pěší turistiku i pro výlety autem k Bodamskému jezeru, do Lichtenštejnska a Švýcarska.

Lechtal

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí