CK Pohoda Mexiko Zájezd č. 2244

Poklady Chiapasu a Yucatánu

12Počet dnů:

13.11.2024Termíny od:

73 900 Kč Cena od:

12 - denní zájezd

TUXTLA – SUMIDERO – SAN CRISTOBAL – AGUA AZUL – MISOL-HÁ – PALENQUE – CAMPECHE – MERIDA – UXMAL – CELESTUN – CHICHEN ITZA – IK-IL – TULUM – PLAYA DEL CARMEN.

Rozšířená verze populárního zájezdu na Yucatán pokračuje až do Chiapasu, kde navštívíte Palenque, vodopády Agua Azul a indiánské město San Cristóbal de las Casas. Poznejte s námi nejkrásnější místa jižního Mexika, kde budete mít čas i na relaxaci u karibského pobřeží v Playa del Carmen.

Minimum: 6 osob

Ubytování: hotel ***+

Během okruhu využíváme kvalitní a vyzkoušené 3-4* hotely, které se obvykle nacházejí v centru města. Díky tomu jsou významné památky a zajímavosti snadno dosažitelné chůzí. V okolí hotelů je i dostatek možností pro stravování.

Stravování: snídaně

Doprava: letecky

Pravidelná linková doprava s renomovanými aerolinkami. Na letu z Prahy je přestup v jedné z evropských metropolí a poté následuje transatlantický let do cílové destinace. Nevyužíváme letecké spojení přes USA, takže klienti nepotřebují vízum do USA nebo ESTA.

Program zájezdu

1. den:Odlet z Prahy přes Mexico City do města Tuxtla Gutiérrez, která je výchozí branou do státu Chiapas.
2. den:Ráno pokračování do Chiapa de Corzo, kde podnikneme plavbu člunem přes kaňon Sumidero, který je jedním z největších kaňonů Mexika s tisícimetrovými srázy. Dále přijedeme do malebného indiánského města San Cristóbal de las Casas ve státu Chiapas. Ačkoli se zde zrodilo zapatistické hnutí, díky jeho koloniální historii mu dominuje poklidná atmosféra. Návštěva indiánské vesnice San Juan Chamula je pozoruhodnou ukázkou synkretismu indiánské a katolické víry. Největším zážitkem je návštěva netradičního křesťanského kostela se stovkami zapálených svící a nejroztodivnějšími obětními dary místních obyvatel.
3. den:Po snídani pokračování do Palenque s úchvatnými pralesy na pohoří Sierra Madre. Cestou navštívíme vodopády Agua Azul, kde se vykoupeme v průzračně křišťálové vodě a budeme pokračovat k vodopádům Misol-Há, které jsou zasazeny v tropickém pralese. Pozorování papoušků a tukanů. Ubytování v Palenque.
4. den:Dopoledne prohlídka starých mayských památek uprostřed džungle v Palenque, které lákají k pozorování opic a papoušků ve volné přírodě. Chrám nápisů s hrobkou krále Pakala je jediným chrámovým hrobem v Americe a nejvýznamnějším funerálním památníkem prehispánské doby. Poté se přesuneme do Campeche na ubytování.
5. den:Koloniální památky Campeche jsou zapsány na seznamu UNESCO. Během dopoledne si prohlédneme město a dále vyrazíme na archeologické naleziště Uxmal. Při vstupu budete ohromeni „Kouzelníkovou pyramidou“ vysokou 40 m a dalšími monumentálními stavbami. Navečer příjezd do koloniálního města Merida, také zvaného „Bílé město“.
6. den:Po snídani návštěva katedrály, jejíž plán na výstavbu byl původně určen Limě. Návštěva Palacio de Gobierno, slavného Paseo de Montejo, a Monumento de la Patria, který reprezentuje historii Mexika. Odpoledne odjezd do přírodní rezervace Celestún , kde se vyskytuje velké množství tukanů, růžových plameňáků, pelikánů, krokodýlů i opic. Návrat do Méridy na ubytování.
7. den:Návštěva slavného mayského sídliště v Chichen Itzá s majestátní pyramidou Kukulcan a jejími 365 schody, zdí z lebek a obětní studnou. Dále zastávka v Ik-Kil, kde je možné se vykoupat v přírodní nádrži „cenote“ uprostřed džungle. Navečer příjezd na ubytování do malebného letoviska Playa del Carmen nedaleko Cancúnu, kde budete mít možnost okusit koupání v průzračném Karibiku spojené s příjemným večerním vyžitím.
8. den:Ráno odjezd k archeologickému nalezišti Tulum – mayské město situované přímo přímo na karibském pobřeží poloostrova Yucatán. Toto malé opevněné přímořské město je jedním z nejkrásnějších archeologických nalezišť v Mexiku. Vzhledem k zaplavení ostatních měst se jedná o jediný dochovaný mayský přístav. Po prohlídce se budete moci vykoupat v blankytném moři přímo pod pyramidami. Odpoledne volno, odpočinek a koupání v Playa del Carmen.
9. den:Volno, koupání, odpočinek, možnost fakultativních výletů na Isla Mujeres, Cozumel nebo do parku X-Caret.
10. den:Před polednem odjezd na letiště ve městě Cancun a odlet do Evropy.
11. - 12. den:Pokračování letu do ČR a návrat v odpoledních hodinách.
poklady yucatanu 01 poklady yucatanu 02 poklady yucatanu 02 trasa poklady yucatanu 03 poklady yucatanu 04 poklady yucatanu 05 poklady yucatanu 07 poklady yucatanu 08 poklady yucatanu 09 poklady yucatanu 10 poklady yucatanu 11 poklady yucatanu 12 poklady yucatanu 13 poklady yucatanu 14 poklady yucatanu 15 poklady yucatanu 16 poklady yucatanu06

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
13.11.2024 24.11.2024 12 73 900 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • letecká doprava Praha – Tuxtla/Cancún – Praha včetně letištních tax v ceně 21.000 Kč
  • privátní doprava během okruhu
  • 10x ubytování v 3-4* hotelech se snídaní
  • uvedený program včetně vstupů
  • česky mluvící průvodce CK SOLEADA (minimum: 8 osob)
  • služby místních průvodců
  • zákonné pojištění proti úpadku CK

Cena nezahrnuje

  • fakultativní výlety a spropitné
  • poplatek za použití videokamery na památkách v Mexiku
  • možnost prodloužení pobytu v Playa del Carmen

Příplatky

  • příplatek za jednolůžkový pokoj (příplatek: 12000 Kč)
  • komplexní cestovní pojištění A60 Pandemic (130Kč/den) vč.storna (příplatek: 1430 Kč)

Slevy

  • 3% při rezervaci více než 120 dnů před odjezdem
  • 5% pro stále klienty více než 90 dnů před odjezdem
  • časové slevy se vztahují pouze na katalogové ceny

Cancún

Vznikl plánovitě v sedmdesátých letech 20.stol. poblíž rybářské osady Puerto Juárez na pusté písčité kose, která svým tvarem připomíná číslici sedm. Proto je šťastná sedmička symbolem tohoto rušného turistického města s desítkami hotelů, množstvím obchodů, restaurací a atrakcí. V současné době se poslední volné parcely na kose zastavují zařízeními cestovního ruchu a Cancún tak bude bezezbytku využit. Cancún leží nejblíže ke stejnojmennému mezinárodnímu letišti a nejlépe splňuje představy rekreantů o mondénním středisku mezinárodního standardu, podobném jiným věhlasným letoviskům kdekoliv ve světě. Nabízené hotely: Tucancun Beach, Dreams, Hyatt Cancún Caribe, Misión Miramar.

Cozumel

Největší mexický ostrov, ležící přímo na korálovém útesu je snem pro všechny potápěče. Pokud nechcete věnovat potápění celou dovolenou, nabízí se celodenní výlet – autokarová přeprava do přístaviště a přívoz na ostrov. Výlet je spojen s obědem.

Playa del Carmen

Při výstavbě mladší sestry Cancúnu se už přihlíželo k jiným standardům a výsledkem je poklidné městečko, v němž je výška hotelů omezena na pět podlaží a v maximální míře se zachovala vegetace, ve které se ztrácejí jednotlivé hotely. Hlavní komunikace, po které je cancúnské letiště dosažitelné za 40 minut, vede za městem ve vnitrozemí, zatímco osou resortu je věhlasná 5.avenida, pěší zóna s rázovitými restauracemi, pouličními hudebníky a pestrým večerním životem. Playa del Carmen je nejlepším východiskem na ostrov Cozumel jak přívozem, tak malým letadlem. Oblíbena je především mezi mladšími lidmi pro svoji uvolněnou, neformální atmosféru. Nabízený hotel: Occidental Allegro Playacar.

Tulum

Městečko, vyhlášené především mayským sídlem v neopakovatelné poloze nad mořem ve vzdálenosti 110 km od letiště Cancún Mayskou riviéru uzavírá. Dále na jihu leží přísně chráněná biosférická rezervace Sian Ka’an, zařazená na listinu UNESCO, kterou je možno s průvodci navštívit. Zde se velmi hledí na životní prostředí a tradiční životní styl, takže rekreační střediska o malé kapacitě umožní svým hostům být nejblíže přírodě a vrátit se domů s pocitem, že skutečně byli v Mexiku. Rekreanti sem směřují kvůli opuštěným plážím, neporušené přírodě, pohodě a souladu s okolím. Tulum navštěvují hlavně lidé, oceňující zachovalé přírodní prostředí a klid. Nabízený hotel: Ecotulum.

Yucatan

Poloostrov Yucatan charakterizuje především karibské pobřeží, džungle a působivá mayská archeologická naleziště. Do tohoto regionu patří státy Campeche, Quintana Roo, Tabasco a Yucatán.

Mérida

Tuxtla Gutiérrez

Sumidero

San Cristóbal de las Casas

Agua Azul

Misol-Há

Palenque

Campeche

Uxmal

Celestún

Chichen Itzá

San Juan Chamula

Ik-Kil

Isla Mujeres

X-Caret

Chiapas

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí