CK Pohoda Itálie Zájezd č. LIB

Itálie, Sicílie - Liparské ostrovy - Ostrov Vulcano - bus

Itálie
Liparské ostrovy
Ostrov Vulcano je jedinečným darem přírody. Překrásné přírodní scenérie, kvetoucí…

12Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

12 - denní zájezd

Ostrov Vulcano je jedinečným darem přírody. Překrásné přírodní scenérie, kvetoucí muškáty, oleandry, kaktusy, palmy, fíkovníky. Pláže kamínkové, skalnaté i písečné (jemný černý písek), neskutečně čisté moře, romantická zákoutí a mnoho slunce.
Raritou ostrova je přírodní bahenní koupel, sirné bahno s bublinkami plynů. Přisuzují se mu téměř zázračné účinky, léčí revmatické problémy, různé alergie a ekzémy. Hned vedle, přímo v moři, vyvěrá termální perličková koupel. V této lokalitě jsou k dispozici obchodníci se suvenýry, restaurace, taverny, bary, minimarkety, směnárna, škola pro potápěče, lékárna, půjčovna skútrů a jízdních kol. Geotermální lázně se třemi vyhřívanými bazény a hydromasážemi nabízí příjemnou relaxaci po aktivním poznávání ostrovů. Jenom ten, kdo navštíví ostrov VULCANO, může poznat jeho světoznámou černou pláž, léčivé sopečné bahno, oddechnout si v minerálních pramenech nebo podniknout výstup až ke kráteru vyhaslé sopky. A komu by se zdál ostrov příliš malý nebo ten, kdo rád cestuje, má možnost toulat se po okolních ostrovech. Liparské souostroví nabízí mnohé. Určitě byste neměli vynechat největší atrakci ostrovů - výlet na činnou sopku STROMBOLI. V roce 2000 byly Liparské ostrovy zapsány do seznamu kulturního a přírodního dědictví UNESCO.

Poznámka: Jakým způsobem lze pozorovat sopečné erupce:

1. Z lodi: V rámci velkého lodního výletu z lodi


2. Výstup do 918 m: s italským akreditovaným průvodcem.


3. Výstup do 400 m: Individuálně.

Ubytování: apartmán

Dvou až šestilůžkové apartmány v jednopatrových objektech v prostředí připomínajícím botanickou zahradu ve vzdálenosti cca 250 m od moře (malé romantické kamenité pláže), nová malá písčitá pláž v bezprostřední blízkosti areálu s lehátky a slunečníky - vstup zdarma, k dispozici bar, WC a sprchy, bazén s mořskou vodou a hydromasážemi za poplatek 5 EUR na osobu a den. Vzdálenost od centra městečka a hlavních písečných pláží cca 15-20 minut chůze. Apartmány jsou vybaveny lůžkovinami, kuchyňkou (lednička, sporák, základní nádobí), vlastním sociálním zařízením (WC, sprcha), terasou a klimatizací.


2lůžkový apartmán: 1 ložnice (manželská postel + 1 lůžko), kuchyňka, sociální zařízení, terasa.


4lůžkový apartmán: 2 oddělené ložnice (1 s manželskou postelí, 1 se dvěma oddělenými lůžky), sociální zařízení, kuchyňka na terase.


Mezi residencí a městečkem je zajištěno pravidelné spojení - u autobusových a leteckých zájezdů v ceně (jízdní řád je vyvěšen v recepci).

Stravování: vlastní

1/možnost vlastního vaření
2/možnost dokoupení polopenze za 25 EUR na den
snídaně kontinentální, večeře v restauraci v městečku (3chodové menu - výběr vždy ze 4 druhů jídel), odvoz tam i zpět zajištěn.
3/ individuální stravování v místních restauracích a barech

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:odpoledne odjezd z ČR, noční přejezd přes Rakousko do Itálie.
2. den:odpoledne prohlídka POMPEJĺ - města, které před téměř 2000 lety pohřbila 7metrová vrstva popela a pemzy po výbuchu Vesuvu. Alternativně možno navštívit Herculaneum či Vesuv. Nocleh v oblasti Pompejí.
3. den:průjezd jižní částí Itálie s překrásnou přírodou Kalábrie, odpoledne přejezd na Sicílii do Milazza. Zde autobus zůstává a vy se se zavazadly přesunete na trajekt na ostrov Vulcano (plavba cca 1,5 hod., předpokládané připlutí kolem 20. hod.). V přístavu vás bude čekat minibus, který vás doveze do apartmánů Vulcano Blu.
4. den:dopoledne seznámení s městečkem Vulcano. Odpoledne výstup k vyhaslému kráteru VULCANELLO a návštěva ÚDOLĺ PŘĺŠER. Pro všechny dny na ostrově Vulcano platí možnost relaxace u moře, v geotermálních lázních (2 hod. od cca 12 EUR - dle sezóny), léčebné koupele v sirném jezírku.
5. den:ráno výstup na GRAN CRATERE, budete odměněni fantastickým panoramatickým výhledem na celé souostroví, pozorování sopečných fumarol s unikajícími párami, ráj pro geology.
6. den:pro zájemce velký lodní výlet na ostrovy PANAREA a STROMBOLI s možností pozorování sopečných erupcí z lodi nebo pěší výstup nad Cestu ohně či až na vrchol Stromboli (loď cca 38 EUR, výstup na vrchol s akreditovaným průvodcem + cca 28 EUR).
7. den:pobyt u moře, pro zájemce krátký výlet lodí kolem ostrova VULCANO (s úplným obeplutím ostrova, koupáním a návštěvou Koňské jeskyně, cca 12 EUR), pro zájemce plavba na kajaku kolem pobřeží cca 37 EUR.
8. den:pobyt u moře, léčebné koupele, pro zájemce lodní výlet s koupáním kolem pobřeží ostrova LIPARI a na zelenou perlu souostroví SALINU (cca 27 EUR).
9. den:pro zájemce lodní výlet do hlavního města souostroví - LIPARI - s prohlídkou katedrály a archeologického muzea, možnost nákupů (cca 12 EUR).
10. den:ráno předání ubytovacích kapacit a odjezd z Vulcana (plavba cca 1,5 hod.), trajektem na Sicílii, návštěva sicilské perly TAORMINY, noční přejezd do Piombina.
11. den:fakultativní celodenní výlet na ostrov ELBA - prohlídka městečka PORTOFERRAIO, návštěva Napoleonova muzea, koupání (cca 35 EUR). Večer odjezd směr ČR.
12. den:v odpoledních hodinách návrat do ČR.
Liparské ostrovy Liparské ostrovy Liparské ostrovy - erupce Stromboli Liparské ostrovy - Filicudi Liparské ostrovy - síra léčí Liparské ostrovy - sopka Stromboli Salina Salina Vulcano

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Liparské ostrovy

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,71 Kč
euro 25,23 Kč

Počasí