CK Pohoda Španělsko Zájezd č. 321

Úchvatné národní parky španělských Pyrenejí

Španělsko
Andorra la Vella, Pyreneje, Toulouse,
NP St. Maurici, NP Maladeta, NP Ordesa Zájezd do jedinečné nádherné části centrálních…

9Počet dnů:

20.07.2024Termíny od:

17 990 Kč Cena od:

9 - denní zájezd

NP St. Maurici, NP Maladeta, NP Ordesa

Zájezd do jedinečné nádherné části centrálních Pyrenejí. Tato oblast Vás nadchne dolinami, které jsou plné zurčících potoků, průzračných říček a kaskád. Spolu s kamennými městečky, bohatou horskou květenou (kvetou zde volně i kosatce) a panoramatem horských velikánů tvoří malebnou horskou krajinu, která Vás okouzlí na našich výletech. Na zájezdu budete obdivovat bizarní skalní štíty a nespočet krásných jezer a jezírek NP Sant Maurici, přírodní park Posets Maladeta s překrásnými dolinami a nejvyšší horou Pyrenejí Pico de Aneto a v neposlední řadě také impozantní kaňon NP Ordesa zapsaný v seznamu UNESCO.

K nástupům na túry se v Pyrenejích využívají auta pro cca 7 osob nebo busy, které nahrazují lanovky, ceny jsou nižší než u lanovek v Alpách.

Program může být absolvován v opačném pořadí dnů v případě sportovních akcí a oslav v Andoře.

Ubytování: hotel

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy v ranních hodinách.
2. den:Nejvýznamnější město v podhůří Pyrenejí TOULOUSE , označované též za červené město, radnice z 18. stol., bazilika sv. Severina je největším románským chrámem v Evropě, devítihodinová přestávka. Přejezd do ministátečku ANDORRA v centrální části Pyrenejí . Andorra je knížectví ležící v kruhovité kotlině obklopené hřebeny Pyrenejí mezi Francií a Španělskem.
3. den:Výlet malebnou krajinou podél potoků a jezírek k rozmanitým jezerům ESTANYS DE PESSONS, nacházejícím se uvnitř horského amfiteátru s vrcholy hřebene přesahujícími 2800 m n.m. ANDORRA LA VELLA – nejvýše položené hlavní město Evropy (1080 m). Staré město je charakteristické starými kamennými ulicemi a domy.
4. den:Příjezd do jednoho z nejkrásnějších koutů Pyrenejí NP ST. MAURICI do městečka ESPOT. Podnikneme výlet k průzračnému jezeru ESTANY DE SANT MAURICI obklopenému nádhernou kulisou skalnatých vrcholků, které se zrcadlí v zelenomodré hladině. Odtud vede cesta k mohutnému VODOPÁDU SALT DE RATERA a poté k neméně nádhernému JEZERU DE RATERA.
5. den:Výlet do údolí VALL DE BOI v krásném NP D´AIGÜESTORTES . Pěší výlet podél říčky Sant Nicolau k JEZERU LLONG. Kousek dále nad jezerem se otevřou úchvatné pohledy na rozeklané štíty západních vrcholů NP Sant Maurici. Cestou zpět podél krásných zelených meandrů průzračné vody říčky Sant Nicolau, které svojí fotogeničností získají srdce každého fotografa.
6. den:Výlet do oblasti VAL DE ARAN do jedinečné jezerní oblasti CIRC DE COLOMERS. Pěší výlet překrásnou horskou přírodou se spoustou jezer, jezírek a zurčících potoků od JEZERA MAJOR DE COLOMERS a JEZERA MORT. Na závěr dne městečko VIELHA – živé turistické centrum oblasti. Fotogenická řeka, která protéká přímo kamenným centrem.
7. den:Výlet do NÁRODNÍHO PARKU MALADETA do závěru údolí VAL DE BENÁS. Dále pěší výlet podél říčky RIO ÉSERA. Na závěr doliny říčka vytvořila úchvatný kaňon a KASKÁDY D’AIGUALLUT. Nádherná závěrečná planina se spoustou zátočin průzračných horských bystřin pod impozantní kulisou ledovce nejvyšší hory Pyrenejí PICO DE ANETO. Cestou zpět zastávka v městečku BENASQUE. Turistické centrum oblasti, kamenné domy a uličky.
8. den:Delší přejezd do NP ORDESA (UNESCO). Výlet mezi ohromné strmé stěny kaňonu ve VALLE DE ORDESA podél říčky RIO ARAZAS až k nádherným vodopádům a stupňovitým kaskádám, které říčka tvoří v zadní části doliny. Na závěr doliny tvoří vysoké hory cirku s říčkou Arazas a horskou vegetací nezapomenutelné pohledy. Městečko TORLA, kde místní pevnost tvoří působivé záběry s ohromnou skalní branou začátku kaňonu Ordesa. Odjezd do Čech ve večerních hodinách.
9. den:Příjezd ve večerních hodinách.
np-maladeta-02 np-maladeta-04 np-maladeta-07 np-maladeta-09 np-maladeta-10 np-maladeta-13 np-maladeta-15 np-maladeta-16 np-ordesa-29 np-ordesa-43 np-ordesa-45 np-ordesa-47 np-st-maurici-05 np-st-maurici-08 np-st-maurici-10 np-st-maurici-12 np-st-maurici-29 np-st-maurici-34 np-st-maurici-41 np-st-maurici-42

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
20.07.2024 28.07.2024 9 17 990 Kč momentálně není k dispozici

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 6x ubytování v hotelu (2lůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 6x polopenzi

Cena nezahrnuje

  • pobytová taxa 4 Euro / 2 noci a to při ubytování v Andoře

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 405 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 3600 Kč)

Andorra la Vella

Hlavní město Andorra la Vella leží ve výšce 1079 metrů n.m. a je vlastně jedním obrovským supermarketem, k němuž jsou v létě ucpány veškeré příjezdové cesty. Toto malé město má velice staré centrum. Od 15. stol. tu existuje Consell General, svého druhu parlament, který byl kdysi volen z členů předních místních rodin. Od roku 1839 zde však mají volební právo všichni dospělí muži, od roku 1970 i ženy. Rada se schází v Casa de lo Val, typickém katalánském horském paláci z roku 1586. V této budově se uchovává i veškerá dokumentace, která se týká země. Navštívit můžeme kuchyň a jídelnu, radniční sál a kapli San Armengol.

Pyreneje

Katalánské a aragonské Pyreneje jsou jednou z nejkrásnějších krajin Španělska. Horolezci a turisté, lyžaři a zejména milovníci túr na běžkách, znalci přírody a ptactva si tu ve všech ohledech přijdou na své. Někdy je však třeba povylézt kousek dál z předhůří do úzkých údolí, aby člověk utekl z dosahu průmyslových podniků a lidí. Tato oblast má ještě jiný zvláštní půvab: ani Arabové, ani války nikdy nepronikli až sem, a proto se v horských údolích zachoval velký počet románských kostelů v originální podobě. Téměř všechny jsou vyzdobeny pestrými freskami, které ponejvíce v apsidě zpodobňují Krista jako pantokrátora obklopeného čtyřmi evangelisty. Často je na těchto freskách i Panna Maria a někteří svatí. Nezřídka byly malbami pokryty všechny stěny kostela. Poté, co se fresky z hradu Mur u Trempu dostaly do muzea v Bostonu, rozhodla roku 1931 správa muzeí v Barceloně o své vůli, že všechny fresky se ze stěn sejmou a umístí v katalánském uměleckém muzeu. V několika případech byly původní fresky nahrazeny kopiemi. Ale kostely stojí beze změny přesně na těch místech, kde před 800 či 900 lety vznikly. Kdo má rád umění, tomu se výprava do těchto končin rozhodně vyplatí. V některých údolích se až do současnosti uchoval i starobylý místní dialekt. Klimaticky je celá oblast charakterizována mírným a místy - zejména ve vyšších polohách - pro Španělsko až nezvykle deštivým klimatem. Proto se na těchto místech zachovaly jehličnaté, hlavně borové a jedlové lesy a horské louky s bujnou vegetací.

Toulouse

Jedno z největších francouzských měst. Leží v nížině na řece Garonně při záp.okraji Languedoku. Někdejší keltské oppidum se změnilo za římské epochy v kvetoucí město Tolosa. Ještě v 8.stol. bylo střediskem království Vizigótů. Hrabata z Toulouse a vévodové akvitánští je učinili ve středověku jedním z nejvelkolepějších dvorních sídel v Evropě. Od konce 19.stol. se Toulouse stává kolébkou francouzského letectví. I dnes moderní letecké závody představují hlavní průmyslové odvětví ve městě. Zastoupen je i chemický, potravinářský a další průmysl. Působí zde univerzita a další vysoké školy. Bazilika St-Sernin, nejrozsáhlejší románský kostel v jižní Francii, jehož stavba začala v r.1060 a skončila r.1150.¨Je v něm hrob s ostatky sv.Saturnina a krypty s ostatky 128 svatých. Katedrála St-Étiénne z 11.-17.stol. je postavena v gotickém stylu. Palác Capitole je dnešní radnicí se 120 metrovým průčelím. Oblíbeným místem odpočinku a rekreace je rozlehlý park na ostrově uprostřed řeky, přístupný z mostu Pont-St-Michel. Jsou zde koupaliště, sportovní stadiony, výstaviště atd.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí