CK Pohoda Česká republika Zájezd č. 2001

Morava - krásná zem

Česká republika
Haná, Hostýnské vrchy, Olomoucký kraj, Zlínský kraj, Olomouc, Kroměříž, Zlín, Bystřice pod Hostýnem, Morava
NEJKRÁSNĚJŠÍ PAMÁTKY VČETNĚ TĚCH ZAPSANÝCH NA SEZNAMU UNESCO! Střední Morava je…

4Počet dnů:

11.05.2024Termíny od:

5 990 Kč Cena od:

4 - denní zájezd

NEJKRÁSNĚJŠÍ PAMÁTKY VČETNĚ TĚCH ZAPSANÝCH NA SEZNAMU UNESCO!


Střední Morava je regionem mimořádně bohatým na památky. Už dvě nejvýznamnější - historická centra měst Olomouc a Kroměříž skrývají skvosty zapsané na seznamu UNESCO.
V jejich blízkém i vzdáleném okolí potom najdete nepřeberné množství zajímavostí od klenotů architektury přes přírodní zajímavosti ke gastronomickým specialitám.

Ubytování: hotel

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Ráno odjezd do Olomouce – historicky nejvýznamnější místo Moravy – prohlídka historického centra města (sloup Nejsvětější Trojice – UNESCO, unikátní soubor kašen, chrámy), skleníky. Svatý Kopeček - slavné hanácké poutní místo – krásná bazilika p. Marie. Nocleh.
2. den:Lešná – zámek, park a zoo vytvářejí půvabný areál. Štípa – ohromná bazilika – mariánské poutní místo - krátká zastávka. Najdete zde i zajímavý větrný mlýn – technická památka. Nocleh.
3. den:Kroměříž – jedno z našich nejkrásnějších měst, arcibiskupský zámek olomouckých arcibiskupů s nádhernými hist. sály, knihovnou (88.000 svazků) a obrazárnou. Podzámecká zahrada a Květná zahrada (UNESCO). Možnost návštěvy arcibiskupských vinných sklepů s ochutnávkou. Luhačovice – známé lázeňské město v CHKO Bílé Karpaty v údolí řeky Olšavy – má 300letou tradici lázeňské léčby. 17 minerálních pramenů. Procházka lázeňským centrem, unikátní soubory secesních lázeňských domů architekta Jurkoviče a posezení na lázeňské lavičce.
4. den:Zlín - město proslavil T. Baťa – prohlídka centra, zajímavá architektura, kterou ovlivnilo působení firmy Baťa - Baťův mrakodrap – 21. správní budova firmy Baťa, kolonie baťovských domků. Vizovice – město proslulé hlavně dlouholetou tradicí palírenství, slivovicí a tradičním pečivem. Prohlídka zámku a exkurze do stáčírny pálenice známé likérky Rudolf Jelínek s ochutnávkou. Nocleh.
1 (1) 1 (3) 1 (4) 1 (5) 1 (6) 1 (7)

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
11.05.2024 14.05.2024 4 5 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • 3x nocleh s polopenzí – dvoulůžkové pokoje
  • doprava
  • průvodce
  • povinné pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • místní taxa - povinné
  • vstupy, plavba po kanálu, exkurze a ochutnávky

Slevy

  • first minute
  • seniorská sleva 55+: 200 Kč (nesčítá se s jinými slevami) (sleva: -200 Kč)

Haná

Hostýnské vrchy

Hostýnské vrchy jsou součástí oblouku Západních Karpat s nevyšším zalesněným vrcholem Kelčským Javorníkem (865 m) - současně přírodní rezervací (32 ha) a oblastí klidu. Dominantou je zdaleka viditelný vrchol Hostýn (735 m) s rozhlednou opředenou mnoha pověstmi a barokním poutním chrámem Panny Marie. V zimní období patří Hostýnské vrchy k frekventovaným oblastem sjezdového i běžeckého lyžování, zimní turistiky, rekreace i jiných pohybových aktivit. Lyžařský areál Na Trojáku (583 m n.m.): Od poloviny prosince do poloviny března má zpravidla areál dobré sněhové podmínky. Parkoviště u příjezdové komunikace je po celou zimní sezónu upravováno. 4 vleky mají kapacitu 1800 osob za hodinu. Dobré lyžařské podmínky i pro běžecké lyžování. Lyžařské tratě jsou vedeny oběma směry po hřebenu na Tesák, Tři kameny, Hostýn, až do Bystřice pod Hostýnem. Na opačnou stranu na Bludný, Čečetkov, Lazy až do Valašského Meziříčí. Na úpatí Hostýnských a Vizovických vrchů se nachází sportovní areál Všemina. V zimním období nabízí ideální terén pro výuku lyžování a snowboardingu, především pro děti a začátečníky. Lyžařský svah 250 m dlouhý s umělým zasněžováním a osvětlením, půjčovna lyžařských potřeb, lyžařská škola a dětská školka.

Olomoucký kraj

Krajským městem Olomouckého kraje je Olomouc. Olomoucký kraj sdílí hranice s Polskem (na severu) a dále se čtyřmi českými kraji: Moravskoslezským, Zlínským, Jihomoravským a Pardubickým. Jeho rozloha je 5 267 km2 a žije v něm téměř 642 000 obyvatel (hustota zalidnění: 121 obyvatel/km2). Nejvyšším vrcholem je Praděd (1 491 m), který se nachází na hranici s Moravskoslezským krajem.

Zlínský kraj

Zlínský kraj hraničí se Slovenskem a dále s Jihomoravským, Olomouckým a Moravskoslezským krajem. Jeho rozloha je 3 964 km2 a žije v něm téměř 600 000 lidí (hustota zalidnění: 149 obyvatel/km2). Nejvyšším bodem je Čertův mlýn (1 206 m n. m.).

Olomouc

Kroměříž

Zlín

Bystřice pod Hostýnem

Morava

řeka Morava

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí