CK Pohoda Velká Británie Zájezd č. HEB

Velká Británie, Skotsko - Kouzelné Vnější Hebridy - hotel

Velká Británie
Edinburgh, Skotsko, Vnější Hebridy
Přírodní scenérie, které nabízí ostrovy na západě Skotska, patří k nejkrásnějším…

8Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

Přírodní scenérie, které nabízí ostrovy na západě Skotska, patří k nejkrásnějším na světě. Míle písečných pláží s osamělými návštěvníky přechází v duny a ty zase v mokřiny. Za nimi se vypínají vrcholy kopců a hor. Největší pozornost zaměříme na ostrov Harris/Lewis, po mostě přejedeme na ostrov Great Bernera, trajektem se přeplavíme na ostrov Berneray a po silnici na kamenném náspu přejedeme na ostrovy North Uist, Benbecula a South Uist. Z řady archeologických lokalit uvidíme "Stonehenge severu" Callanish Standing Stones, pevnost Dun Carloway Broch, nejvyšší stojící kámen Skotska Clach an Truiseil. Ochutnáme uzené lososy v Hebridian Smokehouse, místní specialitu Stornoway Black Puding i whisky z jediné zdejší palírny Abhainn Dearg. Do horského údolí severního Harrisu dorazíme k pozorovatelně denních aktivit orlů zlatých.

Poznámka: U termínu 7.5. - 14.5.2024 může dojít ke změně místního přeletu následujícím způsobem: cesta ze Skotska na Hebridy proběhne pozemní a lodní dopravou, a naopak cesta z Hebrid do Skotska proběhne letecky.

Ubytování: hotel

Stravování: snídaně

5x snídaně.

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:odlet z Prahy do EDINBURGHU/GLASGOW, ubytování.
2. den:vyhlídka na hlavní město Skotska EDINBURGH z pahorku Artur‘s Seat. Procházka po Royal Mile. Možnost návštěvy Skotského národního muzea, kde uvidíme mj. soubor šachových figurek z 12. století nalezených na ostrově Lewis. Odpoledne přejezd na letiště, let do Stornoway. Ubytování, podvečerní procházka v STORNOWAY, jediném městem na Vnějších Hebridách. Večer posedíme v hospůdce Mc Neil‘s a připomeneme si děj Lewiské trilogie.
3. den:na západ a sever ostrova LEWIS. Nejstarší kamenný kruh v Británii - CALLANISH STANDING STONES nazývaný Stonehenge severu. Zastávky u obytné věže z počátku letopočtu - Dun Carloway Broch a u nejvyššího stojícího kamene ve Skotsku, 6 m vysokého Calch an Truiseil, procházka k SHAWBOST NORSE MILL AND KILN, rekonstrukci mlýna. Prohlídka tradičních domů Croft-houses v GEARRANNAN a Blackhousu v Arnol. Návštěva vesničky PORT OF NESS s majákem a přístavem. Návrat do místa ubytování.
4. den:na jih na ostrov HARRIS. Zastávka na "hranici" ostrovů Harris, Lewis, cesta pod nejvyšší horou ostrovů - Clisham (799 m n. m.). V přístavu TARBERT se potěšíme pohledem na tradiční tkaný Harris Tweed, procházka po nádherné LUSKENTYRE BEACH. Podél dalších zlatožlutých pláží jižního Harrisu (Selebost, Scarista) se zastávkou a procházkou k vyhlídce Macleod´s Stone, který Vikingům mohl sloužit jako maják, prohlídka jediného zachovalého středověkého kostela na ostrovech v RODEL. Návrat do místa ubytování.
5. den:na ostrov GREAT BERNERA a jihozápad ostrova LEWIS. Zastávka u mostu na ostrov GREAT BERNERA. Prohlídka rekonstrukce obydlí z doby železné v BOSTA. Procházka po ostrově. Na jihozápadě ostrova LEWIS přes soutěsku Glen Valtos k zlatavým písčinám zátoky UIG BAY. Tady v jedné za zátočin byly nalezeny ony šachové figurky norského původy z 12. století, mistrovské dílo středověkého umění. Pravděpodobně nejkrásnější pohled na Uig Sands s horami jihozápadního Lewisu a Harrisu v pozadí uvidíme ze hřbitůvku v BAILLE NA CILLE. Prohlídka s ochutnávkou jediné zdejší whisky z palírny Abhainn Dearg (Červená řeka) v CARNISH. Návrat do místa ubytování.
6. den:na jih na ostrovy BERNERAY, NORTH UIST, BENBECULA a SOUTH UIST. Trajektem na ostrov BERNERAY, pěšky přes machair na jedinečnou písečnou pláž, která se táhne podél celého západního pobřeží ostrova, po silnici na ostrov NORTH UIST, zastávka s vyhlídkou na věž Scolpaig Tower na jezerním ostrůvku u SCOLPAIG, prohlídka s ochutnávkou uzených lososů a dalších pochutin v Hebridian Smokehouse, zastávka u ruin kostela v CAIRINIS, přejezd po silnici na ostrov GRIMSAY a na další ostrov BENBECULLA, kde je téměř tolik vody jako země, po procházce vřesovištěm fascinující výhled z kopce RUEVAL (124 m n. m.), po silnici na ostrov SOUTH UIST, zastávka u sochy Panny Marie ostrovů, prohlídka raně křesťanského HOWMORE (Tobha Mhor) s ruinami kaplí. Trajektem zpět do Leverburghu a návrat do místa ubytování.
7. den:východ ostrova LEWIS. Procházka po GARRY BEACH k výrazným skalním útvarům. Zastávka na konci cesty u BRIDGE TO NOWHERE a ROAD TO NOWHERE Rozloučení s hlavním městem ostrovů STORNOWAY. Odpoledne trajektem na pevninu a busem do Edinburghu nebo navečer za příplatek letecky do Edinburghu. Tranzitní ubytování.
8. den:individuální procházka EDINBURGHEM, odjezd na letiště, odlet do Prahy.
Arnish Point - ostrov Lewis - Skotsko Arthurs seat - Edinburgh - Skotsko Bosta - Great Bernera - Skotsko CALLANISH STANDING STONES - Skotsko Gearrannan - ostrov Lewis - Skotsko OLD MAND OF STOER - Skotsko ráno v Berneray - Skotsko Scolpaig Tower, North Uist - Skotsko Skotsko - Edinburgh Skotsko - Edinburgh Skotsko - přístav Tarbert Skotsko - Vnější Hebridy Skotsko - Vnější Hebridy - ostrov Isle Of Skye Skotsko - Vnější Hebridy - ostrov Isle Of Skye Skotsko - Vnější Hebridy - ostrov Isle Of Skye - Cuillin Mountains Skotsko - Vnější Hebridy - ostrov Isle Of Skye - Cuillin Mountains Skotsko - Vnější Hebridy - ostrov Isle Of Skye - Kilt Rock Skotsko - Vnější Hebridy - ostrov Isle Of Skye - Portree Skotsko - Vnější Hebridy - ostrov Isle Of Skye - Portree Skotsko - Vnější Hebridy - ostrov Lewis - přístav Stornoway Skotsko - Vnější Hebridy - ostrov Lewis - starobylá osada Skotsko - Vnější Hebridy - ostrov North Uist

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Edinburgh

Hlavní město Skotska, město s majestátním hradem a drsným větrným podnebím. Pro svůj bohatý kulturní život je nazýváno "Athénami severu". Sídlí tu řada kulturních a uměleckých institucí: národní galerie, Skotská královská akademie, Skotské královské muzeum nebo muzeum moderního umění. Středem starého města je "královská míle", prostranství na cestě od hradu kolem katedrály sv. Víta ze 14. až 15. stol. k Holyroodu. Tzv. Holyroodhouse byl sídlem skotských králů včetně královny Marie, popravené v r.1587.

Skotsko

Skotsko zabírá přibližně jednu třetinu ostrova Velká Británie a je druhou největší zemí Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Patří k němu i čtyři souostroví, a to Orkneje, Shetlandy a Vnitřní a Vnější Hebridy.

Vnější Hebridy

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,67 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí