CK Pohoda Česká republika Zájezd č. 2005

Skryté kouzlo Českomoravské Vysočiny

Česká republika
Českomoravská vrchovina, Žďár nad Sázavou, Bystřice nad Pernštejnem, Fryšava pod Žákovou horou
ZELENÁ HORA (UNESCO) – BOHUSLAV MARTINŮ (POLIČKA) - PERNŠTEJN A LEHKÁ T URISTIKA…

6Počet dnů:

06.08.2024Termíny od:

8 390 Kč Cena od:

6 - denní zájezd

ZELENÁ HORA (UNESCO) – BOHUSLAV MARTINŮ (POLIČKA) - PERNŠTEJN A LEHKÁ T URISTIKA
Neokázalá krása Českomoravské vysočiny nezůstala utajena řadě umělců. Z jejího kouzla čerpali inspiraci malíři, hudební skladatelé… I pro nás bude tento zájezd tak trošku útěkem z rušného světa do přírody.

Ubytování: hotel

hotel - dvoulůžkové pokoje s vl. přísl.

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd v ranních hodinách. První zastávku věnujeme Lipnici nad Sázavou, která je jedním z nejmohutnějších českých šlechtických hradů. Najdeme zde i památník Jaroslava Haška. Navštívíme i další zajímavost v okolí označovanou jako Národní památník odposlechu – budete se moci projít po pěším okruhu ke kamenosochařským monumentům Zlatý voči, Ústa pravdy, Bretschneiderovo ucho. Odjezd na nocleh.
2. den:Dnes navštívíme Nové Hrady – rokokový zámek přezdívaný české Versailles nebo malý Schönbrunn - v rámci prohlídky stálé zámecké expozice uvidíte výjimečnou výstavu Umění nábytku v proměnách staletí a nahlédnete do soukromých prostor majitelů. Absolvujeme také romantickou procházku jeho rozlehlými francouzskými zahradami a anglickým parkem. Poté se vydáme do přírodní rezervace Toulovcovy maštale – projdeme se krásným skalním městem příjemnou a zajímavou trasou skalním labyrintem kolem různých skalních útvarů a vyhlídek. Ty jsou pojmenovány podle loupeživého rytíře Vavřince Toulavce. Návrat na nocleh.
3. den:Dnes nás čeká turistika ve Žďárských vrších. Projdeme se po hlavních vrcholech těchto hor. Vyjdeme na horu Tisůvka s vrcholovou rulovou skálou, na Žákovu horu s přírodní rezervací jedlobukového pralesa. Dojedeme i na nejvyšší vrchol Žďárských vrchů Devět skal (9 vrcholových rulových skal). Návrat na nocleh.
4. den:Žďár nad Sázavou – prohlédneme si zámecký areál – bývalý cisterciácký klášter s expozicí barokního umění na Žďársku, kostel Nanebevzetí Panny Marie Santinim přestavěný v duchu barokní gotiky a především poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře postavený podle návrhů významného pražského architekta vrcholného baroka Jana Blažeje Santiniho. Je považován za vrchol Santiniho tvorby – postavený na půdorysu hvězdy, magická symbolika čísla 5 je realizována v celé stavbě (UNESCO). Poté se vydáme k Hlinsku za návštěvou Veselého kopce na romantickou procházku skanzenem, který má na 30 kouzelných objektů, které často přitahují i filmaře. Návrat na nocleh.
5. den:Pernštejn – návštěva jednoho z nejnavštěvovanějších moravských hradů. Leží na skále téměř 800 let a nikdy nebyl dobyt. Rod Pernštejnů patřil v 16. stol. k nejbohatším a nejvlivnějším rodům v Českých zemích. Sněžné – kouzelná soukromá japonská zahrada tvořená v duchu budhistických a šintoistických tradic. Polička – zachované městské hradby, historické centrum, farní kostel s rodnou světničkou Bohuslava Martinů. Návrat na nocleh.
6. den:Zámek Slatiňany s nádherným anglickým parkem, budete se moci projít ke Kočičímu hrádku nebo navštívit výběhy známého hřebčína. Odjezd zpět.
Čes. Vysočina   Pernštejn Polička   hradby Vysočina   Zelená Hora Vysočina Vesely Kopec Vysočinalipnice nad sazavou Zámek nové Hrady

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
06.08.2024 11.08.2024 6 8 390 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • 5x nocleh s polopenzí – dvoulůžkové pokoje s vl. příslušenstvím
  • doprava
  • průvodce
  • povinné pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • místní taxa
  • příplatek na 1/1

Slevy

  • first minute do 31.12. 2022 510 Kč
  • seniorská sleva 55+: 200 Kč

Českomoravská vrchovina

Českomoravská vrchovina, rozkládající se na území sedmi okresů, sahá od jihočeských rybníků až k okraji Hané. Jako součást Českého masivu je jednou z nejrozsáhlejších hornatin České republiky. Region je jednou z ekologicky nejzachovalejších oblastí, a proto je nazýván zeleným srdcem České republiky. Nejkrásnější a nejzachovalejší přírodní oblasti a lokality jsou chráněny v CHKO Žďárské vrchy a v přírodních rezervacích. Žďárské vrchy jsou tradičním rájem běžkařů. Od udržovaných strojových stop ve známých areálech běžeckého lyžování vedou desítky tradičních turistických stop rozsáhlými lesními masívy Vysočiny. Je zde spoustu možností volby trasy, od méně náročných pro rodiny s dětmi až po náročné pro zdatné sportovce. Dále pak malebné údolí řeky Svratky je vhodné k cykloturistice i pěší turistice. Centrem této části je Žďár nad Sázavou, město známé svojí kulturní památkou - poutním kostelem Jana Nepomuckého na Zelené hoře (zapsán do seznamu UNESCO). Sportovní vyžití nabízí rozsáhlý areál s několika hřišti, zimním stadionem, rychlobruslařskou dráhou a krytým bazénem. Dalším známým zimním turistickém střediskem pod Žďárskými vrchy je Nové Město na Moravě, kde jsou výtečné terény pro lyžařskou turistiku. Tato oblast je protkána hustou sítí lyžařských stop - udržované tratě od 3-15 km, běžecké tratě „Zlaté lyže“ a „Světového poháru“. V blízkosti areálu SKI hotelu je možnost sjezdového lyžování na Harusově kopci.

Žďár nad Sázavou

Bystřice nad Pernštejnem

Fryšava pod Žákovou horou

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí