CK Pohoda Slovensko Zájezd č. 2011

Perly Tater a severního Slovenska a termály

6Počet dnů:

18.07.2024Termíny od:

10 590 Kč Cena od:

6 - denní zájezd

NEJOBLÍBENĚJŠÍ TATRANSKÉ TRASY! Vysoké Tatry nás stále lákají, stále se do nich vracíme jako do "svých hor". Pojeďte se projít po známých trasách, odpočinout si v některých z termálů, prostě užít si tatranskou dovolenou.

Ubytování: hotel

hotel Hutnik

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd v ranních hodinách přes Prahu a Moravu na Slovensko. Zastávke ve Strečně - návštěva zříceniny unikátního hradu s úchvatnou polohou - vypíná se na skále nad řekou Váh. Odjezd na nocleh.
2. den:Tatranská Lomnica - lanovkou na Skalnaté pleso - možnost lanovky na Lomnický štít, popř. na Lomnické sedlo, sestup přes Hrebienok do Starého Smokovce, eventuelně přes Malou Svišťovku do Tatranské Lomnice. Návrat na nocleh.
3. den:Lysá Polana - přechod do Polska, odtud pěšky dolinou Roztoki (možnost použít koňský potah) k největším a nejhlubším jezerům Morské Oko, Wielky Staw a Czarny Staw. Návrat na nocleh
4. den:Štrbské pleso - jedna z perel Tater a Popradské pleso - možnost výběru více túr. Odjezd na nocleh.
5. den:Spišský hrad - monumentální zříceniny jednoho z největších hradů Evropy, Levoča - městská památková rezervace, kostel sv. Jakuba s největším gotickým oltářem světa. Vrbov - koupání v termálním koupališti. Návrat na nocleh.
6. den:Po snídani odjezd, zastávka v termálních lázních Bešeňová (cca 2 hod.), příjezd večer.
NP Vysoké Tatry - Červený kláštor NP Vysoké Tatry - Červený kláštor - plavba na pltích NP Vysoké Tatry - Červený kláštor - plavba na pltích 2 NP Vysoké Tatry - Červený kláštor - plavba na pltích 3 NP Vysoké tatry - cestou kolem Popradského plesa NP Vysoké Tatry - jezero Morské Oko NP Vysoké Tatry - Levoča - kostel sv. Jakuba NP Vysoké Tatry - Lysá  Polana NP Vysoké Tatry - Popradské pleso NP Vysoké Tatry - Popradské pleso 2 NP Vysoké Tatry - Spišský hrad NP Vysoké Tatry - Štrbské pleso NP Vysoké Tatry - Tatranská Lomnica NP Vysoké Tatry - výšlap na Popradské Pleso

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
18.07.2024 23.07.2024 6 10 590 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • 5x nocleh - 2lůžkové ložnice s vl. přísl. v hotelu Hutnik II
  • 5x polopenze
  • doprava
  • průvodce
  • povinné pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • místní taxa - platba na místě
  • vstupy
  • informace (na vstupy počítejte cca 80 EUR)

Příplatky

  • jednolůžkový pokoj 2250 Kč (příplatek: 2250 Kč)

Slevy

  • first minute
  • Seniorská sleva 55+: 250 Kč (nesčítá se s jinými slevami) (sleva: -250 Kč)

Vysoké Tatry

Nejmenší velehory v Evropě (260 km2) jsou charakteristické skalními masivy s velkým množstvím jezer a ples, vodopádů, dolin, jeskyní a propastí. Milovníci tradičných i adrenalinových sportů budou létem v Tatrách nadšení. Nejvýznamnějšími středisky ve Vysokých Tatrách jsou Štrbské Pleso, Tatranská Lomnice a Starý Smokovec. Klasickými vysokohorskými aktivitami jsou pěší turistika, horolezectví, skialpinizmus, bungee jumping, paragliding, cykloturistika, rafting, plavba na dřevěných vorech a další.

Spišský hrad

Spišský hrad s okolím (Spišské podhradí, Spišská Kapitula a Kostelík v Žehre) je ojedinělou historickou sídelní jednotkou. Spišský hrad pochází ze 12. století a patří k nejrozsáhlejším ve střední Evropě. Historie Spišského podhradí a Spišské kapituly úzce souvisí se Spišským hradem. Spišské podhradí jako podhradská obec se později stala samostatným městečkem s řemesly a zemědělstvím. Spišská Kapitula je malé církevní sídlo skládající se ze vzácných objektů, které slouží pro duchovní a administrativní funkce spišského biskupství. Gotický kostelík Ducha svatého v Žehre ze 14. století má celý interiér zdobený freskami ze 14. a 15. století.

Spišská Magura

Starý Smokovec

Dříve nazývaný Starý Smokovec je nejstarším tatranským turistickým střediskem, s nezaměnitelnou atmosférou a architekturou stylových domů. Vznikl v r. 1783 a postupně se z osady vyvinuly klimatické lázně. Od pol. 19. st. tu byla budována společenská zařízení (hotely) a od r. 1908 byla otevřena doprava elektrickou železnicí, kterou později rozšířili do Tatranské Lomnice a na Štrbské Pleso. V r. 1875-1888 vznikly i další části obce Nový, Dolný, Horný Smokovec a Tatranská Polianka. V zimě jsou Smokovce oblíbeným lyžařským centrem. Celková kapacita 7 lyžařských vleků a pozemní lanovky, je cca 4100 osob. Nejlepší možnosti sjezdového lyžování jsou na Hrebienku, od horní stanice lanovky s návazností na vleky s různou délkou obtížností tratí. Uměle zasněžované svahy a možnost večerního osvětlení jsou předpokladem maximálního sportovního vyžití. Pro milovníky „bílé stopy“ je zde několik běžeckých tratí 6 a 12 km ve směru na Tatranskou Lomnici. Zajímavé jsou turistické túry. Možnosti sáňkování, skialpinismu a bruslení. Smokovce jsou též centrem kulturního a společenského života, s krytými bazény, saunami, bary, diskotékou.

Ždiar

Podhorská obec, asi 20 km východně od Tatranské Lomnice, na rozhraní Spišské Magury, Belianských Tater a nár. parku Pieniny. Výrazná národopisná lokalita, architektura srubových domů a dřevenic byla vyhlášena jako rezervace lidové architektury. Vycházky a turistické túry do Bachledovy doliny, Tatran. Kotliny, Belianská jeskyně, hřeben Sp. Magury, splav řeky na pltích (vorech). Ždiar je velmi oblíbené zimní i letní středisko, nachází se pod Belinskými Tatrami na jižních svazích Magury, 26 km od Kežmarku. Je přístupné individuálně motorovým vozidlem a autobusovou dopravou. Lyžařské terény Strednica (cca 9 vleků) mají jihozápadní orientaci a Bachledova dolina (sedačková lanovka a cca 3 vleky) severní a severovýchodní orientaci, zde mají návštěvníci možnost přejet na svah střediska Jazierko, oba dva areály jsou přes vrchol navzájem přístupné. Jsou zde vhodné tratě pro běžecké lyžování a zimní turistiku, zejména ja jižních svazích Spišské Magury. Vyhledávanou trasou je hlavní hřeben pohoří, umožňuje mírný sjezd přímo do obce. Svahy jsou vhodné i pro sáňkování.

Tatranská Lomnica

Letovisko a lázeňská osada, která byla budována od konce 19. st., leží pod výběžky Lomnického štítu. Stylové i moderní budovy jsou zasazeny do rozsáhlého parku. Z osady vychází kabinová lanovka na Skalnaté pleso i visutá lanovka se stejným cílem. Osada je také křižovatkou značených turistických cest do krásné východní části Vysokých Tater. Výlety do okolí: Spišská Magura, Ľubovnianský hrad a skanzen, Levoča, Červený Kláštor, Pieniny. V zimě je Tatranská Lomnica velmi oblíbeným lyžařským střediskem Vysokých Tater, leží v nadmořské výšce 800 m.n.m. Vynikající lyžařské svahy vhodné zejména pro náročnější lyžaře. Celková přepravní kapacita lyžařských zařízení je cca 3600 osob za hodinu. Nejvíce jsou vyhledávány sjezdové tratě na Skalnatém Plese s vrcholovou stanicí sedačkové lanovky 2180 m n.m. Vrcholové stanice horních úseků visuté a kabinové lanovky, cca 1770 m n.m., mají návaznost na lyžařské tratě velmi lehké, lehké, středné obtížné a těžké. Na tratích délky 1500 - 2000 m se konají i mezinárodní závody ve sjezdu a obřím slalomu. Z Lomnického sedla vede sjezdová trať s nejprudším spádem v Tatrách, která pokračuje přes Skalnaté pleso až do Tatranské Lomnice. Jde o nejdelší sjezdovku Slovenska s největším převýšením (2220 - 800 m). V údolích kolem střediska i v něm samém jsou cvičné louky vhodné pro začátečníky. Pro středně pokročilé lyžaře jsou vhodné terény v nedalekých Belianských Tatrách. V lokalitě Jamy najdeme dva menší skokanské můstky. Lyžařské běžecké tratě délky 1, 3 a 5 km v blízkosti Tatranských Matliár. Možnost lyžařské turistiky do okolních dolin východní části Vysokých Tater a Starého Smokovce. Škola sjezdového, běžeckého i snowboardového lyžování. Koupání v krytém bazénu, sauna, masáže, kino, diskotéka, posezení ve stylové kolibě či baru.

Pieniny

Tatranská Kotlina

Červený Kláštor

Tatranská Lesná

Haligovce

Levoča

Hrebienok

Nové Štrbské Pleso

Jezero

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí