CK Pohoda Slovensko Zájezd č. 2009

Kouzelný Národní park Pieniny

Slovensko
Stará Ľubovňa, Červený Kláštor, Haligovce
UŽIJTE SI PLAVBU NA PLTÍCH I PROCHÁZKY KRÁSNOU KRAJINOU PIENIN! Tento zájezd je určen…

6Počet dnů:

02.07.2024Termíny od:

8 690 Kč Cena od:

6 - denní zájezd

UŽIJTE SI PLAVBU NA PLTÍCH I PROCHÁZKY KRÁSNOU KRAJINOU PIENIN!
Tento zájezd je určen jak pro ty, kteří se chtějí věnovat poznávání, tak pro turisty, nebo pro ty, kteří chtějí odpočívat v krásném přírodním prostředí. Poznáte rázovitou krajinu Pieninského národního parku s jeho tradicemi i pohostinnými lidmi, stejně jako atraktivní okolí, kde budete moci poznávat i relaxovat. Ubytování je zajištěno v jednoduchých bungalovech s vlastním sociálním zařízením v Haligovcích v Pieninském národním parku. Goralský dvor je známý vyhlášenou domácí kuchyní.

Ubytování: bungalov

bungalovy - dvoulůžkové ložnice

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd v časných ranních hodinách. Cestou se zastavíme v Kežmaroku, bývalém královském městě. Nalezneme zde nejen krásný dřevěný evangelický tzv. Paulínský kostel, ale také gotický kostel sv. Kříže (bazilika minor) původně ze 13. stol. s přestavbou ve stol. patnáctém, gotický hrad a další zajímavosti. Odjezd na ubytování, nocleh.
2. den:Pieninský národní park i přes malou rozlohu patří k nejkrásnějším a nejcennějším územím střední Evropy. Za svoji divokost i malebnost vděčí hlavně kaňonu Prielomu Dunajce. Pieninský národní park: Červený Kláštor – gotický kostel Sv. Antona a klášter kartuziánů, národní památka – prohlídka. Fakultativně splav na pltích po Dunajci (7 km) nejkrásnější částí národního parku – Lesnica, Lesnické sedlo – Haligovské skály, návrat na nocleh.
3. den:Červený Kláštor - přechod lávkou do Sromowcu Nižnych – polská část Pienin. Vystoupáme na dominantu Pienin Trzy korony (982 m) – na jejich vyhlídkovou galerii. Zdatnější mohou pokračovat až na vrchol Sokolica‚ kterou Poláci nazývají matkou Pienin. Návrat zpět a přejezd k přehradě na Dunajci – vyjdeme k její hrázi a poté k hradu Niedzica. Dalším místním cílem je i zřícenina Czorsztyn. Návrat na nocleh.
4. den:Stará Lubovňa - Muzeum zamagurské dědiny a Lubovnianský hrad - dominanta města, původně strážný hrad. Vyšné Ružbachy - lázeňské místo se čtrnácti prameny a travertinovým kráterem. Koupání v termálech. Nocleh.
5. den:Dnes vás čeká výlet do Bardějova - jednoho z nejstarších a nejlépe zachovalých historických měst na Slovensku. Historické jádro a soubor budov Synagógy jsou zapsané do Světového kulturního dědictví UNESCO. Historické Radniční náměstí je ze tří stran obklopeno starobylými měšťanskými domy s typickými štíty. Poslední stranu tvoří dominanta města - gotický farní kostel - Bazilika minor sv Egídia (Uvnitř najdete krásný neogotický oltář, 17 m vysoký, největší na Slovensku). Uprostřed stojí reprezentativní gotisko-renesanční radnice - výjimečný architektonický skvost. Fortifikační systém Bardějova. byl ve středověku jedním z nejdokonalejších městských opevnění na Slovensku. V současnosti patří k nejzachovalejším městským opevněním v Evropě. Budováno bylo od r. 1352 do 17. stol. Najdete zde i celou řadu dalších historických památek a sakrálních staveb. Kouzelná procházka městem se seznámením s jeho skvosty. Možnost koupání v Bardejovských koupelich (vnější bazén s vyhřívanou vodounebo Wellness Spa v hotelu Ozón, popř. návštěva fantastických dřevěných kostelíků v okolí Bardějova (např. Hevartov nebo Tvrdošín) - dle počasí.
6. den:Po snídani odjezd, zastávka v termálních lázních Bešeňová (cca 2 hod.) - koupání, příjezd večer.
NP Pieniny - goralský piknik NP Pieniny - goralský piknik 2 NP Pieniny - goralský piknik 3 NP Pieniny - Lesnické sedlo - Haligovské skály NP Pieniny - Lubovnianský hrad NP Pieniny - skanzen pod Lubovnianským hradem NP Pieniny - splav na pltích po Dunaji (7km) NP Pieniny - splav na pltích po Dunaji (7km)2

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
02.07.2024 07.07.2024 6 8 690 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • 5x nocleh v bungalovech v Pieninském národním parku - každý bungalov má vlastní soc. zařízení a 3 dvoulůžkové (popř. třílůžkové) ložnice
  • 5x polopenze
  • doprava
  • průvodce
  • povinné pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • plavba na pltích, vstupy, loď

Slevy

  • first minute 300 Kč do 31. 1.
  • Seniorská sleva 55+: 150 Kč (nesčítá se s jinými slevami) (sleva: -150 Kč)

Stará Ľubovňa

Červený Kláštor

Haligovce

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí