CK Pohoda Španělsko Zájezd č. 262

Tenerife s trekingem - turistika mezi sopkami a exotickými soutěskami

Španělsko
Tenerife, Las Canadas del Teide
Tenerife, ostrov trochu zprofanovaný v povědomí lidí jako klasická „válecí“ a pro…

8Počet dnů:

07.08.2024Termíny od:

37 490 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

Tenerife, ostrov trochu zprofanovaný v povědomí lidí jako klasická „válecí“ a pro mnohé nezáživná destinace. Opak je však pravdou. Bujná tropická vegetace v rozeklaných soutěskách se zde střídá s černou sopečnou pouští a barevnými skalami, jinde zase s borovicovými či vavřínovými lesy. Této kráse vévodí 3 718 metrů vysoká sopka Pico del Teide, z níž se turistům naskýtá opravdu ohromující výhled na ostatní ostrovy. V národních parcích narazíme na bizarní skalní formace, které nemají obdobu nikde jinde v Evropě. Zapomenout nesmíme ani na divoké skalnaté pobřeží Atlantiku, které ostrov lemuje.
Spolu se stálou celoroční teplotou kolem 25 °C je Tenerife ideálním ostrovem, kde lze naplno prožít aktivní dovolenou.

Ubytování: hotel

***Hotel se nachází na západním pobřeží ostrova Tenerife, 46 km od letiště a 2 km od útesů Los Gigantes. Útesy chrání oblast před větrem a vytváří speciální mikroklima, takže je zde vždy o několik stupňů tepleji než v ostatních částech Tenerife. Krásná pláž s černým pískem je vzdálena asi 300 m od hotelu. Dvoulůžkový pokoj má v základním vybavení telefon, trezor, koupelnu s WC, sat. TV. Téměř všechny pokoje mají výhled na moře. Hotel tvoří tři třípatrové budovy. K dispozici je recepce, dva bary, restaurace, směnárna, společenská místnost s televizí, tělocvična, hřiště na volejbal, tenisový kurt, stolní tenis, pétanque, WI-FI. Na centrální terase je bazén pro dospělé s terasou na slunění, lehátka a dětské brouzdaliště.

Stravování: polopenze

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:Odlet z ČR na ostrov Tenerife , přejezd do hotelu, ubytování, večeře.
2. den:Snídaně. Dopoledne místní autobusovou dopravou do ADEJE. Túra soutěskou BARRANCO DEL INFIERNO zakončená třístupňovým vodopádem LA CASCADA (v případě uzavření této soutěsky bude náhradní plnohodnotný program). V podvečer relax u moře nebo bazénu, večeře.
3. den:Snídaně. Lanovkou pod nejvyšší vrchol Španělska PICO DEL TEIDE (3 718 m n. m.), snadný výstup až do kráteru EL PILÓN, zpět kolem kráteru RAMBLETTA, trek působivou kamennou pouští k monumentu LOS ROQUES v NP LAS CAÑADAS . Návrat do hotelu, večeře.
4. den:Snídaně. Prohlídka bývalého hlavního města ostrova LA LAGUNA (UNESCO) s typickou kanárskou architekturou, přejezd do vesnice CHAMORGA na severu ostrova, kde navštívíme vavřínové lesy pohoří MONTANAS DE ANAGA během túry nad maják FARO DE ANAGA. Podle času přejezd na nejvyhledávanější pláž ostrova PLAYA DE LAS TERESITAS. Je to jediná pláž na Tenerife , která není pokrytá černým sopečným pískem. Písek sem byl dovezen ze Sahary. Návrat do hotelu, večeře.
5. den:Snídaně. Odpočinkový den, možnost relaxace na pláži, pro zájemce přejezd na divoké západní pobřeží do jednoho z nejkrásnějších městeček na Tenerife GARACHICA. Prohlídka městečka, které bylo v roce 1706 skoro celé zničeno při výbuchu sopky MONTAÑA NEGRO a vystavěno znovu. Díky erupci máme možnost se vykoupat v přírodních bazéncích vybudovaných v lávových polích. Dále pokračujeme do ICOD DE LOS VINOS, kde si v místním parku prohlédneme dračinec starý 600 let - DRAGO MILENARIO. Návrat do hotelu, večeře.
6. den:Snídaně. Okružní túra k bizarním pemzovým útvarům PAISAJE LUNAR, „měsíční krajina“, jedinečná sopečná formace, kterou neuvidíte nikde jinde na ostrovech. Zároveň se můžeme pokochat nádhernými výhledy na TEIDE i na pobřeží Atlantiku. Návrat do hotelu, večeře.
7. den:Snídaně. Středně náročná okružní túra kolem sopky CHINYERO, která je pozůstatkem poslední vulcanické činnosti na Tenerife (vybuchla v r. 1909), pěšky cca 16 km různorodou sopečnou krajinou s lávovými poli, odpoledne návrat do hotelu.
8. den:Snídaně. Dopoledne transfer na letiště, odlet do ČR.
Spanelsko Tenerife 2 Spanelsko Tenerife 3 Spanelsko_Tenerife_01 Spanelsko_Tenerife_4

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
25.04.2024 02.05.2024 8 37 490 Kč momentálně není k dispozici
02.07.2024 09.07.2024 8 38 990 Kč momentálně není k dispozici
07.08.2024 14.08.2024 8 38 990 Kč rezervovat
01.10.2024 08.10.2024 8 37 490 Kč rezervovat
23.10.2024 30.10.2024 8 37 490 Kč momentálně není k dispozici

Cena zahrnuje

  • letenku včetně letištních tax a poplatků
  • transfery
  • půjčovné mikrobusu
  • místní dopravu dle programu
  • 7x ubytování v hotelu
  • 7x polopenzi
  • vedoucí zájezdu

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna do 45.000 Kč (příplatek: 680 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení (příplatek: 5900 Kč)
  • Lanovka na Pico del Teide (příplatek: 1100 Kč)

Tenerife

Tenerife Největší a současně nejzelenější ze sedmi ostrovů Kanárského souostroví. Tenerife lze doporučit především těm, kteří vedle koupání v moři preferují i překrásnou kontrastní přírodu ostrova s dominantou nejvyšší hory na španělském území Pico del Teide (3718 m). Jih je horký a slunečný se zvláštními plážemi s tmavým pískem. Sever je zelený a úrodný s rozmanitou flórou, bujnými lesy a plný banánových plantáží. Střed ostrova nabízí romantické pahorky lákající ke trekkingu a výletům na horských kolech, typický kanárský folklor, životní styl, víno a gastronomii. To vše je zde k dispozici nenuceně protkáno dokonalou strukturou vybavení a služeb.

Las Canadas del Teide

V národním parku Las Canadas del Teide jsou ještě stále znatelné stopy minulých sopečných erupcí. Je to působivá, úchvatná, až téměř nepřirozená krajina. Nejvyšší hora Španělska vůbec neleží ve Španělsku. Je to Pico de Teide, 3 718 metrů vysoká sopka, která ční nad Atlantikem na Tenerife a je největším z kanárských ostrovů. Po dvou havajských sopkách je to třetí nejvyšší vulkán na světě. Poslední erupce se odehrála v roce 1909. Pico de Teide vyrůstá z jícnu dvacetikilometrového kráteru Las Caňadas. Je součástí národního parku s poněkud dlouhým oficiálním jménem Parque Nacional de Las Caňadas del Teide. Před pěti sty lety z nynějších okrajů kráteru vyrůstala hora vysoká kolem šesti tisíc metrů. Mohutná exploze ji poslala do geologických učebnic. Vegetace se omezuje už jen na zakrslé borovice, keříky a suchou trávu. Všechno ostatní pochází z lávy, jde o pemzu, kamínky, balvany a skály. Nehostinná krajina fascinuje strnulostí a mrtvou krásou.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,67 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí